Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بغزیان با بیان اینکه منطقه آزاد واقعی در کشور نداریم، گفت: الگوی جداگانه برای هر یک از مناطق تهیه شود. تاریخ انتشار: 08:30 - 14 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۳۸۵۹

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، با بیان اینکه در کشور مناطق آزاد به معنی واقعی نداریم اظهار کرد: از ویژگی های مناطق آزاد، دسترسی به راه های آزاد، پایلوت کردن مالیات ها،اهدای مشوق های مالیاتی، اخذ عوارض پایین و حمایت دولتی بیشتر از این مناطق برای تولید صادرات محور است، علاوه بر این مساحتی که به واحدهای صنعتی و انبارها اختصاص داده می شود نیز از دیگر ویژگی این مناطق است،  در هیچ کجای دنیا  مراکز تجاری در این قبیل از مناطق ایجاد نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس اقتصادی با انتقاد از افزایش مناطق آزاد گفت: اگر همه این موارد را کنار بگذاریم و قبول کنیم مناطق آزاد ما واقعی هستند، کارنامه کدام یک از این مناطق موفق بوده که به فکر افزایش تعداد آن‌ها هستیم.

وی گفت: باید برای هر یک از مناطق الگوی جداگانه‌ای تهیه کنیم نه اینکه برای همه یک نسخه واحد در نظر بگیریم، این روش جواب نمی‌دهد.

بغزیان ادامه داد: به عنوان مثال منطقه آزاد انزلی یک راه دریایی فقط به دریای خزر دارد اما از آن به عنوان بندر آزاد یاد می‌شود، بنادر آزاد ما تا سال گذشته به دلیل ارزان بودن و عدم ممنوعیت واردات به نمایشگاه خودرو تبدیل شده بودند و این نشانه منطقه آزاد بود.

وی با بیان اینکه چه تولیدی در منطقه آزاد داشتیم که بخواهیم به آن افتخار و آن را معرفی کنیم، تصریح کرد: در مناطق آزاد بیشتر زمین‌ها گران شده و قبل از ممنوعیت هم تبدیل به نمایشگاه خودرو شده بودند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مناطق آزاد مستعد پولشویی هستند، تاکید کرد: زمانی که سرمایه گذاری خارجی را آزاد می‌کنیم نباید اجازه دهیم به هر شکل ارز وارد و خارج شود این در حالی است که طی چند سال اخیر این مناطق به واحد‌های مبارزه با پولشویی تجهیز شدند.

بغزیان گفت: در زمینه قاچاق نیز این مناطق مستعد هستند، اما اراده‌ای برای مقابله با این موضوع وجود نداشته است.

وی درباره چرایی تلاش برای افزایش این مناطق افزود: اتفاقاتی از قبیل افزایش قیمت زمین و معافیت‌های مالیاتی موجب شده است نمایندگان مجلس به دنبال ایجاد این مناطق در حوزه‌های انتخابیه خود باشند، در حالی که در دنیا در این مناطق خرید و فروش زمین وجود ندارد و همه زمین‌ها متعلق به دولت است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اسمی از مناطق آزاد ما در دنیا نیست، اظهار کرد: این موضوع نشان می‌دهد منافع این مناطق برای ساکنان و زمین داران است و نگاه به این مناطق نگاه سیاسی است.

 

بیشتر بخوانید: دلایل انحراف مناطق آزاد از اهداف اولیه/ تبدیل مناطق آزاد به حیاط خلوت دولت

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مناطق آزاد مناطق آزاد قاچاق اخبار اقتصادی واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۱۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ امسال سازمان بنادر و بخش غیر دولتی ۱۵۴ همت سرمایه‌ گذاری می‌ کنند

تین نیوز

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در سال ۱۴۰۳ معادل ۹۹ همت از سوی سازمان بنادر و دریانوردی و نیز ۵۵ همت توسط بخش غیردولتی پروژه سرمایه گذاری در بنادر تعریف شده است.

به گزارش تین نیوز از سازمان بنادر و دریانوردی، علی اکبر صفایی در نشست ویژه اعضای شورای مدیران ارگان های دریایی کشور که با حضور برخی مقامات و مسئولین کشوری ذی ربط در محل سازمان بنادر و دریانوردی برگزار شد، اظهار داشت: یک سال تا پایان دولت سیزدهم باقی مانده و از شورای ارگان های دریایی که از سابقه بسیار بالایی برخوردار است و در حوزه دریا رکن اصلی و مهم ترین بخش دریایی کشور به شمار می رود، انتظار داریم طی مدت زمان باقی مانده با رویکرد ویژه ای در مسیر تحقق سیاست های کلی توسعه دریامحور گام بردارد.

ضرورت ایجاد هرچه سریع تر ستاد اجرایی سازی سیاست های کلی توسعه دریا محور 

وی بر تشکیل هر چه سریع تر ستاد اجرایی سازی سیاست های کلی توسعه دریامحور تاکید کرد و افزود: مهم ترین مسئله این است که اجازه ندهیم کار روی زمین بماند و پیشبرد اهداف و برنامه ها از هر چیزی مهم تر است و مهم نیست که کدام بخش این کار را می کند.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر اینکه ارگان های دریایی از سابق طولانی برخوردار هستند و دارای تجربیات بسیاری در حوزه دریایی هستیم، خاطرنشان کرد: مجموعه ناوگان کشتیرانی ما در منطقه بزرگ ترین است و صنایع ما در حوزه دریا رشد کرده اند و توانسته ایم کشتی بسازیم و به کشورهای دیگر تحویل دهیم.

باید در مسیر توسعه دریا محور برنامه محور حرکت کرد

صفایی با اشاره به اینکه مصوب شد که دستگاه ها در مسیر تحقق سیاست های کلی توسعه دریامحور به صورت برنامه محور حرکت کنند، عنوان کرد: ما به عنوان ارگان های دریایی و مهم ترین بخش تحقق سیاست های کلی توسعه دریامحور باید طی یک سال آینده با اقدامات ویژه پیش برویم و در مقابل مردم و خداوند شرمنده نباشیم، عنوان کرد: برخی دستگاه ها در حوزه دریا اقدامات مهمی داشته اند و مهم ترین مسئله در برهه کنونی حرکت به صورت برنامه محور است.

وی ادامه داد: مجموعه ارگان های دریایی باید عامل چرخیدن چرخ دریایی کشور باشند و برخی دستگاه ها اگر امروز در مورد این گردش کوتاهی کنند، چرخ تجارت خارجی کشور می خوابد؛ باید بدانیم که اپراتورهای دریایی و بندری اگر یک ساعت کار نکنند، اقتصاد کشور دچار آسیب می شود و چرخ صنعت دریایی باید با بهترین کیفیت بچرخد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه ارگان های دریایی باید عملکرد دولت در راستای توسعه دریامحور را تهیه و ارائه کنند، یادآور شد: ارگان های دریایی در مسیر تحقق سیاست های کلی توسعه دریامحور به فرمان مقام معظم رهبری لبیک گفته اند و باید تمامی دستگاه ها و ارگان های دریایی، اقدامات صورت گرفته را تجمیع کنند تا به دولت ارائه شود. در این راستا باید برنامه محور پیش برویم و در دولت سیزدهم در حوزه دریامحور، عملکرد مطلوبی داشته باشیم.

صفایی تاکید کرد: باید زحمات صورت گرفته نشان داده شود و در سال های آتی با برنامه ریزی بهتر و منسجم تر با محوریت معاون اول رییس جمهوری پیش برویم به طور حتم با تحقق این سند بالادستی، حوزه دریایی کشور روزهای روشنی پیش رو خواهد داشت.  

میزان سرمایه گذاری سازمان بنادر در بنادر کشور از سال ۱۴۰۱ تا کنون

وی با اعلام اینکه سازمان بنادر و دریانوردی از محل منابع داخلی خود در سال ۱۴۰۰ معادل ۲۸ همت پروژه، در سال ۱۴۰۱ معادل ۴۲ همت پروژه و در سال ۱۴۰۲ معادل ۵۳ همت پروژه سرمایه گذاری کرده است، گفت: در سال ۱۴۰۳ معادل ۹۹ همت پروژه سرمایه گذاری از سوی سازمان بنادر و دریانوردی تعریف شده است.

میزان سرمایه گذاری بخش غیردولتی

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره سرمایه گذاری صورت گرفته از سوی بخش غیردولتی در بنادر کشور طی سه سال گذشته، بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ معادل ۴ همت پروژه، در سال ۱۴۰۱ معادل ۲ همت پروژه و در سال ۱۴۰۲ معادل ۳ همت پروژه از سوی بخش خصوصی در بنادر کشور مدنظر قرار گرفته و در سال ۱۴۰۳ نیز ۵۵ همت پروژه از سوی بخش غیردولتی به منظور سرمایه گذاری در بنادر کشور، تعریف شده است.

میزان سرمایه گذاری در بنادر کشور توسط سازمان بنادر و بخش غیردولتی

صفایی با اشاره به میزان سرمایه گذاری در بنادر کشور توسط سازمان بنادر و بخش غیردولتی طی سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، اعلام کرد: در سال ۱۴۰۰ معادل ۳۲ همت پروژه، در سال ۱۴۰۱ معادل ۴۴ همت پروژه، در سال ۱۴۰۲ معادل ۵۶ همت پروژه مدنظر قرار گرفته است و در سال ۱۴۰۳ نیز معادل ۱۵۴ همت پروژه سرمایه گذاری توسط سازمان بنادر و دریانوردی و بخش غیردولتی، تعریف شده است.

اهم پروژه های اجرا شده سازمان بنادر و دریانوردی در دولت سیزدهم

وی مهم ترین پروژه های اجرا شده سازمان بنادر و دریانوردی در دولت سیزدهم را تشریح کرد و اظهار داشت: ساخت و بهره برداری از فاز ۳ پایانه کانتینری مجتمع بندری شهید رجایی، ساخت و تکمیل بندر چند منظوره خمیر، افزایش ظرفیت کانتینری بندر شهیدرجایی به منظور پذیرش کشتی های ۱۸ هزار و ۴۰۰ TEU، احیای خلیج گرگان و بندر ترکمن، ساخت و تکمیل بندر چندمنظوره سیریک، ساخت و تکمیل بندر چند منظوره اروندکنار، ساخت و بهره برداری از ۵۰ فروند انواع شناورهای دریایی و تجهیزات دریایی در داخل کشور از جمله اقدامات مهم انجام شده است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: تجهیز بنادر کشور به تعداد ۱۵۰ دستگاه انواع تجهیزات بندری توسط بخش غیردولتی، خرید و بهره برداری از ۳۳ فروند شناور جدید در دریای خزر، ساخت و بهره برداری از ۵۵۰ هزار تن انواع ترمینال های مکانیزه غلات، جذب بیش از ۷۵ همت سرمایه گذاری بخش غیردولتی در بنادر، ساخت بندر مسافری چمخاله، ساخت بندرگاه نخل ناخدا،   ساخت و بهر برداری از بندر بوموسی، توسعه سواحل مکران و نیز ساخت ترمینال مسافری همراه با اسکله بندر بوشهر از دیگر اقدامات مهمی است که می توان به آن اشاره کرد.

مهم ترین پروژه های در دست اقدام سازمان بنادر

صفایی در مورد مهم ترین پروژه های در دست اقدام سازمان بنادر و دریانوردی، اعلام کرد: جذب سرمایه گذار بخش خصوصی خارجی، ساخت بندر گناوه، ساخت کشتی سازی و سیلوهای غلات در بندر انزلی، ساخت بندرگاه ریگ، طراحی و تولید نرم افزار جامع بندری، ساخت اسکله رو-رو ریلی کانتینری و سیلوی غلات بندر امیرآباد، ساخت منطقه بزرگ مسافری و گردشگری در بندرعباس، ساخت سیلوهای غلات و تجهیزات بندری و دریایی بندر امام خمینی (ره) و سرمایه گذاری چین از جمله مهم ترین پروژه های در دست اقدام همسو با توسعه دریامحور از سوی سازمان بنادر و دریانوردی است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بازدید اعضای هیات‌عامل سازمان بنادر از پروژه‌های جزیره بوموسی
  • افتتاح آرش مال نقطه عطف توسعه تجاری فرهنگی منطقه آزاد انزلی
  • ◄ امسال سازمان بنادر و بخش غیر دولتی ۱۵۴ همت سرمایه‌ گذاری می‌ کنند
  • راه‌حل انقلابی در مهار گرمایش زمین: تبدیل مستقیم و پاک کربن دی‌اکسید به سوخت
  • شناگر قشم در رقابت‌های شنای آزاد کشور خوش درخشید
  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • بوستان رازی به محیط ویژه برای نوجوانان تبدیل می شود
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم