Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: قصور پزشکی همواره مورد توجه بوده و برای حفظ حقوق بیمار در تمامی مکاتب مورد بررسی قرار گرفته که اهمیت توجه به این موضوع را بیش از پیش نشان می‌دهد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ بر اساس اعلام دکتر مهدی فروزش، مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در سال 97، تعداد 4885 پرونده مربوط به قصور پزشکی در پزشکی قانونی استان تهران بررسی شده که در مقایسه با سال 96 نزدیک به 18 درصد افزایش پرونده‌ها روبرو بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فروزش با اشاره به این موضوع که حدود 52 درصد از پرونده های قصور پزشکی در استان تهران بررسی می شود، گفت: 54/4 پرونده ها تبرئه و 45/6 محکوم شده‌اند که بیشترین شکایات از متخصصان زنان و زایمان با 685 پرونده بوده است و پس از آن دندانپزشکان  با 606 پرونده و جراحان پلاستیک با 561 پرونده در رتبه بعدی بیشترین میزان شکایات قرار دارند.

 در رابطه با مبحث قصور و خطاهای پزشکی به سراغ دکتر کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رفتیم  و گفتگویی را با وی داشتیم.

جهانپور در خصوص قصور و خطاهای پزشکی به خبرنگار خبرگزاری برنا گفت: در درجه اول به این مطلب باید توجه داشت که قصور و خطای پزشکی همزاد پزشکی است. از روزی که شکل‌گیری علم طبابت و پزشکی را شاهد بوده‌ایم به این دلیل که انسان ذاتا جایز الخطاست. قصور و خطا نیز جزئی اجتناب ناپذیر از پزشکی و طبابت خواهد بود. همچنین محدودیت‌ها و مشکلاتی که در مسیر علم طبابت وجود دارد این موضوع را شدت بخشیده و باید گفت قضور پزشکی مسئله‌ای نیست که مرتبط با حال حاضر باشد بلکه طی سالیان سال همواره وجود داشته است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افزود: قصور پزشکی همواره مورد توجه بوده و برای حفظ حقوق بیمار در تمامی مکاتب مورد بررسی قرار گرفته که اهمیت توجه به این موضوع را بیش از پیش نشان می‌دهد.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه با توجه به تعداد شکایات و پرونده‌های موجود در خصوص قصورات پزشکی نمی‌توان قضاوت‌های لازم را انجام داد، اظهار کرد: با توجه تغییرات فرهنگی و آشنایی مردم با حقوق خود و مواردی از این دست مانند ارتقای مکانیسم‌های رسیدگی به قصورات پزشکی و توسعه فناوری‌های پزشکی در افزایش تعداد شکایات و محکومیت‌ها نمی‌توان قضاوت کرد و گفت لزوما تعداد قصورات پزشکی افزایش یافته است.

جهانپور با اشاره به این موضوع که تمامی خطاهای پزشکی در حوزه پزشکی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نظام پزشکی به صورت مستمر در حال رسیدگی، بازبینی و مطالعه است، تصریح کرد: در وادی علم طب و علوم پزشکی به صورت مرتب موارد ناشی از خطاهای پزشکی و عوارض ناشی از قصورات، بی‌احتیاطی و بی‌مبالاتی‌ها مورد مطالعه و بررسی مکرر قرار می‌گیرد تا راهکارها و راهنمای بالینی و دستورالعمل‌هایی تنظیم شود که میزان بروز خطا و قصورات را کاهش دهد.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با بیان این موضوع که طی دهه‌های اخیر در جهان و سال‌های اخیر در ایران میزان قصورات کاهش یافته، یادآور شد: در تمامی بیمارستان‌های کشور کمیته‌هایی را داریم که کلیه موارد از جمله عوارض درمانی، فوت و مرگ و میر را به صورت مستمر مورد بررسی قرار می‌دهند و نکاتی که ممکن است در آن منجر به بروز خطا و یا قصور پزشکی باشد را به معاونت‌های درمان و مدیریت نظارت بر درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گزارش می کنند و به صورت سلسله مراتب به معاونت درمان وزارت بهداشت ارجاع داده می شود و نهایتا منجر به اصلاح مستمر و ارتقا دائم فرایندهای درمانی و فرایند های آموزشی در جهت کاهش آمار بروز خطاها و قصورات پزشکی و پرستاری می‌شود.

جهانپور ادامه داد: بنیادی‌ترین کاری که در حال حاضر انجام می‌شود همین مبحث کمیته‌ها و اصلاح فرایندها است، البته این موارد هیچ‌کدام به معنای این نیست خطاها و قصورات به صفر برسد و تمامی ریشه‌کن شود، بلکه کاهش موارد موجود به حداقل است.

سخنگو وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که به چه دلیلی میزان شکایات از متخصصان زنان و زایمان بیشتر از قشر دیگر از پزشکان است، گفت: چنین مواردی طبیعی است، در میان رشته‌های مختلف میزان شکایات و اعتراضات سرویس دهندگان و خدمت گیرندگان متفاوت است که نشات گرفته از حساسیت رشته‌های مختلف است. رشته‌ای که مرتبط با تولد کودک و حیات مادر است از اهمیت بسیار بالاتری برخوردار است و قاعدتا موارد حساسیت مردم و خدمت گیرنده بیشتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: مشکلات طرح نظام جامع خدمات آزمایشگاهی/نگران کاهش کیفیت خدمات آزمایشگاه در صورت تعجیل در اجرای طرح تجمیع آزمایشگاه‌ها هستیم فیش 70 میلیونی یکی از معاونان وزیر بهداشت را تکذیب کرد

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حقوق روابط عمومی زنان طب وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۵۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضا بیگی : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات در این باره وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت

نماینده تبریز در مجلس گفت: در جامعه این‌گونه بحث می‌شود که چون آقای صدیقی بخشی از قوه قضائیه است در مورد ایشان دست به عصا راه می‌روند، حال موضوع نیت آقای صدیقی باید در یک محکمه قانونی مورد رسیدگی قرار بگیرد و برای مردم توضیح داده شود موضوع چه بوده است.    احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی، درباره اینکه در ماجرای مطرح شده پیرامون یکی از ائمه جمعه چرا نمایندگان مجلس و یا دستگاه قضا ورود پیدا نکردند، گفت: خود آقای صدیقی با عذرخواهی که انجام دادند پذیرفتند خطایی صورت پذیرفته است که البته اگر با نگاه حقوقی به موضوع نگاه کنیم جرمی واقع شده است که عناصر سه گانه تشکیل دهنده جرم باید مورد بررسی قرار گیرد.   این نماینده مجلس در گفتگو با ایلنا ادامه داد: در بررسی یک فعلی که صورت گرفته که الان شائبه مجرمانه بودن آن وجود دارد عنصر قانونی که دخل و تصرف در اموال عمومی است که موجود است، در مورد عنصر مادی که فعل صورت گرفته است یعنی انتقال مال انجام شده است، تنها موضوعی که باید مورد بررسی قرار گیرد عنصر معنوی یا همان نیت است که آیا نیت مجرمانه وجود داشته است یا خیر که این هم توسط مرجع صالحه قضایی باید رسیدگی شود.   وی خاطرنشان کرد: در جامعه این‌گونه بحث می‌شود که چون آقای صدیقی بخشی از قوه قضائیه است در مورد ایشان دست به عصا راه می‌روند، حال موضوع نیت آقای صدیقی باید در یک محکمه قانونی مورد رسیدگی قرار بگیرد و برای مردم توضیح داده شود موضوع چه بوده است.   علیرضابیگی تاکید کرد: تنها هم این نیست موضوعات دیگری که مطرح است موضوع تزلزل اعتماد مردم را نسبت به مسئولین و به طور خاص نهاد نماز جمعه و ستاد امربه معروف و نهی از منکر فراهم کرده است که حتما در دفاع از جایگاه این نهادها باید رسیدگی دقیق صورت گیرد و به مردم پاسخ داده شود و تا زمانی که نسبت به ایشان این شایعات مترتب است نباید اصرار به تثبیت ایشان باشد و نباید اصرار بر این باشد که افراد از جایگاه‌های قانونی که دارند برای اثبات خودشان استفاده کنند.   وی ادامه داد: متاسفانه این حرکت‌ها، رفتارها و اقدامات انجام می‌گیرد و این‌ها به اعتماد مردم به طور خاص به نهاد دین (حال قوه قضائیه یک طرف) لطمات وارد می‌کند. ما به اندازه کافی تزلزل اعتماد را در جامعه داریم که این هم مزید بر علت می‌شود. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ۱۲ سوال جدی درباره پرونده کاظم صدیقی ون‌ها و زن‌ها ؛ گشت ارشاد مدیران و صدیقی/ تقصیر آقای رئیسی نیست! نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند

دیگر خبرها

  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند
  • پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود | تا شایعات هست نباید اصرار بر حضور در نماز جمعه داشت
  • رانندگی بعد از قلیان اکسیژن ممنوع!/ بیش از ۱۵ سال روی قلیان اکسیژن مطالعه شده است
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند
  • وزارت بهداشت فلسطین: جان تمامی شهروندان نوار غزه در خطر است
  • بیگی نماینده مجلس : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت
  • علیرضا بیگی : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات در این باره وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت
  • علیرضا بیگی: پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود