Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@14:52:23 GMT

کتاب‌ها می‌گویند کودکان حق دارند

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۸۹۸۵

کتاب‌ها می‌گویند کودکان حق دارند

در همه اساسنامه‌های حقوقی، در همه سرزمین‌ها، در همه ادیان، در همه کشورها و در همه نهادهای مدنی، کودکان جایگاه ویژه‌ای برای خود دارند. در جنگ‌ها و بحران‌های اجتماعی و اقتصادی، در روزگار زوال حکومت‌ها و حاکمیت‌ها، در آشوب‌ها و شورشها، حتی در روزگار صلح و آرامش و ثبات، حقوق آنها، ثابت، پا بر جا و باقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از حق کودکان در دنیای آشفته و آسیمه‌ سر امروز چه می‌دانیم؟ کتاب‌ها به ما پاسخ می‌دهند.

نخستین کتاب حقوق من

سال ۱۳۶۸، پیمان‌نامه بین‌المللی حقوق کودک، در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید و ۱۹۱ کشور (به‌ جز آمریکا و سومالی) آن را امضاء کردند، این قانون برای حمایت از کودکان زیر ۱۸ سال و بهتر شدن دنیا به اجرا درآمد و ایران نیز در سال ۱۳۷۳ به آن پیوست.

کتاب نخستین کتاب حقوق من، اطلاعاتی درباره این پیمان‌نامه به شما می‌دهد و به تفکیک سرفصل‌ها، همه حقوقی که یک کودک زیر ۱۸ سال، در خانواده، جامعه و کشور دارد را بازگو می‌کند. چگونگی مراقبت از کودکان، آب، غذا، آموزش، صلح، محیط زیست، آموزش، شناخت و حق دانستن واقعیت‌ها، آزادی و مواردی از این دست را  می‌توان در این کتاب به زبانی ساده یافت.

نخستین کتاب حقوق من در ۱۳۶ صفحه، با گردآوری کیان فروزش و  تصویرگری آرتمیس حبیبی‌آزاد توسط نشر ایران‌بان منتشر شده است.

حق دارم کودک باشم

حقوقی که کودک از آن برخوردار است، فارغ از هر رنگ و نژاد و جنسیت و محل تولد و زندگی به او تعلق دارد. کتاب حق دارم کودک باشم، حقوق کودکان را با بیانی تصویری، به کودک می‌آموزد و حتی برای بزرگترها هم مطالب تازه‌ای برای گفتن دارد. گام نخست برای گرفتن حقوق کودکان، دانستن آن و از سوی دیگر به رسمیت شناختن آن است.

آلن سر نویسنده فرانسوی این کتاب، معلم مهدکودک بوده است و برای نوشتن کتاب‌هایش از دانش‌آموزانش الهام گرفته است. او یکی از فعالان حقوق کودک در اروپا به شمار می‌آید.

کتاب حق دارم کودک باشم با تصویرگری اورلیا فروتنی، در ۴۸ صفحه توسط آلن سرر نوشته شده و نشر فاطمی با ترجمه مهناز کاظمی آن را به چاپ رسانده است.

زنده باد حقوق شهروندی

در مقابل حقوقی که هر کودک می‌تواند در جامعه داشته باشد، او نیز وظایفی دارد، کتاب زنده باد حقوق شهروندی، کتابی تصویری است که وظایف شهروندی را برای کودکان توضیح می‌دهد.

این کتاب از مجموعه کتاب‌های شهروندان کوچک است که هر یک از آن‌ها به بخش‌های مختلفی از مسایل شهروندی می‌پردازند و با بیانی داستانی موضوعاتی چون محافظت از زمین، همکاری، کمک و نظم و قوانین اجتماعی را بازگو می‌کند و اثرات رعایت نکردن این وظایف در زندگی اجتماعی را گوش‌زد می‌کند.

زنده باد حقوق شهروندی نوشته سیلوی ژیرارده، با تصویرگری یوئیک روزادو و ترجمه لاله ولیانی، راحله پورآذر در صفحه توسط نشر ماهک منتشر شده است.

برچسب‌ها کتاب کودک دیده بان حقوق بشر حقوق شهروندی ادبیات کودکان حقوق شهروندی کتاب حقوق کودک و نوجوان حقوق بشر روز حقوق بشر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتاب کودک دیده بان حقوق بشر حقوق شهروندی ادبیات کودکان حقوق شهروندی کتاب حقوق کودک و نوجوان حقوق بشر روز حقوق بشر کتاب کودک دیده بان حقوق بشر حقوق شهروندی ادبیات کودکان حقوق شهروندی کتاب حقوق کودک و نوجوان حقوق بشر روز حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۸۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟

کودکان فرانسوی به خوش رفتار بودن مشهورند. آن ها به ندرت کج خلقی و جیغ و داد می کنند، بد غذا نیستند و به همسایه ها مؤدبانه سلام می کنند.

