Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@02:21:00 GMT

نمایش برگشتن روایتی از برگشتن به خود

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۵۳۵۸

نمایش برگشتن روایتی از برگشتن به خود

از نمایش تازه مسافرآستانه اگر گذر کنیم، شخص خود اوست که طی بیش از ۳۰ سال فعالیت مستمر هنری و مدیریتی‌اش همواره پایبندی‌های خاص خود را داشته است. ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۹ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم - محراب محمدزاده

حسین مسافر آستانه، نامی آشنا در عرصه تئاتر که وجوه مدیریتی او همواره بر فعالیت‌های هنری‌اش چیره بوده است، اکنون مسافر آستانه پس از 9 سال نمایش «برگشتن» را روی صحنه برده است تا این بار او از گم‌شده در میان همه ما سخن بگوید، گم‌شده که آن‌قدر در ظاهر قرار گرفته است که دیگر باطن را به‌طور کامل فراموش کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی به نمایش "برگشتن"| آذرنگ‌بودگیبازگشت مسافرآستانه به تئاتر با «برگشتن»

مسافر نمایشنامه‌ای از خیرالله تقیانی‌پور را انتخاب کرده است که در آن چند وجهه از فراموش‌شدگی دفاع مقدس و مادران چشم‌به‌راهی که همچنان نه در حاشیه بلکه در وسط میدان هستند. نمایش چند اتفاق موازی را بیان می‌کند، ابتدا مسئله اجرای یک پروژه عمرانی بزرگ در جنوب است، جنوب به معنای خرمشهر و آبادان، پروژه‌ای که منتقدان بسیاری دارد چراکه هم ماهیت آن غرابتی با جنوب ندارد و هم اولویت عمرانی بسیار دیگری وجود دارد. شاید برای مخاطبانی که مسافر آستانه بشناسند خیلی زود کنایه او به فعالیت چند سال اخیر منطقه آزاد اروند (خرمشهر و آبادان) را درک کنند، سازمانی که طی چند سال اخیر با همه شعارها و البته بودجه بسیار زیادش هنوز هیچ اقدام ملموسی را برای مردمان جنوب نکرده است و این را فردی که چند دوره دبیر جشنواره تئاتر فتح خرمشهر بوده است به خوبی درک می‌کند.

مسئله دیگری در «برگشتن» به آن بر می‌خوریم مادران شهدایی است که گویی تمام زندگی‌شان از یک زمانی به بعد جلو نرفته و تنها غبار پیری و فرسایش خانه‌هایشان است که لاجرم در گذرگاه زمان قرار گرفته و آنان همچنان منتظر پسرانشان هستند و همچنان همه جوانان پسران آنان و البته آه‌وافسوس همیشگی که اگر پسرم بود چه ها که نمی‌کرد برایم.

اما اصلی‌ترین اتفاقی که «برگشتن» به مخاطبانش القا می‌کند برگشتن است، در صحنه پایانی فرزند مفقودالاثر خانواده در جایی تفحص می‌شود که قرار بوده همان پروژه بزرگ ساخته شود و همه این‌ها در کنار صحنه‌هایی است که در طول نمایش به مخاطب تلنگر برگشتن از مسیر است که به‌اشتباه طی سالیان در زندگی شخصی، اجتماعی و ملی رفته است.

استاد اخلاق مرحوم آیت‌الله عظمی حاج‌آقا مجتبی تهرانی در جلسه‌ای در رابطه با برگشتن فرمودند: « در آیات و روایات داریم که انسان باید از فرصت‌هایی که به دستش می‌آید کمال استفاده را بکند و فرصت را از دست ندهد. از امام علی (علیه‌السلام) روایات متعدّد و تعبیرات مختلفی نقل شده است. در یکی از آن‌ها حضرت فرمود: «إِنَّ الْفُرَصَ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ فَانْتَهِزُوهَا»؛ فرصت‌ها سریع می‌گذرد؛ مثل ابر. فرصت‌ها را غنیمت بشمارید. «إِذَا أَمْکَنَتْ فِی أَبْوَابِ الْخَیْر»؛ آنجایی که این فرصت‌ها برای شما درب‌های خیر را باز می‌کند؛ میدان را باز می‌کند تا شما به خیر دست پیدا کنید، «وَ إِلَّا عَادَتْ نَدَما»؛ اگر از این فرصت‌ها استفاده نکردید، بازگشت می‌کنند و از دست می‌روند. درحالی‌که شما جز پشیمانی چیز دیگری عایدتان نخواهد شد؛ یعنی تأسّف می‌خورید برای این فرصتی که پیش آمد و می‌توانستید از آن بهره گیری کنید، ولی بهره نگرفتید.»

ایشان در تأکید کردند: « یکی از انواع این فرصت‌ها که در آثار اسلامی داریم، مسئلهٔ فرصت زمانی است.» مسافر آستانه هم در «برگشتن» دقیقاً به همین مسئله پرداخته است که برای زمان فرصت‌ها برای بازگشت خیلی زود می‌گذرند اما همچنان راهی است و گاهی این شهدا هستند که ما را برای آغازی دوباره به خود می‌آورند و همان‌طور که در خلاصه کوتاه نمایش آمده است: برگشتن یا برنگشتن، ساختن یا نساختن، رفتن یا ماندن، مرزِ تقابُلِ این دو،دغدغه‌ی شهری است که با خود در تضاد است.

از نمایش تازه مسافرآستانه اگر گذر کنیم، شخص خود اوست که طی بیش از 30 سال فعالیت مستمر هنری و مدیریتی‌اش همواره پایبندی‌های خاص خود را داشته است و شاید بیش از همه آن‌کسانی که قدم در راه مدیریت متعهد انقلابی و هنر انقلابی گذاشته‌اند ثابت‌قدم بوده است و چه‌بسا بیش از همه آن‌ها فرصت تغییر در روند کاری‌اش داشته، اما درست در نقطه آرمانی و اعتقادی خود ایستاده است و ثابت کرده اگر مبانی فکری او در خطر باشد ایستادگی می‌کند. حسین مسافر آستانه از نمونه‌ای بارز از دلسوز تئاتر در جمهوری اسلامی ایران است که نامش برای همیشه ماندگار خواهد ماند. او تئاتر دینی و انقلابی را برای تطهیر و پیش روی در مدیریت کار نمی‌کند که اگر چنین بود اکنون باید در فیلم‌های هالیوودی را در قالب تئاتر اجرا می‌کرد.

انتهای پیام/

R1369/P/S4,34/CT4 واژه های کاربردی مرتبط تئاتر شهر تئاتر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تئاتر شهر تئاتر تئاتر شهر نمایش تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۵۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جمال اسدی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان و رییس ستاد اجرایی استانی هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، درباره میزبانی استان از جشنواره گفت: یکی از پایه‌های مهم در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حوزه تئاتر ایثار است که هشتمین دوره جشنواره ملی تئاتر ایثار از تاریخ ۲۵ لغایت ۲۸ اردیبهشت در استان گلستان برگزار می‌شود. همه موضوعات طرح‌شده در نمایش‌های این جشنواره، در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین تکریم شهدا و خانواده‌های محترم شهدا و ایثارگران است.

وی یادآور شد: در هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار شاهد تلفیقی از حضور هنرمندان ایثارگر و غیرایثارگر هستیم. در این دوره از جشنواره ۸ گروه نمایش صحنه‌ای و ۱۰ گروه نمایش خیابانی از سراسر کشور در استان گلستان حضور دارند.

اسدی تاکید کرد: برای نخستین بار، این دوره جشنواره علاوه بر میزبانی شهر گرگان، به صورت غیرمتمرکز در دیگر شهرستان‌های استان گلستان نیز برگزار و نمایش‌ها در آن شهرستان‌ها از جمله گنبد، رامیان و بندر گز نیز اجرا می‌شوند. این امر موجب بهره‌مندی و اثرگذاری فرهنگی بیشتر در دیگر نقاط استان می‌شود. ضمنا تدابیری اندیشیده شده که گروه‌های نمایشی در مساجد نیز اجرا داشته باشند.

وی ادامه داد: در حوزه آموزش نیز در جدول اجرایی جشنواره کارگاه‌های آموزشی در سراسر استان برای علاقمندان برگزار خواهد شد.

مدیرکل بنیاد شهید استان گلستان درباره همراهی سایر نهاد‌های استان در برگزاری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، گفت: با عنایت و همراهی استاندار محترم استان جناب آقای دکتر زنگانه، تمامی دستگاه‌های اجرایی و نظامی استان در جهت برگزاری هرچه باشکوه‌تر و بالا‌بردن کیفیت اجرایی جشنواره همراهی و همکاری دارند.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری محمد کرم‌الهی، از ۲۵ الی ۲۸ اردیبهشت امسال در استان گلستان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • تئاتر ۲ روز تعطیل می‌شود
  • سالن‌های تئاتر ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت اجرا ندارند
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • نگاهی متفاوت به جنگ در تئاتر/ روایتی به پنج گویش متفاوت از  سرانجام وقایع جنگ
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • روایتی از تشابه ماجرای بابک خرمدین با فیلمی که نامش تغییر کرد
  • نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان