Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست هم اندیشی مدیران کشوری، استانی و شهری قزوین در دفتر حجت الاسلام ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران و عضو هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه برای برپایی نمایشگاه آثار برگزیده جایزه بین المللی خوشنویسی یاس یاسین در خانه موزه ابوترابی قزوین برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد حسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران در این نشست گفت: کار بزرگی که موسسه یاس یاسین برای احیای فرهنگ فاطمی به ویژه خطبه مبارک و بی نظیر حضرت فاطمه زهرا سلام الله آغاز کرده در طول سالیان اخیر بی نظیر بوده و زیبایی این کار با هنرخوشنویسان جهان اسلام صد چندان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه افزود : هنرمندان خوشنویس با هنر متعالی خود، نام نورانی دخت پیامبر اکرم را برای جهان و جهانیان برجسته تر خواهند کرد و راه را برای ماندگاری مدرسه‌ی اهل‌بیت پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) روشن تر می کنند.

نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی از پیشنهاد احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران برای برپایی نمایشگاه آثار برگزیده جایزه بین المللی خوشنویسی یاس یاسین در خانه موزه ابوترابی در قزوین استقبال کرد و گفت: این خانهی تاریخی متعلق به مردم و ارادتمندان به اهل بیت (ع) است.

احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت : قزوین به عنوان پایتخت خوشنویسی ایران و با دارا بودن سابقه تاریخی در مرکزیت فقه و هنر می تواند منشا یک حرکت نوین در عرصه هنر خوشنویسی ذیل نام مبارک مادر شیعیان جهان باشد.

وی یادآورشد: بعد از حضور حجت الاسلام ابوترابی فرد در مراسم رونمایی از فراخوان جایزه جهانی یاس یاسین در مشهدالرضا و سخنرانی جاذبه بر انگیزشان برای اهل هنر به ویژه هنرمندان دیگر کشورها به ذهنم رسید که با توجه به ویژگی های منحصر به فرد قزوین در عرصه فرهنگ و هنر، برپایی نمایشگاه آثار حضرت صدیقه طاهره (س) در خانه موزه خاندان مکرم ابوترابی که از فرزندان حضرت زهرا سلام الله علیها هستند برپا شود.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: یقین دارم که مردم و مسوولین قزوین در اظهار ارادت به محضر حضرت صدیقه طاهره برای برپایی این نمایشگاه سنگ تمام خواهند گذاشت.

هدایت الله جمالی پور، استاندار قزوین نیز گفت: چه افتخاری بالاتر و ماندگارتر از این که در دوران خدمتگزاری در استان قزوین، برای شخصیت والای حضرت زهرا سلام الله علیها تلاش کنیم.

وی یادآورشد: به نمایندگی از مردم و مسوولان استان ولایت مدار قزوین آمادگی کامل خود را برای برپایی نمایشگاهی فاخر و در خور شان نام مبارک ام ابیها اعلام می دارم.

استاندار قزوین در ادامه پیشنهاد داد که قزوین به عنوان یکی از موثرترین شهرهای مذهبی ایران در شکل گیری و ترویج مذهبی شیعه در دوران صفوی آمادگی برگزاری جایزه جهانی امیرالمومنین علیه السلام را نیز دارد که با استقبال حاضران مواجه گشت.

سیدسعید سرابی مدیرکل نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: با همت و همدلی مدیران ملی و استانی و نیز همراهی مجموعه مدیریت شهری قزوین که در بازآفرینی خانه خاندان معظم ابوترابی نقش مهمی را ایفا کردند می توانیم با توسل به نام مبارک حضرت زهرا سلام الله علیها این خانه تاریخی و مهم را که در مقاطع مختلف تاریخی مامن و ملجا مردم ولایت مدار و انقلابی قزوین بوده را به موزه ای جهانی با استاندارهای بین المللی مبدل کنیم.

محمدحسین اسماعیلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین نیز گفت : مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در کنار برگزاری موفق پنج دوره از دوسالانه ملی خوشنویسی ایران و عنوان پایتختی خوشنویسی در کشور برای برگزاری این رویداد جهانی با تمام توان در خدمت اهالی دین و هنر خواهد بود.

وی افزود: پایتخت خوشنویسی ایران در خدمت اهالی دین و هنر خواهد بود.

مقرر شد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به تدوین و ارائه اساسنامه ی مربوطه و ارائه کارشناسی های لازم برای ایجاد شرایط مناسب نمایشگاهی در خانه موزه ابوترابی اقدام نماید.

برچسب‌ها سید محمدحسن ابوترابی فرد موسسه میراث یاس یاسین قزوین خوشنویسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قزوین خوشنویسی قزوین خوشنویسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۰۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است که با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، می‌توان امید داشت که افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ به ویژه در حوزه‌های دینی عملیاتی شود.

بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عکاس خبرگزاری مهر آذربایجان‌شرقی برگزیده جشنواره ملی عکاسی سنندج
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مسئله غزه برگزار می شود
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • ۱۱۲۹ اثر به دبیرخانه «طنز پهلو» ارسال شد/ استان تهران بیشترین آثار طنز را ارسال کرد
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!