Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، امید علی پارسا در بخشنامه به ادارات امور مالیاتی تاکید کرده است، سپرده‌های بانکی از پرداخت مالیات معاف هستند.

در این بخشنامه آمده است از آنجاییکه به موجب ماده 1 قانون مالیات بر ارزش افزوده، عرضه کالا و ارائه خدمات در ایران مشمول مالیات بر ارزش افزوده است، لیکن سود دریافتی سپرده‌های اشخاص از بانکها و موسسات اعتباری از مصادیق ارائه خدمات تلقی نمی‌گردد، فلذا مشمول مالیات و عوارض یاد شده نمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته جالب توجه اینکه در روزهای اخیر  بحث مالیات از فعالیتهای فرهنگی و هنری چالش ساز شده است. یکی از مهمترین این بحث مالیات ستانی از هنرمندان با درامدهای نجومی، ناشران کتابهای کنکوری و حراجهای هنری است.

مالیات ستانی از سلبریتیها وزن وصول مالیات از پولهای بادآورده را نگیرد

سوالی که در اینجا وجود دارد این است که بایستی مالیات ستانی از سپرده‌های بانکی و فعالیتهای هنری در ظرفهای جداگانه با وزنهای مربوط به خود بررسی شوند. به عنوان مثال دولت برای قطع وابستگی به نفت بایستی تمرکز بیشتری روی پایه‌هایی مثل مالیات ستانی از سپرد‌ه‌‌ها داشته باشد. اما در حال حاضر مالیات ستانی از فعالیتهای فرهنگی که قطعا درامد کمتری برای دولت دارد در کانون توجه قرار گرفته است.

سازمان امور مالیاتی در پیش نویس اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم خواستار حذف معافیت مالیاتی این دست فعالیتها شده است. هنوز از جزییات نهایی این لایحه اطلاعی در دست نیست اما طبق گفته وزیر اقتصاد بحثهای کارشناسی روی این موضوع در معاونت اقتصادی در حال پیگیری است.

لایحه بودجه ظرفیت حذف معافیت را ندارد

از سوی دیگر در روزهای اخیر خبری از حذف معافیت مالیاتی سلبریتیها در لایحه بودجه منتشر شد که واکنشهای زیادی را در پی داشت. بررسیها نشان می‌دهد با توجه به  اینکه معافیت فعالیتهای فرهنگی در قانون فعلی مالیاتهای مستقیم وجود دارد امکان تغییر آن در لایحه بودجه وجود ندارد و بایستی قانون مربوطه در لایحه جدید دولت تغییر کند. بر این اساس عملا اتفاقات و جنجالهای  روزهای اخیر به نوعی جنبه هیجانی داشته و به نظر می‌رسد نمایندگان نیز از طریق قانون بودجه امکان تغییر قانون پایه را نداشته باشند.

پیش نویس لایحه اصلاح قانون مالیات درباره حذف معافیت فعالیتهای فرهنگی کارشناسی نیست

بر این اساس بهترین راه اصلاح قانون پایه از طریق ارسال لایحه جدید به مجلس است. نکته جالب توجه اینکه در پیش نویس لایحه سازمان مالیاتی این فعالیتهای فرهنگی از یک دیگر تفکیک نشده‌اند. به عبارت صریح تر بایستی فعالیتهای فرهنگی که به حمایت  نیاز دارند همچنان معاف از مالیات باشند اما فعالیتهای با درامد نجومی مثل دستمزدهای سلبریتیها، متابهای کنکوری و حراجیها بایستی طبق درآمدی که دارند مالیات بپردازند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سپرده بانکی معافیت مالیاتی سازمان امور مالياتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۵۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از  سازمان امور مالیاتی، شاهین مستوفی سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور با اعلام شناسایی فرار مالیاتی در اداره کل امور مالیاتی استان فارس گفت: در راستای رسیدگی به اسناد و مدارک به دست آمده از اجرای بازرسی مالیاتی موضوع ماده (۱۸۱) قانون مالیات‌های مستقیم یک شرکت فعال در زمینه تولید فوم ساختمانی، فردی به عنوان دلال مواد اولیه پتروشیمی شناسایی شده است که با توجه به اجرای بازرسی‌های صورت گرفته از محل فعالیت شخص نامبرده، مشخص شد در بازه زمانی سال‌های  ۱۳۹۷ لغایت ۱۴۰۱ فروشی بالغ بر ۸۶۰  میلیارد تومان فروش مواد اولیه پتروشیمی خارج از شبکه رسمی کشور داشته است.

مستوفی افزود: این شخص مطابق اطلاعات موجود در سامانه‌های مالیاتی، صرفا مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان فروش در اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۱ ابراز کرده است که در همین راستا اقدامات قانونی مبنی بر تنظیم گزارش مالیاتی و مطالبه مالیات و جرائم متعلقه در منابع مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده از مؤدی در موعد مقرر قانونی در حال انجام است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از دلال پتروشیمی در استان فارس
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس