Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - رئیس هیئت ایرانی شرکت کننده در نشست وزارتی جی‌یی‌سی‌اف در مالابو بزرگترین تهدید برای گاز را در پنج سال آینده رقابت شدید موجود در بازار و وجود ناهماهنگی میان صادرکنندگان گاز و همچنین رقابت با انرژی‌های تجدیدپذیر عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار شانا، سیدمحمد حسین عادلی روز چهارشنبه (ششم آذرماه) پس از افتتاحیه دومین سمینار بینالمللی گاز در مالابو در یک نشست تخصصی با عنوان «گاز طبیعی، انرژی و تحقق اهداف توسعه پایدار»، اظهار کرد: گاز زمانی سوخت داخلی بود و بیشتر کشورهای تولیدکننده و مصرف داخلی داشت، اما به‌تدریج این سوخت به یک کالای بین‌المللی تبدیل شد و اکنون به‌ویژه در دهه اخیر به یک سوخت بسیار مناسب جهانی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه سهم گاز در سبد انرژی جهان در حال افزایش است، تصریح کرد: به موازات، گاز سهم زغال سنگ و نفت را در سبد انرژی جهان می‌گیرد بر اهمیت راهبردی آن اضافه می‌شود، در واقع همان اهمیتی که نفت در دهه‌های گذشته داشت امروز گاز طبیعی به تدریج پیدا می‌کند.
دبیرکل پیشین مجمع کشورهای صادرکننده گاز با بیان اینکه گاز در دهه اخیر دچار تحولات خیره‌کننده‌ای شده است، افزود: در درجه نخست، تولید گاز با افزایش فوق‌العاده همراه شده و تجارت آن به شدت بین المللی شده است، گاز پیش از این به صورت خط لوله صادر میشد، اما اکنون حدود 35 درصد گاز به صورت گاز مایع یا ال‌ان‌جی صادر می‌شود.
عادلی با اشاره به اینکه قیمت گاز دچار دگرگونی شگرفی شده است، یادآور شد: در سال 2014 قیمت گاز در منطقه شرق دور در محدوده ژاپن و کره جنوبی در حدود 20 دلار برای یک میلیون بی‌تی‌یو بود در حالی که امروز به زیر 10 دلار سقوط کرده و قیمت آن در دیگر مناطق در محدوده 12 دلار بود در حالی که اکنون به طور میانگین حدود چهار دلار شده است.
وی مهمترین تحول گاز را انقلاب شیل یا تولید گاز شیل در آمریکا که محصول تحول فناورانه است دانست و گفت: در نتیجه این انقلاب، آمریکا از یک واردکننده به یک صادرکننده تبدیل شده است، ورود آمریکا به جرگه تولیدکنندگان بزرگ و صادرکنندگان، شدت راهبردی گاز را افزایش داده است.
دبیرکل پیشین مجمع کشورهای صادرکننده گاز ادامه داد: هماکنون آمریکا رقابت شدیدی با بقیه صادرکنندگان برای گرفتن سهم بازار گاز نه تنها در آمریکای جنوبی بلکه در اروپا و آسیا می‌کند. صادرکنندگان سنتی مانند قطر بخشی از سهم بازار خود را در آسیا از دست دادند و مجبورند در اروپا و آمریکای جنوبی به دنبال بازار باشند.
اثر منفی جنگ تجاری آمریکا و چین بر تجارت ال‌ان‌جی
وی به جنگ تجاری آمریکا و چین اشاره کرد و با بیان اینکه این جنگ بر تجارت ال ان جی بین آن دو کشور اثر منفی گذاشته است، افزود: اروپا که محل منازعه گاز روسیه و آمریکاست در صدد متنوع کردن انرژی خود است، خط لوله نورداستریم محل نزاع آمریکا، روسیه و اروپاست.
عادلی با تاکید بر اینکه گاز و بازار آن محل نزاع استراتژیک واقع شده است، اظهار کرد: از طرف دیگر دارندگان فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر با استفاده از نهضت جهانی کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در رقابت با گاز قراردارند و رقابت راهبردی دیگری بین گاز و انرژی‌های تجدیدپذیر وجود دارد.
رئیس هیئت ایرانی شرکت کننده در نشست وزیران جی‌یی‌سی‌اف در مالابود به نیاز آفریقا به گاز هم اشاره کرد و گفت: گاز برای آفریقا هم برای سوخت‌رسانی و گرمایش و سرمایش و هم برای اشتغال و صنعتی شدن و توسعه اقتصادی می‌تواند مفید باشد.
به گفته وی، کشورهای تولیدکننده گاز نه تنها باید از طریق صادرات گاز و داشتن سهمی در تجارت جهانی گاز در دنیا نفوذ خود را گسترش دهند بلکه با فرآورش آن در داخل می‌توانند ارزش افزوده به دست آورده و سبب اشتغال بیشتر شوند و به توسعه اقتصادی کمک شایانی کنند.
دبیرکل پیشین مجمع کشورهای صادرکننده گاز مهمترین فرصت برای گاز را در پنج سال آینده «قیمت» آن دانست و گفت: پیش‌بینی می‌کنم قیمت گاز همچنان در این حد رقابتی و پایین بماند و تولید گاز در حد بالایی باشد و گاز فراوان باشد بنابراین پنج سال را فرصت طلایی برای گسترش استفاده از گاز باید تلقی کرد و باید تلاش کرد که استفاده از گاز بیشتر گسترش یابد و همهگیر شود.
سان ژیانگ‌شن، دبیرکل مجمع بین‌المللی انرژی، استوارت الیوت، مقاله نویس ارشد گاز و گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) حوزه اروپا در موسسه گلوبال پلاتس، ژاکلین اونالو، مدیر و موسس موسسه جولت اینترنشنال، ملام ملا کلو کیاری، مدیرعامل شرکت ملی نفت نیجریه، لارس اریک اوتوت، مدیرکل وزارت نفت و انرژی نروژ، جورج هوسی، مدیرعامل شرکت ملی نفت کنگو، معاون اکتشاف و تولید شرکت برزیلی یی‌ان‌اچ از دیگر سخنرانان نشست تخصصی «گاز طبیعی، انرژی و تحقق اهداف توسعه پایدار» در روز چهارشنبه بودند.
دومین سمینار بین المللی گاز با سخنرانی گابریل امباگا اوبیانگ لیما، وزیر معادن و منابع طبیعی گینه استوایی و یوری سنتورین، دبیرکل جی‌یی‌سی‌اف روز چهارشنبه (ششم آذرماه) در شهر مالابو گینه استوایی آغاز به‌کار کرد؛ فرانچسکو پاسکوال اوباما ایسوئی، نخست وزیر گینه استوایی و شهردار مالابو از سخنرانان رسمی این سمینار بودند.
پیش از نشست تخصصی «گاز طبیعی، انرژی و تحقق اهداف توسعه پایدار»، یک نشست تخصصی با عنوان «بحث و گفت‌وگوی وزیران: گاز در تحولات ژئوپولیتیک» با حضور گابریل امباگا اوبیانگ لیما، وزیر معادن و منابع طبیعی گینه استوایی، محمد بن حمد الرمحی، وزی نفت و گاز عمان، تیمپره سیلوا، وزیر نفت نیجریه، محمد اکراب، وزیر انرژی و معادن الجزایر و مانوئل کودو، وزیر نفت ونزوئلا، برگزار شد.
پنجمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز فردا (جمعه، هشتم آذرماه) برگزار میشود، محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهوری نماینده دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری در این نشست خواهد بود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۳۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید برق هسته‌ای تا ۲۵ سال آینده ۳ برابر می‌شود

معاون رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: برگزاری کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای بدون حمایت ریاست و همکاران سازمان مقدور نبود و ایده این کنفرانس توسط رئیس سازمان انرژی اتمی و در چارچوب سیاست‌های سازمان با عنوان درهای باز و نوآوری باز عنوان شد و به خوبی هم محقق شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، جواد کریمی ثابت معاون رئیس سازمان انرژی اتمی و رئیس انجمن هسته‌ای ایران بعدازظهر امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان که با حضور برخی مقامات داخلی و خارجی برگزار شد، اظهار کرد: دنیای امروز با چالش‌های بسیار بزرگی روبه رو است و شاید هیچ زمانی مثل امروز دچار چالش خودساخته نبوده است.

وی گفت: چالش‌هایی مثل محیط زیست، تغییرات اقلیمی و بحث اسیدی شدن آب اقیانوس‌ها و دیگر ابر چالش‌ها و موضوعاتی مل امنیت انرژی و امنیت تأمین غذا، آب و موضوعاتی که مستقیماً به حیات بشری ربط دارد، چالش‌هایی است که الان در سطح جهان رو به رو هستند.

کریمی ثابت افزود: اندیشمندان معتقدند پاسخ به چالش‌ها یک پاسخ جهانی است. چالش‌های جهانی پاسخ‌های جهانی نیاز دارد و کنفرانس‌ها و نشست‌های بین‌المللی بستری مناسب برای طرح چنین موضوعات و یافتن راه حل‌هایی برای این موضوعات است. بدون شک فناوری هسته‌ای یکی از فناوری‌های کاملاً اثبات شده است که می‌تواند خیلی خوب و دقیق به برخی از این چالش‌ها پاسخ بدهد.

معاون سازمان انرژی اتمی ادامه داد: اگر خلاصه بیانیه این نشست را بگویم تا ۲۰۵۰ تولید برق هسته‌ای را سه برابر خواهد شد؛ یعنی در بیست و پنج سال آینده و این موضوع نویدبخش است که دنیا از مزایا و شرایط بهتری می‌تواند با استفاده از این فناوری مواجه شود.

کریمی ثابت گفت: انجمن هسته‌ای ایران در چارچوب دکترین جمهوری اسلامی ایران که می‌گوید فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچکس و با شعار فناوری هسته‌ای برای توسعه پایدار، این همایش و کنفرانس را برنامه‌ریزی و در حال اجرایی کردن آن است.

وی افزود: همه اذعان دارند که رشد و توسعه نیازمند نگاه به نیازهای نسل آینده است. می‌دانیم که بیش از نیمی از اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار فناوری هسته‌ای می‌تواند آنها را تسهیل کند و دسترسی را امکان پذیر کند.

معاون سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در همین راستا کشور ما تولید ۲۰ هزار مگاوات برق را در دستور کار دارد و برگزاری این برنامه‌ها و کنفرانس‌ها در همین راستا است. نگاه مسئولان ایران به مسائل محیط زیست و رشد اقتصادی کشور همه باعث شده که تمرکز روی فناوری هسته‌ای و ۲۰ هزار مگاوات جدی باشد.

کریمی ثابت بیان کرد: این کنفرانس در ۱۶ پنل و ۱۳ محور کارش را آغاز کرده و واقعیت این است که با ارائه مقالات و مطالبی که عرضه می‌شود می‌توانیم این نکته را اذعان کنیم که فناوری هسته‌ای در کشور ما به یک بلوغ رسیده است.

وی افزود: برگزاری این کنفرانس بدون حمایت ریاست محترم سازمان و همکاران سازمان مقدور نبود و ایده این کنفرانس توسط آقای اسلامی و در چارچوب سیاست‌های سازمان با عنوان درهای باز و نوآوری باز عنوان شد و به خوبی هم محقق شد.

معاون رئیس سازمان انرژی اتمی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم همه همکارانم که در این کنفرانس شرکت کردند بتوانند فضای مناسبی را داشته باشند که تبادل نظر کنند. از آخرین دستاوردهایی که در صنعت هسته‌ای در حال انجام است آگاه و اقشار مختلف در صنعت و دانشگاه‌ها از آن بهره‌مند شوند.

منبع: ایرنا

کد خبر 751149

دیگر خبرها

  • تولید برق هسته‌ای تا ۲۵ سال آینده ۳ برابر می‌شود
  • احتمال توقف مذاکرات میان حماس و تل‌آویو در سایه تهدید علیه رفح
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است
  • آمریکا بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است