Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@01:01:55 GMT

همه چیز در مورد کارمزد کارت به کارت؟

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۱۰۶۵۲

همه چیز در مورد کارمزد کارت به کارت؟

کارت به کارت، یکی از پرکاربردترین خدمات بانکی است. لحظه‌ای بودن تسویه حساب از این روش، مشکلات زیادی را در تعاملات بانکی حل کرده و محبوبیت آن را چند برابر کرده است. هریک از ما موارد زیادی را به خاطر داریم که نیاز به انتقال فوری پول داشته و از کارت به کارت استفاده کرده‌ایم. برای مثال:

انتقال پول به نزدیکان در زمانی که پول کافی برای خرید ندارند کارت به کارت کردن کرایه تاکسی پرداخت وجه بعضی از خریدهای تلفنی یا اینترنتی

از زمانی که برای کارت به کارت کردن باید به خودپرداز یکی از بانک‌های مبدا یا مقصد مراجعه می‌شد، تا الان که با استفاده از اپلیکیشن‌های پرداخت در کمتر از یک دقیقه می‌توان کارت به کارت کرد، کارمزدی برای استفاده از این خدمت وجود داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان کارمزد هر تراکنش کارت به کارت با توجه به مبلغ انتقالی تعیین می‌شود که در جدول زیر قابل مشاهده است.

مبلغ انتقالی

کارمزد

کمتر از 1 میلیون تومان

500 تومان

بین 1 تا 2 میلیون تومان

700 تومان

بین 2 تا 3 میلیون تومان

900 تومان

کارمزد کارت به کارت به چه صورتی تسهیم می‌شود؟

این کارمزد بین چهار بازیگر اصلی در ارائه خدمت کارت به کارت تقسیم می‌شود. برای مثال کارت به کارت از مبدا بانک آینده به مقصد بانک سامان را که با استفاده از دستگاه خودپرداز ملت انجام می‌شود، در نظر بگیرید. چهار طرف درگیر در این انتقال عبارتند از:

1- بانک صادر کننده کارت مبدا: بانک آینده

2- بانک صادر کنند کارت مقصد: بانک سامان

3- سوئیچ انجام دهنده: منظور از سوئیچ، شرکت واسط ارائه دهنده خدمت انتقال بوده که در این مثال شرکت «به پرداخت ملت» است.

4- شبکه شتاب: به عنوان ارائه دهنده زیرساخت مبادلات بین بانکی

 

در سطوح کارمزد مختلف، سهم هر یک از طرفین به شرح زیر است.

کارت به کارت

کارمزد

صادر کننده کارت مبدا

شتاب

سوئیچ انجام دهنده

صادر کننده کارت مقصد

0 تا 1 میلیون تومان

500

50

100

300

50

1 تا 2 میلیون تومان

700

50

100

300

250

2 تا 3 میلیون تومان

900

50

100

300

450

همانطور که در جدول بالا دیده می‌شود، مازاد کارمزد کارت به کارت در مبالغ بالاتر، به صادر کننده کارت مقصد تعلق می‌گیرد. علت این موضوع این است که تصفیه حساب بین بانکی در پایان روز کاری انجام می‌شود، در نتیجه بانک مقصد باید به صورت لحظه‌ای و قبل از دریافت وجه از بانک مبدا، مبلغ مورد نظر را به حساب فرد واریز کند. در نتیجه برای جبران‌سازی این پرداخت پیش از موعد، مبلغ مازادی از مشتری دریافت و به بانک مقصد داده می‌شود.

قابل ذکر است زمانی که مبدا و مقصد کارت به کارت یکسان باشد، تراکنش از طریق شبکه شتاب انجام نمی‌شود و در نتیجه میزان کارمزد آن توسط بانک مربوطه محاسبه می‌شود. در اکثر موارد کارمزدی برای تراکنش داخلی در نظر گرفته نمی‌شود.

انجام کارت به کارت در اپلیکیشن‌های پرداخت هم مشمول این دستورالعمل است. هریک از اپلیکیشن‌های پرداخت به یکی از سوئیچ‌های بانکی متصل بوده و سوئیچ مورد نظر سهم خود را از کارمزد کارت به کارت دریافت می‌کند.

