Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا؛ جشن های خیابانی در کشورهای مختلف و به بهانه های گوناگون برگزار می شود. جشن هایی مانند جشن آغاز سال نو در پاریس یا جشنواره عجیب و غریب گوجه فرنگی در اسپانیا یا فستیوال گل و گیاه و حتی جشنواره های کدو و فلفل و کلم در هلند و ژاپن و چین. به طور کلی هدف از برگزاری این نوع جشن ها و جشنواره های خیابانی آموزش و تربیت مردم به منظور خاصی نیست، بلکه انجام این برنامه ها بیشتر به جهت حفظ و ایجاد روحیه نشاط و شادی در جامعه است که از فاکتورهای اساسی داشتن یک جامعه پویا و فعال به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته ای که در تمام این مراسم ها جالب توجه است، نوع نظم و سازماندهی است که در برگزاری آنها وجود دارد.

نمونه های ایرانی جشن های خیابانی در مناسبات و موفقیت های ورزشی از مهم ترین این موارد محسوب می شوند. جشن های عمومی و مراسم شادی خیابانی با وجود تاثیری که در تقویت روحیه جمعی و شادی آفرینی جامعه دارد به واقع نقش کمرنگ و بی رمقی در رویدادهای فرهنگی و اجتماعی ما ایفا می کند و نمی شود آن را در مناسبات زندگی شهری امروزی لحاظ کرد. علاوه بر آن باید این واقعیت را پذیرفت که این گونه مراسم هنوز با آنچه در دیگر نقاط دنیا به عنوان فستیوال و راه افتادن کارناوال های شادی و برگزاری جشن های خیابانی شناخته می شود، فاصله دارد.

در مراسمی مانند چهارشنبه سوری که بر پایه یک رسم ملی استوار است، جزئیات آن نه برای مردم و نه برای مدیران دولتی و شهری روشن نیست. از یک طرف دایره کنترل مراسم به تحدید برنامه ها می انجامد و از سوی دیگر برنامه ها مخل نظم و امنیت شهر می شوند. در مراسم های مذهبی هم با وجود آنکه در چند سال گذشته در اعیادی مانند نیمه شعبان، هماهنگی های خوبی صورت گرفته اما همچنان فعالیت مشخص و ثابتی در شان مراسم برنامه ریزی نشده است.

در دیگر جشن های شهری که خاستگاه ملی و مذهبی ندارند، برای مثال جشنواره مواد غذایی زنجان که چندین سال در این شهر انجام می شود؛ جشنواره ای که توانسته بود، فضای خوبی را ایجاد کند اما متاسفانه نه تنها از طرف متولیان امر حمایت لازم از آن صورت نگرفت که حتی محدودیت هایی هم بر آن اعمال شد. وضعیت جشن های اتفاقی مانند جشن پیروزی در مسابقات ورزشی نیز، وضعیتی مشابه دارد و هر بار بی نظمی و خسارت هایی گزاف را به تاسیسات شهری وارد می آورد.

پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا همزمان با سالروز پیروزی تاریخی و غرور آفرین تیم ملی ایران در مقابل استرالیا در هشتم آذر و مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه به بررسی مهم ترین شادی های خیابانی که بیشتر جنبه ورزشی داشته اند، پرداخته است:

تساوی ایران در مقابل استرالیا و صعود تاریخی ایران به جام جهانی ۱۹۹۸

هشتم آذر ۱۳۷۶ خورشیدی پس از تساوی ایران مقابل استرالیا در ملبورن و انتخاب ایران به عنوان سی و دومین تیم جام جهانی ۱۹۹۸، مردم ایران پرشکوه‌ترین جشن خیابانی را در سراسر ایران رقم زدند. پس از بازگشت تیم ملی ایران از استرالیا به تهران، اعضای این تیم از فرودگاه با بالگرد به ورزشگاه آزادی منتقل شدند که جشن ملی با حضور زنان و مردان برپا بود و به صورت مستقیم از صداوسیما پخش شد.

گرچه برای استرالیایی ها این بازی جز یک تراژدی نبود اما لحظه لحظه های این دیدار برای ایرانیان خاطراتی دلنشین است که یادآوری آنها بی شک لبخند بر لب می نشاند. از موقعیت های ۱۲۰ درصدی استرالیا که احمدرضا عابدزاده افسانه وار مهار می کرد تا پیتر هور چهره جنجالی و خرابکار نامی استرالیایی و پاره کردن تور دروازه و حرکات روحیه بخش عقاب آسیا و در نهایت گل به یاد ماندنی حماسه ساز ملبورن، همان که جواد خیابانی غزال تیزپایش خواند و ناامیدی را به زانوان مارک بوسنیچ سنگربان استرالیا تزریق کرد که یارای ایستادن نداشت. باز هم خداداد، باز هم روی زمین، این غزال تیزپای فوتبال ایران صدای خیابانی صدای ماندگاری شد که با این بازی عجین گشت. حماسه ملبورن، حماسه جواد خیابانی هم بود!

پیتر هور  هولیگان اهل استرالیایی که به خاطر جنجال‌آفرینی‌ در بازی ایران استرالیا  نزد ایرانیان معروف شد

تصاویر فرامومش نشدنی از بازی ایران استرالیا معروف به حماسه ملبورن

جواد خیابانی که یکی از چهره های ویژه و فراموش نشدنی این صعود تاریخی بود، درباره دلیل ماندگاری هشتم آذر در ذهن فوتبال دوستان ایرانی گفته است: برای این مورد نمی توان یک دلیل را به عنوان دلیل اصلی برشمرد. در واقع دلایل زیادی باعث شد تا این روز در ذهن فوتبال دوستان ایرانی همچنان به عنوان یک روز خاطره انگیز ماندگار شود. در آن مقطع کمتر فردی تصور می کرد که تیم ملی بتواند به جام جهانی صعود کند. از شکست در دقیقه ۸۹ در مقابل عربستان یک ناامیدی همه را فرا گرفت. ما می توانستیم از گروه مان به عنوان تیم اول و مستقیم صعود کنیم. وقتی در عربستان بازی را تحت آن شرایط خاص واگذار کردیم کار به اما و اگر کشید. بعد از آن هم بازی پلی آف با ژاپن بود که با وجود بازی خوب بروبچه های تیم ملی، آن دیدار را هم واگذار کردیم و باز هم امیدواری ها برای صعود به جام جهانی کمرنگ تر شد. در واقع تصور این بود که پلی آف اولی در مقابل ژاپن راحت تر از پلی آف نهایی در مقابل استرالیا باشد که اتفاقا همینطور هم بود.

وی درباره تعداد دفعات تماشای آن بازی نیز افزود: به صورت کوتاه و مونتاژ شده صحنه های حساس را شاید بالای ۴۰۰ بار دیده باشم اما به طور کامل فکر کنم ۳۰ الی ۴۰ بار آن را از ابتدا تا انتها دیده ام. بعد از آن سال ما ۲ بار دیگر هم به جام جهانی صعود کردیم اما آن حس و حال دیگر وجود نداشت. در کل سال هاست که آن حس و حال دیگر در فوتبال ما وجود ندارد و من هر وقت دلم برای فوتبال ناب ایرانی که با آن به قولی صفا می کردیم تنگ می شود، به سراغ آرشیوم می روم و فیلم بازی هایی مانند ایران - استرالیا، ایران - آمریکا و بازی هایی از این دست را تماشا می کنم.

پیروزی ایران در مقابل آمریکا در مرحله گروهی جام جهانی ۱۹۹۸

بدون شک بازی ایران مقابل آمریکا حیثیتی ترین و تاریخی ترین بازی در تمام ادوار فوتبال ایران در مقطع ملی به شمار می آید و البته پیروزی آن نیز صد چندان دلچسب تر و غرور آفرین تر نمایان می شود. این بازی در دومین بازی مرحله گروهی جام جهانی  و در ۳۱ خرداد ۱۳۷۷ خورشیدی در ورزشگاه ژرلان برگزار شد و به شکست آمریکایی ها انجامید. در این بازی، برای تیم ملی حمید استیلی و مهدی مهدوی‌کیا گل زدند. استیلی پس از به ثمر رساندن گلش از شدت خوشحالی گریه کرد و این گل بعدها گل قرن نامیده شد. این بازی به دلیل روابط ویژه ایران و آمریکا از نظر سیاسی بسیار حساس شد و حتی از طرف کنفدراسیون فوتبال آسیا سیاسی‌ترین بازی جام جهانی نام گرفت. این بازی با القاب دیگری همچون بازی قرن و مادر تمام بازی‌ها نیز معرفی شده است و بار دیگر موجی از شادی و شور را در جامعه و خیابان ها به ارمغان آورد.

پیروزی ایران در مقابل کره جنوبی و صعود به جام جهانی ۲۰۱۴

با دمیدن داور چینی در سوت پایان بازی ایران و کره جنوبی که به صدرنشینی ایران و صعود مستقیم به جام جهانی ۲۰۱۴ میلادی انجامید، خیابان‌ها و میدان‌های اصلی در نقاط مختلف ایران، صحنه برپایی جشن و شادمانی همگانی شد. از نخستین دقایق پس از پایان بازی و در حالی که ویژه برنامه تلویزیون درباره این مسابقه ادامه داشت، مردم به خیابان‌ها آمدند و به سرعت نیز ویدئوهای متعددی در شبکه‌های اجتماعی انتشار یافت. در تصاویر منتشر شده، انبوه جمعیت پیاده یا سوار بر موتور سیکلت و اتومبیل‌ به توزیع شیرینی و شادی و هلهله می‌پردازند. خبرگزاری‌های رسمی هم از شور و شوق صف‌ناپذیر مردم در نقاط مختلف ایران خبر می‌دهند. میدان‌های اصلی تهران به طور کامل مسدود شده و برخی از رانندگان، ماشین‌های خود را رنگ‌آمیزی کرده‌اند. در خارج از ایران نیز تجمعاتی برای برپایی جشن شادی در برخی شهرها از جمله لندن برگزار شد.

ایرنا در گزارش خود پس از بازی ایران و کره جنوبی آورد: اکثر خیابان‌های تهران مملو از هواداران فوتبال شد و مردم با به صدا در آوردن بوق ماشین و پخش شیرینی صعود تیم ملی را به یکدیگر تبریک گفتند. ترافیک شدید سبب کندی رفت و آمد شده. در اکثر میادین نیز مردم با ابراز خوشحالی به جشن و پایکوبی می‌پردازند.

خبرگزاری های دیگر نیز از جشن‌های خیابانی در استان‌های مختلف با عنوان کارناوال‌های شادی یاد کرده و اسامی شهرهای کوچک را که مردم در سطح شهر به شادمانی می‌پرداختند، نیز در کنار مراکز استان‌ها یادآور شدند. در آن زمان همچنین ویدئوهایی مرتبط با هر یک از شهرها نیز در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد.

پیروزی تیم ملی در برابر مراکش در جام جهانی ۲۰۱۸

بار دیگر فوتبال دلیلی شد تا مردم ایران در کنار هم در خیابان های کشور به جشن و پایکوبی بپردازند. ۲۰ سال از آخرین پیروزی ایران در جام جهانی می گذشت که کی روش موفق شد، دومین پیروزی تیم ملی در تاریخ جام های جهانی را رقم بزند. ۲۰ سال پیش بود که تیم ملی در بازی دوم مرحله گروهی و پس از شکستی که مقابل یوگسلاوی متحمل شده بود، برابر آمریکا قرار گرفت؛ دیداری که سیاسی ترین بازی قرن نامیده شد؛ مسابقه ای در پایان با ۲ گل استیلی و مهدوی کیا پایان یافت تا مردم به خیابان ها بیایند و دوش به دوش هم جشن شادی بگیرند.

از آن زمان تاکنون مسابقات پرشماری پیش روی تیم ملی قرار گرفت و ما در ۲ جام جهانی بدون پیروزی کار خود را تمام شده دیدیم و تنها ۲ تساوی سهم فوتبال ما بود؛ در روسیه اما بیم و امیدها زیاد بود. عده ای به کار کارلوس کی روش و شاگردانش ایمان داشتند و شماری هم از گروه سختی می گفتند که ایران در آن گرفتار شده بود، اما باز هم فوتبال روی غیرقابل پیش بینی بودن خود را نشان داد. همزمان با عید فطر که مردم ایران یک ماه روزه داری را جشن می گرفتند، تیم ملی در ورزشگاه کرستوفسکی سن پترزبورگ به مصاف مراکش رفت تا شاید همان شگفتی را رقم بزند که مردم انتظارش را می کشیدند.

قرعه کشی جام جهانی برای ما بسیار دلهره آور بود و مردم شانس کمی برای تیم ملی متصور بودند اما فوتبال بار دیگر نشان داد که چرا به محبوب ترین ورزش جهان تبدیل شده است؛ ورزشی که می تواند با یک پیروزی احساس مشترکی را میان مردم یک کشور ایجاد کند و دلیلی بشود برای شادی آنها در کنار یکدیگر؛ چیزی که در خیابان های تهران و تمام شهرهای ایران شاهد آن بودیم.

برچسب‌ها شادی خیابانی کره‌ جنوبی تیم ملی ایران امريكا استرالیا ورزشگاه آزادی حمید استیلی جام جهانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شادی خیابانی کره جنوبی تیم ملی ایران امريكا استرالیا ورزشگاه آزادی حمید استیلی جام جهانی شادی خیابانی کره جنوبی تیم ملی ایران امريكا استرالیا ورزشگاه آزادی حمید استیلی جام جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۷۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود

سید عزت‌الله ضرغامی امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دیدار با لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان که در محل دفتر وزیر میراث‌فرهنگی برگزار شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند. از این که یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، افزود: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکار‌های تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌های مختلف منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است. اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

گردشگری مسئولیت اجتماعی ماست

او سپس به حوزه گردشگری اشاره کرد و ادامه داد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند گردشگران سلامت هستند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

او در ادامه صحبت‌های خود به سابقه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

گردشگری دریایی ایران و عمان تقویت می‌شود

ضرغامی سپس به مرز دریایی ایران و عمان اشاره کرد و افزود: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

همکاری در حوزه میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سپس به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و افزود: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی افزود: صنایع‌دستی ایران جایگاه اول را در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر اشاره کرد و افزود: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. این که یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

پیشنهاد برپایی نمایشگاه‌های مشترک صنایع‌دستی

لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه صنایع‌دستی نیز ۹۰ درصد فعالان صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مندی برای همکاری در حوزه صنایع‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع‌دستی برپا کنیم.

این مسئول عمانی در ادامه به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • دستگیری عوامل نزاع خیابانی در میاندوآب
  • علی اصغر حسن زاده: تفکر ما سورپرایز کردن تیم ها در جام جهانی است!
  • حسن‌زاده، کاپیتان تیم ملی فوتسال: می‌خواهیم در جام جهانی تیم‌ها را سورپرایز کنیم
  • حسن‌زاده: می‌خواهیم در جام جهانی تیم‌ها را سورپرایز کنیم
  • افزایش سهم ایران از بازارهای جهانی با تقویت صادرات سفال
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • عاملین نزاع و درگیری خیابانی در میاندوآب دستگیر شدند
  • تقویت نشاط اجتماعی با ترویج فرهنگ پهلوانی در جوانان و نوجوانان
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال