Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@03:55:09 GMT

آیا «حرف درمانی» اروپایی‌ها پایان می‌یابد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۴۳۷۵۱

آیا «حرف درمانی» اروپایی‌ها پایان می‌یابد؟

روز جمعه ۱۵ آذر، نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان وزیر خارجه ایران و گروه ۱+۴ در وین برگزار می‌شود؛ نشستی که به گفته عراقچی در آن، آخرین تحولات مربوط به اجرای برجام از جمله اقدامات ایران برای توازن‌بخشی به تکالیفش و وضعیت طرف مقابل در عمل به تعهداتش، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به گزارش مشرق، روز جمعه این هفته یعنی ۱۵ آذر، نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان وزیر خارجه ایران و گروه ۱+۴ (شامل روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان) در وین پایتخت اتریش برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشست، دومین نشست وزرای خارجه ایران و ۱+۴، پس از برداشتن گام‌های کاهش تعهدات برجامی ایران در واکنش به نقض برجام از سوی آمریکا و اروپا خواهد بود.

بیشتر بخوانید: خرسندی پامپئو از «اثرگذاری تحریم‌های ایران» راز رویگردانی آلمان از ائتلاف‌های موازیِ تنگه هرمز چیست؟ جانشین موگرینی: برجام باید زنده بماند

ایران تاکنون در واکنش به نقض برجام از سوی آمریکا و اروپا، طی چهار گام در فواصل زمانی ۶۰ روزه، تعهدات برجامی خود را کاهش داده است؛ این سیاست ایران در کاهش تعهدات برجامی‌اش، وفق بند ۳۶ توافق جامع هسته‌ای و اقدامی کاملا قانونی و مشروع است که طرف مقابل نیز به آن اذعان دارد.

نشست قبلی کمیسیون مشترک برجام، روز چهارشنبه سوم مهر ۹۸، در حاشیه هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد. این نشست در سطح وزرای خارجه ایران و و ۱+۴، برگزار شد و به گفته «فدریکا موگرینی» مسئول وقت سیاسی خارجی اتحادیه اروپا، شرکت‌کنندگان در این نشست وعده دادند برای تضمین اجرای برجام با وجود تحریم‎ها با جدیت اقدام می‎کنند!

علی‌رغم این سخن موگرینی و وعده‌هایی که به گفته او از سوی اروپایی‌ها برای تضمین برجام در نشست سوم مهر کمیسیون مشترک برجام ارائه شد، با وجود گذشت حدود ۷۰ روز از آن مقطع، تنها تحول بوجود آمده در وضعیت برجام، پیوستن ۶ کشور دیگر اروپایی شامل فنلاند، بلژیک، دانمارک، هلند، نروژ و سوئد به اینستکس بوده است.

اینستکس همان سازوکار مالی است که اروپایی‌ها برای انتفاع ایران از مزایای اقتصادی برجام حدود ۱۰ ماه پیش یعنی در بهمن ۹۷ - با ۲۷۰ روز تاخیر- راه‌اندازی کردند، اما هنوز مراوده مالی چشمگیری از طریق این سازوکار میان ایران و اروپا صورت نگرفته است؛ تا جایی که «علی لاریجانی» رئیس مجلس روز یکشنبه ۱۰ آذر در جریان نشست خبری خود گفت: «اروپایی‌ها بعد از خروج آمریکا از برجام هیچ اقدامی به نفع ایران نکردند». مشابه این سخن رئیس مجلس نیز از سوی مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور یعنی «محمد جواد ظریف» و «سید عباس عراقچی» به انحاء مختلف بیان شده است.

تعلل و رخوت اروپایی‌ها در تضمین منافع برجامی ایران در شرایطی است که آن‌ها به موازات این تعلل و رخوت، با وقاحت تهدید را هم چاشنی کار خود کرده‌اند و خطاب به ایران می‌گویند چنانچه ایران گام پنجم کاهش تعهدات هسته‌ای خود را بردارد به «مکانیسم ماشه» متوسل می‌شوند!

روز شنبه ۹ آذر، تروئیکای اروپایی شامل فرانسه، آلمان و انگلیس، با صدور بیانیه‌ای ایران را تلویحا تهدید به استفاده از «مکانیسم ماشه» و «احیای تحریم‌های سازمان ملل» کردند!

در مورد این تهدید پوچ اروپایی‌ها یادآوری چند نکته ضروری است؛ نخست آنکه اروپایی‌ها طی ۲۰ ماهی که از خروج آمریکا از برجام می‌گذرد علی‌رغم وعده‌های خود به ایران، هیچ اقدام ملموسی را برای تضمین منافع برجامی ما انجام نداده‌اند؛ در این زمینه مشخصا باید به ۱۱ تعهدی اشاره کرد که اروپایی‌ها چند روز بعد از ۱۸ اردیبهشت ۹۷ (روز خروج آمریکا از برجام) طی جلسه‌ای به ایران دادند؛ یازده تعهدی که محورهای اصلی آن شامل «فروش نفت ایران»، «بازگشت پول نفت ایران»، «سرمایه‌گذاری در ایران»، «حمل و نقل»، «هوانوردی» و «کشتیرانی» بود. یازده تعهدی که به گفته «ظریف» اگر عملیاتی شود، تازه مقدمه‌ای بر اجرای اینستکس محسوب می‌شود؛ هم حالا که ۲۰ ماه از وعده اروپایی‌ها می‌گذرد نه تنها خبری از اجرایی شدن آن ۱۱ تعهد نیست، بلکه اروپایی‌ها با وقاحت زبان به تهدید ایران نیز گشوده اند.

همچنین در مورد تهدید اروپایی‌ها به استفاده از «مکانیسم ماشه» و «احیای تحریم‌های سازمان ملل» علیه ایران باید این نکته را یادآور شد که سازوکار موسوم به «ماشه» که در متن برجام پیش‌بینی شده برای پیشگیری از نقض توافق جامع هسته‌ای توسط «ایران» طراحی شده است. به عبارت دیگر، این سازوکار زمانی می‌تواند عملی شود که ایران «آغازگر» نقض برجام بوده باشد؛ حال آنکه بنا به اذعان خودِ اروپایی‌ها، این آمریکا بود که برجام را حدود ۲۰ ماه پیش نقض کرد و چهار گام کاهش تعهد هسته‌ای ایران نیز وفق اصول ۲۶ و ۳۶ برجام و صرفا واکنشی به نقض آشکار این توافق بین‌المللی از سوی آمریکا و در پی آن، «عدم تمایل» یا «ناتوانی» اروپا در تضمین منافع ایران است.

ظریف وزیر خارجه کشورمان نیز در تاریخ ۱۰ مهر در حاشیه نشست هیئت دولت به خبرنگاران گفت: اروپا نمی‌تواند علیه ایران از مکانیسم ماشه استفاده کند چرا که این مکانیسم تعبیه شده در برجام برای زمانی است که خطای اولیه رخ بدهد. ایران خطای اولیه را انجام نداده بلکه صرفا به نقض برجام از سوی طرق مقابل واکنش نشان داده است.

علی لاریجانی رئیس مجلس کشورمان نیز روز یکشنبه ۱۰ آذر در جریان نشست خبری خود، گفت: اگر درباره ایران از مکانیسم ماشه استفاده شود در بسیاری از تعهدات نسبت به آژانس تجدید نظر جدی خواهیم کرد.

به هر ترتیب روز جمعه ۱۵ آذر، نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان وزیر خارجه ایران و گروه ۱+۴ در وین برگزار می‌شود؛ نشستی که به گفته «عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان در آن، آخرین تحولات مربوط به اجرای برجام از جمله اقدامات ایران برای توازن‌بخشی به تکالیفش و وضعیت طرف مقابل در عمل به تعهداتش، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

باید دید در شرایطی که حدود یک ماه دیگر موعد برداشتن گام پنجم کاهش تعهدات هسته‌ای از سوی ایران است، آیا اروپایی‌ها می‌توانند در نشست کمیسیون مشترک برجام در روز جمعه پیشنهاد عملی چشمگیری به ایران ارائه کنند یا همچنان به «حرف درمانی» و «تهدید» می‌پردازند؟!

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق تحولات لبنان سهمیه بندی بنزین کمیسیون مشترک برجام عباس عراقچی حرف درمانی مکانیسم ماشه اتحادیه اروپا برجام آمریکا محمد جواد ظریف سیدعباس عراقچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۳۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند

پروفسور محمداسماعیل اکبری در تعریف سرطان به قدس آنلاین می گوید: سرطان یک نوع بیماری هوشمند است و کاملاً هوشیارانه خودش حفظ می کند به همین دلیل هر ساله در تمامی دنیا شاهد افزایش تعداد و نوع سرطان هستیم و از آنجا که کشور ما رو به پیری است افزایش سرطان نیز در آن بیش از دیگر کشورها مشاهده می شود.

