Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@08:02:14 GMT

چند قدم تا آبادی در روستای زلزله زده «ورنکش»

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۸۸۶۳۸

چند قدم تا آبادی در روستای زلزله زده «ورنکش»

ایسنا/آذربایجان شرقی وارد روستا که می‎شوی، بوی نان تازه می‌آید و به جز تعداد معدودی از زنان سالخورده و بچه‌های در حال بازگشت از مدرسه، سایر اهالی روستا به همراه پیمانکاران بنیاد مسکن مشغول به کار هستند. اینجا ورنکش است، همان روستایی که تا قبل از وقوع زلزله اسمش به گوشمان نخورده بود.

«ورنکش» نزدیک‌ترین روستا به کانون زمین لرزه 5.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

9 ریشتری آذربایجان شرقی است که تمامی پنج کشته حادثه از آن روستا بودند.

این دومین باری است که خبرنگاران تبریزی با تور خبری اداره کل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی به روستاهای زلزله زده میانه سفر می‌کنند. حالا پس از گذشت بیش از دو هفته از وقوع زمین لرزه، روستاها تقریبا از حضور نیروهای امداد و نجات، خالی شده و نوبت به ساخت اتاقک‌های اسکان موقت و بازسازی و تعمیر منازل آسیب دیده در این حادثه رسیده است.

آواربرداری‌ها تقریبا به پایان رسیده است و خبری از خرابی‌های ناشی از زلزله نیست، تنها بخش بسیار کوچکی از خرابی‌ها باقی مانده است که به گفته رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایران، این بخش‌ها برای استفاده از مصالح به درد به خور، باقی مانده است و پس از ساخت خانه‌ها به طور کامل برداشته می‎شود.

تعداد کسانی که ابراز نارضایتی می‌کنند، نسبت به دفعات قبل بسیار کم‌تر شده است و تنها تعداد کمی در چادر زندگی می‌کنند، اما همچنان شکایت از سرما و نبود وسیله گرمایشی مناسب، عمده مشکل زلزله زدگان «ورنکش» است.

خانمی که از دور نگاهمان می‌کند، جلوتر آمده و می‌گوید: از تمامی خدماتی که به زلزله زدگان داده‌اند، راضی هستیم و تنها مشکل ما که خانه‌مان در این حادثه ترک برداشته، این است که هیچ کارشناسی از خانه‌های ترک برداشته بازدید نکرده و به ما اطمینان نداده است که خانه‌هایمان برای سکونت، امن هستند یا نه.

وی ادامه می‌دهد: پس از زمین لرزه اصلی، تعداد زیادی پس لرزه آمد و از ترسمان دو هفته بیشتر است که داخل خانه نرفته‌ایم و کنار خانه و داخل چادر می‌مانیم و شب‌ها به قدری سرد می‎شود که هیچ کدام نمی‌توانیم از سرما بخوابیم.

خانم مسن دیگری هم در خانه‌اش را باز کرده می‌گوید: هر چند خانه‌ام در این حادثه آسیب ندیده است، اما جریان برق و گاز خانه ام قطع است و با این پا دردی که دارم، شب‌ها از سرما می‌لرزم. با وجود حضور گشت‌های امدادی اداره برق و گاز در روستا این خانم به کمک همسایه‌ها و با اشغاب غیرمجاز از جریان برق و گاز استفاده می‎کند.

یک خانم دیگر هم که خانه‌اش در حادثه زلزله ترک برداشته است، اظهار می‌کند: کاری به ترک برداشته‌ها ندارند و کسی به ما سر نمی‎‌زند، فقط به ساختمان‌هایی که تخریب شده‌اند، نظارت می‌کنند. مادر شوهرم هم بیمار است و چهار نفره در چادر زندگی می‌کنیم، دیوارهای خانه ترک برداشته است و مجبوریم در چادر زندگی کنیم.

در این میان، اعلامیه مجلس ترحیم معروف‌ترین جان باختگان زمین لرزه هم بر روی دیوار روستا خودنمایی می‌کند و خانم مسنی که متوجه نگاه ما به اعلامیه می‎شود، جلوتر آمده و گریه‌کنان می‌گوید: کاش من به جای آن دو طفل معصوم می‌مردم، تا شاهد زندگی کردن خودم و همسایگانم در چادر نمی‌شدم.

خانم مسن دیگری هم مدارکی را در دست گرفته است و مدام گلایه می‌کند و در جواب ما که مشکلش را از او می‌پرسیم، بیان می‌کند:مدارکم زیر آوار مانده‌اند، اما برای دریافت وام 10 میلیونی اسکان موقت، سند و کپی آن را از من می‌خواهند.

در همین حال خانم دیگری به جمع گلایه کنندگان اضافه می‎شود و با ابراز نارضایتی از سرمای شدید، دست‎هایش را نشانمان داده و بیان می‌کند: دست‌هایمان از کار افتاده و سردمان است. کپسول و وسیله گرمایشی مناسبی نداریم.

وی ادامه می‌دهد: سرویس بهداشتی و حمام نداریم و آن چند موردی هم که هستند، یا شیرهایشان مشکل دارد و یا سرد هستند. خانه من کاملا تخریب شده است و آوارش را امروز جمع کردند، همانجایی که آقایان دارند بازدید می‌کنند، خانه من بود که چادرم هم کنار آن برپا کرده‌ام.

زنان، بیشتر از مردان از وضع موجود در منطقه زلزله زده ورنکش گله‌مند هستند و خانم‌های مسن هم بیشترین تعداد ناراضیان را تشکیل می‌دهند، تعدادی از آن‌ها که به گفته خودشان، سواد کافی برای خواندن و نوشتن ندارند، تا کنون هیچ مبلغی از کمک هزینه 10 میلیون تومانی اسکان موقت را دریافت نکرده‌اند.

در راه بازگشت از روستای «ورنکش» مصالح دپو شده بنیاد مسکن در روستای صومعه به چشم می‌خورد.

حافظ باباپور، مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی از اهدای ۶۰ دستگاه کانکس به زلزله زدگان خبر داده و می‌گوید: دو هزار واحد در روستاهای شهرستان میانه و یک هزار واحد هم در روستاهای سراب در حادثه زمین لرزه اخیر ۱۰۰ درصد آسیب دیدند. محل وقوع زلزله فاصله ۵۰ کیلومتری با میانه دارد، از این رو ستاد ما در روستای نزدیک به کانون زلزله تحت عنوان صومعه تشکیل شده است. مصالح نیز در محل ستاد دپو شده‌اند و تلاش می‌کنیم تا همکاران بانکی را هم در این ستاد جمع کنیم تا زلزله زدگان نیازی به مراجعه برای مرکز شهر نداشته باشند.

وی می‌افزاید: نزدیک به ۲۳۳ نفر از زلزله زدگان روستاهای شهرستان‌های میانه و سراب برای اسکان موقت، درخواست اتاقک دادند و طبق قولی که داده بودیم، ساخت اتاقک‌های اسکان موقت، روز گذشته به اتمام رسید.

باباپور با اشاره به تعداد متقاضیان وام بلاعوض ۱۰ میلیون تومانی اسکان موقت اظهار می‌کند: تا کنون، به حساب نزدیک به ۱۲۰۰ نفر پول واریز شده است. شماره حساب و شماره شبا نزدیک به ۱۵۰۰ نفر نیز باقی مانده‌ را هم خواسته‌ایم و امیدواریم مرحله اول واریزها در هفته جاری تمام شود. اجرای مرحله دوم یا همان واریز هفت میلیون از ۱۰ میلیون کمک هزینه برای اجاره خانه نیز منوط به تحویل چادر و تعیین آدرس محل سکونت است.

با وجود برخی مشکلات، اتاقک‌های پیش ساخته و اتمام آواربرداری و محیط سازماندهی شده «ورنکش» پس از 21 روز از وقوع زمین لرزه، امیدوارکننده و نویدبخش جریان دوباره زندگی در «ورنکش» است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زلزله میانه زلزله آذربایجان شرقی بنیاد مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۸۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لطف بزرگ مربی پرسپولیسی به دروازه‌بان استقلال

آفتاب‌‌نیوز :

حکم صادره توسط کمیته انضباطی موجب شد استقلال دروازه‌بان ثابت خودش را از دست بدهد و در یکی از مهم‌ترین دیدار‌های نیم فصل دوم لیگ بیست و سوم از وجود حسینی محروم شود. حالا چاره دیگری وجود ندارد جز اینکه جواد نکونام به محمدرضا خالد آبادی میدان بدهد. سنگربان ۲۳ ساله‌ای که قبلا عضو تیم‌های پایه‌ای پرسپولیس بود و تابستان پارسال در یک کشمکش پر سر و صدا به استقلال پیوست تا به عنوان دروازه‌بان ذخیره آبی‌پوشان پایتخت پشت سر حسینی قرار بگیرد. دروازه‌بانی که سابقه حضور در رقابت‌های لیگ برتر را دارد و فصل قبل پیراهن هوادار را بر تن می‌کرد، اما در این فصل تاکنون مجال حضور در میدان را پیدا نکرده و حالا اولین مسابقه‌اش یکی از حساس‌ترین دیدار‌های آبی پوشان در کورس قهرمانی تلقی می‌شود و همین مسئله مسئولیتش را به مراتب سنگین‌تر می‌کند. البته خالد آبادی قطعاً می‌داند اگر مقابل تراکتور بدرخشد، شرایطش در استقلال به مراتب بهتر می‌شود و نکونام به او بیش از هر زمان دیگری اعتماد خواهد کرد. در نگاه خوشبینانه می‌توان گفت اگر محمدرضا چهارشنبه هفته آینده برابر تراکتور نمایش مطلوبی ارائه کند و دروازه خود را بسته نگه دارد، شاید تا قبل از پایان رقابت‌های لیگ بیست و سوم باز هم فرصت حضور در میدان به او داده شود. البته تاکید می‌کنیم شاید!

نمایش رویایی مقابل اردن

محمدرضا خالد آبادی فصل قبل در ۶ مسابقه هوادار کلین شیت کرد و همین مسئله موجب شد تا در لیست جواد نکونام برای استقلال قرار بگیرد. او در بازی‌های آسیایی هانگژو هم عضو کاروان تیم ملی امید کشورمان بود که البته موفقیتی کسب نکرد، ولی خرداد ماه پارسال هنگامی که در معیت تیم امید برای پیکار‌های غرب آسیا به عراق رفته بود، خاطره تلخی را برای اردنی‌ها به یادگار گذاشت. تیم امید ایران با هدایت رضا عنایتی به مرحله نیمه نهایی آن مسابقات رسید و کار به ضربات پنالتی کشیده شد. در ضیافت پنالتی‌ها، خالدآبادی دو ضربه را مهار کرد تا نقش بسیار مهمی در فینالیست شدن ایران ایفا کند. مسابقاتی که در نهایت با قهرمانی عراق و نایب قهرمانی ملی‌پوشان کشورمان تمام شد. در مورد خالد آبادی باید به این نکته هم اشاره کنیم که او همراه با هوادار به لیگ برتر صعود کرد و رضا عنایتی علاوه بر تیم ملی امید، در تیم هوادار هم مربی این سنگربان جوان بوده است.

نقش مربی پرسپولیسی

یکی از مربیانی که در پیشرفت خالدآبادی تاثیر مهمی داشته، دروازه‌بان اسبق پرسپولیس است. داوود فنایی دروازه‌بان اسبق پرسپولیس و تیم ملی که فصل قبل مربی دروازه‌بانان هوادار بود، به خالدآبادی اعتقاد فراوانی داشت و معتقد بود این سنگربان استعداد خوبی دارد به همین خاطر روی او متمرکز شد و به ساکت الهامی سرمربی وقت هوادار هم توصیه کرد این جوان را مد نظر قرار بدهد. زحمات خالد آبادی، تمرینات ویژه فنایی، و البته اعتماد ساکت الهامی موجب شد تا این دروازه‌بان فصل قبل روز‌های خوبی را در لیگ برتر سپری کند و حالا باید ببینیم با پیراهن استقلال هم شرایط مطلوبی برایش فراهم خواهد شد یا اینکه...

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • زایمان موفق خانم دامغانی در خانه با کمک اورژانس
  • ساخت خانه بهداشت در روستای «کاشک» با کمک خیرین و گروه‌های جهادی
  • خانه‌های روستایی باید به کارگاه تولیدی تبدیل شود
  • ضرورت تبدیل هر خانه روستایی به یک کارگاه تولیدی
  • افتتاح خانه بهداشت روستای لوتک شهرستان هامون
  • لطف بزرگ مربی پرسپولیسی به دروازه‌بان استقلال
  • آغاز ساخت خانه عالم روستای کرچ در بویین میاندشت
  • تخریب برخی از خانه‌ها و اراضی کشاورزی بخش کویرات آران و بیدگل
  • آبرسانی به ۶ روستای گرمی خرداد ماه بهره‌برداری می‌شود
  • کودک ربوده شده به خانه برگشت