Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصرف فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی در ایران حدود ۲.۵ برابر سرانه جهانی است، اما نباید این را به عنوان یک نکته منفی ببینیم، چراکه می‌توان بخش اعظم این کالاها را با تولید داخلی تامین کرد و فرصتی باشد برای بالا بردن تولید و اشتغال‌زایی.

محمدرضا شانه‌ساز در نشست خبری دومین همایش و نمایشگاه بین‌المللی فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی، شوینده، سلولوزی و صنایع وابسته گفت: مشکل ما این است که خودمان را باور نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه برخی از تولید کنندگان که محصولات‌شان در بازار کشور بسیار پر مصرف است، از ما می‌خواهند که روی محصولات‌شان فارسی نویس نداشته باشند و لاتین ویژگی‌های محصول را درج کنند. محصولات داخلی کیفیت دارند، اما ما به آنها باور نداریم. همایش ایران کازمتیکا قرار است توانمندی صنایع آرایشی و بهداشتی ایران را معرفی کند.

محمدرضا شانه‌ساز در نشست خبری دومین همایش و نمایشگاه بین‌المللی فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی، شوینده، سلولوزی و صنایع وابسته گفت: مشکل ما این است که خودمان را باور نداریم.

متاسفانه برخی از تولید کنندگان که محصولات‌شان در بازار کشور بسیار پر مصرف است، از ما می‌خواهند که روی محصولات‌شان فارسی نویس نداشته باشند و لاتین ویژگی‌های محصول را درج کنند. محصولات داخلی کیفیت دارند، اما ما به آنها باور نداریم. همایش ایران کازمتیکا قرار است توانمندی صنایع آرایشی و بهداشتی ایران را معرفی کند.

محمدرضا شانه‌ساز، با اشاره به این‌که محصولات آرایشی و بهداشتی مستقیما با پوست و مخاط فرد مرتبط است و روی سلامت مصرف‌کننده تاثیر مستقیم دارد، مهم‌ترین استراتژی سازمان در این حوزه را بالا بردن آگاهی و دانش مردم عنوان کرد که این هدف در همایش و نمایشگاه‌ ایران‌کازمتیکا دنبال می‌شود و اصحاب رسانه برای رسیدن به این مقصود یار سازمان خواهند بود.

شانه‌ساز در ادامه گفت: «از آن‌جا که تولیدات داخل زیرنظر ما هستند و نظارت کامل بر آن‌ها داریم، تمرکز ما بر تولید داخل است که بخش خصوصی در این زمینه بسیار خوب کار کرده‌ است و حتی واردکنندگان نیز به‌تازگی وارد حوزه تولید شده‌اند.

از طرفی برچسب اصالت دومین اقدامی است که امکان نظارت بر محصول تولیدی و وارداتی را به همه مصرف‌کنندگان می‌دهد و اطلاع‌رسانی در این حوزه نقش بسیار مهمی در پیشگیری از ورود محصولات قاچاق و عوارض سوءمصرف آن‌ها خواهد داشت.»

رییس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به آمار بالای ۱.۶ میلیارد دلاری کالای قاچاق در حوزه آرایشی و بهداشتی ابراز امیدواری کرد با افزایش آگاهی مردم، تلاش‌های اداره کل آرایشی و بهداشتی این سازمان و نیز برگزاری همایش‌ها، سمینارها و نمایشگاه‌ها میزان مصرف این کالاها کاهش پیدا کند.

به گفته شانه‌ساز «فرهنگ‌سازی، بخش سوم فعالیت سازمان غذا و دارو در این زمینه است و برگزاری همایش و نمایشگاه ایران‌کازمتیکا با همین رویکرد خواهد بود. رسالت اصلی ایران‌کازمتیکا معرفی محصولات باکیفیت و مورد تایید به مردم است. بخشی از نمایشگاه ارتباط بین شرکت‌های داخلی و خارجی است ولی یکی از اهداف اصلی آگاهی دادن و ارائه اطلاعات صحیح به مردم درباره محصولات آرایشی و بهداشتی است.

نشان‌سازی (برندسازی) ملی و معرفی محصولات باکیفیتی که در این حوزه خوش درخشیده و حتی به کشورهای دیگر صادر شده‌اند، بخشی از کار ما خوهد بود.»

محمدرضا شانه‌ساز مصرف فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی در ایران را حدود ۲.۵ برابر سرانه جهانی اعلام ولی تاکید کرد نباید آن‌را به عنوان یک نکته منفی ببینیم، چون می‌تواند فرصتی برای بالا بردن تولید و اشتغال‌زایی در نظر گرفته شود و بخش اعظم این کالاها را با تولید داخلی تامین کنیم.

 

ایجاد پل ارتباطی رگولاتوری بین ایران و اروپا

سخنران بعدی عبدالعظیم بهفر؛ دبیر علمی همایش و نمایشگاه ایران‌کازمتیکا بود که ابتدا درباره اهمیت فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی گفت: «هر فردی فقط در مقطع خاصی از زندگی به دارو نیاز دارد ولی فراورده‌های آرایشی و بهداشتی جزو محصولات مهم مصرفی در تمام طول زندگی است و روی سلامت فرد اثر مستقیم دارند و اگر استاندارد نباشند می‌توانند برای سلامت فرد و جامعه مشکل ایجاد کنند. به همین دلیل سال ۱۳۹۰ اداره کل فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی برای اولین بار درسازمان غذا و دارو تشکیل شد.»

«با توجه به سیاست‌های کلی کشور توانسته‌ایم از وارادت حداکثری به سمت تولید حرکت کنیم و وقتی این اداره مجددا در سال ۹۶ تشکیل و به‌روز شد با توجه به تایید مقامات سازمان‌های غذا و دارو فعالیت‌هایی را در دستور کار خود قرار داد» بهفر ضمن بیان این نکته ایجاد یک پل ارتباطی و قانونمند بین رگولاتوری این اداره با مراکز رگولاتوری اتحادیه اروپا را از نتایج این فعالیت‌ها عنوان کرد و گفت: «با این روش فرآورده‌های تولید داخلی می‌توانند تاییدیه این اتحادیه را داشته باشند. در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای نیز شکل گرفت که با برون‌سپاری مباحث غیرحاکمیتی به خود انجمن‌ها گام دیگری برای افزایش صحت و سلامت کالاها برداشته شود.»

او در ادامه افزود: «با هدف حمایت از تولید داخل، فهرستی از کالاهای مورد نیاز کشور تهیه و مشخص شده کدام فرآورده‌ها باید وارد شوند و کدام یک امکان تولید در کشور را دارند؟ استفاده از ظرفیت‌های خالی تولید یکی دیگر از رویکردهای این اداره است که در همین راستا سال گذشته ۵۱ برند پروانه ساخت یا پروانه بهره‌برداری گرفتند یا در بازار عرضه شده‌اند.»

مدیرکل اداره فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: «اداره کل آرایشی و بهداشتی برای رسیدن به این اهداف همکاری با دانشگاه‌ها و نیز برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌ها را جزو برنامه‌های خود قرار داده است که همایش علمی و نمایشگاه ایران‌کازمتیکا، با همین رویکرد برگزار خواهد شد. در کنار اطلاع‌رسانی به مردم برای شناختن کالاهای سلامت‌محور و نیز معرفی تولیدات معتبر داخلی، برگزاری ایران‌کازمتیکا و همایش های علمی مشابه این هدف را نیز دنبال می‌کند که با روی آوردن فارغ‌التحصیلان رشته‌های داروسازی، پزشکی و شیمی به این صنعت برای تولید فرآورده‌ای آرایشی و بهداشتی سالم، هم نیاز کشور تامین شود و هم به سمت صادرات گام برداریم.»

 

تاکید بر تولید داخلی محصولات آرایشی و بهداشتی

بختیار علم‌بیگی؛ رییس هیات مدیره انجمن صنایع بهداشتی و آرایشی ایران سخنران بعدی نشست بود و استفاده واژه آرایشی را برای این حوزه اشتباهی دانست که باعث شده نگاه به این محصولات هم غلط باشد، او در این مورد توضیح داد: «این محصولات در واقع برای مراقبت و محافظت پوست و مو به کار می‌روند و از آن‌جا که تولیدکننده‌ها برای فروش بیشتر سراغ رنگ‌های متنوع و جذب خانم‌ها رفته‌اند به اشتباه عنوان آرایشی در این حوزه جا افتاده است.»

علم‌بیگی ظرفیت تولید کشور در این صنعت را ۲.۵ برابر نیاز داخل اعلام و عنوان کرد اگر مازاد مصرف کشور صادر شود، تولیدکننده و صادرکننده از منفعت آن بهره‌مند خواهند شد. به گفته او تا پیش از انقلاب ۳۵٪ نیاز کشور در داخل تولید می‌شد و خیلی از برندهای معتبر جهانی در ایران نمایندگی داشتند ولی پس از انقلاب به دلیل نگاه غلط به این فرآورده‌ها مجوز کارخانه‌ها باطل شد و ده سال طول کشید تا تولیدکنندگان بتوانند دوباره پروانه ساخت در داخل را بگیرند.

 

واردکنندگان در مسیر تولید محصولات داخلی

حمید مقیمی در سخنان کوتاهی گفت: «انجمن واردکنندگان در طول ۱۵ سال حیات خود تلاش کرده در کنار انجمن شویندگان و سازمان غذا و دارو بوده است و از سال ۱۳۹۵ با همکاری وزارت صمت و سازمان به سمت تولید محصولات برند در داخل کشور رفتیم ولی متاسفانه به‌دلیل شروع مجدد تحریم‌ها این مسیر به مانع برخورد.

هیچ کشوری با بستن درها به روی کالای روز و علم و تکنولوژی روز موفق نشده است. ما هم امیدواریم با توجه به تفاهم‌نامه‌ای که برقرار شده و کاهش بروکراسی در مسیر تولید، گام‌های بلندتری برداشته شود.»

به گفته حجت گشایشی  «در این حوزه اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی درستی صورت نگرفته است، نباید محصولات آرایشی و بهداشتی را کالاهای تزیینی دیده شوند و باید آن‌ها را به‌عنوان محصولات مراقبت پوست و مو در نطر بگیریم، خصوصا که بسیاری از آن‌ها با نسخه پزشک تهیه و مصرف می‌شوند.

در سال‌های گذشته هیچ نمایشگاه تخصصی در این حوزه نداشتیم و ایران‌کازمتیکا فرصت خوبی برای تغییر نگاه به محصولات آرایشی و بهداشتی و اصلاح این رویکرد است. همایش و نمایشگاه ایران‌کازمتیکا در عین حال فرصتی برای آشنایی مردم با تولیدات معتبر و سالم داخلی خواهد بود.»

در پایان این نشست، خبرنگاران حاضر سوالات مرتبط با حوزه آرایشی و بهداشتی مطرح کردند و مسئولان سازمان غذا و دارو به این پرسش‌ها در زمینه تولید داخلی، محدودیت‌های واردات، استانداردهای داخلی، کالاهای قاچاق و... پاسخ دادند.

همایش و نمایشگاه بین‌المللی ایران‌کازمتیکا (فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی، شوینده، سلولزی و صنایع وابسته) از ۳ تا ۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ با ریاست محمدرضا شانه‌ساز و دبیری عبدالعظیم بهفر در محل هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد./ خبرآنلاین

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۶۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی یکشنبه شب در دیدار رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات، ضمن تقدیر از مدیریت امر مهم زمینه‌سازی حضور عاشقان در عتبات نور، اظهار کرد: در مقابل همت والای مردم ایران چنین کمک‌ها و مساعدت‌هایی هیچ نیست و بیشتر هم انتظار می‌رود.

وی با بیان اینکه اقیانوس کرم، شور و اشتیاق حسینی و ارادت ولایی مردم خیلی بیشتر از اینها است، افزود: به دلیل پیوندی که جریان بازسازی و زیارت عتبات عالیات با امر مقدس مقاومت منطقه دارد و فرماندهی مقاومت و عتبات عالیات شخصی به‌نام سردار سلیمانی است، از این رو انرژی و عشق لازم از اینجا به پیکر مقاومت تزریق می‌شود، پس عتبات عالیات را یک زیارت ساده نمی‌دانیم.

آیت الله محمدی لائینی تصریح کرد: سابقه آستانه‌بوسی و عتبات‌بوسی و سابقه بازسازی حرم و عتباتِ ایران دیرینه است.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: شیعیان متمکن غنی در جاهای مختلف دنیا هستند که اگر ما هم نباشیم کار عتبات عالیات و امام حسین (ع) را انجام می‌دهند اما ما نباید این افتخار را از دست بدهیم.

امام جمعه ساری با بیان اینکه ما باید از فرصت اربعین و خیل عاشق بیشتر استفاده کنیم، عنوان کرد: به‌خصوص زواری که از سمت شرقی و شمال می‌آیند و باید ظرفیت ۵۰۰ هزار نفر را به ۵ میلیون نفر برسانیم تا در داخل ایران خاطره خوش داشته باشند.

این مسئول ادامه داد: دنیا به سمت مدرن و آسان‌تر شدن پیش می‌رود ما هم باید این روال را در مدیریت جریان اربعین در پیش بگیریم، زیرا این یک همایشی بی‌نظیر است که در جهان برای ما بازدارندگی دارد و بازدارندگی اربعین در برابر استکبار جهانی مسئله بزرگی است و رفتن ۵ میلیون جمعیت از ایران به عراق حرف دارد.

نماینده ولی فقیه در پایان خواستار حفظ امنیت مرزها، تسریع اجازه ورود زوار از کشورهای خودشان به ایران و بعد عراق، تقویت پروژه قطار از شلمچه به بصره و بعد به کربلا و بغداد، بسیج کردن شاه‌راه‌ها و شاه‌ریل‌ها، تسهیل امور و حذف بروکراسی اداری شد.

کد خبر 6091527

دیگر خبرها

  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • ضربه مهلک قاچاق کالا بر پیکر اقتصاد
  • شناسه دار شدن محصولات آرایشی و بهداشتی
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند
  • این فرآورده‌های گیاهی غیرمجاز هستند