Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ اخیرا شهر «نجف اشرف» در عراق آبستن حوادث متعددی بوده است. ازجمله این حوادث می توان به اقدام اغتشاشگران و عناصر آشوب‌طلب در تعرض به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر نجف اشاره کرد. آخرین گزارش ها حاکی از آن است که اغتشاشگران و عناصر آشوب‌طلب از اهالی بومی شهر نجف نبوده اند.

طبق اعلام پلیس عراق، به دنبال حمله به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر «نجف اشرف» قریب به 50 تَن از اعضای نیروهای امنیتی زخمی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«لوی الیاسری» استاندار «نجف اشرف» نیز ضمن محکومیت حمله به ساختمان کنسولگری ایران در شهر نجف اعلام کرد که عراق، فتنه در این کشور را خنثی خواهد کرد. این درحالی است که دولت بغداد نیز واکنش رسمی به اقدام آشوبگران در حمله ساختمان کنسولگری ایران در نجف، نشان داده است.

در همین راستا،  وزارت خارجه عراق با صدور بیانیه ای حمله به کنسولگری ایران در شهر نجف را محکوم و هدف از آن را آسیب زدن به روابط تاریخی بین دو کشور عنوان کرد. این بیانیه هدف از حمله به کنسولگری ایران در نجف را لطمه به روابط تاریخی تهران-بغداد برشمرده و خواستار هوشیاری تظاهرات کنندگان عراقی در قبال سوء استفاده برخی از اعتراضات این کشور شد. وزارت خارجه عراق همچنین افزود که این حمله بیانگر دیدگاه رسمی دولت و ملت عراق در قبال ایران نیست و بغداد بر حفظ روابط راهبردی با تهران تاکید دارد.

به نظر می رسد، همانطور که دولت عراق اعلام کرده است، هدف اصلی و اساسی آشوبگران از حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف اشرف، ضربه وارد آوردن به عمق استراتژیک روابط تهران و بغداد بوده است. با این حال، موضع دولت بغداد نشان داد که اقدام اغتشاشگران کوچکترین تأثیری بر روابط میان دو طرف نداشته است. کما اینکه «ایرج مسجدی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق نیز با رد این ادعا که مردم عراق عامل حمله به ساختمان کنسولگری بوده اند، بر مستحکم بودن روابط تهران و بغداد تأکید کرد.

بنابراین، می توان اینگونه نتیجه گرفت که بزرگترین هدف اغتشاشگران از عملیات خرابکارانه علیه کنسولگری ایران در نجف اشرف که همان تحت تأثیر قرار دادن مناسبات تهران و بغداد بود، با شکست مواجه شد. در این گیر و دار اما به نظر می رسد که سعودیها حمایت از اقدامات ضد ایرانیِ آشوب‌طلبان در عراق را رسمی و علنی کرده اند.

در همین ارتباط، اخیرا یکی از مقامات سعودی مواضع خصمانه ای را در قبال حوادث اخیر نجف اشرف اتخاذ کرده است. «اسامه نقلی» سفیر ریاض در قاهره در سخنانی وقیحانه مدعی شده است: «آنچه برای کنسولگری ایران در نجف رخ داد، تبعات کارهایی است که ایرانی‌ها کرده‌اند و آنها باید انتظار واکنش‌های بیشتری داشته باشند. آنچه در ادامه رخ خواهد داد، کمتر از این نخواهد بود». این اظهار نظر وقیحانه حاکی از آن است که نمی توان دست داشتن سعودی در عملیات خرابکارانه علیه کنسولگری ایران در نجف اشرف را بعید دانست.

اما حمله به کنسولگری ایران در شهر نجف پایان حوادث اخیر این شهر محسوب نمی شود، چراکه همزمان، حرف و حدیث هایی درخصوص تهدیدات گسترده نفوذی ها برای حمله به دفاتر مراجع در شهر نجف شنیده شده است. گسترده شدن دامنه های حرف و حدیث‌ها درباره این تهدیدات موجب شده است تا احزاب و جریان های سیاسی مختلف حمایت کامل خود از مرجعیت عراق را اعلام کرده و صراحتا از مرجعیت به عنوان خط قرمز خود یاد کنند.

درحال حاضر، به دنبال تهدیدات برای حمله به دفاتر مراجع در شهر نجف اشرف، نیروهای حشد شعبی به صورت گسترده در این شهر مستقر شده تا هر گونه فتنه احتمالی علیه مرجعیت را خنثی سازند. ابومهدی المهندس، معاون رئیس هیات حشد شعبی عراق با بیان اینکه این نیروها تحت فرمان مرجعیت دینی هستند بر حمایت قاطع از آیت الله سیستانی تاکید کرد. وی تصریح کرد که تمامی نیروهای حشد شعبی تحت فرمان مرجعیت عالی هستند و دستی را که بخواهد نزدیک آیت الله سیستانی شود قطع خواهیم کرد.

از سوی دیگر، قیس الخزعلی دبیر کل جنبش عصائب اهل الحق تاکید کرد که هر کس فکر می کند می تواند به آیت الله العظمی سید علی سیستانی مرجعیت دینی در عراق لطمه بزند در توهم به سر می برد. فرزندان مرجعیت که بر بزرگترین قدرت تاریکی پیروز شدند در میدان حاضر هستند.

این درحالی است که پیشتر نیز «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق پیشتر نسبت به تحرکات مشکوک علیه مرجعیت هشدار داده بود. در همین ارتباط، وی ضمن هشدار درباره تحرکات شبکه‌های سعودی ـ آمریکایی علیه مرجعیت در عراق، این اقدام آن ها را تعدی آشکار به مقدسات عراق خوانده بود و خواستار برخورد قاطعانه دولت بغداد با رسانه های تحت نفوذ ایالات متحده آمریکا شده بود.

درهمین حال، احمد الاسدی نماینده پارلمان عراق نیز تاکید کرده است: ما آماده ایم تا از تمام مراجع دفاع کنیم. وی افزود: ما جان و بدن خود را فدای مرجعیت دینی می کنیم. الاسدی تصریح کرد: ما آماده ایم تا فورا حرکت کرده و دیواری برای دفاع از مراجع دینی و رهبر خود یعنی آیت الله سیستانی و تمام مراجع عظام ایجاد کنیم. وی افزود: برخی از نفوذی ها تلاش دارند تا از شرایط به وجود آمده سوء استفاده کنند. الاسدی تصریح کرد: مرجعیت خط قرمز ما است و همه ما خود را فدای وطن و مرجعیت دینی می کنیم.

بر اساس آنچه که گفته شد، واضح به نظر می رسد که قاطبه احزاب و جریان های سیاسی بر خط قرمز خود که همان مرجعیت عالیقدر شیعیان عراق است، تأکید کرده اند و تحت هیچ شرایطی حاضر نیستند که شرایط کنونی دستمایه ای برای هتاکی به مرجعیت قرار گیرد. در چنین شرایطی، اتخاذ این مواضع اصولی موجب خواهد شد تا نفوذی ها که عمدتا از دستگاه های خارجی و بیگانه دستور می‌گیرند و به دنبال تحقق منافع سعودی، صهیونیسم و آمریکا هستند، معادلات خود را تغییر دهند.

در هر صورت، ناگفته پیداست که حوادث اخیر در شهر «نجف اشرف» در واقع فتنه جدیدی است که با هدایت دستگاه های بیگانه خارجی و اجرای عوامل نفوذی داخلی در عراق صورت پذیرفته است. با تمامی این ها این فتنه نیز همچون فتنه های گذشته با درایت مرجعیت و ثبات قدم نیروهای حشد شعبی خنثی خواهد شد.

منبع: مهر خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ناآرامی های عراق حمله به کنسولگری ایران در عراق کنسولگری ایران در عراق وزیر خارجه عراق اعتراضات مردم عراق اعتراضات عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۳۱۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم در سی و یکمین آیین تجلیل از اعضای هیات علمی نمونه کشوری که ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی برگزار شد، اظهار کرد: بزرگ‌ترین سرمایه هر جامعه‌ای فرهنگ آن جامعه و سرمایه جاودان آن جامعه است. جامعه فهیم دانشگاهی، پویش و پالایش دانشگاهی را مدنظر خود قرار داده و همواره فرهنگ‌های جدیدی را خلق کرده است.

بیشتر بخوانید: فرآیند ثبت اختراع و حفاظت از مالکیت فکری زمان‌بر و پرهزینه‌ است

وی افزود: همانطور که کلمات و جملات جدید به زبان هر کشور اضافه می شود، علم و فناوری و نوآوری جدید همراه خود فرهنگ جدیدی را خلق می کند. استادان فرهنگ ساز و امید افرین، الگو و اسطوره برای نسل های فعلی و آینده ایران هستد و نسل های بعدی باید بدانند که قدردان پیشینیان خود باشیم.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: در هر منطقه‌ای که استاد دانشگاهی ساکن شود، آن منطقه و محله ارزش بیشتری می یاید. کوی دانشگاهیان در هر شهری ارزش بیشتری دارد. بنابراین سرمایه های نمادین کشور باید قدر ببینند و بر صدر بنشینند.

زلفی گل با بیان اینکه تجلیل از استادان نمونه کشوری، در راستای ارتقای مرجعیت علمی است، یادآور شد: هر کدام از استادانی که امروز تجلیل می شوند در رشته خود سرآمد هستند. انتخاب استاد نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است. وقتی این فرایند طی می شود می خواهیم شاخص های افراد مرجع را به نمایش بگذاریم.

وی همچنین گفت: تعداد دانشمندان یک درصد و ۲ درصد بین الملل روز به روز افزایش می یابد و نشان می دهد مسیر جامعه علمی ما درست است.

وزیر علوم به بیانات رهبر معظم انقلاب درمورد وظیفه دانشگاه ها اشاره کرد و افزود: تولید علم، تربیت عالم و جهت دهی به علم و عالم وظیفه دانشگاه‌ها است.

زلفی گل ادامه داد: اقتدار حاصل از جسارت کشور یعنی عملیات وعده صادق در سطح بین المللی نشان دهنده مرجعیت علمی است که اولویت وزارت علوم است.

وی یادآور شد: در قوانین وزارت علوم سعی کردیم برای ارتقای مرجعیت علمی برنامه اجرایی داشته باشیم، همچنین از ظرفیت برنامه هفتم توسعه استفاده کردیم و این قوانین را در احکام برنامه گنجاندیم، از جمله این اقدامات که انجام شده و در برنامه هفتم توسعه نیز قید شده است، دستور العمل اعطای پژوهانه جامع، دستور العمل تعاملات علمی ملی و بین المللی و دستورالعمل مهارت محور کردن آموزش است.

وزیر علوم افزود: امروز دنیا دنبال جنگ و صلح ارزان است، کشور گشایی مشروع از طریق علم و فناوری مقدور و مشروع است‌ وقتی دانشمندان و استادان نمونه کشوری دانشی تولید می کنند و بروندادهای علمی بین المللی دارند، این کتاب در هر جای دنیا تدریس شود یعنی ما در آن کشور نفوذ کرده و آن کشور را تسخیر کرده ایم.

زلفی گل تاکید کرد: بهترین و موفق ترین سربازان کشورگشای ایران اسلامی استادان هستند که کشورگشایی از طریق آنها محبوب و معمول است. این موفقیت قدرت نرم است، جامعه فهیم و فرهیخته دانشگاهی به قدری توانمند است که هم قدرت سخت و هم قدرت نرم را می تواند ایجاد کند. از این جهت است که همه هزینه ها برای علم و فناوری بهترین سرمایه گذاری برای کشور است.

وی از استادان برگزیده خواست تلاش کنند تا نسلی بهتر و توانمندتر از خود تحویل جامعه دهند.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1229016 برچسب‌ها وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

دیگر خبرها

  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • آسمان عراق نارنجی شد | ویدئو
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • امیرسرتیپ بختیاری: مرتضی رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