Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار علیرضا لطفی رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در این باره در ضمیمه تپش روزنامه جام جم نوشت: کار آگاهان پلیس بلافاصله پس از دریافت شکایت زن جوان، با انجام یک سلسله اقدامات پلیسی موفق به دستگیری فرد کلاهبردار شدند ،اما نکات تامل‌برانگیزی در این پرونده دیده می‌شد که بازگویی آن می‌تواند از تکرار اتفاقاتی از این دست برای سایر زنان مجردی که اقدام به عضویت در سایت‌های همسریابی می‌کنند جلوگیری ‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اولین نکته ناراحت‌کننده فاصله کوتاه بین آشنایی و قربانی شدن شاکی است؛ فاصله زمانی ده روزه! یعنی زن جوان تنها چند روز پس از آشنایی، تمامی پس‌انداز خود را بدون هیچ رسید و مستند قانونی در اختیار فرد کلاهبردار قرار داده است . پس از وقوع کلاهبرداری و خاموش شدن گوشی فرد کلاهبردار، تازه این خانم متوجه می‌شود غیر از خط تلفن خاموش شده هیچ اطلاعات و مشخصات قابل پیگیری ندارد که در اختیار کارآگاهان پلیس قرار دهد.

اولین سوالی که در ذهن هر فردی با شنیدن این داستان نقش می‌بندد این است که این همه اعتماد از کجا نشات می‌گیرد ؟ متاسفانه اکثر شهروندان ما تعریف اشتباهی از فضای مجازی و سایت‌های همسریابی دارند که باعث می‌شود به‌راحتی به‌ واسطه این فضا دچار آسیب روحی و ضرر و زیان مالی و حتی حیثیتی شوند . رعایت نکردن نکات هشداری، سایت‌های همسریابی را به بهشت و جزیره گنج کلاهبرداران بدل کرده است.

این افراد با ایجاد پروفایل‌های دروغین و فریبنده، به طور همزمان نسبت به اغفال تعداد زیادی از دختران مجرد اقدام کرده و پس‌انداز و دارایی این افراد را با وعده‌هایی چون خرید خودرو، ملک و ....با شرایط ویژه به یغما می‌برند و این ماجرا تنها به ضرر و زیان مالی ختم نشده و از آنجا که مجرمین در سایت‌های همسریابی در قالب خواستگار و با پیشنهادهای عاطفی به سوژه مورد نظر خود نزدیک می‌شوند آسیب‌های روحی عمیقی را نیز متوجه قربانیان خود می‌سازند که به هیچ وجه قابل جبران نیست و حتی دستگیری و مجازات فرد کلاهبردار نیز از ضربات روحی و عاطفی واردشده بر روان قربانی نمی‌کاهد .

فضای بی‌در و پیکر

فضای مجازی درست مشابه خیابان، پارک، اتوبوس و محل کار شما یا هر مکان عمومی دیگری در جامعه مملو از افراد خوب و بد است که هر کدام با قصد و نیتی خاص به سمت شما می‌آیند یا از کنار شما رد می‌شوند و تنها تفاوت آن با فضای حقیقی این است که به جای قرار گرفتن فیزیکی در آن فضا از پشت میزشان امکان رویارویی با افراد و محیط‌های جدید را برای خود فراهم می‌کنند اما این شرایط نباید باعث شود شما ملاحظاتی که در مراودات اجتماعی خود رعایت می‌کنید در این فضا نادیده بگیرید.
سایت‌ همسریابی فضایی است که تنها گزینه‌های مختلفی را برای ازدواج پیش روی شما قرار می‌دهد اما این به معنی آن نیست که گلچینی از بهترین‌های جامعه در اختیار شما قرار گرفته است. شما همیشه باید در مواجهه با افرادی که در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های همسریابی با آنها آشنا می‌شوید بسیار محتاطانه برخورد کنید و هرگاه ادعاهای مطرح شده آنها در مورد موقعیت مالی، شغلی، تحصیلی و خانوادگی‌شان را مورد راستی‌آزمایی قرار دادید گام بعدی را در مسیر آشنایی بردارید.
متاسفانه بسیاری از خانم‌های مجرد که اغلب کارمند و دارای تحصیلات دانشگاهی نیز هستند و انتظار می‌رود به‌واسطه حضور در جامعه، آگاهی و آمادگی بیشتری برای مواجهه با موقعیت‌های آسیب‌زا داشته باشند به‌راحتی در این سایت‌ها توسط افراد کلاهبردار فریب خورده یا عکس‌ها و فیلم‌های شخصی خود را در اختیار افراد ناشناس قرار می‌دهند و با دست خود زمینه را برای اخاذی و سوءاستفاده فراهم می‌آورند یا اندوخته مالی خود را براحتی به این افراد سپرده و مالباخته می‌شوند.

2323

کد خبر 1325417

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کلاهبرداری شبکه های اجتماعی بنزین سهمیه بندی بنزین حسن روحانی ایالات متحده آمریکا سینمای ایران یارانه باشگاه استقلال آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب باشگاه پرسپولیس هدفمندسازی یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۹۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت وام فرزندآوری؛ بهانه جدید کلاهبرداران سایبری

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان اصفهان با اشاره به اجرای طرح حمایتی دولت در پرداخت وام فرزندآوری گفت: برخی از افراد سودجو و کلاهبردار با ارسال پیامک و انجام تبلیغات مختلف در شبکه‌های اجتماعی، شهروندان را به سمت درگاه‌های جعلی پرداخت هدایت می‌کنند و قصد کلاهبرداری از آنان را دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سیدمصطفی مرتضوی اظهار کرد: افراد سودجو همواره از هر فرصتی برای کلاهبرداری و سوءاستفاده از کاربران استفاده می‌کنند و یکی از این فرصت‌ها، سوءاستفاده از ارائه تسهیلات و وام‌های بانکی است، در همین راستا نیز این احتمال وجود دارد که مجرمان سایبری تحت عنوان ثبت‌نام وام فرزندآوری یا دریافت خارج از نوبت این وام اقدام به درج تبلیغ در فضای مجازی کنند.

وی افزود: مجرمان سایبری با روش‌های مختلف مانند ارسال لینک‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی با عناوینی همچون «برای ثبت‌نام وام فرزندآوری بر روی لینک زیر کلیک کنید» متقاضیان را به صفحات فیشینگ هدایت و اقدام به سرقت از حساب بانکی آن‌ها می‌کنند.

رئیس پلیس فتای استان اصفهان ادامه داد: هموطنان توجه داشته باشند که سایت ve.cbi.ir به عنوان تنها سامانه رسمی تسهیلات قرض الحسنه فرزند فعال است و از مراجعه به لینک‌های ارائه شده در شبکه‌های اجتماعی خودداری کنند.

مرتضوی خاطرنشان کرد: پلیس فتا به صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به شهروندان است و کاربران می‌توانند در صورت مواجهه با هرگونه موارد مشکوک در فضای مجازی آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir بخش گزارش‌های مردمی یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ با ما در میان بگذارند.

کد خبر 747366

دیگر خبرها

  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سئوالات کنکور 
  • جاعل کلاهبردار در دام پلیس همدان افتاد
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سوالات کنکور
  • پلیس فتا حق۱۷۰میلیاردی کشاورز قلعه گنجی را از یک کلاهبردار گرفت
  • بازداشت ۱۸ کلاهبردار کنکوری / فروش سوالات در ۲۰ کانال و گروه تلگرامی و صفحه اینستاگرامی
  • دستگیری کلاهبردار میلیاردی در کرمانشاه
  • پرداخت وام فرزند آوری ترفند کلاهبرداران سایبری
  • پرداخت وام فرزندآوری؛ شیوه جدید کلاهبرداران سایبری
  • پرداخت وام فرزندآوری؛ بهانه جدید کلاهبرداران سایبری