Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-نماینده عضو فراکسیون امید گفت: استیضاح و سوال حق مجلس است، اما وقتی که این استیضاح یا سوال، از جانب انصاف خارج می‌شود و رنگ و بوی جناحی پیدا می‌کند، به منافع ملی و اعتماد مردم آسیب می‌زند.

 چند روز پس از اجرای مصوبه سران قوا برای سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین، نهضت استیضاح وزرا در مجلس به راه افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی مطهری به دلیل ناآرامی‌های پس از افزایش قیمت بنزین، استیضاح رحمانی فضلی را کلید زد و برای آن امضا جمع کرد و از دیگر سو نمایندگان اصولگرا و طیف ولایی برای عقب نیفتادن از ماجرا، استیضاح بیژن نامدار زنگنه را به هیئت رئیسه مجلس فرستادند. اما در میان استیضاح‌ها، استیضاح حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش از همه عجیب‌تر بود. او که شهریور امسال از مجلس رای اعتماد گرفته حالا کمتر از چهار ماه از آغاز فعالیتش زیر تیغ استیضاح رفته است.

 درباره روند استیضاح وزرای دولت، با احمد مازنی یکی از امضاکنندگان طرح استیضاح وزیر کشور گفتگو کردیم که در ادامه می‌خوانید: 

*****

آقای مازنی!استیضاح سه وزیر دولت در مجلس کلید خورده است. در این شرایطی که مردم درگیر مسئله بنزین و دیگر مسائل اقتصادی و معیشتی هستند، چقدر این استیضاح‌ها را ضروری می‌دانید. آیا سیاسی‌کاری پشت این استیضاح‌ها هست؟

نمایندگان طبق قانون حق نظارت دارند و این حق نظارت بخشی از آن از طریق استیضاح اعمال می‌شود و کسی نمی‌تواند این حق را از نمایندگان سلب کند. اما گاهی از ناحیه خود نمایندگان و یا بزرگان مصلحت‌اندیشی می‌شود و استیضاح‌ها به صورت موقت کنار گذاشته می‌شود با به تاخیر می‌افتد و یا این وظیفه نظارتی از طریق دیگری انجام شود.

در مورد آقای رحمانی فضلی حتی اگر ایشان تمام پیش‌بینی‌های لازم برای اجرای تصمیم اخیر سران سه قوه درباره بنزین انجام داده باشند، مردم از این پیش‌بینی‌ها آگاهی ندارند و گفتگوی ایشان ما را قانع نکرد. استیضاح آقای رحمانی فضلی توسط برخی نمایندگان طراحی شده و من هم آن امضا کرده‌ام. سوال من هم از ایشان درباره عدم پیش‌بینی تهمیدات امنیتی و اجتماعی این طرح است.

مردم فکر می کنند در جریان استیضاح وزرا قرار است معامله ای انجام شود

جمعی از نمایندگان هم استیضاح وزرای دیگر را مطرح کرده‌اند، اما شائبه‌ای که الان وجود دارد این است که وقتی وزیر آموزش و پرورش و وزیر نفت را در معرض استیضاح قرار داده‌اند، شاید مردم فکر کنند که می‌خواهد معامله‌ای انجام شود که هر دو طرف از استیضاح عقب‌نشینی کنند.

برخی می خواهند استیضاح وزرا را به عددی برسانند که کل دولت نیاز به رای اعتماد پیدا کند

استیضاح‌ آقای حاجی‌میرزایی و آقای زنگنه را که طیف اصولگرا کلید زده‌اند...

در میان استیضاح کنندگان آقای رحمانی فضلی هم اصولگرایان هستند و هم اصلاح‌طلبان. اما در این فضا که مردم نیاز به افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد دارند، این شائبه به وجود می‌آید، دامن زدن به این مسئله موجب کاهش سرمایه اجتماعی می‌شود که باید تدبیر شود.

اما مسئله دیگری هم وجود دارد که بعضی از افراد می‌خواهند تعداد وزرای استیضاح شده را به عددی برسانند که کل دولت نیاز به رای اعتماد پیدا کند.

استیضاح وزرا برای ساقط کردن دولت،رنگ و بوی جناحی دارد

دقیقا یکی از نماینده‌ها علنا این را گفته‌اند که ما می‌خواهیم دولت را ساقط کنیم...

خب این منصفانه نیست. ضمن این که حق مجلس است که از وزرا سوال کند و آنها استیضاح کند، اما وقتی که این استیضاح یا سوال یا وظیفه نظارتی، از جانب انصاف خارج می‌شود و رنگ و بوی جناحی و سیاسی پیدا می‌کند، این به منافع ملی و اعتماد مردم آسیب می‌زند، لذا من معتقدم که در مجلس باید این مسئله را مدیریت کنیم، البته نشست‌هایی در قالب گفتگوی ملی و سران فراکسیون‌ها شکل گرفته که می‌تواند کمک کند که این ماجرا تدبیر شود.

شما که خودتان به گفتگو اشاره می‌کنید و از استیضاح کنندگان آقای رحمانی فضلی هستید، از ایشان خواسته‌اید که نشستی داشته باشید و ایشان در مجلس به سوالات شما پاسخ بدهد؟

چون مقام معظم رهبری فرمودند این تصمیم سران سه قوه بود و قاعدتا پشتوانه کارشناسی دارد من از این کار حمایت می‌کنم. ما عرض کردیم که ما در جریان این تصمیم و کار کارشناسی نیستیم و به احترام اراده رهبری، از سران سه قوه می‌خواهیم که در مجلس با نمایندگان دیداری داشته باشند و در یک فضای تفاهم و گفتگو باهم حرف بزنیم.

اما این درخواست که از طریق فراکسیون‌های مجلس ارائه شد تا الان محقق نشده است و ما این هفته را که هفته تعطیلی مجلس بود را خواستیم که مجلس تعطیل نشود و این کار را پیگیری کنیم و مقامات ذی‌ربط به عنوان مثال وزیر کشور به مجلس بیایند و توضیح بدهند و به سوالات نمایندگان پاسخ بدهند.

نمایندگان مجلس نباید درباره اصلاح قیمت بنزین توجیه می شدند؟

اما نمی‌دانم که هیئت رئیسه مجلس نخواست یا وزیر کشور مایل نبود که این اتفاق نیفتاد و در این سه روز که جلسه علنی داشتیم، تنها وزیر صنعت و وزیر دادگستری به مجلس آمدند، اما توضیحات آنان کمکی به نمایندگان نکرد و مشکلی را حل نکرد و نمایندگان گلایه دارند که به درخواست آنان توجه نشده است.

شما برنامه‌ای دارید که از آقای رحمانی فضلی دعوت کنید که به مجلس بیایند؟

هیئت رئیسه مجلس باید این کار بکند و آقای رحمانی فضلی که روز گذشته پس از چند روز به برنامه تلویزیونی رفتند به مجلس هم بیایند و توضیح بدهند.ایشان گفتند که ما کارگران پمپ بنزین‌ها را توجیه کرده بودیم، آیا نمایندگان مجلس تا این حد هم نیاز به توجیه نداشتند که اطلاع داشته باشند که این طرح چه زمانی می‌خواهد اجرا شود؟

آقای مازنی اما گفته شد که مجلس از اصل قضیه اطلاع داشته است و تنها زمان اجرای آن و جزئیات را آن را به دلایلی به همه اعلام نکرده بودند.

هیچ‌کدام از نمایندگان از این موضوع اطلاعی نداشتند، مگر اینکه رئیس مجلس یا معدودی از نمایندگان که در جلسات سران قوا شرکت می‌کنند، آنان اطلاع داشتند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۲۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس تا زمان انتخاب هیئت رئیسه جدید، هیئت رئیسه سِنی متشکل از مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان منتخب، جلسات را اداره خواهد کرد و این هیئت رئیسه مسئولیت مراسم تحلیف را برعهده دارد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، روز جمعه 21 اردیبهشت 1403، دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در 22 حوزه انتخابیه در سراسر کشور برگزار خواهد شد تا تکلیف 45 منتخب دیگر مجلس دوازدهم مشخص شود. این درحالی است که تکلیف 245 نفر از منتخبین مجلس دوازدهم در 11 اسفند 1402 مشخص شده و قرار است این افراد به مدت 4 سال بر صندلی سبز بهارستان تکیه بزنند.

منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس

اما سوالی که اکنون قبل از انتخاب هیئت رئیسه و رئیس جدید مجلس مطرح است این است که چه کسی مجلس دوازدهم را اداره خواهد کرد.

طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، مسن‌‌ترین فرد از نمایندگان حاضر به‌‌عنوان رئیس سنی و فرد بعدی به ‌عنوان نایب‌رئیس و دو نفر از جوان‌ترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر، معین می‌شوند و در جایگاه هیئت‌رئیسه قرار می‌گیرند. در صورت تساوی سن، هیئت‌رئیسه سنی با قید قرعه از بین مسن‌‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان حاضر تعیین خواهد شد.

