Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین،  علی‌اصغر کاراندیش، معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت ارشاد در گفت‌وگو با فارس درباره نامه سیدعباس صالحی وزیر ارشاد به «دژپسند» وزیر اقتصاد با موضوع معافیت‌های مالیاتی اظهار داشت: ما حدود دو هفته پیش نامه‌ای به وزیر اقتصاد نوشتیم تا جلساتی برگزار و کلیت موضوع بررسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع موضوع ما کلان است چراکه تاکنون جلسه‌ای در این راستا برگزار نشده است. ما در انتظار جلسه هستیم، اما جلسات کارشناسی خود را با سازمان مالیاتی موازی با آن داریم، ولی در جلسه دو وزیر قرار است موارد کلان بحث شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با مسئولان مالیاتی تاکنون سر یک میز نشسته و درباره موارد معافیت مالیاتی صحبت کرده‌اید، گفت: اخیرا نشستی نداشتیم، اما درباره بند ل ماده ۱۳۹ هر چند سال یک بار بازنگری انجام می‌دهیم. آخرین بازنگری سال ۹۳ بوده و برآن اساس لیست نهایی شامل ۲۷۳ فعالیت است که مشمول معافیت مالیاتی است.

کاراندیش درباره ناشران آموزشی که کتاب‌های کمک درسی تولید می‌کنند و درآمدهای بالا دارند و اینکه چرا این دسته از ناشران مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند، تصریح کرد: مگر چند سلبریتی و یا افرادی که در سال در آمد بالا دارند، داریم؟ این نیست که همه بازیگران دارای درآمد بالا باشند. یا در حوزه موسیقی و خوانندگان، مگر چند خواننده داریم که کنسرت برگزار می‌کنند؟ ما خوانندگان بسیاری داریم که حتی کنسرت هم برگزار نمی‌کنند. در حوزه نشر هم اینگونه است. تنها شاید دو یا چهار تا موسسه اینطور باشند. این موسسات کتابشان معاف از مالیات است، اما فعالیت آموزشی و درآمد کلاس‌های آموزشی آنها معاف نیست.

کاراندیش با تاکید بر اینکه فعالیت کتاب معاف است، اما فعالیت‌های آموزشی نه، در پاسخ به این سوال که اغلب مدارس، دانش آموزان را وادار به خرید کتب آموزشی می‌کنند و این ناشران کمک آموزشی اغلب درآمدهای میلیاردی از این کتب دارند؛ پس چطور مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند، توضیح داد: اگر درآمد موسسه آموزشی از مسیر کلاس‌های آموزشی باشد مشمول پرداخت مالیات می‌شود، اما کتابی که چاپ می‌شود معاف است.

به گفته این مسئول، اغلب هزینه برگزاری کلاس‌ها که موسسات دریافت می‌کنند، بالاست مثلا کلاس کنکور برگزار می‌کنند که در آمد بالایی دارد و مشمول مالیات است، اما کتاب در این حیطه معاف است. بنابراین درآمد اصلی این‌ها از طریق آموزش‌هایی است که انجام می‌دهند.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه کتاب‌هایی داریم که در حوزه اقتصاد یا بهداشت و درمان و یا آشپزی است و همه «کتاب» شمرده می‌شوند، گفت: نمی‌توان گفت هرکس کتاب در حوزه آشپزی نوشت، مالیات بدهد، در حوزه بهداشت یا رمان نوشت ندهد. تولید کتاب، کار فرهنگی است و ناشر و نویسندگان هم باید حمایت شوند، به لحاظ اینکه ما می‌دانیم آنها چه مشکلاتی دارند. اینها بحث‌های تخصصی است و افرادی در جریان ریز جزئیات هستند که دخل و خرج اینها را محاسبه می‌کنند.

کاراندیش متذکر شد: فرض کنید بنده در حوزه تجارت اطلاعاتی نداشته باشم. بگویم فلان تاجر این میزان جنس صادر می‌کند، این میزان ارز دریافت می‌کند و هزینه سالیانه را محاسبه کنم و... اما حوزه وزارت صنعت است که می‌داند یک تاجر چه گرفتاری و مشکلاتی دارد.

معاون حقوقی و پارلمانی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تاکنون جلسات متعدد کارشناسی برگزار شده است. حتی بنده جلسات متعددی را با سازمان مالیاتی داشتم. آنها بسیار ریزبین هستند و بحث‌های کارشناسی صورت گرفته اینگونه نبوده که یک مصوبه معافیتی به یک‌باره اجرا شده باشد. اگر جایی نیاز باشد کارشناسی‌های مجدد صورت گرفته و یا اصلاح صورت می‌گیرد. ممکن است در بازنگری جدید با سازمان امور مالیاتی از تعداد ۲۷۳ فعالیت کم یا زیاد شود. این روال همیشه در حال انجام است.

وی افزود: وزارت فرهنگ و سازمان امور مالیاتی، موارد معافیت مالیاتی را پیگیر هستند. خود بنده برای یک موضوع حداقل ۱۰ جلسه با سازمان مالیاتی داشتم.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: ما به عنوان دستگاه فرهنگی معتقدیم هنرپیشه، خواننده، موسسه یا هرجایی که درآمد بالایی داشته باشد باید مالیات بدهد، اما باید کارشناسی شود. پس نمی‌شود با یک جو رسانه‌ای، موضوعی را لغو یا اضافه کنیم.

کد خبر 467612 برچسب‌ها مالیات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مالیات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۵۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

طبق مصوبه مجلس مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بها بازار (بورس)‌ها و بازار‌های خارج از بها بازار (بورس) از قبیل صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نیست.

به گزارش اکوایران، ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی و ماده ۱۲ به همراه ۸ تبصره این طرح از سوی مجلس اصلاح شد.

بر اساس این گزارش، طبق تبصره ۷ مقرر شد عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بورس‌ها و بازار‌های خارج از بورس مانند صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک، مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا مشمول مالیات نخواهد بود.

تبصره ۷ ماده ۱۲ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره ۷- عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بهابازار (بورس)‌ها و بازار‌های خارج از بهابازار (بورس) از قبیل صندوق‌های کالایی، صندوق‌های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات موضوع این فصل نیست.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی سوداگر را کسی عنوان کرد که با نیت سوء استفاده وارد بازار می‌شود و حجم وسیعی از ارز و طلا و خودرو را خریداری کرده تا به عنوان مثال سه ماه بعد به چند برابر قیمت فروخته و سود ببرد که در صورت تصویب، اجرای این طرح مانع از این کار می‌شود.

وی تصریح کرد: در واقعیت تنها کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند آن هم مربوط به کسانی است که مالیات نمی‌دهند و فقط سود‌های کلان برده و از شرایط سخت تورمی سوء‌استفاده می‌کنند.

تاثیر مالیات بر سوداگری بر بازار‌ها

محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، از اجرا و تاثیر قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز، مسکن، خودرو و طلا و تاثیرش بر رونق بازار بورس در روز گذشته، چهار اردیبهشت، خبر داد. لایحه مذکور، امروز پس از اصلاحیه ایرادات توسط شورای نگهبان، به تصویب رسید.

پور ابراهیمی با اشاره به این موضوع که ورود منابع به بازار دلالی موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود، عنوان کرد: عملا بازار سوداگری به بازار افزایش قیمت‌ها تبدیل شده است که به شدت معیشت مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این طرح تلاش شده چهار دارایی شامل خودرو، طلا، ارز و مسکن را مشمول قانون قرار دهیم که باعث می‌شود اثر آن‌ها در حوزه سوداگری به کمترین حد برسد.

وی گفت: کلیه معاملاتی که با هدف سوداگری در حوزه املاک، ارز، طلا و خودرو صورت می‌گیرد، پس از تبدیل شدن این طرح به قانون، مهار می‌شود. رفتن منابع به سمت اقتصاد واقعی، تولید و اشتغال را در نظام اجرایی کشور عملیاتی می‌کند.

دیگر خبرها

  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از ابربدهکاران
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • ۳۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیات بر ارزش افزوده در زنجان هزینه شد
  • پیش بینی رشد ۴۴ درصدی درآمد‌های مالیاتی
  • سود بازار 1100 هزار میلیاردی خودرو
  • ۲ هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی به سلامت گلستان اختصاص یافت
  • یک روزه گواهینامه موتور بگیرید!