Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@03:33:59 GMT

واقعی شدن تعرفه های پزشکی امکان پذیر نیست

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۸۴۴۰۲

واقعی شدن تعرفه های پزشکی امکان پذیر نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین قشلاقی، با اشاره به واقعیت های موجود جامعه از جمله تورم، اظهار کرد: تعرفه های پزشکی با میزان واقعی خود به شدت فاصله دارد و این مهم را می توان با دلایل و مستندات کافی به سیاستگذاران عرصه سلامت نشان داد.

وی افزود: سازمان نظام پزشکی روی این مبحث علمی کار کارشناسی انجام داده است و هزینه تمام شده و قیمت واقعی خدمات از سوی این سازمان اعلام خواهد شد اما اجرایی شدن آن جای سوال دارد زیرا هر ساله به بهانه های مختلف دولتمردان بسترهای لازم را برای افزایش تعرفه های پزشکی فراهم نمی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قشلاقی ادامه داد: در طی چند سال گذشته با چالش های متفاوتی از جمله افزایش قیمت ارز،تورم و جابه جایی وزیر بهداشت مواجه بودیم و سازمان نظام پزشکی نیز در فضای کنترل قیمت نتوانست آن چنان که انتظار می رود از حقوق اعضای خود دفاع نماید.

عضو شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه تعرفه های پزشکی در مقایسه با حقوق کارمندان از افزایش چشمگیری برخوردار نبوده است، تصریح کرد: امسال هم در فصل تعریف و تدوین تعرفه با گرانی بنزین مواجه شدیم و اصرار نظام پزشکی برای واقعی شدن تعرفه های پزشکی با توجه به شرایط اجتماعی جامعه خیلی امکان پذیر نیست اما سازمان نظام پزشکی در راستای اجرای وظایف خود باید از حقوق اعضای خود دفاع کند، هر چند که هر سال به بهانه های مختلف بسترهای لازم برای افزایش تعرفه پزشکی فراهم نمی شود.

قشلاقی تاکید کرد: به رغم این که قیمت واقعی خدمات به مراکز درمانی و جامعه پرشکی ابلاغ نمی شود ؛مردم باید بدانند که ویزیت پزشکی که به آن مراجعه می کنند، چقدر است اما در عمل اجرایی نمی شود.

وی ادامه داد:  در چند سال اخیر شاهد هجمه های فراوان و ناعادلانه ای علیه پزشکان بودیم و مردم باید بدانند که به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی ، پزشکان از آنها مبلغ واقعی تعرفه خدمات را دریافت نکرده و از جیب خود سوبسید پرداخت می کنند.

به گفته عضو شورای عالی نظام پزشکی، عدم اعمال تعرفه واقعی و حق واقعی درمانگر مطابق عرف و قانون ،تبعات قابل توجهی دارد از جمله این که شاهد افزاش دریافت های نامتعارف خواهیم بود که اثرات روحی و اجتماعی نامناسبی در جامعه ایجاد می کند.

قشلاقی با بیان اینکه تعرفه فقط در ویزیت خلاصه نمی شود، خاطرنشان کرد: کلینیک ها و پاراکلینیک ها که با تجهیزات کار کرده و نیازمند دستگاههای تشخیصی هستند ، باید به موقع تعمیر و سرویس شوند و اگر قیمت خدماتی که به بیماران ارائه می دهند ، واقعی نباشد با گذشت زمان نمی توانند دستگاههای خود را بروز و تجهیز کنند و طبیعی است که کیفیت خدمات نیز کاهش خواهد یافت.

وی یاد آور شد: با سلب اختیار تعرفه گذاری از سازمان نظام پزشکی باید قوانینی اعمال می شد تا ساختار و ترکیب امروزی شورای عالی بیمه سلامت نیز تغییر کند و عادلانه نیست که خریدار خدمت برای خود نرخ تعیین کند بلکه باید تعامل منطقی بین فروشنده و خریدار خدمت وجود داشته باشد.

کد خبر 4780087 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: تعرفه های پزشکی سازمان نظام پزشکی وزارت بهداشت دیابت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ریسک بیماری قلبی دارو دندانپزشکی داروسازی بیماری های کودکان سازمان بیمه سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران سرطان چاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۴۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند

رئیس پانزدهمین کنگره بین‌المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: بیمه‌ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی‌دهند و مردم به جای ۳۰ درصد، ۷۰ درصد هزینه‌ها را از جیب خود پرداخت می‌کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهروز همتی؛ رئیس پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست‌و‌یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد با بیان اینکه آزمایشگاه‌های کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند، اظهار کرد: مشکل اول این است که در 10 سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سال‌های بعد افزایش 5 تا 10 درصدی را در این باره شاهد بودیم که از تورم جاری کمتر بود.

وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاه‌ها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاه‌ها با مشکل روبرو شد لذا آزمایشگاه‌ها نتوانستند با پیشرفت‌های کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.

همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا 5 درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و 95 درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاه‌ها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش این خدمات تسهیل می شود.

وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزش‌گذاری به خدمات آزمایشگاه‌ها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.

رئیس پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست‌و‌یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران اظهار کرد: از متولیان امر درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاه‌ها داشته باشند؛ 70 درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماری‌ها برعهده آزمایشگاه‌هاست و نقش مهم آنها را نشان می‌دهد، لذا آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی و سریع‌تر می تواند یک بیماری را تشخیص دهد تا درمان بیمار آغاز شود.

 همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمه‌ها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود. قانوناً مردم باید 30 درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمه‌ها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم 70 درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاه‌ها و بیمار نباید به وجود بیاید.

وی خاطرنشان کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفه‌ها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تست‌ها آماده شده و قیمت‌های واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.

امیرحسن زرنانی؛ دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم گفت: توجه به خدمات آزمایشگاه‌ها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهره‌های ماندگار و حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.

همچنین غلامرضا حمزه لو؛ دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود و سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری آن بود.

بر اساس این گزارش، این کنگره، به مدت 4 روز از 11 تا 14 اردیبهشت در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد که 113 پوستر در آن پذیرفته شده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعرفه عضویت در باشگاه انقلاب خبرساز شد
  • افزایش تعرفه‌های امکان ورزشی شهرداری تهران در سال ۱۴۰۳
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند
  • دو مشکل آزمایشگاه‌های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • دو مشکل آزمایشگاه های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی به آفریقا