Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - نهاد ریاست جمهوری در پاسخی مستند به آمار، ضمن شفاف‌سازی میزان مداخله ارزی در دولت روحانی، اعلام کرده که دولت احمدی‌نژاد صرفا در سال 1389، 59میلیارد دلار مداخله ارزی داشته است.
به گزارش خبرگزاری آریا، بیست و دوم مهرماه و در نشست خبری رئیس‌جمهور، خبرنگاری از وی پرسید که سال گذشته و در اوج جنگ اقتصادی، در مجموع 18میلیارد دلار در قالب ارز 4200تومانی از ذخایر کشور به باد رفت، مسئولیت این وضعیت با چه کسی است؟ رئیس جمهور نیز در پاسخ اعلام کرد که «18میلیارد که می‌گویند بر باد رفته، 18میلیارد دلار ثبت سفارش کردند برای خرید کالا، همین امسال هم از اول سال تا امروز 19میلیارد خرج کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..بر باد ندادیم؛ بلکه 19میلیارد دادیم به افراد آنها هم گفتند که می‌خواهیم این جنس را وارد کنیم...اگر کسی این پول را گرفته و جنس را وارد نکرده است باید بررسی شود و هم دستگاه اجرایی و هم قوه قضائیه با او برخورد کنند.»
با این حال پس از آنکه رئیس جمهور در جریان سفر استانی به یزد، در نوزدهم آبان ماه، همین سخنان را بیان کرد؛ یک خبرگزاری منتقد دولت در گزارشی نوشت: «بر باد رفتن آن 18میلیارد دلار ارتباطی به ارز 4200تومانی نداشت. این 18میلیارد دلار در سال 96، عمدتا به صورت نقد به بازار آزاد تزریق شد...اما ارز 4200تومانی در فروردین سال 97تصویب شد و ارتباطی با مداخله بانک مرکزی در بازار نداشت.» بنابراین این خبرگزاری به نوعی مدعی شد که ما با دو 18میلیارد دلار روبرو هستیم. یک 18میلیارد مداخله‌ای و یک 18میلیارد دلار 4200تومانی.
پیش از این در مطلبی، ریشه‌های چنین اتهامی به دولت را بررسی کردیم و نشان دادیم که حتی تندترین منتقدان دولت نیز سخن این خبرگزاری را نمی‌زنند و این ادعا خاص این خبرگزاری است. حتی نشان دادیم که این خبرگزاری برای اثبات ادعای عجیب خود، اقدام به تحریف سخنان رهبر انقلاب کرده است. اما حالا دولت در پاسخی به این خبرگزاری، اطلاعاتی جالب مطرح کرده که خوب است فعالان اقتصادی و سیاسی به آن توجهی مجدد کنند.
1. بنابه این گزارش، در حالی که در گزارش انتقادی علیه دولت، ادعا شده بود که در سال 1396، 18 میلیارد دلار مداخله ارزی در بازار صورت گرفته بود و این موضوع، اتفاقی منحصر به فرد در تاریخ مداخلات ارزی کشور دانسته شده بود؛ اما مشخص شده، ارقامی بیشتر از 18 میلیارد دلار مداخله ارزی مورد اعتراض این گزارش، در سال‌های گذشته به دفعات تکرار شده است. به عنوان مثال طی سال‌های 86 تا 90 به ترتیب 24، 36، 37، 55 و 50 میلیارد دلار، مداخله ارزی با هدف کنترل قیمت ارز در بازار انجام شده است و به این ترتیب این رکورد در واقع در دست دولت دهم است. دولت محمود احمدی‌نژاد در چهار سال خود به طور متوسط 32 میلیارد دلار و سرجمع بالغ بر 160 میلیارد دلار و فقط در سال 89 بالغ بر 55 میلیارد دلار مداخله‌ ارزی انجام داده است.
2. این در حالی است که حجم کل ارز مداخله‌ای در بازار طی سال‌های 92 تا 96، در مجموع 35.3 میلیارد دلار بوده است. به این ترتیب متوسط سالانه مداخله ارزی دولت یازدهم، 7.8 میلیارد دلار بوده و در سال 96 عمدتاً به دلیل التهابات بین‌المللی با هدف حفظ ثبات و آرامش در بازار ارز، این رقم به 18.5 میلیارد دلار رسید.
3. جالب است بدانید که در این گزارش دولت هم‌چنین متهم شده بود که آن هجده میلیارد دلار را «از منابع باارزش و غیرقابل جایگزین کشور» به بازار تزریق کرده و این در حالی است که به گزارش دولت، فروش ارز از منابع ارزی حاصل از صادرات نفت و گاز بوده و نه ذخایر ارزی. /ایرنا
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۹۷۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است

آلودگی هوا زمستان و تابستان نمی‌شناسد و در تمام سال چهره آسمان را کدر می‌کند، بنابراین آمار و میزان آلایندگی‌ها برای شهروندان مهم است تا بدانند هر روز شاخص کیفی شهرها در چه سطحی قرار دارد، لازم است بدانیم امروز هوای شهر اهواز ناسالم و تعداد ۲۱ شهر سالم و پاک است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اگر نگاهی به روز گذشته و امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ بیندازیم، می‌توانیم میزان و شدت آلودگی هوا که بر آسمان شهرهای مختلف گسترده شده است را به‌خوبی حس کنیم، از این‌رو خبرگزاری ایمنا به مقایسه شاخص کیفی هوا در شهرهای مختلف پرداخته است، بنابراین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست، امروز شاخص کیفی هوای هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش) و ناسالم (قرمز) قرار ندارد.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهر اهواز با شاخص ۱۰۸، در وضعیت ناسالم (نارنجی) قرار دارد، در حالی که روز گذشته شهر مشهد در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت.

در همین راستا، شرایط کیفی هوا امروز در ایستگاه کلانشهرهای تبریز با شاخص ۶۱، اصفهان با شاخص ۶۴، کرج با شاخص ۵۹، بوشهر با شاخص ۹۷، بیرجند با شاخص ۷۱، بجنورد با شاخص ۵۶، زنجان با شاخص ۸۷، سمنان با شاخص ۵۴، زاهدان با شاخص ۷۶، قم با شاخص ۶۰، سنندج با شاخص ۸۶، کرمان با شاخص ۶۲، کرمانشاه با شاخص ۷۵، یاسوج با شاخص ۶۴، اراک با شاخص ۶۲ و همدان با شاخص ۵۵، وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد. اما روز گذشته شهرهای بجنورد، زنجان، زاهدان، سنندج، کرمان، اراک در موقعیت هوای سالم (زرد) بودند.

قابل توجه است که دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در شهرهای ارومیه با شاخص ۳۱، اردبیل با شاخص ۳۲، تهران با شاخص ۴۸، شهرکرد با شاخص ۲۲، مشهد با شاخص ۵۰، در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، در حالی که روز گذشته پانزدهم اردیبهشت شهرهای تبریز، ارومیه، اردبیل، اصفهان، کرج، بوشهر، تهران، بیرجند، اهواز، سمنان، زاهدان، قم، کرمانشاه، یاسوج و همدان در وضعیت پاک (سبز) ثبت شدند.

به این ترتیب امروز شرایط کیفی هوای کلان‌شهرهای ایلام، شیراز، قزوین، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد ثبت نشده است، به طوری که روز گذشته کلانشهرهای ایلام، شهرکرد، شیراز، قزوین، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد بدون داده ثبت شد.

در نهایت بر اساس داده‌های موجود سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست و مقایسه شاخص کیفی هوا، امروز هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش)، ناسالم (قرمز) ثبت نشدند، اما یک شهر ناسالم (نارنجی)، تعداد ۱۶ شهر سالم (زرد)، پنج شهر پاک (سبز) و شمار ۹ شهر بدون داده ثبت شدند، در حالی که روز گذشته یک شهر ناسالم (نارنجی)، شش شهر سالم (زرد)، تعداد ۱۵ شهر پاک (سبز) و هشت شهر بدون داده درج شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 750798

دیگر خبرها

  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • ماسک: تا زمانی که مشکل بدهی آمریکا حل نشود، دلار ارزشی ندارد
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • دانشجویان نشان دادند که نسبت به آنچه در جهان می گذرد، بی‌تفاوت نیستند
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • علم‌الهدی : اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد، به او ظلم نمی‌شد/ امامت سیاسی دشمن دارد
  • حفظ حقوق عمومی با سلام و صلوات نمی‌شود/ دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند