Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: روزانه در شهر مشهد حدود 2 هزار تن زباله تولید می‌شود که از این میزان 600 تن زباله در روز توسط کارخانه تولید کود کمپوست پذیرش می‌شود.

ابوالفضل کریمیان افزود: با توجه به خطر آلوده‌سازی خاک به علت افزایش جمعیت، توسعه نامتوازن و فعالیت‌های مختلف در زمینه‌های گوناگون صنعتی و کشاورزی، اکنون موضوع چگونگی پیش‌گیری و کاستن از روند آسیب‌رسانی به خاک، بیش از همیشه اهمیت یافته است و  در همین راستا، سازمان مپ شهرداری مشهد، در آستانه روز جهانی خاک، یک دوره آموزشی در زمینه حفاظت از خاک، با حضور کارشناسان محیط‌زیست استان، طی دو روز، برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریمیان افزود: طی این دوره، موضوعاتی چون نحوه مدیریت پسماند، چگونگی دفن آن و راهکارهای حفاظت از آلودگی خاک مورد بحث و بررسی قرار گرفت و سپس شرکت‌کنندگان ضمن بازدید از مجتمع صنعتی پسماند با روند عملی بازیافت و دفن زباله از نزدیک آشنا شدند.

تعداد مراکز پسماند استان از 67 مرکز به 37 مرکز کاهش یافته است

وی با بیان اینکه «این سازمان تا کنون اقدامات قابل توجهی در راستای کاهش تعداد مراکز دفن، جهت جلوگیری از آلودگی و فرسایش خاک انجام داده است»، اظهار کرد: چنان که پس از اجرای طـرح جــامع مدیـریت پسمـاند در شهـرهای استان خراسـان رضوی، توسط این سازمان، تعداد مـراکز دفـن پسمـاند استان از 67 مرکزبه 28 مرکز کاهش یافته و این مسئله در کاهش آلودگی خاک تأثیر به‌سزایی داشته است.

کریمیان بیان اینکه «تولید کود از مواد آلی راه دیگری برای حفاظت از خاک است»، افزود: روزانه در شهر مشهد حدود 2 هزار تن زباله تولید می‌شود که از این میزان 600 تن زباله در روز  توسط کارخانه تولید کود کمپوست پذیرش می‌شود و این بدان معناست که این کارخانه روزانه از ورود 600 تن زباله به محل‌های دفن جلوگیری و به طور مؤثر به کاهش آلودگی خاک کمک می‌کند.

وی با اشاره به آسیب‌هایی که شیرابه های پسماندها به محیط‌زیست وارد می‌کنند، گفت: زباله‌ها در صورتی که به صورت غیراصولی و در مکان‌های نامناسب دفن شوند مقادیر بسیار زیادی شیرابه خطرناک تولید می‌کنند. این شیرابه‌ها که در بردارنده مقدار زیادی سموم و فلزات سنگینند، به خاک نفوذ می‌کنند و موجب آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی می‌شوند؛ لذا این سازمان با دفن اصولی زباله‌ها و با حفر ترانشه‌های مهندسی و حوضچه‌های مخصوص اقدام به کنترل شیرابه پسماندها کرده است.

کریمیان همچنین افزود: علاوه‌بر موارد یادشده، غنی‌سازی خاک از دیگر اقدامات مهمی‌ست که سازمان مپ در زمینه حفاظت از خاک تا کنون به انجام رسانده است.

وی یادآور شد: جهت ایجاد ارزش‌افزوده و استفاده از خاک و کاهش هزینه‌های ناشی از جمع‌آوری و انتقال خاک‌های شهر مشهد، سازمان مدیریت پسماند در طرحی اقدام به تولید خاک مرغوب با مخلوط‌سازی کودهای کمپوست و ورمی کمپوست با مواردی از قبیل شلتوک برنج، چیپس چوب، بنتونیت و کود دامی تحت نظر کارشناسان زبده نموده است. در واقع با این روش خاک‌های ناشی از گودبرداری‌ها که معمولاً به گودهای اطراف شهر منتقل می‌گردیدند، اکنون بازیافت و با مخلوط‌نمودن با مواد دیگر، مورد استفاده در بخش کشاورزی قرار می‌گیرند.

مدیرعامل سازمان پسماند به خطر آلوده‌سازی خاک توسط زباله‌های بیمارستانی اشاره کرد و افزود: پسماند بیمارستانی به کلیه پسماندهای عفونی و زیان‌آور ناشی از فعالیت بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی، درمانی، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی و مراکز مشابه گفته می‌شود که به دلیل بالابودن دست‌کم یکی از خواص خطرناک از قبیل سمی‌بودن، بیماری‌زایی، قابلیت انفجار یا اشتعال، خورندگی و مشابه آن، به مراقبت ویژه (مدیریت خاص) نیاز دارند. به همین دلیل این نوع پسماندها به شیوه خاصی در محل مخصوص با مدیریت این سازمان دفن می‌شوند تا کمترین آسیب را به محیط زیست وارد سازند./ ایسنا

بیشتر بخوانید:

پسماندهای عفونی همچنان وبال گردن شهرداری اراک

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۶۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی در کشور

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد عظیمی شامگاه دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان اظهار کرد: امروز می‌بینیم صفحات زرین تاریخ پرافتخار کشورمان به نام کردستان و مردمانش مزین است و مردمی که در پای نظام و انقلاب اسلامی و کشور خود بایستند و به توطئه دشمن اهمیتی ندهند سرمایه اصلی نظام اسلامی محسوب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی حضور باشکوه مردم حرف زیادی برای گفتن داشت و وفاق، همدلی و هم افزایی مثال‌زدنی بین مسوولان عالی این استان بسترساز توسعه استان است.

عظیمی محقق شدن برخی از مطالبات دهه گذشته مردم در این دولت را ترسیمی از توجه دولت به مردم خواند و گفت: این مهم بازتاب خوبی در سطح کشور داشته است.

فعالیت ۴۸۰۰ کارگاه آموزشی در کشور

وی از وجود بیش از ۶۵۰ مرکز دولتی در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای خبر داد و افزود: در دل این مراکز بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ کارگاه آموزشی و ۱۳ هزار همکار متخصص و متعهد در سطح کشور فعالیت دارند.

رییس سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور با اشاره به شعار امسال با عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم، تصریح کرد: واگذاری امور و رسالت و وظایف ذاتی سازمان به مردم از افتخارات قابل توجه این سازمان است که می‌تواند در زمینه تحقق شعار سال آن را الگوی خود قرار دهد و به سایر دستگاه‌ها و بخش‌ها عرضه کند.

وی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت‌های مردمی که در شعار امسال بر آن تاکید شده است، در دولت سیزدهم که خود را با کلیدواژه مقدس مردمی بودن معرفی کرده با هوشمندی مورد توجه قرار گرفته و خوشبختانه در این راستا حرکت‌های خوبی انجام شده است.

۲۲ هزار آموزشگاه آزاد در کشور فعال است

عظیمی اعلام کرد: بیش از ۳۰ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای در سطح کشور مجوز خود را از این سازمان دریافت کردند و هم‌اکنون بیش از ۲۲ هزار آموزشگاه آن فعال است.

وی تصریح کرد: ۶۰ درصد از رسالت و وظایف سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در حوزه آموزش توسط این مراکز خصوصی و خود مردم انجام می‌گیرد و ۴ هزار و ۱۶۲ آموزشگاه جوار کارگاهی در سطح کشور در کنار صنایع بزرگ فعال است.

رییس سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور اذعان کرد: آموزش کارکنان شاغل در راستای ارتقای توان و تخصص و آموزش کارکنان جدید در کنار خط تولید هدف اصلی فعال‌سازی این کارگاه‌های جوار کارگاهی است.

رییس سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور با اعلام اینکه دیپلماسی مهارت یکی از راهبردهای کلیدی سازمان در این دولت است، گفت: ما در حوزه آموزش مهارت حرف برای گفتن داریم.

۴۰ هزار مربی توانمند فنی حرفه‌ای در کشور فعالیت دارند

عظیمی اذعان کرد: ۴۰ هزار مربی توانمند در حوزه آموزش، بیش از ۸ هزار کارگاه آموزشی ظرفیتی است که در کنار اینکه می‌تواند پاسخگوی نیاز کشور باشد می‌تواند توانمندی جمهوری اسلامی ایران را به تمام دنیا صادر کنند.

معاون وزیر کار تصریح کرد: یکی از راهبردهای جدی سازمان فنی و حرفه‌ای در سالجاری افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی است و اقدامات خوبی در وزارتخانه در سطح کلان در حال انجام است که این اقدامات در راستای تحقق و پاسخگویی مطالبه به حق مردم یعنی موضوع اشتغال دنبال می‌شود.

عظیمی کاهش بی‌سابقه نرخ بیکاری را جز افتخارات دولت عنوان کرد و گفت: در دیدار کارگزاران با رهبر معظم انقلاب رییس جمهور تشریح و رهبری این مهم را تائید فرمودند.

وی تصریح کرد: توانمندسازی دهک‌های ضعیف جامعه نیز از دیگر اقدامات و توفیقات دولت و این وزارتخانه بوده که این روند به خوبی جلو می‌رود.

رییس سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور با بیان اینکه در وزارتخانه در قالب یک قرارگاه در راستای تحقق منویات و مطالبات مقام معظم رهبری تلاش می کنیم، اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم با برنامه‌ریزی‌های مختلف در قالب این قرارگاه شاهد تحقق منویات رهبری و پاسخگویی به مطالبات مردم عزیز ایران باشیم.

کد خبر 6092536

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز
  • افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت مراکز جوارکارگاهی
  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • هر ثانیه ۲۰ کیلو گرم پسماند در مشهد تولید می‌شود
  • توضیح مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره قیمت خرید زباله در «نوماند»
  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک
  • افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی در کشور
  • کاهش ۶۵ درصدی شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند/ تهران از پاریس تمیزتر است
  • کاهش ۶۵ درصدی شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند/ تأثیر افزایش حقوق پاکبانان در نظافت پایتخت