Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@07:42:36 GMT

آیین جشن میلاد امام حسن عسکری (ع) قم برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۶۹۴۱۰

آیین جشن میلاد امام حسن عسکری (ع) قم برگزار شد

به گزارش ایرنا، استاد حوزه علمیه قم در آیین که از سوی دفتر آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید و تولیت این مسجد ترتیب یافته بود، با اشاره به ابعاد مختلف زندگانی نورانی امام عسکری (ع)اظهار داشت: حیات این همام مانند دیگر امامان معصوم (ع) تَک بُعدی نبوده و اجتماعی، فرهنگی، تبلیغی و سیاسی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام و المسلمین سید حسین حسینی قمی آن امام همام را سخاوتمند و دارای خُلق و خوی پسندیده دانست و بیان داشت: ما باید کمک‌ به نیازمندان و محرومان و همچنین چگونگی برخورد با دوستان و آشنایان خود را از امام‌ عسکری بیاموزیم.

وی خاطرنشان کرد: طبق روایتی از آن حضرت کار خِیر وقتی به کمال می رسد، که در انجام آن عجله کنیم، آن را بزرگ جلوه ندهیم و همچنین بواسطه آن خودنمایی نکنیم و آبروی کسی که به او خِیری را رساندیم نیز حفظ نماییم.

وی یادآور شد: حضرت امام حسن عسکری(ع) هنگامی که یکی از بدترین دشمنانش از او طلب حاجتی را داشت، قبل از آنکه درب خانه او را بزند حاجت او را برآورده کرد.

وی با بیان اینکه امام عسکری(ع)‌بیشتر عمر با برکت خویش را به عبادت و اُنس با پروردگار گذراند، گفت: آن حضرت مدت‌ها در زندان به سَر بُرد، و کسانی که با او هم زندانی بودند،‌ تحت تاثیر مناجات ها، گریه ها و عبادت های طولانی او قرار گرفتند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حوزه علمیه قم باید مرکز تبلیغات و نشر معارف به سراسر جهان باشد، تصریح کرد: از این حوزه مبلغانی باید دائما در حال تبلیغ باشند، چرا که امروز حوزه های علمیه سد بزرگی در برابر نفوذ فرهنگی دشمن به شمار می‌آیند.

استاد حوزه علمیه قم گفت: تبلیغ دین و نشر معارف اسلامی راهی جز حوزه و تربیت شاگردان امام صادق(ع) ندارد.

وی یادآور شد: در برخی از کشورها شهرک های حوزوی‌ ایجاد شده و حوزه های علمیه و انتشارات آنها میلیون ها نسخه کتاب که مروج افکار وهابیت و تکفیری ها است را منتشر می کنند، از این رو ما نیز باید مجهز باشیم.

وی با بیان اینکه کسانی که دین را تبلیغ می کنند موجب خوشحالی فرشتگان و آسمانی ها می شوند، گفت: مردم قم از زمان اهل بیت ترویج دهنده مکتب این بزرگان بودند، به همین علت اکنون نیز نباید فقط به این مجلس اکتفا کنیم، و همه شهر قم سرشار از جشن و سرور باشد.

جت الاسلام حسینی قمی بیان کرد: امام حسن عسکری (ع) حُجت و وَلی خداوند و پدر امام زمان (عج) است، نباید جشن های میلاد این امام فراموش شود.

در این آیین یکی از مداحان اهل بیت در مدح یازدهمین پیشوای شیعیان به مولودی خوانی پرداخت.

امام حسن عسکری(ع) در روز هشتم ربیع الثانی سال 232 هجری قمری در شهر مدینه دیده به جهان گشود و در کودکی از پدر بزرگوارش امام هادی(ع) دهمین پیشوای شیعیان، سیره پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) را فراگرفت و در چنین محیط معنوی، رشد و پرورش یافت و به مقام امامت رسید. 

کنیه امام حسن عسکری(ع)، «ابومحمد» است که با لقب های دیگر مانند خالص، زکی، سراج، تقی و عسکری نیز شناخته می شود که هر یک از آنها، نشانه ای از کمالات وجودی آن حضرت محسوب می شود و «عسکری» از مشهورترین لقب های ایشان است. 

امامت کوتاه امام حسن عسکری(ع) از دوره های سخت زندگی آن امام همام به شمار می آید؛ خلفای بنی عباس همواره امامان معصوم(ع) را مانعی برای دستیابی به خواسته های نامشروع خود می دانستند، از این رو فشارهای زیادی بر امامان و پیروان آنها وارد می کردند. 

پیشوای یازدهم شیعیان، در فضای خفقان و استبداد، همواره با تدبیر و درایت در برابر حاکمان ستمگر عباسی، ایستادگی کرد و برای حفظ اسلام اصیل و شیعیان، سختی های بسیاری را به جان خرید. 

سرانجام امام حسن عسکری(ع) در روز هشتم ربیع الاول سال 260 هجری قمری توسط معتمد عباسی به شهادت رسید؛ مزار مطهر این امام همام در سامرا کنار مرقد مطهر پدرشان امام هادی(ع) واقع شده است. 

منبع: جماران

کلیدواژه: زلزله قیمت خودرو قیمت دلار روحانی حقوق زنان استاد حوزه علمیه قم تبلیغات شیعیان قم زلزله قیمت خودرو قیمت دلار روحانی حقوق زنان امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ مدیرحوزه علمیه اصفهان در نشست مدیران مدرسه علمیه حوزه علمیه اصفهان، یکی از چالش‌های پیش روی حوزه‌های علمیه و دیگر مراکز علمی- آموزشی حتی دانشگاه‌ها را جذب جوانان دانست و گفت: بدانید برای خدا می‌خواهید حوزه را اداره کنید و وابسته به جایی نیستید و درصورتیکه تلاش کنید افرادی را جذب دین کنید، با احساس مسئولیت بهتری کار می‌کنید.
آیت الله سید یوسف طباطبایی نژادخطاب به مدیران مدارس علمیه افزود: مدرسه علمیه‌ای در اختیار ما قرار گرفته است و همه می‌خواهیم یک کار را انجام دهیم و آن ترویج دین است، همچنین باید مدنظر داشت این که کشور به روحانیون عالم و باسواد نیاز دارد و ما نیز در گوشه‌ای می‌خواهیم به وظیفه خود عمل کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان وامام جمعه اصفهان گفت: یکی از موانع رونق جذب افراد به حوزه‌های علمیه، تسهیل شدن مسیر ورود به دانشگاه‌ها و دریافت مدارک متعدد دانشگاهی با گذشت چهار سال و یا کمتر است که این افزایش ورود به دانشگاه‌های مختلف کشور بدون برنامه بلند مدت و نیازسنجی، برای آینده کشور، احساس نگرانی و خطر فراهم می‌کند.
آیت الله طباطبایی نژاد افزود: مسئله دیگری که بر آن تاکید داریم این است که در سال اول دوره طلبگی بیشتر به مسئله اعتقادی طلاب و آشنایی با قرآن کریم پرداخته شود، به دلیل این که اگر طلبه در طول مسیر از طلبگی انصراف داد علمی آموخته باشد.
عضو خبرگان رهبری، مغتنم شمردن فرصت انسان سازی را در حوزه علمیه امری ضروری بیان کرد و گفت: خداوند توفیق داده که می‌توانید انسان بسازید و این بسیار مهم است، البته سختی نیز دارد و اساتید ملزم هستند درحین تدریس، مسائل اخلاقی را نیز بیان کنند و علاوه بر آن بهتر است از همان سال اول به طلبه گفته شود هفته‌ای یک روایت حفظ کند.

دیگر خبرها

  • آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود
  • تجلیل از استادان حوزه‌های علمیه استان همدان
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران