Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - موسیقی ما – شب گذشته «نصیر حیدریان» - رهبرِ برجسته‌ی ارکستر موسیقی ملی- در برنامه «شب موسیقی» با اجرای رضا مهدوی درباره‌ی فراز و فرودهای ارکستر ملی ایران سخن گفت و به این مساله اشاره کرد که در شرایط فعلی بهترین گزینه برای ارکسترهای ایران، رهبران مهمان هستند.
او درباره‌ی جایگاه رهبری در موسیقی ایران گفت:‌ «متاسفانه در ایران چه قبل و چه بعد از انقلاب کار زیادی در این زمینه انجام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع هیچ‌گاه به‌درستی تعریف نشده است که رهبر ارکستر کیست و چه کاری انجام می‌دهد و حتی برخی از موزیسین‌ها نیز در تعریف رهبر ارکستر مشکل دارند؛ البته ما رهبران خیلی خوبی همانند آقای علی رهبری و آقای لوریس چکناواریان داشته‌ایم که خیلی هم موفق بوده‌اند.»‌
به گفته‌ی «حیدریان» رهبری ارکستر یکی از سخت‌ترین رشته‌های موسیقی است؛ چراکه فقط با ساز و موسیقی سر و کار ندارد بلکه با نوازندگانی که پشت این سازها می‌نشینند نیز باید در ارتباط باشد: «یک رهبر ارکستر نه فقط در حوزه موسیقی بلکه باید در زمینه‌های روانشناسی و انسان‌شناشی نیز تجربیات زیادی داشته باشد. در شرایط فعلی بهترین گزینه برای ارکسترهای ایران، رهبران مهمان هستند.»
او همچنین به این نکته اشاره کرد که در هنرستان‌ها و دانشگاه‌ها کارهای زیادی انجام شده است، اما در زمینه حضور نوازنده‌ها در ارکسترها هنوز امکان بهتر شدن وجود دارد: «لازم است که در ارکسترها رهبران مهمان زیادی حضور داشته باشند که البته این رهبران نیز باید زیر ذره‌بین انتخاب شوند؛ چراکه پتانسیل ما بسیار زیاد است و در هر سفری که به ایران دارم، باورم نمی‌شود که هنرمندان چنین عملکرد بسیار خوبی دارند. البته رهبر دائم ارکسترها نیز باید کسی باشد که علاوه بر اینکه در زمینه موسیقایی کامل باشد، تجربه انسانی نیز داشته باشد.»
حیدریان همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر ادغام ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک تهران، خاطرنشان کرد: «من معتقدم باید دو ارکستر ملی و دو ارکستر سمفونیک داشته باشیم. ما نوازنده‌های خوبی و ظرفیت داشتن چهار ارکستر را داریم. من فکر می‌کنم برای ارکستر ملی نیز باید به همان اندازه ارکستر سمفونیک ارزش قائل شویم. خوشبختانه در صحبت‌های اخیر که با مدیر رودکی داشتیم این موضوع مطرح شد که یک ارکستر از جوانان 15 تا 20 سال تشکیل دهیم که فقط برای نوازندگی ارکستر تعلیم ببینند. همچنین راه‌اندازی آموزشگاه آکادمیک برای رهبری ارکسترهای ملی و سمفونیک نیز قرار است در دستور کار قرار بگیرد.»

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۹۳۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز «مرگ با طعم نسکافه» در عمارت نوفل‌شاتو

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی با حضور مسعود کیمیایی، مجید مظفری، جواد طوسی و حضور مخاطبان اجرای خود را در عمارت نوفل‌شاتو آغاز کرد.

بابک صحرایی پس از پایان اجرای شب اول، در صحبت‌هایی گفت: امشب اسطوره تکرار نشدنی فرهنگ و هنر ما در اینجا حضور دارد. بزرگمردی که سینمای حقیقی را در ایران پایه‌گذاری کرد و بیشتر از ۵۰ سال است که روی بلندترین قله هنر ایران ایستاده است. تاریخ فرهنگ و هنر ایران تا همیشه مدیون ایشان خواهد بود. افتخار این را داریم که امشب نمایش خود را به استاد مسعود کیمیایی تقدیم کنیم.

وی افزود: علاوه بر آقای کیمیایی، امروز میزبان جناب مجید مظفری هستیم. او بازیگری است که من از نوجوانی طرفدارش بودم. همچنین از حضور جناب جواد طوسی (منتقد سینما) و رحیم نوه‌سی (نقاش) نیز تشکر می‌کنم.

کارگردان نمایش «مرگ با طعم نسکافه» در ادامه صحبت‌هایش، از همه عواملی که در شکل‌گیری این نمایش او را یاری کرده اند، تشکر کرد.

«مرگ با طعم نسکافه»، نمایشی ۶ پرده‌ای است که با استفاده از کلید واژه‌های مهم زندگی به روایتِ برش‌های دراماتیک در زمان حال، دهه سی و صد سال گذشته می‌پردازد. از نکات مورد توجه این اجرا، حضور پررنگ موسیقی است.

بهنام شرفی، نیکی مظفری، گل ناز عباسی، بهراد محمدی، روشنک رضایی مهر و بابک صحرایی بازیگرانی هستند که در این اثر به ایفای نقش می‌پردازند. همچنین محمدرضا عیوضی و مسعود امامی به عنوان خواننده - بازیگر در این اجرا حضور دارند.

از دیگر عوامل این اثر می‌توان به مجری طرح: نازنین صحرایی، طراح صحنه و لباس: منیره ملکی، طراح گریم: مهتاب حسنی، طراح حرکت: مهرگان بذرافشان، بازیگران فرم: مهرگان بذرافشان، روشنک رضایی‌مهر، حدیث محمودوف، ملینا مشایخ، آویسا شریفی، موسیقی متن: ستار اورکی، سرپرست موسیقی زنده: امیر مهراد، آهنگساز قطعات باکلام: حامی، علی موثقی، امیرعباس حسن زاده، تنظیم کننده قطعات باکلام: حامی، علی موثقی، امیر مهراد، نوازندگان: صادق نورانی، محمدرضا بختیاری، فرناز ساحری و روزبه سیاه منصوری، دستیار کارگردان: شهرزاد پورفرد، عکاس و طراح پوستر: کیارش کاویان و مدیر روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای: حامد قریب اشاره کرد.

عکس‌ از نیلوفر دهباشی است.

کد خبر 6098058 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • کنسرت موسیقی آذربایجانی آلنام برگزار می‌شود
  • «نجوای عشق» در تالار وحدت می‌پیچد
  • حضور مسعود کیمیایی در اجرای نمایش «مرگ با طعم نسکافه»
  • آغاز «مرگ با طعم نسکافه» در عمارت نوفل‌شاتو
  • ارکستر سمفونیک هنرستان موسیقی پسران به تالار رودکی می‌آید
  • دویستمین سالگرد سمفونی شماره ۹ بتهوون؛ تاج موسیقی غربی!
  • کانون موسیقی نواحی تشکیل می‌شود/ معرفی مدیر هماهنگی
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • رصدخانه مراغه؛ نگینی درخشان در تاریخ نجوم ایران