وظیفه هیئت رئیسه سنی اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف ، اقتراع شعب و اجرای انتخابات هیأت ر ئیسه موقت است که بعد از تعیین ترکیب هیئت رئیسه موقت، کار هیأت رئیسه سنی به پایان می‌رسد.

مسن‌ترین نمایندگانی که در مجلس دوازدهم حضور دارند علی‌عسکر ظاهری متولد 1330 از حوزه انتخابیه مسجد سلیمان و حسینعلی شهریاری متولد 1330 از حوزه انتخابیه زاهدان هستند.

از آنجا که هر دو نماینده همسن هستند طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس باید بین آن‌ها برای ریاست بر هیئت‌رئیسه سنی قرعه‌کشی شود.

جوان‌ترین نمایندگان مجلس دوازدهم هم روح‌الله نجابت متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، عباس قدرتی زوارم متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیروان و عبدالحسین همتی سراپرده متولد 1368 از حوزه انتخابیه زرند و کوهبنان هستند که قرعه‌کشی مشخص می‌کند که چه کسانی می‌توانند در هیئت‌رئیسه سنی حضور داشته باشند.

اسامی مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگانی که در دور اول انتخابات موفق به حضور در مجلس شورای اسلامی شده‌اند به شرح ذیل است:

مسن‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

علی‌عسکر ظاهری

1330

مسجدسلیمان

حسینعلی شهریاری

1330

زاهدان

وحید احمدی

1331

کنگاور و صحنه و هرسین

سید محمد موحد

1331

کهگیلویه و بهمئی و چرام

محمدرضا محسنی ثانی

1331

سبزوار و جغتای و جوین

سید مسعود خاتمی

1332

گلپایگان و خوانسار

فداحسین مالکی

1333

زاهدان

کامران غضنفری

1335

تهران

مصطفی مطورزاده

1335

خرمشهر

عبدالغفور امان زاده

1335

گرگان و آق‌قلا

محمدمهدی مفتح

1335

تویسرکان

جبار کوچکی‌نژاد

1336

رشت و خمام

علی امامی‌راد

1336

کوهدشت و رومشکان

حسن قشقاوی

1336

رباط کریم و بهارستان

محمدصالح جوکار

1336

یزد و اشکذر

سید موسی موسوی

1337

لامرد و مهر

علی‌اکبر علیزاده برمی

1338

دامغان

حمیدرضا حاجی‌بابایی

1338

همدان و فامنین

بیت‌الله عبداللهی

1338

اهر و هریس

جعفر پورکبگانی

1339

بوشهر، گناوه و دیلم

 

جوان‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

روح‌الله نجابت

1368

شیراز و زرقان

عباس قدرتی زوارم

1368

شیروان

عبدالحسین همتی سراپرده

1368

زرند و کوهبنان

امیرحسینی ثابتی

1367

تهران

محسن فتحی

1366

سنندج، دیواندره، کامیاران

یاسر اسلام‌دوست

1365

طوالش و رضوانشهر و ماسال

زهرا خدادادی

1365

ملکان و لیلان

کمال حسین‌پور

1364

پیرانشهر

علی خضریان

1363

تهران

محمد سرگزی

1363

زابل

مهدی فلاح

1363

رشت و خمام

فاطمه جراره

1363

بندرعباس و قشم

مجتبی یوسفی

1362

اهواز

محمد خوش سیما

1362

گرمی و انگوت

زهرا سعیدی مبارکه

1362

مبارکه

ابراهیم رضایی

1361

دشتستان

مصطفی پوردهقان

1361

اردکان

بهشید برخوردار

1360

زرتشتیان

ولی داداشی

1360

آستارا

 

البته شایان ذکر است که بعد از برگزاری دور دوم انتخابات در 21 اردیبهشت ماه و مشخص شدن تکلیف 45 نماینده دیگر این دوره از مجلس، امکان تغییرات در لیست فوق وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه از استان تهران جدا نخواهند شد
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد
  • مهاجری: جمع کوچکی از وزرا لحظه شماری می‌کنندتا دولت تمام شود!
  • مهاجری: بعضی وزرا از حضور در دولت پشیمان هستند/ برخی نقش شاه سلطان حسین را بازی می کنند
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