Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- زهرا بهرامی: سال گذشته خانه احزاب استان گلستان به‌طور رسمی کار خود را آغاز کرد و در روزهایی که کشور درگیر موضوعات گرانی بنزین، اغتشاشات و ... بود، فعالیت یک سال اول خانه احزاب استان گلستان به پایان رسید و رئیس جدید خانه احزاب گلستان فعالیت خود را آغاز کرد.

با صاحب حجتی، رئیس جدید خانه احزاب گلستان به گفتگو نشستیم و وی تأکید داشت که نقطه اشتراک همه طیف‌های سیاسی باید پیشرفت و توسعه استان باشد و باید از همه ظرفیت‌ها برای رسیدن به آن استفاده شود و هم‌اکنون بستر خانه احزاب برای این مهم مهیاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*کمی راجع به خانه احزاب و وظایف آن توضیح دهید؟

خانه احزاب چند سالی است که در کشور و استان‌های مختلف شکل گرفته است اما متأسفانه در دولت‌های گذشته این موضوع در استان‌ها جدی پیگیری نمی‌شد و یکی از کارهای خوبی که این دولت و یا استانداری گلستان در دولت دوم آقای روحانی انجام داد موضوع راه‌اندازی خانه احزاب بود.

براساس دستورالعمل موجود انتخابات خانه احزاب سه ساله برگزار می‌شود و سه فراکسیون شناخته شده کشور (اصولگرا، اصلاح‌طلب و اعتدالیون) در آن عضویت دارند و سه نفر از هریک از این سه طیف به عنوان هیئت رئیسه و منشی، خرانه‌دار و بازرس خانه احزاب انتخاب می‌شوند و هیئت اجرایی خانه احزاب شکل می‌گیرد.

برای اینکه ریاست خانه احزاب دوره‌ای دور بزند قرعه‌کشی و یا تفاهم فی‌مابین صورت می‌گیرد؛ در استان ما برای اینکه خانه احزاب تازه داشت برای سنوات سه ساله راه‌اندازی می‌شد قرعه‌کشی انجام شد.

*سال اول ریاست با طیف اصلاحات چطور بود و چه نتایجی داشت؟

بله. ریاست دوره اول با اصلاح طلبان بود و این دوره با اصولگراهاست.  به بهترین شکل موضوع را مدیریت و اداره کردند و انصافاً از ظرفیت همگرایی که دولت و مسئولان وقت با جریان اصلاحات داشتند به واسطه نوع نگاه دولت، نهایت استفاده را از این نگاه برای استقرار و جاافتادن خانه احزاب در نزد سیاسیون و افکار عمومی داشتند.

تا قبل از تشکیل خانه احزاب طیف‌های سیاسی استان هیچ وقت دور هم جمع نشده بودند؛ خانه احزاب باعث شد همه جریان‌های سیاسی در کمال رفاقت، دوستی و همدلی در کنار هم قرار گرفتند در شرایطی که اختلاف نظرهای جدی داشتیم اما اخلاق به عنوان یک اصل محوری سرلوحه کار ما قرار گرفت.

به اعتقاد بنده در کنار همه اختلاف نظرهای جدی، نقطه اشتراک همه ما باید مسائل توسعه‌ای و پیشرفت استان باشد و برای تحقق آن از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم؛ هم‌اکنون بستر خانه احزاب برای این مهم بسیار مهیاست.

*برنامه یکسال آینده خانه احزاب گلستان؟

در این برهه هستیم که احزاب سیاسی درگیر موضوع انتخابات هستند و باید بعد از آن چند موضوع را مورد توجه قرار دهیم؛ استان گلستان آنقدر عقب‌ماندگی دارد که در خانه احزاب صرفاً به مسائل سیاسی نخواهیم پرداخت تا شاید بتوانیم بخشی از مشکلات، معضلات و عقب‌ماندگی‌های استان را جبران کنیم. فرهنگ تحزّب و حزب‌گرایی را می‌بایست ارتقاء دهیم یکی از مکان‌هایی که در پرداختن به این مقوله می‌شود روی آن کار کرد دانشگاه‌هاست؛ دوستان همراهی کنند تشکل‌های سیاسی موجود در دانشگاه‌ها تمرین حزب‌گرایی و کار تشکیلاتی کنند.

در موضوع فرهنگ‌سازی نگاه حزبی و جریان تحزّب رسانه‌ نقش اثرگذاری دارند؛ متاسفانه در ایران احزاب واقعی به آن شکل نداریم و قوانین ماهم خیلی سازگار با کار حزبی نیست؛ تلاش می‌کنیم قالب‌های سنتی شکل گرفته را بشکنیم چراکه معتقدم اگر بتوانیم فرهنگ‌سازی، تعامل با دانشگاه‌ها و گروه‌های سیاسی و همدلی را پیش ببریم بخشی از موارد توسعه‌ای استان خود به خود پیش می‌رود.

*موقعیت احزاب در جامعه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ در بسیاری از کشورها، احزاب سرنوشت انتخابات را تعیین می‌کنند؛ چقدر جامعه ما پذیرفته است در انتخابات از تصمیمات احزاب پیروی کنند؟

در کشور ما حزب به این معنا وجود ندارد؛ حزب‌ها در انتخابات بیشتر معنا پیدا می‌کنند و خیلی ارتباطی با مردم ندارند؛ توزیع قدرت هم خیلی بر مبنای احزاب استوار نیست؛ به همین دلیل فکر می‌کنم بخشی از هزینه‌هایی که نظام پرداخت می‌کند به ‌خاطر عدم وجود حزب است، اگر حزب به معنای واقعی داشته باشیم برای رأی گرفتن از مردم باید برنامه اعلام کنیم؛ هم‌اکنون فرد و شخص محور هستیم و برنامه محور نیستیم به همین دلیل در هیچ برهه‌ای نه اصولگرایان و نه اصلاح طلبان به مردم پاسخگو نبودند چراکه برنامه محور نبوده‌اند. دوره گذشته مجلس، مردم به لیست امید رأی دادند و بنده نسبت به آن حرف دارم.

*می‌شنویم.

دولت‌ها نباید به خودشان اجازه بدهند در انتخابات مجلس ورود کنند و لیست بدهند؛ نمی‌خواهم به حاشیه برویم؛ اصلاح طلب و اصولگرا فرقی نمی‌کند؛ وقتی مجلس با لیست دولت ساخته می‌شود نباید توقع داشته باشیم مباحث مردم در این مجلس مورد توجه قرار گیرد چون بدهکاری اتفاق افتاده است؛ وقتی لیست امید قالب می‌شود و رأی می‌گیرد نتیجه‌اش می‌شود شرایط موجود؛ سوال از وزرا پس گرفته می‌شود، استیضاح وزیر دیگر اعلام وصول می‌شود و در فاصله کوتاه پس گرفته می‌شود.

*شما به همگرایی ایجاد شده در خانه احزاب اشاره داشتید؛ این همگرایی در چهره‌های جوان سیاسی استان دیده می‌شود یا در پیشکسوتان سیاسی استان هم این رویکرد دیده می‌شود؟

بنده معتقدم همین‌قدر که دور هم بنشینیم و گپ دوستانه بزنیم این اثرش را در تعدیل مواضع رادیکالی نسبت به هم می‌گذارد؛ سیاست‌زدگی آفت استان است؛ استان ما یک باشگاه سیاسی است و ما در خانه احزاب تلاش می‌کنیم که خانه احزاب داشته باشیم نه باشگاه احزاب. بخشی از عقب‌ماندگی‌های استان به‌خاطر تنگ‌نظری‌های درونی خود ماست؛ توسعه نیافتگی منابع انسانی یکی دیگر از اصلی‌ترین دلایل عقب ماندگی استان ماست، وقتی هیچ توجهی به شایسته سالاری نداریم و فقط با نگاه سیاسی ورود می‌کنیم ثمره آن وضع فعلی مجلس است.

*به نظر شما مجلس فعلی در رأس امور است؟

من معتقدم بسیاری از نمایندگان فعلی توان استدلال ندارند و کاسب‌کارانه برخورد می‌کنند و بر اساس رأی لیدرهای سیاسی رأی می‌دهند و باید فاتحه این مجلس را خواند. وقتی مجلس چک سفید به دولت می‌دهد بعد از تصمیم دولت برای بنزین سه هزار تومانی دیگر داد بنفش فایده‌ای ندارد.

مجلس باید ریل‌گذار حرکت دولت باشد؛ اگر اینگونه باشد دولت نمی‌تواند در غیر مسیر مجلس حرکت کند چه برسد دور بزند یا لایی بکشد؛ شرایط موجود نشان می‌دهد ریل‌گذاری مجلس اشکال دارد متناسب با وضع موجود نیست اگر ریل‌گذاری درست باشد فرقی نمی‌کند چه دولتی با چه دیدگاه سیاسی سرکار باشد. بعد از ریل‌گذاری نظارت مجلس خیلی مهم است اگر نظارت نشود باید منتظر فساد بود.

همین است که این مجلس در شفافیت آرا پیشگام نیست؛ مجلس باید به اتاق شیشه‌ای تبدیل شود و هرکس جرأت نکند که به راحتی مسئولیت قبول کند؛ نه تنها باید شفافیت آرا صورت بگیرد بلکه من معتقدم باید سامانه‌ای طراحی شود که مکاتبات نمایندگان در این سامانه ثبت شود تا مشخص شود هر نماینده پیگیر چه مسائلی است؟ مسائل شخصی، باندی، جناحی و یا حزبی.

*کلام پایانی؟

همه باید تلاش کنیم به سمت نو شدن و دمیدن هوای تازه در فضای سیاسی و اجرایی کشور و استان پیش برویم و با نگاه دوستانه و جذب حداکثری در همه کسانی که علاقمند به شهر و کشور که دلسوز و نگران وضع موجود هستند هم‌افزایی، دوستی و رفاقتی اتفاق بیفتد و همه ظرفیت‌ها پای کار بیاید اگر توان، تجربه، ارتباط و آبرویی هست، مصرف کنیم برای شهر و روستاها تا بخشی ار عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم و گام‌ها به سمت جلو بوده و گره‌ای از مشکلات مردم باز شود.

کد خبر 4788141

منبع: مهر

کلیدواژه: خانه احزاب گرگان مجلس شورای اسلامی مجمع نمایندگان استان گلستان بوشهر انتخابات مجلس شورای اسلامی ایلام بسیج گرگان هفته بسیج قزوین مجلس شورای اسلامی خطبه های نماز جمعه بیرجند راهپیمایی شهرکرد ویروس آنفلوانزا مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۲۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل ۴۶۳ فقره شناسه قدیم به شناسه جدید طی یک روز در گلستان

به گزارش خبرنگار مهر، روح اله صلبی صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال با درایت مقام معظم رهبری شعار سال با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده است.

وی افزود: اگر قرار باشد ما آثار رشد در جامعه شاهد باشیم و یا مهار تورم داشته باشیم باید از ظرفیت مردم در این عرصه استفاده کنیم.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گلستان با اشاره به اینکه دولت در سیاست گذاری کارآفرینی باید محیط را به نوعی تبدیل کند که کار آفرینان ما که مردم هستند فعالیت خود را داشته باشند، گفت: وزارت اقتصاد هم در اجرای قوانین و مقررات از جمله بهبود محیط کسب و کار در حوزه درگاه ملی مجوزها که دبیرخانه آن مستقر در وزارت امور اقتصاد و دارایی است به دنبال این است که فرایند تسهیل کند.

وی یادآور شد: فعالان اقتصادی توجه داشته باشند برای تبدیل شناسه‌های قدیم به شناسه‌های جدید هیچ هزینه‌ای قرار نیست پرداخت کنند.

صلبی اظهار کرد: با وارد کردن سه مؤلفه چون کد صنفی، کد پستی و شماره سریال شناسنامه یا کد ملی افراد می‌توانند وارد سامانه شوند و کمتر از چند دقیقه نسبت به گرفتن کد شناسه خود اقدام کنند.

وی یادآور شد: ۲۵ اردیبهشت تنها زمانی است که افراد می‌توانند به درگاه مجوزه‌ها مراجعه کنند کار خود را انجام دهند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گلستان با اشاره به اینکه دولت به دنبال این است که تمام فرایندها را الکترونیکی کند، گفت: اگر بعد از ۲۵ اردیبهشت قرار باشد اتفاقی رخ دهد شناسه‌های قبلی دیگر اعتبار ندارد و اگر اعتباری نداشته باشند از خدماتی که دولت در اختیار آنها قرار می‌دهد با مشکل مواجه خواهند شد.

وی افزود: از مردم می‌خواهیم تا زمان باقی است به سامانه مراجعه کنند تا به صورت رایگان تبدیل آنها انجام شود.

صلبی اظهار کرد: مردم دغدغه اینکه با این فرایند در حوزه مالیاتی مشکلی برای آنها به وجود بیاید نداشته باشند چرا که این فرایند در حوزه وزارت اقتصاد دارایی است که به حوزه تسهیل کسب و کار کمک خواهد کرد.

وی یادآور شد: در حوزه معافیت مالیاتی اگر این تبدیل صورت نگیرد از بحث معافیت مالیاتی محروم می‌شوند.

صلبی خاطرنشان کرد: در روز گذشته بیش از ۴۶۳ فقره تبدیل شناسه قدیم به شناسه جدید در استان انجام شد.

کد خبر 6088346

دیگر خبرها

  • تبدیل ۴۶۳ فقره شناسه قدیم به شناسه جدید طی یک روز در گلستان
  • حمله افراد نقاب‌پوش به یک نشست سیاسی در سوئد
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • حمایت خانه احزاب استان گلستان از عملیات غرورآفرین «وعده صادق»
  • ذوق‌زدگی رژیم صهیونیستی از تصویب بسته کمکی در سنای آمریکا
  • دور خیز احزاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟
  • بخش ترکمانچای آذربایجان شرقی شهرستان شد