Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، روح‌الله قلی‌خانی رئیس پژوهشکده استخراج آرا و مطالعات رویه قضائی قوه قضائیه در نشست واکاوی مسئله اجرت‌المثل کار زن در خانه با محوریت نقد آرا قضائی در سلسله نشست‌های فراتر از محکمه که در پژوهشگاه قوه قضائیه در مدرسه تخصصی فقه امام کاظم (ع) قم برگزار شدگفت: پژوهش و مباحث فقهی اهمیت زیادی در قضا دارد و باید مورد توجه قوه قضائیه در صدور احکام باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس پژوهشکده استخراج آرا و مطالعات رویه قضائی قوه قضائیه افزود: قوه قضائیه در اصل ۱۵۶ قانون اساسی ۵ وظیفه مهم دارد که شامل گسترش عدل، احیای حقوق عامه، پیشگیری از جرم، نظارت بر قوانین، رفع اختلافات و کشف جرم است.

او تصریح کرد: قوه قضائیه برای تحقق این وظایف در قالب دادگستری و دادگاه‌ها وارد عمل می‌شود، در این زمینه قضات آرایی را صادر می‌کنند که طبق قانون اساسی، منابع اسلامی، حقوقی و مستند باشد و مغایر با قانون و شرع نباشد.

قلی‌خانی بیان کرد: رای، برون داد فعالیت‌های قضات است، قضات استقلال دارند در این باره اگر در خروجی‌ها آرای متنوع و مختلف و متضاد و متفاوتی صادر شود برای برون‌رفت چند سیستم وجود دارد که در قوانین نظام حقوقی پذیرفته شده است.

رئیس پژوهشکده استخراج آرا و مطالعات رویه قضائی قوه قضائیه گفت: روش دوم رویه قضائی است اگر استخراج آرایی متفاوت است در پژوهشکده استخراج آرا در بانکی تجمیع می‌شود و تعارض‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد تا به وحدت دست یابیم.

او یادآورشد: اگر قضات در صدور آرا تعارض داشته باشد یک سازوکاری به نام وحدت رویه وجود دارد که مورد حکم است و از طریق دیوان عالی کشور این وحدت رویه مورد توجه قرار دارد.

قلی خانی درباره اجرت‌المثل زن در خانه افزود: دو رای متعارض در اینجا مورد بحث است تا با بررسی‌ها نظر نهایی به‌دست بیاید و به وحدت رویه با ملاحظات فقهی برسیم.

او عنوان کرد: روابط در امور خانواده همچون رابطه بازار و مبادلات اقتصادی نیست و نمی‌توان در اجرت‌المثل رابطه‌ای بر مبنای مبادلات اقتصادی تصور کرد.

قلی‌خانی تصریح کرد: مسائلی، چون تبرئی بودن و عدم تبرئی بودن خدمت زن در خانه دو عامل اصلی تعارض و اختلاف رای در مسئله اجرت‌المثل است، در منطق اسلام در رابطه با حقوق زنان روایات و آیات زیادی وجود دارد.

انتهای پیام/ح

روابط در امور خانواده همچون رابطه بازار و مبادلات اقتصادی نیست

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قوه قضائیه حوزه علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۰۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند

معصومه قاسمی قائم مقام رئیس خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور و فعال فرهنگی و اجتماعی استان هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فرارسیدن روز ملی خلیج‌فارس، گفت: رسانه‌ها باید در پاسداشت روز ملی خلیج‌فارس و تمدن این منطقه بزرگ که همواره مورد طمع قدرت‌های بین‌المللی بوده است به وحدت رویه برسند.

وی افزود: کشور کوچکی که بر روی نام خلیج‌فارس و جزایر آن ادعا دارد تمام تلاش خود را به کار گرفته تا بتواند به نوعی هم صدایی بین‌المللی ایجاد کند که اگر کنش رسانه‌ای ما هوشمندانه شود جلوی نقشه‌های آن‌ها گرفته خواهد شد.

وی ادامه داد: چه اشکالی دارد ما نیز برای موضوعات هویتی‌مان کار ویژه تعریف کنیم و رسانه‌هایمان را برای این مهم تقویت کنیم.

نایب رئیس خانه مطبوعات کشور عنوان کرد: متأسفانه عمده کنش‌گری ما بر روی نام خلیج‌فارس منحصر در همین دهه نخست اردیبهشت ماه است در حالی که رقیب ما شبانه روز برای تعدی به خلیج‌فارس تلاش می‌کند.

وی ادامه داد: ما هر سال ۳۶۵ روز فرصت داریم تا تمدن خلیج‌فارس را به مردم کشورمان و کشورهای دیگر معرفی کنیم؛ ظرفیت رسانه ملی و شبکه‌های استانی در این حوزه باید بالفعل شوند و امروز ما باید حداقل ۳۱ جشن خلیج‌فارس شناسی در ۳۱ مرکز استان می‌داشتیم اما متأسفانه این موضوع منحصر به کارهای نمادین در روز ملی خلیج‌فارس و در بین جمعی محدود شده است.

قاسمی اظهار داشت: پاسداشت خلیج‌فارس باید از جنبه مجازی و رسانه‌ای خارج شده و ملموس شود؛ توجه به تمدن خلیج‌فارس، احیا و حفظ ارزش‌های این تمدن و حفظ اکوسیستم تمدن خلیج‌فارس نیز باید به جد دنبال شود.

وی خاطرنشان‌کرد: لباس بومی مردمان خلیج‌فارس آثاری زنده در میراث فرهنگی این منطقه است اما متأسفانه شاهدیم که برخی کشورهای عربی به مالکیت این لباس فاخر دست درازی کرده و سعی در سرقت فرهنگی آن دارند.

سخنگوی خانه مطبوعات کشور عنوان کرد: دست درازی به آثار هویتی منطقه خلیج‌فارس با رپرتاژ های سنگین در رسانه‌های بین‌المللی منتشر می‌شود تا برای مردم دنیا انگاره‌سازی‌های غلط شود.

قاسمی تاکید کرد: اگر ما در پاسداشت ارزش‌هایمان و داشته‌هایمان کوتاهی کنیم ارزش‌هایمان به یغما خواهد رفت و روزگاری خواهد رسید که باید تماشاچی باشیم که کشوری غریبه با تمدنمان برای خود ارزش افزوده خلق می‌کند.

کد خبر 6091055

دیگر خبرها

  • مقدمات برگزاری دادگاه‌های صلح در لرستان فراهم شود
  • تأکید رئیس قوه قضائیه بر تدوین پیوست رسانه‌ای در آرا و تصمیمات قضائی
  • شکل‌گیری بیداری انسانی در سراسر دنیا به برکت خون‌های ریخته شده در غزه
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • قاضی باید اهل مشورت باشد/ دستور ویژه به مراجع قضایی
  • دستورات و تاکیدات اژه‌ای در راستای اقناع افکار عمومی
  • مقدمات برگزاری «دادگاه‌های صلح» در لرستان فراهم شود
  • تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است
  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام