Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@08:31:11 GMT

چتر حمایت از «شرکت‌های خلاق» گسترده‌تر می شود

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۴۸۷۲۲

چتر حمایت از «شرکت‌های خلاق» گسترده‌تر می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی  فناوری ریاست جمهوری، نشست آشنایی با خدمات برنامه زیست بوم شرکت‌های خلاق و دستگاه‌های اجرایی با حضور مسئولین مختلف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دیگر دستگاه‌ها، روز دوشنبه ۱۱ آذر برگزار شد، سید محمد حسین سجادی نیری دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز در این نشست ضمن تاکید بر گسترش حمایت از شرکت‌های خلاق و فرهنگی، به توضیح جزئیات برنامه پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از زیست بوم صنایع خلاق پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید محمد حسین سجادی نیری دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه، اظهار کرد: حسب وظایفی که توسط قانون برای نهادهای مختلف به ویژه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعریف شده است، در این معاونت یک برنامه محوری برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد. بر این اساس یک بسته حمایتی کامل برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: نکته اصلی این موضوع است که شرکت‌های دانش بنیان تنها محور شکل گیری یک اقتصاد دانش بنیان و پویا نیستند. شرکت‌ها و مجموعه‌های دیگری نیز وجود دارند که نوآور هستند، هر چند ممکن است این نوآوری لزوماً منجر به خلق فناوری برتر نشود، اما این شرکت‌ها  نیز نقشی کلیدی در تکوین و رشد یک اقتصاد دانش بنیان ایفا می‌کنند. به همین خاطر لازم دیده شد که یک برنامه مکمل به موازات برنامه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان برای حمایت از صنایع خلاق و فرهنگی، تدوین شود.

نقش کلیدی شرکت‌های خلاق

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز، نقش شرکت‌های خلاق در کشورهای توسعه یافته را کلیدی خواند و گفت:  در زیست بوم شرکت‌های خلاق، در گام اول برنامه‌ای با سه گروه شرکت مختلف تدوین شد. گروه اول استارتاپ‌ها و شرکت‌های خدماتی آی تی محوری هستند که مورد حمایت برنامه شرکت‌های دانش بنیان قرار نمی‌گیرند. گروه دوم، شرکت‌های هستند که در صنایع فرهنگی مشغول به فعالیت هستند و گروه سوم نیز شرکت‌های هستند که در کسب کارهای مرتبط با گیاهان دارویی و طب سنتی اشتغال دارند.

وی بیان کرد: یکی از رویکردهای اصلی این برنامه این است که با حمایت از صنایع خلاق و فرهنگی نوعی فرایند «هویت بخشی» انجام گیرد. این هویت بخشی باعث می‌شود که برای مثال زمانی که شرکتی تحت عنوان «شرکت خلاق» شناسایی می‌شود، دسترسی آسان تری به برخی خدمات و سرویس‌های ارائه شده از سوی نهادها و دستگاه‌های مختلف داشته باشد.

سجادی نیری با اشاره به جزئیات برخی تلاش‌های صورت گرفته جهت گسترش چتر حمایتی زیست بوم شرکت های خلاق و فرهنگی، اظهار کرد: برای شناسایی شرکت‌های خواهان برخورداری از خدمات مختلف ارائه شده، مبادی مختلفی تعریف شده است. 

وی با اشاره به وجود نزدیک به ۶۰ مبادی شناسایی صنایع خلاق و فرهنگی در کشور گفت: غیر از این مبادی، شرکت‌ها به صورت مستقیم نیز می‌توانند در سامانه مشخص شده به همین منظور ثبت نام کنند و مراحل شناسایی به عنوان یک شرکت خلاق و فرهنگی را بگذرانند.

کد خبر 4787264 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نوآوری اینترنت تحقیقات علمی امنیت اطلاعات فناوری نانو فناوری فضایی موبایل ربات صندوق نوآوری و شکوفایی هوش مصنوعی شبکه ملی اطلاعات فیس بوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۸۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است

مسعود حسنلو، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، ۴۰ درصد شرکت‌های حوزه صنایع خلاق را درارتباط با مقطع سنی کودک و نوجوان دانست و گفت: حوزه کودک و نوجوان حوزه عامی است؛ زیرا حوزه آموزش و یادگیری، حوزه اسباب بازی، پلتفرم‌ها، انمیشین و به طور کلی حدود ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق در حوزه کودک و نوجوان فعالیت می‌کنند. 

وی با اشاره به ظرفیت خوب کشورمان در زمینه انیمیشن سازی افزود: در حوزه انمیشن سازی شرکت‌های خوبی داریم که محصولات آن را علاوه بر اینکه روی پرده‌ی سینما می‌رود؛ ظرفیت صادرات به کشور‌های دیگر را نیز دارد و برخی از این صادرت گرفته است. 

حسنلو ادامه داد: در حوزه اسباب بازی جریان تولیدی خوبی در کشور شکل گرفته است، اما به دلیل نقل و انتقالات مالی آمار شفافی در این زمینه وجود ندارد. انمیشن پسر دلفینی در بازار روسیه و ترکیه نزیک به ۲ میلیون دلار فروش داشته است که اینها اعداد قابل توجهی هستند. 

دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به صادرات اسباب بازی افزود: در حوزه اسباب بازی ۲۰ تا ۳۰ میلیون دلار صادرات در سال انجام می‌گیرد که این عدد در اقتصاد اسباب بازی بسیار کم است ولی ظرفیت کشور بیشتر است. 

وی با اشاره به نقص در زیرساخت حوزه بازی‌های رایانه‌ای گفت: در حوزه گیم نیز صادرات خوبی داشتیم، اما مسئله اصلی این است که در حوزه صنایع خلاق هنوز زیر ساخت کافی برای جهش وجود ندارد. ما وقتی می‌توانیم از صادرات صحبت کنیم که زیر ساخت تولید در کشور به خوبی فراهم شده باشد و شرکت‌ها سرریز تولیدات را صادر کنند تا بتوانند در ادامه برای کشور ارز آوری داشته باشند. 

حسنلو در آخر صادرات را یکی از زنجیره‌های مهم صنایع خلاق دانست و گفت: در حوزه صنایع خلاق سرمایه گذاری جدی حاکمیتی نداشتیم، این مسیر در حال شکل گیری است. هدف جدی ما در این حوزه صادرات است، زیرا اقتضای صنایع خلق همین است و بدون صادرات زنجیره این صنعت کامل نمی‌شود؛ صادرات باید در اولویت باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • سازمان بنادر و دریانوردی چه برنامه‌ای برای حضور دانش‌بنیان‌ها دارد؟