Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@09:04:32 GMT

زلزله در کمین ۷۸ درصد شهرهای ایران

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۳۳۱۰۳

زلزله در کمین ۷۸ درصد شهرهای ایران

عضو انجمن بین المللی ایمنی زلزله گفت: ایران و ترکیه دو کشور جهان هستند که تقریبا تمام شهرهای آنها لرزه خیز هستند و 78 درصد شهرهای ایران در معرض خطر زلزله قرار دارند.

دکتر رضا شمسخانی در همایش مقابله با اثرات زلزله با اشاره به وجود 120 گسل خطرناک در کشور و 17 گسل فعال در استان سمنان اظهار کرد: سمنان طبق نقشه پهنه بندی خطر زلزله، تهیه شده توسط مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان در دو قسمت خطر نسبی زیاد و بسیار زیاد قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: فاصله زمانی زیاد زلزله ها به معنای لرزه خیز نبودن نیست، اما با توجه به رعایت معیارهای مهندسی و تعهد و پایبندی اخلاقی مهندسین و نظام مهندسی سمنان، آسیب های ناشی از زلزله ، می تواند مربوط به عدم آگاهی مردم از اصول پناه گیری و ایمن سازی محیط منزل و کار باشد و خطر ناشی از آوار صرفا در ساختمان های فرسوده محتمل خواهد بود .

مدرس و عضو انجمن بین المللی ایمنی زلزله افزود: زلزله مانند برف و باران یک پدیده طبیعی است و ما باید با آمادگی قبلی خود را از خطرات آن حفظ کنیم، لذا پرداختن به آموزش کاربردی شهروندان در سراسر کشور از ضروریات است.

شمسخانی با بیان ا ینکه ایران و ترکیه دو کشور جهان هستند که تقریبا تمام شهرهای آنها لرزه خیز هستند اظهار کرد: 78 درصد شهرهای کشور در معرض خطر زلزله قرار دارند و در صورت بی توجهی به مقوله مهم آموزش و عدم آمادگی مردم، ممکن است رویدادهای ناگواری مانند زلزله بم و کرمانشاه تکرار شود .

مدیر کل مدیریت بحران استان سمنان نیز در این همایش با تقدیر از توجه عمومی مردم به مقوله ایمنی زلزله ضمن تبیین خسارات ناشی از سوانح طبیعی در استان طی 20 سال گذشته، آموزش را اصلی ترین محور در ایمنی جامعه عنوان کرد.

ایرج رئیسیان با اشاره به جبران تنها 10 درصد از خسارات ناشی از حوادث غیرمترقبه و نامعلوم ماندن 90 درصد خسارات بر توجه عموم مردم به مقوله بیمه تاکید کرد.

در این همایش که مسئولین، معلمین، امدادگران، آتش نشانان ، دانشجویان، دانش آموزان و خانواده ‏ها مخاطرات زمین لرزه و اصول ایمنی در برابر زلزله را مرور کردند ، 3 اقدام فوری نشستن، حفاظت سر و گردن و چسبیدن به اشیاء ثابت و همچنین اصول ایمنی پیش از زلزله مورد بررسی و تمرین قرار گرفت./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۳۳۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری

قائم‌مقام سازمان امور عشایری کشور گفت: به دلایل مختلف نمادهای هویتی عشایر مغان در حال از دست رفتن است و مستندات زندگی عشایری رفته رفته به دست فراموشی سپرده می شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مهدی میزبان ‌در آئین اختتامیه جشنواره کوچ عشایر در جعفرآباد مغان اظهار داشت: به دلایل مختلف نمادهای هویتی عشایر مغان در حال از دست رفتن است و مستندات زندگی عشایری رفته رفته به دست فراموشی سپرده می شود.

وی با تاکید بر اینکه سران طوایف عشایر باید نسبت به این فقدان حساسیت نشان دهند، خاطرنشان کرد: استفاده از نماد آلاچیق به عنوان سازه نماد استان اردبیل در همه تریبون‌ها و مراکز رسمی استان باید انجام شود تا با این روش های جلوی فراموشی و نسیان داشته های عشایری را بگیریم.

قائم مقام سازمان امور عشایری ایران با تاکید بر برندسازی محصولات و تولیدات عشایری باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: ضروری است تا دستاوردها و محصولات تولیدی عشایر مغان از قبیل لبنیات، تولیدات سنتی و بافته های داری آنها برندسازی شده و به نام این طوایف ثبت شود.

میزبان با اشاره به اینکه عشایر هویت و تاریخ ملت ایران هستند، خاطرنشان کرد: دومین جشنواره بین المللی عشایر مغان ظرفیتی عظیم برای معرفی توانمندی های عشایر ایران در سطح ملی و بین المللی است و در این زمینه باید تمامی دستگاه های اجرایی پای کار باشند.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور عشایر مغان را جزو عشایر بااصالت و ریشه دار کشور معرفی کرد و گفت: معرفی و تبیین خدمات و ثمرات عشایر شاهسون مغان ضروری است و در این راستا برگزاری کنگره و همایش ملی و استانی برای معرفی و تبیین جایگاه جامعه عشایری در زندگی مردمان ایران زمین و به خصوص استان اردبیل مهم به نظر می رسد.

میزبان ثمرات برگزاری دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان را یادآور شد و بیان کرد: هدف از برگزاری این رویداد هماهنگی دستگاه های اجرایی برای مدیریت کوچ و معرفی آداب و سنن و زندگی مردمان کوچرو استان اردبیل و استان های شرکت کننده است.

وی خواستار برندسازی محصولات تولیدی جامعه عشایری مغان از جمله پنیر و لبنیات تولید شده توسط این قشر شد و گفت: لازم است که تولیدات این زحمتکشان در قالب برند شاهسون تولید و در بازارهای داخلی و بین المللی عرضه شود.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور از حضور 656 ایل و طایفه مستقل عشایری در کشور خبر داد و تصریح کرد: این عشایر در قالب سه ایل بزرگ بختیاری، قشقایی و شاهسون در حال کار و تولید هستند.

میزبان با بیان اینکه 60 اداره و دستگاه اجرایی در راستای ساماندهی امور عشایر دخیل هستند، اظهار کرد: خدمات رسانی به جامعه عشایری و هماهنگی برای خدمات بیشتر دو وظیفه اساسی سازمان امور عشایری کشور است که با تمام توان در ادای وظیفه به این جامعه مهم و بزرگ کشور تلاش می کنیم.

وی جمعیت جامعه عشایری کشور را 251 هزار خانوار و بیش از یک میلیون و 315 هزار نفر اعلام کرد و افزود: جامعه عشایری ایران 1.4 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند اما در عین حال 25 درصد گوشت قرمز و 35 درصد صنایع دستی و بخش زیادی از گیاهان دارویی و مواد لبنی کشور را تامین می کنند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند