Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهره نوروزپور:  ناراآرامی ها در  نجف از دمدمای نیمه شب با حمله به کنسولگری ایران آغاز شد. چهارشنبه شب، گروهی از مهاجمین نقابدار که به گفته منابع محلی آنها از اهالی شهر نجف اشرف نبوده‌اند،  به کنسولگری ایران در نجف یورش برده و بخش‌هایی از آن را به آتش کشیدند.

دوماه از اعترضات عراق می گذرد. اعتراضاتی که در برخی شهرهای مهم مانند نجف، بصره ، بغداد و کربلا محور آن ضدایرانی بوده است تا ضد بی کفایتی مسولان عراقی! کنسولگری ایران برای بار دوم مورد حمله ای هدفمند قرار گیرد که نشان می دهد که آن ها تنها اجیرشدگانی هستند که هدفشان قطع کامل روابط ایران با کشورهای منطقه از جمله لبنان و عراق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کدام کشور است که تا این اندازه هزینه کرده؟

در دوماه گذشته مسئولان عراقی، مراجع تقلید و سیاستگذاران این کشور بسیار طرح ها و خدماتی را برای ارائه به مردم عراق در نظر گرفتند تا جایی که پارلمان عراق این روزها تن به تغییر قانون انتخابات داده است! حتی بحث بر سر تغییر قانون اساسی نیز مطرح است، اما باز این شهر ها ناآرام است.

در پی دو دستگی بسیار میان مردم عراق ، دولت این کشور 13 شبکه خارجی را از فعالیت تعلیق کرد. اما ظاهرا شب گذشته برخی منابع گزارش داده اند که گزارشهای مستقیم از محل کنسولگری ایران از سوی شبکه العربیه بوده است. این در حالی است که این شبکه چند روز پیش مجوز فعالیتش در عراق لغو شد.

هدف آیا تنها ایران و عراق است؟

از شروع ناآرامی های دیشب ولوله ای سیاسی در عراق به پا شد؛ فرماندهی عملیات مشترک این کشور در بیانیه ای از تشکیل گروه بحران خبر داد.

در این بیانیه آمده است: به دستور عادل عبدالمهدی،‌ نخست وزیر عراق و فرمانده کل نیروهای مسلح مقرر شده برخی فرماندهان نظامی به عنوان اعضای این گروه‌های بحران برای هدایت این گروه‌ها و کنترل بر تمام نیروهای نظامی و امنیتی در استان‌ها و کمک به استانداران در انجام وظایف‌شان مکلف شوند.

همچنین رئیس پلیس کربلا امروز بیانیه‌ای را درباره وقایع این استان صادر کرد و از تظاهرکنندگان خواست صف خود را از کسانی که دست به اقدامات خرابکارانه می‌زنند، جدا کنند.

پلیس کربلا اظهار کرد، اوضاع در خیابان‌های کربلا را با نگرانی بالا پیگیری می‌کند.

همچنین دفتر عبدالمهدی در بیانیه ای عنوان کرد:  که وی در تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه درباره مسائلی از جمله رخدادهای داخلی عراق، گفتگو کردند. عبدالمهدی نیز در این تماس اردوغان را در جریان تحولات کشورش به ویژه تظاهرات مسالمت آمیر و راه‌های تعامل با آن قرار داد.

این اولین تماس از مقامات خارجی کشورها بعد از آتش گرفتن کنسولگری ایران است. آیا اردوغان از چیزی اطلاع دارد؟ ایا اسنادی دارد که ثابت می کند این حملات هدفمند و در راستای نابودی ایران یا به زعم او تفرقه در جهان اسلام است؟

نخست وزیر ترکیه قبل از این حوادث به کشورهای جهان اسلام هشدار داده  و با جدیت گفته بود ما از برنامه خبر داریم؛ آنها می خواهند میان جهان اسلام تفرقه بیندازند و نارآرامی ها را به ایران بکشانند.  اشاره اردوغان به مراکز امنیتی در شمال اربیل ، امارات و قطر بود ، مراکزی که از سوی آمریکا در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما در سال 1392 برای نفوذ ایران و مقابله با جمهوری اسلامی در منطقه پایه گذاری شد. نخست وزیر ترکیه از سوی میت سازمان اطلاعاتی کشورش اطلاعات دقیقی از رفت و آمد ها در اربیل و قطر دارد چرا که برخی از مهره های آنها برای ورود به این دفاتر از راه ترکیه تردد کرده اند. این در حالی است که برخی گمانه زنی ها حاکی از آن است که اردوغان قبل از شروع ناآرامی های ایران این اطلاعات را به مقامات امنیتی جمهوری اسلامی همراه با لیست افرادی که مسوول خرابکاری در آعتراضات بوده اند را داده است.

وضعیت فعلی عراق در حالی بحرانی می شود که بن سلمان ولیعهد سعودی در اوایل تخت نشینی خود مدتها قبل با انتشار انیمیشنی از حمله نظامی سعودی به ایران و اشغال تهران، گفت که ایران را ناامن خواهد کرد. این پیام تهدید آمیز پس از حمله به سفارت سعودی در ایران بود که برخی معتقدند که حمله به اماکن دیپلماتیک در عراق، انتقام جویی ریاض از تهران است.

در همین حال مایک پنس در سفری بدون هماهنگی با مقامات عراق، چند روز پیش خودسرانه وارد عراق شد، البته که با پاسخ منفی نیچروان بارزانی در خصوص اقداماتی علیه تهران مواجه شد.

این گمانه زنی وجود دارد که سفر پنس به اربیل بدون هماهنگی در راستای همان عملیات تغییر رژیم در ایران که ذکر آن پیش تر رفت انجام شده است.

با اینحال دولت آمریکا پس از شکست فشار حداکثری به همان طرح دیرینه برای سقوط ایران روی آورده است. بازی در زمینه سوخته و کشاندن ایران در این زمین با هدف کشاندن درگیری ها به ایران نشان از عزم جدی ایالات متحده برای مقابله همه جانبه جمهوری اسلامی دارد.

حمله به کنسولگری ها و سفارت ها به معنای حمله به خاک آن کشور است و همانطور که سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان عنوان کرد مقامات عراقی موظف هستند که از اماکن دیپلماتیک در بالاترین سطح امنیتی محافظت کنند.

وقایع اخیر، همچنین پیوستن کویت و قطر به ائتلاف دریایی آمریکا، خبر از تحولات تازه و جدی در منطقه می دهد که باید مقامات و مسولان کشور بیش از همیشه برای آن برنامه ریزی داشته باشند .

شاید بعد از سیاست فشار حداکثری ایالات متحده علیه ایران، بازی در زمین سوخته است که با هدف جنگی دیگر در منطقه پیش می رود و استارت آن را اسرائیل با حملات مکرر خود به اهداف ایران در عراق زد.  یک زمین دیگر و لو بهتر از سوریه نیاز است!

23 / 310 310

کد خبر 1325526

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: عراق ایران و عراق نجف اشرف کنسولگری ایران در نجف امنیت عراق ایران و آمریکا عراق بنزین سهمیه بندی بنزین ایالات متحده آمریکا کنسولگری ایران در نجف ایران و عراق نجف اشرف آلودگی هوا حسن روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۴۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می شود

تین نیوز

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: هم اکنون بیش از ۸۰ درصد نیاز جاری ناوگان در داخل تأمین می شود که طی آن از خروج بیش از ۳۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل می آید.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، محمدرضا مدرس خیابانی در نشست ویژه مدیران ارشد ارگان های دریایی، با تاکید بر اینکه تحقق سیاست های ابلاغی کلی توسعه دریامحور و منویات مقام معظم رهبری در این زمینه، نیازمند سرعت بخشیدن به اقدامات لازم از سوی تمام ارگان ها و دستگاه های مربوطه است، خاطرنشان کرد: مهمترین مساله برای پیاده سازی دقیق فرامین مقام معظم رهبری در حوزه توسعه دریامحور، تعیین فرماندهی و متولی واحد برای بخش دریایی کشور است؛ چراکه در این صورت، دستیابی به اهداف سیاست های کلی توسعه دریا محور ممکن و میسر خواهد شد.

مدرس خیابانی در خصوص اقدامات کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای تحقق ابلاغیه مقام معظم رهبری، تصریح کرد: گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تمام همت خود را بر این گذاشته تا با بهره گیری از توانمندی ساخت داخل، زمینه را برای توسعه ناوگان فراهم آورد؛ به خصوص اینکه تجربه مثبت تولید سوخت کم سولفور در داخل کشور ثابت کرد هر چه توانایی تولید داخل بیشتر باشد، خارجی ها مجالی برای ایجاد مانع بر سر راه ناوگان نخواهند داشت.

بهره گیری واقعی از توان تولید داخل

وی ادامه داد: زمانی که در سال ۲۰۲۰ میلادی، سازمان جهانی دریانوردی (IMO) ممنوعیت استفاده از سوخت های با سولفور بالا را اجرا کرد، کشورهای خارجی از فروش سوخت کم سولفور به ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران امتناع می کردند، اما پس از اینکه مطمئن شدند این سوخت به همت دست اندرکاران پالایشگاهی و وزارت نفت در داخل تولید شد و تمام نیاز ناوگان را پوشش داد، به این صرافت افتادند که سوخت کم سولفور را مجدد به ایران بفروشند و در اختیار ناوگان کشتیرانی کشور قرار دهند.

وی افزود: این تجربه نشان می دهد هر جا توان ساخت داخل وجود داشته باشد، خارجی ها توان ایجاد مانع ندارند؛ بنابراین کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش بر استفاده از تولیدات داخلی تأکید ورزیده و این سیاست را به عنوان یک اصل محوری در سیاستگذاری های خود اعمال می کند.

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از ۸۰ درصد نیاز جاری ناوگان در داخل تأمین می شود که طی آن از خروج بیش از ۳۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل می آید.

نوسازی ناوگان کشتیرانی در مدت ۱۰ سال

وی با اشاره به ضرورت راهبردی نوسازی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، یادآور شد: طی سال گذشته با تصویب شورای عالی صنایع دریایی که از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش مکلف شدند طی مدت ۱۰ سال، دست به نوسازی ناوگان زده و عمر ناوگان را به زیر ۱۰ سال برسانند.

مدرس خیابانی ادامه داد: در مجموع قرارداد ساخت ۱۰ فروند شناور به ارزش ۸۶ میلیون دلار با سازندگان داخلی منعقد شده و مذاکره برای عقد قرارداد ساخت ۴ فروند شناور دیگر به ارزش تقریبی ۷۵ میلیون دلار در دستورکار قرار دارد.

نخستین شناور خزر کلاس داخلی امسال تحویل می شود

وی این مهم را آزمونی مهم برای سازندگان داخلی ارزیابی کرد و گفت: مطمئن هستیم که با وجود برخی تأخیرهای صورت گرفته، صنعت کشتی سازی داخلی از عهده این مهم بر خواهد آمد و در سال جاری نخستین شناورهای خزر کلاس در شمال کشور تحویل ناوگان خواهند شد.

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از دیگر اقدامات این مجموعه برای تحقق سیاست های توسعه دریامحور را، تلاش برای ایجاد شبکه لجستیکی از سوی این شرکت دانست و ادامه داد: برای توسعه بخش ریلی، ۴۸۸ دستگاه انواع واگن به ارزش ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از تولیدکنندگان داخلی خریداری شده است ضمن اینکه در کنار این اقدام، ۱۵۰ دستگاه کامیون و کشنده نیز از خودروسازان داخلی خریداری شده که به مرور در شبکه حمل و نقل جاده ای وارد خواهند شد.

افزایش جابجایی بار در بندر چابهار

وی با بیان اینکه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ۱۴۱ فروند شناور در اختیار دارد که در اقصی نقاط جهان از بنادر شرقی تا غربی دنیا در حال تردد هستند، بر ضرورت فعال سازی بیشتر بندر چابهار و کریدور شمال جنوب تاکید کرد و افزود: فعال سازی کریدور شمال جنوب یکی از مهم ترین برنامه های کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است که طی آن موفق شدیم ۶۵ هزار TEU کانتینر را در بندر چابهار به عنوان یکی از حلقه های مهم کریدور جابه جا کنیم که این رقم طی سال جاری به ۱۰۰ هزار TEU ارتقا خواهد یافت.

مدرس خیابانی ادامه داد: در عین حال، با سرمایه گذاری ۱۰ میلیون دلاری شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر سالیانکای روسیه، حمل بار در قالب کریدور شمال جنوب با حضور عوامل ایرانی، فعالیت چشمگیری داشته است.

تمام دریانوردان ایرانی هستند

وی با اشاره به بند ۶ ابلاغیه توسعه دریامحور در خصوص توسعه سرمایه انسانی نیز گفت: نخستین بار از زمان تأسیس کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، تمام دریانوردان شاغل در این ناوگان، ایرانی هستند همچنین ۵۰۰ نفر از جوانان مستعد در حال آموزش در مؤسسه آموزشی گروه کشتیرانی هستند که به تدریج در خدمت ناوگان درخواهند آمد.

خرید دستگاه شبیه ساز آموزش دریانوردی به منظور تقویت نظام آموزشی کشتیرانی

مدرس خیابانی ادامه داد: برای بهبود آموزش دریانوردان نیز مجموعه دستگاه های شبیه ساز در مؤسسه آموزشی کشتیرانی نصب شده اند که در منطقه مشابه ندارند و در اختیار نظام آموزشی کشور قرار گرفته اند.

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره بر ضرورت کمک به ناوگان حمل فله داخلی و حفظ آن اشاره و تصریح کرد: آماده هستیم بر اساس قیمت های رقابتی، حمل کالاهای اساسی را بر عهده بگیریم؛ چرا که هم اکنون سهم ما در این زمینه تقریباً صفر است.

وی همچنین آسان سازی دستورالعمل ها از سوی دستگاه های نظارتی را لازمه رونق ترانزیتی کشور دانست و گفت: نظام اداری کشور باید در این خصوص اقدامات لازم را اجرایی کند تا شاهد افزایش حجم ترانزیت از کشور باشیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • حمله ایران به اسرائیل، ضربه همه اسلام به همه کفر بود
  • تمام چیزهایی که برای سفر با موتور سیکلت نیاز دارید.
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می شود
  • حمله خشونت‌آمیز پلیس هلند به دانشجویان حامی فلسطین
  • مشارکت بین‌نهادی، پیش‌نیاز مشارکت مردمی
  • دیدار رئیس حشد شعبی با بشار اسد
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • انسان چقدر زمین نیاز دارد ؟ از زبان الهی قمشه ای بشنوید (فیلم)