Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیروهای امنیتی مصر در ادامه بازداشت اصحاب رسانه، سه روزنامه‌نگار دیگر را بازداشت کردند. همچنین وزیر خارجه آمریکا از قاهره خواست به آزادی مطبوعات احترام بگذارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از عربی۲۱، خالد علی، وکیل مدافع و نامزد سابق ریاست جمهوری مصر در صفحه فیس‌بوک خود نوشت، روزنامه‌نگار "سلافه مجدی" به همراه همسرش "حسام الصیاد" و "محمد صلاح" روزنامه‌نگار، هنگام حضورشان در یکی از کافه‌های منطقه دقی واقع در قاهره بازداشت شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه نوشت، نیروهای امنیتی مصر همچنین سه تن از کارکنان این کافه را بازداشت وکافه مذکور را تعطیل کردند در حالی که هیچ‌ طرف امنیتی یا قضایی را برای بازجویی از بازداشتی‌ها مشخص نکردند.

رسانه‌ها به نقل از جمال عید، مدیر شبکه عربی اطلاعات حقوق بشر اعلام کردند، سه روزنامه‌نگار مذکور برای انجام تحقیقات ارجاع داده شدند این درحالی است که طرف‌های امنیتی حضور این روزنامه‌نگاران در پلیس آگاهی را رد می‌کنند.

جمال عید نیروهای امنیتی را به ربودن روزنامه‌نگاران متهم کرد و گفت بخش دقی خروجی‌های زیادی دارد و می‌توان روزنامه‌نگاران را هر زمانی از آن خارج و به هر جایی منتقل کرد. نیروهای امنیتی سه تن از کارکنان کافه را بازداشت کرده بودند اما آنها را آزاد کردند.

 همچنین مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا چند روز پس از یورش نیروهای امنیتی مصر به دفتر سایت خبری مستقل "مدی مصر" و بازداشت سه تن از کارکنان آن در مدت زمان کوتاهی، از این کشور خواست، به آزادی مطبوعات احترام بگذارد.

وی در نشست خبری گفت: در چارچوب مشارکت استراتژیک دیرینه با مصر، بر اصل احترام به حقوق بشر و آزادی‌ بیان و وجود جامعه مدنی قوی، تاکید داریم.

 فعالان حقوق بشر می‌گویند، عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر از زمان روی کار آمدن در سال ۲۰۱۴، به هجوم بی‌سابقه بر آزادی‌ها در مصر نظارت دارد و او و حامیانش می‌گویند، این اقدامات برای حفاظت از ثبات مصر و مقابله با تهدیدهای تندروها ضرورت دارد.

 در همین راستا، سازمان عفو بین‌الملل هشدار داد، دولت سیسی نظامی موازی با عدالت ایجاد کرده تا منتقدان و مخالفان را سرکوب کند و ابزارهای اصلی این سرکوب‌گری "دادستانی عالی امنیت کشور، دادگاه‌های مبارزه با تروریسم و نیروهای ویژه پلیس" هستند.

این سازمان در گزارشی تحت عنوان "وضعیت فوق‌العاده دائم" اعلام کرد، پرونده‌هایی که دادگاه امنیت عالی مصر  بررسی کرده از ۵۲۹ مورد در سال ۲۰۱۳ به ۱۷۳۹ مورد در سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است. این دادگاه، سرویس امنیت ملی، نیروهای ویژه پلیس و دادگاه‌های مبارزه با تروریسم به عنوان نظام قضایی موازی برای بازداشت مخالفان مسالمت‌جو، بازجویی و محاکمه آنها هستند.

سازمان مذکور اعلام کرد، تعدادی از بازداشتی‌ها مجبور می‌شوند به مدت طولانی تحت عنوان "بازداشت موقت" در زندان بمانند. تعدادی از آنها برای ماه‌ها و سال‌ها بدون هیچ مدرک و شواهدی و تنها با استناد به تحقیقات محرمانه پلیس و بدون چاره‌جویی کارآمد و مؤثری در بازداشت به سر می‌برند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مصر مايك پامپئو وزير خارجه آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۲۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت یاد خبرنگاران کشته شده فلسطینی در روز جهانی آزادی مطبوعات

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در روز جهانی آزادی مطبوعات، یاد خبرنگاران کشته شده فلسطینی در جریان جنایت‌های رژیم صهیونسیتی در غزه را گرامی داشت.

به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی در صفحه اجتماعی ایکس در این ارتباط نوشت: «در ‎روز جهانی آزادی مطبوعات، یاد خبرنگاران شجاع و پرافتخار فلسطینی که جان خود را در مسیر انعکاس واقعیت‌ها و تاباندن نور به صحنه‌های تاریک جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در نوار ‎غزه فدا کردند، گرامی می‌داریم.»

وی با بیان این که تنها طی هفت ماه و در سکوت کر کننده کشورهای غربی مدعی آزادی مطبوعات و بی‌تفاوتی سازمانها و نهادهای بین‌المللی، بیش از ۱۴۰ خبرنگار فلسطینی راوی حقیقت، قربانی جنایت بی‌سابقه رژیم صهیونیستی علیه رسانه‌ها و آزادی بیان شدند، تصریح کرد: «مدعیان دروغین آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات، نه‌ تنها در مقابل کشتار این همه خبرنگار طی هفت ماه سکوت کرده‌اند، بلکه حمایت از قاتلان آنان را با تمام توان ادامه می‌دهند!»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • بیکاری ۸۰ درصدی خبرنگاران زن در افغانستان
  • در روز جهانی آزادی مطبوعات یاد خبرنگاران شجاع فلسطینی را گرامی می‌داریم
  • واکنش کنعانی به شهادت بیش از ۱۴۰ خبرنگار فلسطینی
  • گرامیداشت یاد خبرنگاران کشته شده فلسطینی در روز جهانی آزادی مطبوعات
  • جایزه آزادی مطبوعات یونسکو به خبرنگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • یک روزنامه‌نگار بر اثر انفجار بمب در پاکستان کشته شد
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه نگاران فلسطینی رسید