اما آن راز سرّی چیست که والدین فرانسوی با آن چنین فرزندانی تربیت می کنند؟

نخستین سال زندگی کودک

به گزارش روزیاتو، در فرانسه تازه مادرها بعد از ۱۰ هفته مرخصی زایمان به سر کار بازمی گردند. اگر مدت بیشتری در خانه بمانند، ممکن است هزینه ی بیشتری متحمل شوند. بر اساس قوانین فرانسه، مادران می توانند بیشتر از ۱۰ هفته مرخصی زایمان داشته باشند و کماکان شغل خود را هم داشته باشند.

با این حال، دراینصورت مرخصی بعد از ۱۰ هفته بدون حقوق خواهد بود. بعد از دوران مرخصی زایمان، کودک به یک مهدکودک سپرده می شود. کودکان فرانسوی از سن کم با افراد جدید آشنا می شوند، امری که به آن ها کمک می کند بعدها در زندگی سریع تر سازگار شوند و استقلال بیشتری داشته باشند.

کودکان فرانسوی در تخت خود می خوابند

والدین فرانسوی به کودک خود یاد می دهند که در تخت خودش و حتی در اتاق خوابی جداگانه بخوابد. اگر کودک در نیمه های شب از خواب بیدار شود و شروع به گریه کردن کند، پدر و مادر معمولاً چند لحظه ای صبر می کنند تا مطمئن شوند که واقعاً نیازی به حضور آن ها در کنار کودک شان هست یا نه. با این شیوه، کودک رفته رفته به تنها خوابیدن عادت می کند.

آزادی عمل جایگاه مهمی دارد

والدین فرانسوی تا جایی که کودک توان مدیریت امور خود را داشته باشد به او آزادی عمل می دهند. در فرانسه به ندرت می توانید پدر و مادری را در زمین بازی مشغول بازی کردن با کودک خود ببینید. والدین در دعواهای میان کودکان مداخله نمی کنند و اجازه می دهند که آن ها خودشان این موقعیت را رفع و رجوع کنند.

پدر و مادرهای فرانسوی میان شیطنت های معصومانه و بدرفتاری واقعی تمایز قائل می شوند. تنها بدرفتاری است که با تنبیه مواجه می شود تا کودک بتواند فرق این دو را متوجه شود.

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها نوه داری نمی کنند

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها در تربیت نوه ها نقش حمایتی دارند. دورهمی های خانوادگی معمولاً در تعطیلات آخر هفته یا تعطیلات مناسبتی برگزار می شود. پدربزرگ ها و مادربزرگ های فرانسوی را بیشتر مشغول نوشیدن قهوه در کافه می توان دید تا درگیر مراقبت مداوم از نوه های خود.

چیزی تحت عنوان غذای کودک وجود ندارد

غذا یکی از بخش های اساسی زندگی فرانسوی ها است و وقت ناهار در این کشور می تواند ۲ ساعت به طول انجامد. فرانسوی ها قویاً معتقدند که اعضای خانواده باید دست کم یک وعده در روز را در کنار هم بخورند.

والدین و کودکان از یک غذای یکسان می خورند چون در فرانسه چیزی تحت عنوان غذای کودک وجود ندارد. پدر و مادرها کودک خود را مجبور به خوردن چیزی که دوست ندارد نمی کنند، اما به آن ها اصرار می کنند که غذا را دست کم بچشند و امتحان کنند.

خوش رفتاری اهمیت زیادی دارد

خوش رفتار بودن از اهمیت زیادی برخوردار است و کودکان فرانسوی این را خوب می دانند. آن ها به مهمان ها و همسایه سلام می کنند، در صف بی قراری نمی کنند و در اتوبوس صندلی خود را به سالمندان می دهند. آن ها از سن کم این ۴ جمله ی مؤدبانه را یاد می گیرند: ممنونم، روز بخیر، خواهش می کنم و خداحافظ.

تکنیک آموزش در خانه

والدین فرانسوی معتقدند که کودکی دوران فوق العاده ای است که کودک در آن یاد می گیرد که خیالبافی کند، دنیا را کشف کند و مؤدب و مسئولیت پذیر باشد. به همین دلیل پدر و مادرهای فرانسوی عجله ای برای آموزش خواندن و شمارش به کودک خود ندارند.

تعطیلات آخر هفته روز خانواده است

به عقیده ی فرانسوی ها تعطیلات آخر هفته بهترین زمان برای رفتن به پیک نیک در پارک، درست کردن کباب یا دوچرخه سواری به همراه خانواده است. آن ها اهمیت زیادی برای فعالیت های خانوادگی تعطیلات آخر هفته قائل هستند و از قبل برای آن برنامه ریزی می کنند.

کودکان فرانسوی پول توجیبی می گیرند

کودکان فرانسوی معمولاً هنگام رفتن به فروشگاه به همراه والدین خود بی قراری نمی کنند و وقتی پدر و مادر با درخواست آن ها برا خرید چیزی مخالفت می کنند، جیغ و داد به راه نمی اندازند. آن ها از ۷ سالگی پول توجیبی می گیرند و اجازه دارند که آن را هر طور که مایل اند خرج کنند. مبلغ این پول توجیبی ماهانه معمولاً بر اساس سن کودک تعیین می شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • گشت صیانت از حقوق شهروندی در رفسنجان