Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@11:46:18 GMT

دولت چرا طفره می رود؟

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۱۵۹۶۹

دولت چرا طفره می رود؟

برخی دولتمردان به واسطه مشاورانی پوپولیست و فاقد روحیات امانتداری، حرف هایی می زنند با ظاهر جذاب اما به غایت خسارت بار. شجاعتش را هم ندارند حرف غلط را پس بگیرند.

به گزارش مشرق، محمد ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی و فعال رسانه‌ای در کانال شخصی خود در تلگرام نوشت:

شلختگی و بی تدبیری، به یک ویژگی بارز در مرکزیت تصمیم گیر دولت تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال 92 از مردم خواستند از دریافت یارانه انصراف دهند و مدتی بعد که 97 درصد مردم همراهی نکردند، راسا اقدام به حذف خانوارها کرده و گلایه هایی را موجب شدند؛ چرا که سامانه شفاف اطلاعاتی به عنوان پیش نیاز کار فراهم نشده بود.

اتفاق مشابهی در توزیع توام با تحقیر  سبد کالا پدید آمد. چون دولت دقیقا نمی دانست -و هنوز هم بعد از شش سال نمی داند- که دقیقا چه کسانی سزاوار حمایت های یارانه ای هستند و یارانه چه کسانی به خاطر میزان برخورداری باید حذف شود؟

برخی دولتمردان به واسطه مشاورانی پوپولیست و فاقد روحیات امانتداری، حرف هایی می زنند با ظاهر جذاب اما به غایت خسارت بار. شجاعتش را هم ندارند حرف غلط را پس بگیرند.

یکی از این حرف های به غایت غلط، همین است که با ژستی لیبرال مآبانه گفته شد "ما به حساب های مردم سرک نمی کشیم"! کدام دولت پیشرفته ای در دنیا از این منطق سست دفاع می کند؟!

اصلا اطلاعات شفاف و دقیق، لازمه و مبنای هر برنامه ریزی اقتصادی درباره "سیاست های حمایتی" و "سیاست هدفمندسازی یارانه ها و واقعی سازی قیمت ها" است. بدون این مهم، یا با هدر رفت یارانه ها مواجه خواهیم شد و یا با اجحاف بر طبقات پایین و سوء استفاده طبقات مرفّه.

دقیقا به اعتبار همین رویکرد مسئولیت گریزانه است که دولت با وجود التهاب بازار مسکن و سه برابر شدن قیمت آن ظرف شش سال، همچنان از راه اندازی سامانه املاک و اخذ مالیات از 2/5 میلیون خانه خالی و احتکار شده طفره می رود. فقط در یک سال، تورم 127 درصدی به مردم تحمیل شده است.

همچنین است راه اندازی سامانه های شفافیت ساز درباره معاملات و مالیات و ارزش افزوده یا سوداگری کاذب ارز و سکه و زمین و خودرو و از این قبیل.

دولت متاسفانه در سال 97 نیز در واگذاری ارز و سکه، با بی دقتی تمام رفتار کرد که موجب نابودی 18 میلیارد دلار ذخیره ارزی و 60 تن از ذخایر استراتژیک طلای کشور شد.

آخرین بی دقتی، درباره سه برابر کردن قیمت بنزین -پس از چهار سال تثبیت غلط قیمت در جهت بزک برجام!- رخ داد و حال آن که اعلام تصمیم مشابه در دی ماه 96، موجب اعتراض و اغتشاش هایی شده بود.

در تصمیم سازی اخیر هم دولت به وضوح، با شلختگی و بی تدبیری عمل کرد؛ مردم را شوکه نمود، به اعتماد آنها آسیب زد، و تازه یک هفته پس از آن که کشور درگیر نا امنی شد، به صرافت افتاد به 60 میلیون نفر یارانه کمک معیشت بدهد و 25 میلیون نفر را حذف کند.

اما با کدام مکانیسم و بر مبنای کدام سامانه شفاف و دقیق درباره میزان رفاه و بهره مندی خانوار ها و این که هر خانوار در کدام دهک قرار می گیرد؟!

همین بی برنامگی موجب نارضایتی های جدید شد، به نحوی که برخی خانوارهای مستحق، هنوز یارانه جدید را نگرفته اند اما برخی خانوارهای به مراتب برخوردار تر یارانه دریافت کرده اند!

از عمر دولت روحانی کمتر از دو سال باقی مانده؛ کاش این فرصت را شجاعانه به پذیرش اشتباهات، غرور زدایی، تواضع در برابر کارشناسان، و دور ریختن تمام گزاره های مشهور و غلط صرف کنند؛ شاید از این طریق، اعتبار دولت و رئیس جمهور ترمیم شود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق تحولات لبنان سهمیه بندی بنزین دولت محمد ایمانی اطلاعات دولتمردان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۵۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها

مجلس با تصویب جدول مربوط به منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها (تبصره ۸ قانون بودجه) لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور موافقت کرد.

به گزارش مشرق، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان رسیدگی به جدول شماره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور (بخش دوم- جداول) با عنوان «جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها (تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳)» با ۱۵۶ رأی موافق، ۱۹ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

رحیم زارع در نشست علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه، ۱۱ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در توضیح بخش درآمدی جدول ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: همان مبلغی که دولت در نظر گرفته بود کمیسیون تلفیق و صحن علنی آن را تائید کردند که ۳۱۵ همت برای یارانه نقدی و معیشتی در نظر گرفته شد، کار مهمی که مجلس انجام داد ۱۰ درصد به مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اضافه کرد که در لایحه ۲۰ درصد بود و به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳، ادامه داد: ۴۲ همت برای کمیته امداد، ۲۳ همت برای بهزیستی، ۱۴۳ همت برای یارانه نان و یارانه دارو و شیرخشک و ملزومات مصرفی برای وزارت بهداشت ۷۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد در نظر گرفته شد.

وی افزود: مواردی همچون هزینه سرمایه گذاری در شرکت ملی نفت و شرکت پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی و همچنین شرکت گاز را مصوب کردیم و مبالغی را که دولت برای بحث واردات بنزین و گازوئیل نیاز داشت را تامین کردیم که این موارد کلیات جدول ۱۴ است که آنچه دولت در لایحه گنجانده بود در کمیسیون تلفیق نیز به تصویب رسید.

عبدالعلی رحیمی مظفری در مخالفت با جدول ۱۴، گفت: قسمتی از این جدول از محل درآمدهای وزارت نفت می‌باشد که باید قسمتی از آن برگردد و در خود وزارت نفت هزینه شود. لازم است موارد پیگیری شود چرا که امکان دارد مشکلاتی را ایجاد کند.

وی اضافه کرد: قسمت اعظمی از هزینه‌های جاری وزارت نفت خصوص در شرکت ملی گاز ایران که با رقم‌هایی که در این جدول دیده شده قطعا گازرسانی را تعطیل خواهد کرد، همچنین قسمت اعظمی از هزینه‌های جاری شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی که با عددهایی که در این جدول دیده شده حداقل ۲۰ همت کسری دارد.

رحیمی مظفری ادامه داد: قسمتی از هزینه‌های جاری شرکت ملی نفت ایران که پیش بینی حداقل ۴۰ همت کسری دارد اگر ما نتوانیم در زیرساخت‌های نفت هزینه و سرمایه گذاری کنیم نمی‌توانیم تولیدی داشته باشیم حتی اگر زمینه فروش و استخراج نفت نیز وجود داشته باشد ما دچار مشکل خواهیم شد.

علیرضا سلیمی در موافقت با جدول شماره ۱۴، گفت: ما در این جدول حدود ۷ هزار و ۵۸۸ میلیارد تومان از این منابع به دست می‌آید از این رقم در حوزه سرمایه گذاری و کمک به شرکت ملی پخش و پالایش، همچنین در بحث حوزه شرکت ملی گاز کمک‌های بسیار خوبی صورت گرفته است و اگر این جدول حذف شود مشکلات بسیاری را ایجاد خواهد کرد.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این جدول در حوزه یارانه بیمه ملوانان می‌باشد که حدود ۱۰ همت گنجانده شده است، همچنین در این جدول در حوزه کالابرگ الکترونیکی ۳ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده است ما مکرر گلایه می‌کردیم که اگر کالابرگ الکترونیکی توزیع نشود باعث ایجاد تورم خواهد شد که ما در این قسمت بسیار خوب عمل کرده ایم.

وی ادامه داد: به خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد بهزیستی همچنین بحث یارانه نان و یارانه دارو نیز مبالغ بسیار خوبی اختصاص داده شده که لازم است این جدول مورد تائید صحن علنی قرار گیرد.

حاجی بابایی در توضیح جدول ۱۴، گفت: هدفمندی یارانه‌ها حدود ۷۵۸ همت در بخش درآمدها و ۷۵۸ همت نیز در بخش هزینه‌ها است به دلیل اینکه توازن این جدول به هم نخورد ریالی در آن کم و زیاد نشده است حتی ریالی از هزینه‌های نفت نیز کم نشده است. قرار بود دولت ۶۳ همت از محل فروش مشتقات به دست آورد که حذف شده است این ۶۳ همت از طریق مدیریت منابع صورت می‌پذیرد بنابراین این جدول بدون هیچ تغییری ۱۰۰ درصدی نظر دولت است. هرگونه تغییر در این جدول موجب تغییرات کلی می‌شود. در بحث صیادان و ملوانان نیز باید اصلاح شود. صیادان را نیز به آن اضافه می‌کنیم.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص جدول ۱۴ یادآور شد: این جدول مربوط به هدفمندی یارانه‌ها است، سعی شده با توجه به منابع و محدودیت‌ها تنظیم شود تا هدفمندی یارانه‌ها محقق گردد، ۲ موضوع در آن مورد بررسی قرار گرفت، یکی کالابرگ‌ها که از محل سایر درآمدها باید تعیین می‌شد همچنین در خصوص عنوان صرفه جویی انرژی که در این جدول آورده شده این عنوان با نظر کمیسیون تلفیق تبدیل به درآمدها شده که مورد قبول دولت نیست. پیشنهاد می‌شود همان سایر درآمدها عنوان شود از طرفی کالابرگ‌ها باید به صورت نقدی و در جدول جداگانه‌ای مطرح شود.

بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی در توضیح جدول شماره ۱۴، تاکید کرد: در خصوص زنجیره نفت و گاز مجلس مصوبات کارآمدی را داشته، در جلسات متعدد سرمایه گذاری و بهینه سازی انرژی به درستی تعریف شده است حتی رقم ۱۴.۵ درصد نفت را که تمام پول‌های زنجیره‌ای نفت و گاز است در احکام جداگانه‌ای تقسیم بندی شده، متاسفانه دولت این احکام را رعایت نکرده است به جای رعایت احکام حساب سرمایه گذاری و بهینه سازی را کنار گذاشته و خود تصمیم گیرنده بوده، عملی که انجام داده خلاف مصوبات مجلس است، ما احتیاج به بهینه سازی داریم، برای بهینه سازی پول گذاشته شده، برنامه تنظیم شده است، از دل همان برنامه‌ها باید درآمدها جبران شود و همچنین باید به احکامی که در سال اول و دوم تصویب شده توجه ویژه شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن
  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳/ اعلام جزییات مصوبه دولت
  • پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان یارانه کالا در استان بوشهر
  • موافقت مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک
  • تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