Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این روزها تب ثبت نام در انتخابات مجلس حسابی بالا گرفته است، گرچه حضور مردان پررنگ تر از زنان است، اما زنان اصولگرا و اصلاح طلب و حتی بیرون از دایره این دو جریان سیاسی، زنان میدان رقابت انتخابات مجلس را رها نکرده و در صحنه حضور دارند.

زهره الهیان، عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی که پیش از این در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات حضور داشت، روز گذشته نامش را در لیست کاندیداهای مجلس یازدهم به ثبت رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که می گوید در چارچوب فراخوان شورای ائتلاف اقدام به کاندیداتوری کرده از نگاه ویژه این شورا به زنان سخن گفت. او انتقاداتی را نیز متوجه فراکسیون زنان مجلس دهم کرد.

با او درباره این حضور و همچنین رویکرد شورای ائتلاف در انتخابات اسفندماه گفت و گو کرده‌ایم که در ادامه می خوانید.

******

دو روز پیش خانم لاله افتخاری ثبت نام کرد و امروز شما، آیا این ثبت‌نام‌ها بر اساس فراخوان شورای ائتلاف است؟

بله ما بر اساس فراخوان شورای ائتلاف ثبت نام کردیم.

در لیست شورای ائتلاف به حضور زنان و جوانان نگاه ویژه ای شده است

اصولگرایان و اعضای شورای ائتلاف بارها از سهمیه زنان در لیست اصولگرایان صحبت کردند این سهمیه به چه صورت است اصلا ساز و کاری برای آن تعریف شده است؟

شورای ائتلاف نیروهای انقلاب تلاش دارد برنامه‌ریزی‌های خود را درباره لیست بر اساس نظرسنجی‌ها انجام دهد. این نظرسنجی شامل نخبگان و آرای عمومی مردم خواهد بود و درباره حضور جوانان و زنان و همچنین درصد حضور آنها تصمیم گرفته خواهد شد. که البته هنوز نهایی نشده است اما کلیت آن این است که در لیست شورای ائتلاف به حضور زنان و جوانان نگاه ویژه‌ای شده است که به محض نهایی شدن به رسانه‌ها اعلام خواهد شد.

بسیاری از زنان اصولگرا هنوز تصمیم قطعی برای کاندیداتوری نگرفته اند

از میان زنان اصولگرا به جز شما و خانم افتخاری قرار است چه کسانی در انتخابات شرکت کنند؟

هنوز قطعی نیست و باید تا روز پایانی ثبت‌نام‌ها منتظر بمانیم ببینیم از زنان انقلابی چه تعداد ثبت نام کرده اند تا بر اساس آن ثبت‌نام‌ها تصمیم بگیریم. چراکه بسیاری از افراد که شرایط ثبت نام و حضور در انتخابات را دارند تا آنجا که من مطلع هستم هنوز تصمیم قطعی نگرفته‌اند.

یعنی خانم رهبر و ... هم در این انتخابات شرکت می‌کنند؟

احتمال زیاد ثبت نام کنند ولی تا ثبت نام نکنند نمی‌توان خیلی قطعی درباره آن صحبت کرد.

جریان انقلابی شانس خوبی برای پیروزی در انتخابات دارد

فکر می‌کنید لیست اصولگرایان در انتخابات رای می‌آورد؟

بستگی به شرایط جامعه دارد. در شرایط حاضر و وضعیت فعلی طبق نظرسنجی‌ها این امید وجود دارد که جریان انقلابی نه صرفا اصولگرا که شامل نخبگان جوان هم می‌شود شانس خوبی برای پیروزی در انتخابات دارند.

مردم نسبت به در راس امور بودن مجلس ابهام دارند

اما یک نگاه هم این است که مردم دیگر تمایل زیادی نه به اصلاح‌طلبان و نه به اصولگرایان ندارند و ممکن است به سمت جریانی جدید کشیده شوند.

طبق نظرسنجی‌ها مردم به دنبال یک طیف سیاسی نیستند و به دنبال کارآمدی هستند و هر طیف و جناحی که بتواند به مردم این کارآمد بودن را اثبات کند مردم به او رو می‌آورند. یکی از دلایلی که مجلس فعلی نتوانسته است انتظارات مردم را برآورده کند همین موضوع بود. به همین دلیل مردم نسبت به در راس امور بودن مجلس ابهام دارند و چون این انتظارات را محقق شده نمی‌دانند لذا اگر طیف یا گروهی بتواند اثبات کند مجلس کارآمد است می‌تواند اقبال مردم را به سوی خود جلب کرد.

آیا مجلس هفتم، هشتم و نهم که تماما اصولگرا بود توانست این کارآمدی را اثبات کند؟

من فکر می‌کنم شرایط بهتر بود و امروز متاسفانه ما وضعیتی را داریم که مشکلات معیشتی و شرایط فرهنگی جامعه به گونه‌ای است که انتظارات مردم برآورده نشده است.

در ماجرای افزایش قیمت بنزین، برخی نمایندگان می گویند مجلس دور زده شد، اگر این مجلس تمام اصولگرا بود چه کاری در مقابل این موضوع ممکن بود انجام دهد؟

مجلس در نظام جمهوری اسلامی ایران اختیارات بالایی دارد و این‌طور نیست که مجلس اختیاراتی نداشته باشد یا اینطور که انتقال داده می‌شود که مجلس در این ماجرا اختیاراتی نداشته است، نبود. به نظر می‌رسد مجلس اگر در راس امور بود می‌توانست شرایط به نحو بهتری برای مردم فراهم کند ولی متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد و به دنبال آن انتظارات مردم براورده نمی‌شود و نارضایتی را پدید می‌آورد.

خانم الهیان! شما الان بخواهید مردم را قانع کنید که به اصولگرایان رای بدهند چه دلیلی می‌توانید بیاورید یا چه موفقیتی را می‌توانید در مجالس هفتم تا نهم معرفی کنید که بگویید ای مردم به این دلیل به ما رای بدهید.

این بحث مفصلی است که در یکی دو جمله نمی‌توان به آن اشاره کرد.

حداقل در حوزه زنان چه کار کرده اید؟

در همین زمینه نیاز است که ما یک نشست خبری توضیح بدهیم که در حوزه زنان چه‌ کارهایی صورت گرفته است.

یک مصداق آن را بگویید؟

این موضوع فراتر از یک مصداق است. مثلا در مجلس هشتم مصوباتی در حوزه زنان داشتیم که باید مطرح شود ما در برنامه پنجم توسعه یک ماده را گنجاندیم که اگر دولت به اجرای همین یک ماده متعهد می‌شد می‌توانست تحول زیادی را در حوزه زنان ایجاد کند. ماده ۲۳۳ برنامه توسعه دولت را مکلف می‌کند در حوزه امنیت، اموزش و بحث‌های حقوقی و قضایی سندهایی را فراهم کند و این اسناد ملاکی برای ارتقای زنان باشد که یک نمونه آن لایحه «صیانت،کرامت، امنیت زنان» است که اگر دیگر موارد هم مانند این به نتیجه رسیده‌ بود ما شاهد شرایط بهتری بودیم.

نقد جدی به عملکرد فراکسیون زنان مجلس دهم دارم

فراکسیون زنان مجلس دهم اقداماتی انجام داد چه در بحث زنان سرپرست خانوار، مسئله کودک همسری، عدالت جنسیتی و  همچنین ورزش زنان و ... این نگرانی وجود دارد که چنانچه زنان اصولگرا به مجلس برسند این موارد کنار گذاشته شود؟

من نقد جدی به عملکرد فراکسیون زنان در مجلس فعلی دارم و بارها نقد خود را به این مسئله در مصاحبه‌هایم گفته‌ام و این آمادگی را دارم که در جلسه‌ای درباره عملکرد زنان  مجلس دهم صحبت کنیم.

یعنی شما می‌گویید اگر نماینده مجلس بعدی شوید، این اقدامات زنان مجلس دهم را پیگیری نمی‌کنید؟

رویکرد بنده با زنان مجلس فعلی در حوزه زنان متفاوت است انشالله فرصتی باشد برنامه خودمان در زمینه زنان ارائه خواهیم داد.

۲۷۲۱۵

کد خبر 1327873

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مجلس دهم انتخابات مجلس اصولگرایان شورای وحدت اصولگرایان انتخابات مجلس یازدهم باشگاه استقلال انتخابات مجلس یازدهم ایالات متحده آمریکا لیگ برتر نوزدهم وزارت کشور سهمیه بندی بنزین دونالد ترامپ تیم ملی فوتبال ایران ناتو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۰۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟

به گزارش صدای ایران ، انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود تا تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده مشخص شود.

بنابر روایت باشگاه خبرنگاران جوان، در دور اول انتخابات مجلس در تهران چهره‌هایی که در لیست‌های شورای ائتلاف، شورای وحدت و ائتلاف امنا بودند توانستند به مجلس راه پیدا کنند از این رو رقابت بر سر جلوس بر کرسی ریاست مجلس از همان فردای اعلام نتایج انتخابات آغاز شده است.

حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم در رده چهارم انتخابات مجلس در تهران گمانه‌زنی‌هایی را برای اینکه وی در مجلس دوازدهم کرسی ریاست را به رقبایش واگذار می‌کند شکل گرفته است، اما با وحدتی که بین شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی و جبهه پایداری شکل گرفته احتمال زیاد رقابتی بین این دو جریان وجود نداشته باشد، اما ائتلاف امنا که در خارج از این ائتلاف است جدی‌ترین رقیب قالیباف برای ریاست مجلس است.

سید محمود نبویان نفر اول انتخابات مجلس در تهران در کنار حمید رسایی، مرتضی آقاتهرانی، منوچهر متکی، مجتبی ذوالنوری و حمیدرضا حاجی‌بابایی ازجمله افرادی هستند که نام آنها در کنار نام قالیباف برای ریاست مجلس شنیده شده البته با توجه به ائتلاف شانا و پایداری به‌طور قطع باید یا قالیباف و یا آقاتهرانی نامزد ریاست قوه مقننه شوند.

البته با توجه به اینکه حدود ۱۵۰ منتخب مجلس دوازدهم (تا قبل از برگزاری دور دوم انتخابات مجلس) از لیست شورای ائتلاف هستد به نظر می‌رسد گزینه اصلی برای ریاست مجلس همان رئیس مجلس یازدهم یعنی محمدباقر قالیباف باشد.

با توجه به اینکه ائتلاف امنا برای ریاست مجلس رقابت نزدیکی با شورای ائتلاف دارد این احتمال وجود دارد ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس یکدست نشود و از جریان‌های مختلف در آن حضور داشته باشند.

تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود

مجتبی یوسفی عضو هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم درباره ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم گفت: الان زود است و نباید برای ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس آینده عجله کرد.

وی اظهار کرد: هر قوه‌ای یکسری مزایا و معایبی دارد و برای اینکه معایبمان را کم کنیم باید ساختار تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری و مسئولیت‌ها با همراهی نمایندگان مجلس صورت گیرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: تضارب آرا اشکال ندارد و نظرات و جریان‌های مختلف باعث رشد، چالش و پخته‌تر شدن غنای بحث‌ها می‌شود، اما اینکه به تفرقه و چنددستگی برسد نه به نفع نظام و نه به نفع کشور است.

یوسفی ادامه داد: اینکه انتقاد به تخریب و دودستگی برسد و هم در مجلس فعلی و هم در مجلس آینده تصمیم‌هایی که باید بین نمایندگان گرفته شود، از بیرون گرفته شود قطع‌به‌یقین باعث ضرر قوه مقننه می‌شود و اقتدار مجلس کاهش پیدا می‌کند.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم گفت: درباره ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس بعد نمی‌توان پیشداوری کرد، اما نظرم این است که باید کار مجلس به نمایندگان سپرده شود.

با توجه به اینکه مجلس جایی است که همه دیدگاه‌ها و تفکرات باید در آن باشند جریان‌های سیاسی نباید از تضارب آرا برای اداره مجلس خود را محروم کنند.

دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم

روح‌الله متفکرآزاد عضو هیئت‌رئیسه مجلس یازدهم گفت: معتقدم مجلس جایی است که همه باید باشند و در آن حرف بزنند.

وی اظهار کرد: می‌توان در یک جامعه متکثر با دیدگاه‌ها و سلیقه‌های مختلف بدون دعوا، جنگ، هتاکی، پرده‌دری با سلم و صفا و وحدت زندگی کرد و اهداف را پیش برد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس بیان کرد: اینکه هرکسی بتواند حرف خود را بزند به رشد و پیشرفت کشور کمک می‌کند لذا امیدوارم مجلس بعدی مجلسی باشد که هر دیدگاهی امکان بیان نظرش را داشته باشد و جمع‌بندی آن بشود تلخ نکردن ذائقه مردم و نشان دادن اینکه همه تلاش ما برای رفع مشکلات کشور است و دعواهایمان هم این باشد که چگونه می‌توان مشکلات کشور را حل کرد نه اینکه من کدام سمت بنشینم، چون من دعوا بر سر صندلی را خیلی دوست ندارم.

برای تشکیل مجلس دوازدهم باید تا هفت خرداد صبر کرد تا هیئت‌رئیسه سنی مجلس انتخابات هیئت‌رئیسه را برگزار کند البته به‌غیر از رقابت بر سر ریاست مجلس آینده، رقابت برای حضور در ترکیب هیئت‌رئیسه بین نمایندگان هم داغ خواهد بود.

دیگر خبرها

  • رونمایی از لیست‌های انتخابات؛ آمادگی برای انتخابات الکترونیک
  • رونمایی از لیست‌های انتخاباتی/ آمادگی برای انتخابات الکترونیک
  • رونمایی جبهه «ایران قوی» از لیست انتخابی خود در سراسر کشور
  • رونمایی جبهه «ایران قوی» از لیست انتخابی خود در سراسر کشور+ اسامی و حوزه‌های انتخابیه
  • افزایش گرایش مردم به لیست‌ها در دور دوم انتخابات مجلس
  • ذکی زاده: امنا مخالف دیکته شدن ریاست مجلس از سوی جریانات بیرونی است/ همه نمایندگان باید در اداره مجلس نقش داشته باشند
  • لیست «ائتلاف امناء» برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • لیست نهایی «ائتلاف امناء» برای دور دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه تهران+ اسامی
  • اعلام فهرست کاندیداهای شورای وحدت اصولگرایان برای دور دوم انتخابات مجلس