Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه از شناسایی 2894 بیمار HIV مثبت در سطح استان خبر داد.

دکتر ابراهیم شکیبا به مناسبت هفته ملی اطلاع رسانی ایدز (4 تا 10 آذر) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شناسایی 2894 بیمار HIV مثبت در سطح استان، گفت: 85 درصد این بیماران مرد و 15 درصد آنها زن هستند.

وی یادآور شد: آمار مربوط به بیماران HIV مثبت همواره به صورت تجمیعی اعلام می‌شود، به این معنی که بخشی از این بیماران فوت شده‌اند، اما همچنان تعداد آنها به عنوان بیماران شناسایی شده HIV مثبت استان ذکر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکیبا در خصوص تشریح چیستی بیماری ایدز، گفت: ایدز بیماری عفونی است که از طریق ویروس HIV از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

وی افزود: دوره کمون این بیماری 10 تا 15 سال است و بعد از این مرحله در صورت عدم درمان، فرد وارد مرحله ایدز می‌شود که این دوره با ابتلا به انواع سرطان ها و بیماری های عفونی و ... همراه است، چرا که سیستم ایمنی فرد بر اثر فعالیت ویروس تضعیف شده است.

شکیبا با اشاره به اقدامات موثر مرکز بهداشت استان در شناسایی بیماران HIV مثبت، گفت: سال گذشته در مجموع 105 بیمار جدید در سطح استان شناسایی شد و امسال نیز تاکنون 39 بیمار جدید شناسایی شده است.

این مسئول شناسایی بیماران را عامل مهمی در اثربخشی درمان، افزایش طول عمر بیماران و پیشگیری از انتقال HIV در سطح جامعه دانست و افزود: هرچه شناسایی این بیماران زودتر صورت گیرد، مراحل درمان سریعتر پیگیری شده و اثربخشی آن بیشتر خواهد بود.

شناسایی و درمان HIV "رایگان" است/ انجام آزمایش محرمانه بیماری در تمام پایگاه‌های بهداشتی

وی با بیان اینکه تمام مراحل شناسایی و درمان این بیماران بصورت محرمانه و رایگان است، گفت: در حال حاضر در تمام پایگاه های بهداشت و مراجع سلامت آزمایش HIV بصورت محرمانه صورت می‌گیرد.

شکیبا افزود: برای تشخیص HIVمثبت یک آزمایش کفایت نمی کند و فرد باید سه آزمایش متوالی بدهد و چنانچه جواب هر سه آزمایش مثبت شود HIV مثبت بودن فرد نیز تایید می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مرحله اول آزمایش در تمام پایگاه های بهداشت و مراجع سلامت انجام می‌شود و چنانچه جواب مثبت باشد، فرد به یکی از چهار مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در سطح استان جهت انجام آزمایشات تکمیلی ارجاع می‌شود.

شکیبا یادآور شد: متاسفانه بسیاری افراد از ترس اَنگ بیماری ایدز و ترس و واهمه‌ای که از این بیماری دارند برای انجام آزمایش مراجعه نمی‌کنند و همین امر موجب می‌شود این بیماری در بدن رشد کرده و بعد از چندین سال بصورت علائم ایدز خود را نشان دهد.

یک بیمار HIV مثبت با درمان موثر می‌تواند عمر طبیعی داشته و ازدواج کند

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه از زمان ورود ویروس  HIV به بدن تا زمان بروز علائم ایدز بین 10 تا 15 سال فاصله است و چنانچه فرد سریعتر در این بازه زمانی شناسایی شده و تحت درمان قرار گیرد می‌توان مانع از ورود بیماری به مرحله ایدز شد و فرد می‌تواند یک زندگی طبیعی مانند سایر افراد جامعه داشته باشد.

شکیبا در خصوص تاثیر درمان HIV نیز گفت: در حال حاضر درمان‌های بسیار قوی برای این بیماری وجود دارد، به نحوی که این بیماران با مصرف دارو می‌توانند به راحتی عمر طبیعی داشته و مانند سایر افراد جامعه ازدواج کرده و حتی صاحب فرزند شوند و این ویروس با وجود درمان، برای آنها و خانواده شان مشکلی ایجاد نمی‌کند.

وی افزود: با مصرف دارو، ویروس‌های بیماری تا حد زیادی از بین می‌روند و همین امر موجب می‌شود که فرد نتواند ناقل بیماری باشد و از طرفی مشکلی هم برای خود فرد به وجود نمی‌آید و می‌توانند یک زندگی طبیعی داشته باشد.

حرکت الگوی انتقال به سمت رابطه جنسی/ 45 درصد موارد جدید از راه جنسی آلوده شده‌اند

شکیبا در خصوص راه‌های انتقال این بیماری نیز گفت: استفاده از سرنگ مشترک میان افراد معتاد تزریقی، استفاده از وسایل تیز و برنده آغشته به خون فرد آلوده، انتقال مادر به جنین و نیز روابط جنسی محافظت نشده از جمله راه‌های انتقال این بیماری است.

وی روابط جنسی را راه اول انتقال ویروس HIV در جهان عنوان کرد و افزود: در ایران برخلاف این رویه همچنان استفاده از سرنگ مشترک میان افراد معتاد تزریقی راه اول انتقال است، اما متاسفانه در سالهای اخیر شاهد تغییر این الگوی انتقال به سمت روابط جنسی هستیم، بطوری که امسال 45 درصد موارد شناسایی شده کشور از طریق روابط جنسی آلوده شده بودند.

وی افزود: حرکت به سمت این الگوی انتقال می‌تواند بسیار خطرناک و هشداردهنده باشد و تنها راه پیشگیری در این زمینه پایبندی به خانواده و پرهیز از روابط خارج از عرف و نیز استفاده از کاندوم هنگام برقراری رابطه جنسی است.

شکیبا خاطرنشان کرد: متاسفانه وجود این الگوی انتقال موجب شده بسیاری بیماران HIV مثبت در معرض اتهام قرار گیرند، حال اینکه بیش از 80 درصد زنان مبتلا به HIV در استان زنان نجیبی هستند که متاسفانه از شوهران معتاد خود این بیماری را دریافت کرده‌اند.

وی افزود: با توجه به اینکه در ایران عمده راه انتقال بیماری تزریق مشترک میان افراد معتاد است، نباید به این بیماران به دید نامناسب نگاه شود و باید اَنگ بیماری از روی آنها برداشته شود.

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: ترس از اَنگ بیماری موجب شده تا در حال حاضر حدود 42 درصد موارد بیماری در استان شناسایی شود و برآورد ما این است که بیش از 58 درصد بیماران مبتلا هنوز شناسایی نشده و حاضر نیستند برای انجام آزمایش مراجعه کنند.

وی افزود: این عدم مراجعه هر لحظه آنها را به بیماری ایدز نزدیک می‌کند و شانس انتقال بیماری به دیگران را هم افزایش می‌دهد. همه باید یاد بگیریم ایدز هم مانند بسیاری بیماری‌ها یک بیماری است که در حال حاضر عملا قابل درمان هم هست و این افراد هم حق زندگی دارند و نباید با تهمت و انگ تحت فشار قرار گیرند.

1.7 درصد موارد ابتلا در استان از طریق مادر به جنین بوده

شکیبا در ادامه راه انتقال دیگر بیماری را مادر به جنین عنوان کرد وافزود: خوشبختانه با درمانهای موثر بیماری، بسیاری مادران مبتلا به HIV صاحب فرزند شده‌اند، بدون اینکه فرزند آنها مبتلا شود و در سالهای اخیر این الگوی انتقال در کشور سیر کاهشی چشمگیری داشته است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در سطح کشور تنها سه درصد بیماران از این طریق دچار آلودگی شده‌اند که این نسبت دراستان کرمانشاه بسیار کمتر و حدود 1.7 درصد است.

شکیبا یادآور شد: چنانچه مادران مبتلا پیش از بارداری یا حتی در دوران بارداری تحت درمان قرار گیرند احتمال انتقال بیماری به جنین آنها به صفر می رسد و این مادران می‌توانند صاحب نوزادان سالمی شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بیماری ایدز كرمانشاه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۱۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید

متخصص اعصاب و روان با تاکید به عوارض اختلال افسردگی گفت: توجه نکردن به این بیماری باعث مزمن شدن بیماری افسردگی شده و کنترل آن نیز دشوارتر می شود، هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد در روابط بین فردی، شغل و فعالیت‌های روزمره بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد و فرد باید برای درمان اقدام کند.

ویکتوریا عمرانی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بروز اختلال افسردگی در برخی افراد اظهار کرد: فردی که خلق گرفته دارد، علاقه‌ها و لذت‌های قبلی را از دست داده و همراه آن تعدادی از علائم مانند کاهش انرژی، تغییراتی در خواب، اشتها، تغییراتی در انگیزه، احساس گناه و کاهش تمرکز را داشته باشد و اگر این علائم در بیشتر ساعت‌های روز و حداقل دو هفته تداوم پیدا کند، فرد به اختلال افسردگی مبتلا شده است.

وی با بیان اینکه افسردگی می‌تواند سرچشمه بسیاری از مشکلات برای بیمار شود، افزود: بی‌خوابی مداوم فرد افسرده بر ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد یا الگوی تغذیه‌ای فرد را تغییر داده و روابط بین فردی بیمار مبتلا به افسردگی در خانواده و بین همکاران دچار مشکل می‌شود.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: این حس ناخوشایند افسردگی باعث بروز تغییراتی در رفتار فرد مبتلا شده و این اتفاق باعث می‌شود که اطرافیان او هم از این موضوع دچار آسیب شوند، اگر این علائم ماندگار باشد و باعث شود که فرد کارهای روزمره خود را انجام ندهد و حوصله انجام هیچ کاری و رفتن به محیط‌های شاد و شلوغ را نداشته باشد، باید به فکر درمان بود.

وی در خصوص شیوع این بیماری در سنین متفاوت اظهار کرد: احتمال بروز بیماری افسردگی در تمام سنین وجود دارد و درمان آن متفاوت بوده و تشخیص این بیماری در سنین زیر دبستان مشکل بوده و از نظر مشاهده رفتار فرد بیمار به ابزارهای ویژه نیاز دارد، اگر فردی در سنین جوانی افسردگی داشته باشد، احتمال بروز این بیماری در دوران سالمندی هم وجود دارد، علاوه بر این برخی افراد بدون سابقه قبلی به دلایلی ممکن است در دوره سالمندی به افسردگی مبتلا شوند.

عامل بروز بیماری افسردگی چند فاکتوری است

عمرانی فرد در مورد علل بروز بیماری افسردگی خاطرنشان کرد: مانند همه اختلالات روانپزشکی عامل بروز بیماری افسردگی هم چند فاکتوری است، عوامل ژنتیکی، زمانی که سیستم عصبی در دوران جنینی شکل می‌گیرد و اتفاق‌هایی که برای مادر رخ می‌دهد، در بروز بیماری افسردگی فرزند بی‌تأثیر نیست، همچنین تغییرات مواد درون بدن، عوامل روانی و اجتماعی مانند استرس‌ها، وقایع ناراحت‌کننده در خانواده و محیط کار مجموعه‌ای از عواملی است که باعث می‌شود، فردی مبتلا به این بیماری شده و اختلال افسردگی در او شدت پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: لازم است بدانیم توجه نکردن به افسردگی باعث مزمن شدن این بیماری شده و کنترل آن هم مشکل‌تر می‌شود و هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد و این عملکرد می‌تواند در روابط بین فردی، شغل، فعالیت‌های روزمره و در مراقبت فرد از خود اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: علائمی مانند کم‌خوابی، مشکل در تمرکز، پراشتهایی یا کم اشتهایی هر کدام عوارضی را برای فرد افسرده به همراه دارد و در اختلال افسردگی‌های شدیدتر هم فکر کردن به مرگ از جمله عوارض ناگواری است که احتمال دارد برای فرد افسرده رخ دهد و خانواده را درگیر کند.

متخصص روانپزشکی با بیان اینکه توصیه‌های اطرافیان برای مبارزه با این بیماری به فرد مبتلا کمک‌کننده است، گفت: توصیه‌ها نباید جنبه دستوری داشته باشد و اعضای خانواده باید سرزنش کردن بیمار را کنار بگذارند، شرایط و محیط پرتنش را برای بیمار تعدیل کنند تا او بتواند از نظر رفتاری تا اندازه‌ای فعال شود و احساس مفید بودن کرده و حس بی ارزش بودن نکند.

کد خبر 749247

دیگر خبرها

  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