اپلیکیشن پرداخت «همراه کارت» سعی کرده است با ارائه خدمات ویژه و خلاقانه‌ای، انجام کارت به کارت را ساده و سریع‌تر کند. در این راستا می‌توان به قابلیت‌های زیر در این اپلیکیشن اشاره کرد:

کارت به کارت به مخاطبان گوشی و بدون داشتن شماره کارت کارت به کارت با استفاده از اسکن کارت مقصد کارت به کارت با کپی کردن متن کامل پیامک بانکی درخواست پول از مخاطبان بر بستر کارت به کارت

 

همچنین خدمات متمایزی در زمینه خرید شارژ و خرید بسته اینترنت هم در همراه کارت ارائه می‌شود.

برای بررسی بیشتر این اپلیکیشن و یا دانلود آن، می‌توانید به وب سایت همراه کارت مراجعه کنید.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کارت به کارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۰۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم ماشین و طلا بفروشند، خانه بسازند

اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی درباره روند ساخت مسکن در کشور گفت: یک مقداری با آن تعدادی که برای ساخت مسکن در کشور مطرح شده فاصله داریم البته فوت وزیر سابق راه و شهرسازی هم در این زمینه بی‌تاثیر نبود همچنین یک مقداری هم بر روی شیوه کار مسئله پیش آمد که الان حل شده، اما تنها چیزی که باقی مانده، همکاری بانک‌ها است.

وی اظهار کرد: اگر بانک‌ها بیایند و سهم خود را بدهند جهش خیلی خوبی در ساخت مسکن به‌وجود خواهد آمد.

به گزارش ایران جیب، عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: بانک مرکزی و شورای عالی مسکن گام‌هایی را برداشته‌اند و میزان وامشان قبلا صفر بود، اما الان وامشان بین ۱۵، ۱۶ و ۱۷ درصد است البته بانک‌های خصوصی میزان وامشان صفر است و در این زمینه باید کاری انجام شود، چون اگر وامی نباشد اصلا کاری انجام نمی‌شود.

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس تصریح کرد: می‌توان تا آنجایی که امکان‌پذیر است زمین را به مردم بدهیم و به‌جای آن وام ندهیم البته قبلا هم این کار انجام می‌شده است لذا از این سیاست وزارت راه استقبال می‌کنیم تا در شهر‌هایی که امکانش وجود دارد زمین رایگان بدهند تا مردم خود خانه بسازند و شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم را محقق کنیم.

شاکری اظهار کرد: زمین اگر برای فرد باشد مردم شده باشد که ماشین و طلای خود را بفروشند این کار را می‌کنند تا خانه خود را بسازند و در آن زندگی کنند بنابراین باید این امر در اولویت اول باشد، چون در همکاری نکردن بانک‌ها دادن زمین رایگان به مردم برای اینکه خودشان ذیل نظارت شهرداری‌ها و نظام مهندسی اقدام به ساخت‌وساز کنند بهترین کار است.

عضو کمیسیون عمران مجلس بیان‌کرد: فاصله آورده مردم و تسهیلات بانکی با قیمت تمام شده معنادار است و اگر فکری برای آن نکنیم مردم باز گرفتار می‌شوند یعنی یک جایی می‌گویند برویم آن را به دلال‌ها بفروشیم یا اینکه نرخ سود را در ۱۸ درصد نگه داریم، چون تعدادی از مردم نمی‌توانند از آن استفاده کنند بنابراین اهدای زمین رایگان به مردم و آمدن بانک‌ها برای انجام کار سرعت ساخت‌وساز را بالا می‌برد.

وی تاکید کرد: به نظرم تصمیمات درستی اتخاذ شده و باید با سرعت کار را جلو ببریم همچنین به ازای تخریب یک واحد فرسوده حداقل می‌توان سه واحد ساخت لذا باید برای بافت‌های فرسوده فکری کرد تا بخشی از مشکلات شهر‌های بزرگ حل شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مردم ماشین و طلا بفروشند، خانه بسازند
  • بورس و مرکز مبادله؛ ۲ نهاد با شرح وظایف کاملا متفاوت
  • آزادی ۲ زندانی جرائم غیر عمد در همدان
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • رئیس‌کل بانک مرکزی راهی عربستان شد
  • سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی
  • انجام ۲ پرواز به مقصد مدینه منوره
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران