Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدای ایران- تیمی از محققان بین المللی پس از چندین دهه تلاش موفق شدند اولین نورون مصنوعی با خصوصیات رفتاری نورون های زنده را تولید کنند. این نوآوری مسیر را برای درمان بیماری هایی مثل آلزایمر همواره کرده و ساخت دیوایس های محرک نورون های تنظیم کننده پمپاژ قلب را امکان پذیر می کند.
ساخت نورون های مصنوعی تا سال ها چالش بزرگی برای محققان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید نورون در ابعاد مینیاتوری که از لحاظ عملکرد مشابه نورون طبیعی باشد، بسیار مشکل است. علاوه بر این برای کنترل فعالیت های غیرخطی و پیچیده در نورون های مصنوعی، به مدل سازی های پیچیده ریاضیاتی نیاز است.
«Alain Nogaret»، محقق ارشد این پروژه از دانشگاه باث انگلستان (University of Bath) با اشاره به اینکه رویکرد آنها چندین پیشرفت شگرف را ترکیب می کند، می گوید:
«ما با دقت و اطمینان بالا پارامترهای دقیقی که رفتار نورون ها را کنترل می کنند، تخمین می زنیم. مدل های فیزیکی ما از این سخت افزار به طور موفقیت آمیز رفتار نورون های زنده را تقلید می کنند. مدل ما از قابلیت تطبیق پذیری بالایی برخوردار است که امکان استفاده از آن را در انواع مختلفی از نورون های پیچیده پستانداران امکان پذیر می کند.»

محققان در این مطالعه کارکردهای نورون های تنفسی و هیپوکامپال را توصیف کردند. این نورون ها که به شکل مصنوعی ساخته شده بودند، توانستند طیف کاملی از فعالیت ها را همانند نورون های بیولوژیکی با دقت انجام دهند.
پروفسور «Alain Nogaret» (چپ) در کنار همکار خود در آزمایشگاه دانشگاه باث

این تراشه های بسیار کوچک سیلیکونی کاربردهای نظری فراوانی دارند. به عنوان مثال می توان دیوایسی هوشمند برای قلب ساخت که از قابلیت شبیه سازی الکتریکی قلب برخوردار بوده و توانایی ارتباط برقرار کردن با مجموعه ای از نورون های مغزی را دارد. همچنین به کمک نورون های مصنوعی می توان مسیرهای عصبی آسیب دیده از بیماری هایی همچون آلزایمر را تعویض کرد.
از لحاظ تئوری شرکت علوم اعصاب ایلان ماسک یعنی «نورالینک» نیز می تواند از این تکنولوژی برای ایجاد مسیرهای عصبی جدید در رابط انسان-ماشین خود استفاده کند. البته محققان این پروژه بیشتر به نتایج مستقیم مشتاق بوده و امیدوارند به کمک آن روش های جدیدی برای تعویض شبکه های عصبی آسیب دیده در بیماران پیدا کنند.
هنوز سال ها تا به کارگیری نورون های مصنوعی در انسان ها زمان باقیست؛ ولی این تحقیق گامی بزرگ بوده و افق های جدیدی را در آینده پیش روی محققان قرار می دهد. م.ع

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: آلزایمر نورون مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۴۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبری که جهان را نگران کرد؛ پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی!

زی‌سان: فرانک کندال، وزیر نیروی هوایی ایالات متحده روز پنجشنبه پروازی آزمایشی با مدل جدیدی از جت جنگنده اف-۱۶ این کشور انجام داد. این هواپیما مجهز به یک هوش مصنوعی است که جنگنده را کنترل می‌کند و نیازی به خلبان ندارد.

کندال پس از فرود جنگنده در کالیفرنیا گفت که به هوش مصنوعی این جنگنده برای شلیک سلاح در زمان لازم اعتماد دارد.

سامانه هوش مصنوعی این جنگنده مجهز به تعدادی رایانه و در مرحله آزمایش و «یادگیری پرواز» به روشی امن است. این پرواز اعتمادی نمادین به نقش آینده هوش مصنوعی در نبرد‌های هوایی آمریکا محسوب می‌شود.

فرانک کندال در این باره گفت: «ما تمایل داریم از هوش مصنوعی استفاده کنیم و آن را به عنوان یک چیز مستقل تصور می‌کنیم. [هوش مصنوعی]واقعا نرم افزاری است که کار را پیش می‌برد. وظایف بسیار پیچیده‌ای را انجام می‌دهد و از فناوری‌های جدیدی استفاده می‌کند که شامل محاسبات بسیار قدرتمند و ریاضیات پیشرفته برای حل مسائلی است که قبلاً نمی‌شد با رایانه حل کرد.»

ارتش آمریکا قصد دارد از این فناوری برای بهره برداری از یک ناوگان هوایی بدون سرنشین ۱۰۰۰ هواپیما و پهپاد استفاده کند.

کندال اضافه کرد: «ما قادر خواهیم بود از این هواپیما‌های بدون خدمه به روشی تاکتیکی در شرایطی که نمی‌خواهیم از خدمه استفاده کنیم، بهره ببریم. البته دور انداختنی نیستند و ما آنها را دور نمی‌اندازیم. ما قصد داریم از آنها استفاده‌های مجدد کنیم. هدف این است. اما می‌توانیم از آنها به عنوان ماشه استفاده کنیم و آنها را در جا‌هایی قرار دهیم که عمداً برخی از آنها قربانی شوند تا آتش طرف مقابل را تحریک کنند و محل استقرار دشمن را ردیابی کنیم؛ و به طور کلی فکر می‌کنم خلبانان ما از اینکه رقیب جدیدی داشته باشند خوشحال می‌شوند.»

نگرانی عمیق در خصوص تسلیحات مجهز به هوش مصنوعی

کارشناسان صاحب نظر در امور تسلیحات و گروه‌های بشردوستانه عمیقاً نگران هستند که ادوات جنگی مجهز به هوش مصنوعی روزی بتواند به طور مستقل با پرتاب و شلیک بمب‌ها و مهمات، و بدون دخالت و تصمیم همه جانبه انسان، باعث کشتار شوند. از این رو آنان به دنبال محدودیت‌های بیشتر در استفاده از این گونه تسلیحات هستند.

اگرچه نظارت انسانی در استفاده از سلاح‌ها همیشه وجود خواهد داشت، اما نگرانی‌های گسترده و جدی در مورد واگذاری تصمیم مرگ و زندگی به حسگر‌ها و نرم افزار‌ها همچنان به قوت خود باقی است و یک واکنش سیاسی فوری و بین‌المللی می‌طلبد.

روی آوردن ارتش‌ها به هواپیما‌های مجهز به هوش مصنوعی ناشی از نیاز آنان به امنیت، هزینه و نیز قابلیت‌های استراتژیک است.

به عنوان مثال، اگر آمریکا و چین روزی وارد جنگ شوند، ناوگان امروزی نیروی هوایی متشکل از جنگنده‌های گران قیمت و سرنشین‌دار هر دو طرف در سایه پیشرفت‌های فعلی در سیستم‌های جنگ الکترونیک، فضا و نیز دفاع هوایی آسیب پذیر خواهند بود.

نیروی هوایی چین در حال پیشی گرفتن از ایالات متحده و در حال جمع آوری ناوگانی از پرنده‌های جنگی بدون سرنشین است.

tags # اسلحه و جنگ افزار ، هوش مصنوعی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • (ویدئو) پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی
  • نمایش نیروی هوایی آمریکا برای ساخت ۲۴ ساعته پهپاد
  • خبری که جهان را نگران کرد؛ پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • اولین موزیک‌ ویدئوی رسمی با هوش مصنوعی ساخته شد
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم