Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - طاهره گودرزی؛ عبدالرضا تحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادآنلاین اظهار کرد: تنوع زمین شناسی استان کرمان بالا است، به همین جهت مواد معدنی متنوعی اعم از فلزی و غیرفلزی بویژه خاک‌های صنعتی، سنگ‌های ساختمانی در استان اکتشاف شده است.

وی افزود:  در تمام استان فعالیت اکتشافی قابل انجام است و اصولا  استان در همه نقاط قابلیت معدنکاری وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر بخش عمده فعالیت‌های معدنی در حوزه فلزات مانند آهن، کرومیت و سرب و روی است که بخش اصلی را تشکیل می‌دهند  در حوزه فولاد و مس نیز کارهای بزرگی از سال‌های قبل انجام شده و در حوزه فولاد نیز پروژه های جدیدی افتتاح می‌شود؛ تنوع در حوزه سنگ‌های تزیینی اعم از مرمرها، تراورتن و همچنین سنگ چینی نیز بسیار بالاست. 

تحسینی شرایط فعلی و عدم ارتباط با سایر کشورها را یکی از دلایل مشکلات معادن دانست و گفت: مجموعه‌های خصوصی کوچک مشکلات زیادی در ارتباط با استخراج و فروش محصولات دارند اما مجموعه‌های بزرگ با توجه به رشدی که فلزات در دنیا داشته توانستند عملکرد خوبی داشته باشند حتی به سمتی پیش رفته‌اند که کمتر به صورت خام و بیشتر فراوری شده محصولات را صادر می‌کنند.

رییس خانه معدن استان کرمان گفت: تقریبا 45 درصد حقوق دولتی کل معادن کشور از استان کرمان اخذ می‌شود  که از این مبلغ حدود 5 درصد را بخش خصوصی و  95 درصد را مجموعه‌های بزرگ نیمه دولتی یا دولتی پرداخت می‌کنند.

وی به آمار اشتغال در استان اشاره کرد و گفت: حدود 50 هزار نفر در استان کرمان مستقیما در حوزه معدنی فعالیت می‌کنند واشتغال غیر مستقیم به مراتب خیلی بیشتر است.

این فعال معدنی به تعارضات با سازمان منابع طبیعی، محیط زیست و میراث فرهنگی اشاره کرد و افزود: این مجموعه‌ها به دلیل تضاد تزاحمی که در قوانین بالادستی است به طور مداوم با معادن مشکل دارند. در استان تلاش شده ضمن رعایت قوانین حاکمیتی، مدیران منابع طبیعی، محیط زیست و میراث فرهنگی به طور خاص به تک تک موارد رسیدگی کنند اما متاسفانه همچنان مشکلات وجود دارد.

وی تاکید کرد: دلیل اصلی این چالش‌ها قوانین، آیین‌نامه و بخشنامه‌هایی است که کاملا متناقض و ضد هم صادر و باعث سرگردانی معدنکاران می‌شود. برای همین در تلاش هستیم  از طریق جلسات شورای معادن در استان راه‌حل‌های میانه انتخاب شود.

تحسینی جاده‌های اصلی استان را دارای وضعیت مناسب دانست و گفت: جاده‌های اصلی دو بانده و عریض بوده و از کیفیت مناسبی برخوردارند و جاده‌های فرعی نیز کیفیت متوسطی دارند. 

وی مشکل اصلی در مناطق جنوبی استان کیفیت تامین گازوییل و بنزین دانست و بیان کرد: سخت گیری‌هایی در این بخش می‌شود که معدنکار برای تامین سوخت مورد نیاز با بن‌بست مواجه می‌شود.

این مقام مسوول ادامه داد: افزایش قیمت سوخت باعث افزایش قیمت تمام شده محصول می شود، در حال حاضر در جنوب استان هر لیتر گازوییل که 350 تومان بوده است امروز در بازار آزاد با قیمت 3400 تومان خرید و فروش می‌شود. زمانیکه سهمیه معدنکاران تمام می‌شود به دلیل نقص پرونده نمی‌توانند مجدد سهیمه درخواست کنند و مجبور به خرید سوخت آزاد می‌شوند. 

رییس خانه معدن کرمان فعالیت کارگروه احیا معادن کوچک را شایسته دانست و گفت: کارهای اولیه از طریق ایمیدرو، شرکت تهیه و تولید، خانه معدن ایران و سازمان صمت استان فراهم شده است. در ابتدا قرار بر این بود که طرح احیا به صورت آزمایشی بر روی تعداد محدودی از معادن اجرا شود اما به یکباره 500 مورد در سطح کشور را در سال 98 تصویب کردند که حجم کار بالا رفت  و ممکن است کیفیت لازم را نداشته باشد. 

وی پیشنهاد داد: باید تعداد محدودی معدن را  در سطح کشور پایش می‌کردند و با کسب تجربه و شناسایی نقاط ضعف و قوت، سال آینده آن‌را به سایر معادن کشور تسری می‌دادند. 

 تحسینی افزود:  تعدادی از معادن استان کرمان در جلسات برگزار شده معرفی و در حال پیگیری هستند . معادن نیمه و غیرفعال در تمام حوزه‌های فلزی و غیرفلزی وجود دارد و هرکدام مشکلات خاص خود را دارند؛ هزینه بالای فراوری، بالا بودن هزینه راهسازی و استخراج، نبود بازار  فروش محصول از جمله مشکلاتشان است که باید به آنها رسیدگی و راهکاری مناسب برای حلشان اندیشیده شود.

وی به نقش مشورتی و اجرایی خانه معدن در کنار تصمیم گیران وزارتخانه اشاره و بیان کرد:  کارهای پژوهشی و مشاوره ای خوبی صورت گرفته  و فعالیت موثری در انتقال دیدگاه معدن داران و فعالان این حوزه انجام داده‌اند. در سطح استان نیز خانه معدن کرمان در سطح توانایی خود کارهای مثبتی انجام داده و با توجه به اینکه خانه معدن به عنوان عضو بدون حق رای در جلسات شورایعالی معادن حضور دارد  اما توانسته تاثیری در تصمیم گیری‌ها داشته باشد.

این فعال معدنی در پایان تاکید کرد: صرف نظر از شعارها، معدن  جایگاه خوبی در اقتصاد کشور دارد و می‌تواند درGDP  کشور3 برابر بیشتر از امروز  سهم داشته باشد اما موانعی نظیر نبود ماشین آلات روز دنیا ، نیروی غیرکارآمد، عدم بازار فروش، تصویب بخشنامه‌های متناقض  و متغییر از سوی وزارت صمت مشکلاتی را در بلندمدت و میان‌مدت برای این بخش ایجاد کرده است.

تحسینی افزود:  امیدواریم شورای معادن استقلال بیشتری پیدا کند تا بتواند اجتماعی را از سازمان‌ها و نهادهای مختلف را در بخش معدن شکل دهد و مسایل و مشکلات معدنی را یکجا حل و از تناقضات فی‌مابین سازمان‎ها بکاهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: معدن کرمان معدنکاران خانه معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۰۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود

مسعود ایرانی گفت: مزایده عمومی ۳۶۶ محدوده و واحد معدنی استان در مرحله بازگشایی پاکت و سپری کردن روند قانونی واگذاری به متقاضیان واجد شرایط در راستای برنامه‌های امسال اداره‌کل صمت مبنی بر تعیین تکلیف معدن‌های راکد است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به فعال‌سازی ۱۳ معدن راکد استان اردبیل در سال گذشته بیان کرد: تعیین تکلیف ۲۷ معدن غیرفعال در کنار احیای ۱۰ واحد معدنی و معرفی ۲ بسته سرمایه‌گذاری جزو اولویت‌های اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در سال ۱۴۰۳ است.

او با تاکید بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت‌های معدنی در راستای توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی افزود: محدوده‌های مزایده‌ای فاقد متقاضی نیز بر اساس ماده ۸۳ قانون معادن واگذار و برای فعال‌سازی دوباره آنها اقدام لازم انجام خواهد شد.

مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک مقیاس نیز در این نشست به وضعیت کلی واحدهای معدنی استان اردبیل اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار اداره‌کل صمت اردبیل، تعداد معدن‌های این استان ۱۸۷ مورد است که ۱۰۰ واحد معدنی فعال، ۶۴ معدن غیرفعال و تعداد ۲۳ معدن نیز در مرحله تجهیز هستند.

عباس جرجانی با بیان اینکه بیشتر معدن‌های استان اردبیل مربوط به مصالح ساختمانی است، افزود: چهار معدن آهن، یک معدن مس و ۱۰ معدن سنگ‌های تزیینی از مهم‌ترین واحدهای معدنی این استان هستند.

او گفت: ۱۵ درصد از حقوق دولتی که از معدن‌ها دریافت می‌شود باید بر اساس قانون بودجه به روستا یا آبادی که ماده معدنی از آنجا استخراج می‌گردد، اختصاص یابد و در بهبود وضعیت اجتماعی، فرهنگی و تکمیل زیرساخت‌های منطقه موثر باشد.

مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک مقیاس همچنین افزود: انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی که در اجرای پروژه نهضت ملی مسکن اردبیل نقش دارند، در راستای حمایت از واحدهای معدنی، پیمانکاران و مجریان را ملزم کنند که برای خرید مصالح تولیدکنندگان و معدن‌های منطقه را در اولویت قرار دهند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • تلاش برای امرار معاش مصداق جهاد با دشمن است
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • افزایش نقش چین برای استخراج معادن افغانستان
  • زیرساخت های بردسکن نیازمند رسیدگی فوری از سوی مسوولان استان است