دکتر محمد اسماعیل اکبری،رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

وی می افزاید: سرطان صرفاً بیماری ژنتیک نیست به دلیل آنکه سرطان ها حداکثر ۱۰درصد واکنش ارثی دارند و ۹۰درصد فرضی هستند نه ژنتیکی. این در حالی است که هیچ سرطانی وجود ندارد که بدون تغییر ژن ایجاد شده باشد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان ادامه می دهد: درمان سلول به جای درمان ژن نکته مثبتی است؛ اما باید به این نکته اشاره کنیم که قطعا در آینده پاسخ همه مشکلات درمانی را نخواهد داد و ما ناگزیر خواهیم بود آن را کنار بگذاریم. چراکه قبل از این تصور می کردیم که سلول سرطانی عامل ایجاد سرطان است؛ اما اکنون می دانیم که هم سلول سرطانی در بروز این بیماری نقش دارد و هم محیط میکروسکوپی تومور که همان سلول های نسج هم بندی هستند و در اطراف سلول های سرطانی قرار دارند. بنابراین محیط اطراف سلول های سرطانی جایگاه مهمی در تثبیت و گسترش سرطان دارند.

این  فوق تخصص جراحی غدد و سرطان تصریح می کند: کشور ما از سردمداران از درمانی جدید در دنیا است و ما بر مبنای محیط اطراف سلول های سرطانی طراحی کرده ایم. بنابر این محیط اطراف سلول های سرطانی جایگاه مهمی در تثبیت و گسترش سرطان دارد.

بیش از ۲۰۰۰ مورد سل تراپی در ایران انجام شده است که این موضوع نشان می دهد از دنیا عقب نیستیم؛ اما چنین نیست که مشکل سرطان حل شده باشد چراکه انتظار نداریم سل تراپی معجزه کندوی می گوید: کشور ما جزو ۱۰کشور دنیاست که سلول درمانی انجام می دهد؛ اما این روش درمان قطعی سرطان نیست و کسانی که سلول درمانی را روشی قطعی برای درمان می دانند بیش از ۵۰ متغیر را نادیده گرفته اند.

اکبری اذعان می دارد: درمان تومورهای غده ای تنها با جراحی امکان پذیر است و روش های دیگر از جمله رادیوتراپی، شیمی درمانی، درمان با اشعه، هورمون درمانی، سلول درمانی و ایمنی درمانی هرکدام به سهم خود مثبت و تأثیر گذارند اما به هیچ وجه درمان قطعی سرطان نیستند. بنابراین سل تراپی نیز هرگز نمی تواند روش درمانی قطعی باشد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به اینکه تقریباً هر روش درمانی نقطه ضعف هایی دارد ادامه می دهد: بیش از ۲۰۰۰ مورد سل تراپی در ایران انجام شده است که این موضوع نشان می دهد از دنیا عقب نیستیم؛ اما چنین نیست که مشکل سرطان حل شده باشد چراکه انتظار نداریم سل تراپی معجزه کند و تنها می تواند تأثیرگذار و کمک کننده برای درمان باشد.

وی درباره مرگ و میر بیماران سرطانی توضیح می دهد: در گذشته دو سوم افرادی که مبتلا به سرطان می شدند بیشتر از یک سال زنده نمی ماندند اما اکنون در کشور ما حداقل دو سوم مبتلایان حتماً زنده می مانند و این موضوع نشان می دهد روی خط علم دنیا حرکت می کنیم و جزو کشورهای موفق و حتی در مواردی مانند سرطان پستان یا تیروئید، پیشگام تر از کشورهای اروپایی و آمریکایی بوده ایم.

اکبری در پاسخ به خبرنگار ما درباره تأثیر داروهای سنتی بر درمان سرطان تصریح می کند: متأسفانه در فضای مجازی درباره انواع بیماری ها و روش های درمانی آن تبلیغات بدون اساس و پایه علمی صورت می گیرد اما به جرئت باید گفت سرطان هرگز و هرگز با هیچ داروی سنتی درمان نمی شود بلکه در موارد بسیاری استفاده از داروی سنتی برای درمان سرطان، بیمار قابل درمان را به بیمار غیرقابل درمان تبدیل کرده است.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • دست پر ایران در سازمان همکاری اسلامی/ نشست دو روزه سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا روز گذشته پایان یافت
  • نشست اضطراری رئیس سیا با نخست وزیر قطر با محوریت حماس و اسرائیل
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • ایران قدرتمند در مدرسه‌ای قوی تجلی پیدا می‌یابد
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست (فیلم)
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی امروز پایان می‌یابد