Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@01:42:55 GMT

تاثیر مسواک زدن بر سلامت قلب

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۳۹۱۵۷

تاثیر مسواک زدن بر سلامت قلب

بر اساس نتایج تحقیقات جدید، استفاده از مسواک در طول روز، ۱۲ درصد خطر ابتلاء به نارسایی قلبی و ۱۰ درصد خطر ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان: بر اساس تحقیقات جدید دانشمندان استفاده از مسواک سه مرتبه در طول روز، می‌تواند خطر نارسایی قلبی را تا ۱۰ درصد کاهش دهد.

 

پایگاه خبری "دیلی‌میل" در گزارشی نوشت، دانشمندان دانشگاه "EWHA" کره جنوبی در بررسی جدید خود، ارتباط بین بهداشت دهان و دندان را با مشکلات قلبی کشف کردند؛ آنها با بررسی ده ساله ۱۶۱ هزار نفر که سن آنها بین ۴۰ تا ۷۵ سال بود، متوجه شدند که استفاده منظم از مسواک در طول روز باعث کاهش "نارسایی قلبی" و "فیبریلاسیون دهلیزی" می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

"فیبریلاسیون دهلیزی" هنگامی رخ می‌دهد که در دهلیزها، موج الکتریکی تحریک، جهت مشخصی نداشته باشد یعنی سلولهای عضلانی دهلیز به صورت نامنظم تحریک و در نتیجه منقبض می‌شوند؛ در نتیجه انقباض منظم دهلیز وجود ندارد پس دهلیزها نمی‌توانند خون را به صورت کامل به بطن‌ها پمپ کنند و بطن بدون نظم طبیعی و بدون پیروی و انتظار دهلیز، منقبض می‌شود.

 

براساس نتایج بدست آمده در این تحقیق، استفاده از مسواک در طول روز، ۱۲ درصد خطر ابتلاء به نارسایی قلبی و ۱۰ درصد خطر ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش می‌دهد.

 

به گفته دانشمندان، تصور می‌شود که مسواک زدن مکرر باعث کاهش باکتری‌های بین دندان و لثه می‌شود و از ورود آن به جریان خون جلوگیری می‌کند؛ بهداشت ضعیف دهان و دندان منجر به ورود باکتری‌های موجود به خون شده و باعث ایجاد التهاب در بدن می‌شود؛ این باکتری‌ها، ضربان نامنظم قلب را افزایش می‌دهند!

 

دکتر "تائه جین سونگ" نویسنده ارشد تحقیق، در مورد یافته‌های این تیم گفت: « ما در یک دوره طولانی یک گروه بزرگ را مطالعه کردیم که به یافته‌های ما قدرت می‌بخشد.»

 

پیشتر از این نیز دانشمندان دانشگاه "هیروشیما" ژاپن، به بررسی ارتباط عادات مسواک زدن افراد و ریسک ابتلاء یا مرگ به دلیل حمله قلبی و سکته پرداخته بودند.

 

آنها در تحقیقات خود به ارتباط بیماری‌های قلبی و بیماری‌های لثه‌ای دست یافته بودند؛ محققان از ۶۸۲ نفر در مورد عادات مسواک زدنشان سؤال کردند؛ آنها بعد از در نظر گرفتن برخی فاکتورها دریافتند افرادی که کمتر از دو بار در روز و به مدت کمتر از ۲ دقیقه مسواک می‌زدند سه برابر بیشتر در معرض ریسک قلبی قرار دارند.

 

این یافته‌های جدید علمی درباره فواید و آثار مسواک زدن در حالیست که در دین مبین اسلام تأکید فراوانی بر لزوم مسواک زدن روازنه شده است؛ از ۱۴۰۰ پیش، اسلام، مسلمانان را به استفاده از چوب مسواک توصیه اکیده کرده و پیامبر اسلام، حضرت محمد(ص) و ائمه(ع)، هموراه مسلمانان و مردم جامعه را به استفاده از مسواک تشویق کرده‌اند!

 

رسول اکرم(ص) در حدیثی درباره فواید مسواک زدن فرموده‌اند: «مسواک کنید که مسواک زدن خوب چیزی است که لثه را محکم می‌کند، بوی دهان را می‌برد، معده را اصلاح می‌کند، درجات بهشت را می‌افزاید، پروردگار را خشنود می‌کند و شیطان را به خشم می‌آورد.»

 

منبع: جی پلاس

پایان پیام/500

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد انتخابات مجلس انتخابات قرآن کانون های فرهنگی هنری مساجد خبرگزاری شبستان بسیج یادواره شهدا شهدا بنزین مسواک قلب سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۳۹۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: هم‌اکنون در حوزه بهداشت ۳۷ پروژه نیمه‌کاره با پیشرفت متوسط ۵۲ درصد در حال ساخت است که تکمیل آن به ۱۵۷ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، فرهاد غلامی، امروز_پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در همایش استانی هفته ملی سلامت در ساری با بیان اینکه ۵۲۲ پایگاه سلامت در این استان فعالیت دارد، اظهار کرد: یک‌هزار پزشک، مراقب سلامت و منشی در ۴۰۰ پایگاه سلامت بخش خصوصی بدون تحمیل هزینه به دانشگاه روزانه ۱۳ هزار ویزیت و مراقبت را انجام می‌دهند.

وی هفته سلامت را فرصت و بهانه‌ای برای ارتقا و آگاهی مردم در حوزه بهداشت و درمان دانست و افزود: هفته سلامت فرصتی برای ارتقای سواد سلامت و کاهش هزینه‌های بهداشت و درمان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه برای ساخت و تجهیز ۱۵ واحد بهداشتی شامل مرکز جامع سلامت، خانه بهداشت و انبار دارویی با متراژ هفت هزار و ۸۰ مترمربع ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: هم‌اکنون در حوزه بهداشت ۳۷ پروژه نیمه‌کاره با پیشرفت متوسط ۵۲ درصد در حال ساخت است که برای تکمیل آن به ۱۵۷ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

غلامی با بیان اینکه در بخش جوانی جمعیت، ۵۵۰ هزار مشاور فرزندآوری منتهی به دو هزار و ۶۰۰ مورد بارداری انجام شده است، افزود: شاهد کم شدن شیب کاهش تولد هستیم که کاهش ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، پنج درصد و در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل یک دهم درصد کاهش پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه ۱۶ میلیارد تومان برای ساخت، تکمیل و تجهیز مراکز ناباروری بهشهر، نوشهر و امام ساری هزینه شده است، یادآور شد: در اجرای طرح غربالگری دیابت و فشار خون در استان و پویش ملی سلامت یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت بالای ۱۸ سال استان مشارکت داشتند که ۳۲ هزار و ۹۲۵ نفر مشکوک به دیابت و ۳۳ هزار و ۲۰۶ نفر مشکوک به پرفشاری خون شناسایی شدند.

این مسئول با تاکید بر اینکه در سال‌جاری پویش غربالگری سه نوع از سرطان‌ها انجام می‌شود تا افراد مبتلا شناسایی شوند، خاطرنشان کرد: هشت دستگاه خودرو شاسی‌دار برای مناطق کوهستانی خریداری شد که این خودروها به‌زودی تحویل گرفته می‌شوند، امروز هم شاهد تحویل ۱۰۰ دستگاه موتور بودیم که برای استفاده بهورزان مرد در مناطق مختلف استان خریداری شده است.

کد خبر 747808

دیگر خبرها

  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت
  • ۸ رفتار ناسالم که می‌تواند دوران بازنشستگی شما را به چالش بکشد
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • بیش از 95 درصد مردم چهارمحال و بختیاری به شاخص‌های سلامت دسترسی دارند
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • وجود ۳۰۸ خانه بهداشت فعال در چهارمحال و بختیاری
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست