Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@14:15:24 GMT

زنجیره کامل مرتعی البرز ظرفیتی کم نظیر

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۸۳۷۱۷

زنجیره کامل مرتعی البرز ظرفیتی کم نظیر

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، استان البرز حدود ۵۱۶ هزار هکتار وسعت دارد که ۴۳۰ هزار هکتار آن را عرصه‌های ملی و منابع طبیعی تشکیل می‌دهد.  

از این مقدار عرصه ملی ۳۷۳ هزار هکتار عرصه‌های مرتعی است که به دلیل قرارگرفتن در دامنه‌های جنوبی رشته کوه‌های البرز این مراتع بسیار غنی بوده و به همین دلیل جزو معدود مناطق در کشور است که زنجیره مرتعی کامل دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مهدی فتحی با بیان این‌که به طور معمول دیگر استان‌ها چنین ظرفیتی ندارند، افزود: در مراتع این استان ۳۰۹ سامانه عرفی وجود دارد.  

وی اظهار داشت: در استان البرز ۲۰۰ هزار و ۸۷۸ راس دام مجاز دارای پروانه چرا داریم ولی تا قبل از اجرای پروژه نوین مدیریت چرا (تا سال ۱۳۹۳) افزون بر ۳۷۵ هزار راس دام در این مراتع چرا می‌کردند، اکنون با همکاری مرتعداران و انجمن صنفی مرتعداران این تعداد به ۸۹ هزار راس رسیده است.  

البرز رتبه اول کشوری را در اجرای پروژه نوین مدیریت چرا دارد

فتحی با بیان این‌که استان در کشور رتبه اول را در پروژه نوین مدیریت چرا کسب کرده، گفت: به این معنی نیست که فشاری از لحاظ دام در مراتع استان وجود ندارد بلکه هنوز در برخی از مراتع به خصوص در جاده کرج - چالوس فشار به مراتع داریم زیرا ظرفیت مراتع آنچنان رعایت نشده ولی تلاش براین است تا این مشکلات هم برطرف شود.  

وی افزود: وجود مراتع علاوه بر نقش در تعلیف دام‌ها می‌توان بهره برداری‌های دیگری همچون در بحث گردشگری، تولید گیاهان دارویی و... را داشت ولی متاسفانه در استان البرز و کشور مرتع بیشتر با دید علوفه دیده می‌شود که یکی از اشکالات فرهنگی جاافتاده در کشور است که باید اصلاح شود.  

معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ادامه داد: جاهایی که دام به مرتع نمی‌رود مشکل زادآوری و رویش گیاهان داریم به این دلیل که بعضی از بذرها هستند که باید چرخه هضم دام را طی کنند تا بتوانند به بهره‌برداری برسند یا جاهایی که دام نداریم طغیان موش داریم زیرا وقتی خاک کوبیده نمی‌شود جای رشد برایشان مهیا می‌شود که آسیب زا است.  

وی به وابستگی مرتع به دام اشاره کرد و گفت: هیچ مرتعی را بدون دام نمی‌خواهیم ولی هر میهمانی باید آداب میهمانی را رعایت کند و آداب میهمانی این است که به موقع داخل شده و به موقع نیز خارج شود.  

وی افزود: زمانی که دام بیش از حد در مرتع بماند آثار منفی و زیانباری در پی‌خواهد داشت که نمونه آن از بین رفتن پوشش گیاهی و حذف آن از مراتع و در پی‌آن تبدیل بارش‌ها به روان آب به جای جذب آب و در نهایت ایجاد سیلاب‌ها است.  

فتحی اضافه کرد: این اتفاق در مناطقی که پیش از آن پوشش گیاهی داشته و از بین رفته به مراتب بیش از مناطقی است که بستر سنگی دارد.  

وی تصریح کرد: در جاهایی که پوشش از بین می‌برد چون خاک لخت داریم، خاک با جریان آب حرکت می‌کند و جریانش خیلی بیش از آب زلال و تقریبا ۲. ۵ برابر است که بنابراین مهم است پوشش گیاهی مراتع حذف نشود.  

معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: ظرفیتی به نام مرتع در روستاها داریم که دهیاران می‌توانند از این ظرفیت به درستی و با درک این‌که این مرتع یک بهره بردار عرفی دارد با رعایت حقوق بهره برداران از آن استفاده کنیم.  

وی افزود: در مراتع روستایی می‌توانیم موضوعاتی همچون گردشگری، بوم گردی، زنبورداری و گیاهان دارویی... را راه‌اندازی کنیم تا در عوض فشار دام بر مراتع کم شود.  

فتحی اظهار داشت: در جایی که حقوق محیط‌زیست و منابع طبیعی را رعایت نکنیم تبعات زیادی را شاهد خواهیم بود مثل تبعاتی که با انتقال آب کرج به تهران می‌افتد و زمانی که آب کرج می‌رود، ریزگردهایش هم به سمت تهران حرکت می‌کند.  

وی با اشاره به ایجاد ایستگاه‌های کنترل دام توسط یگان حفاظت استان، گفت: ‌ایجاد این ایستگاه‌ها برای کنترل ورود دام به مراتع استان بسیار مفید بوده تا دام‌های اضافی وارد نشده که برای اینکار تمام گلوگاه‌های ورودی استان را شناسایی کرده ایم.  
    
معاون فنی منابع طبیعی وآبخیزداری استان البرز اضافه کرد: برای اجرای درست پروژه مدیریت نوین چرا، پروانه‌های چرای دام باید ساماندهی شوند که نیاز به کمک دهیاران داریم زیرا تعدادی از افرادی که پروانه چرا دارند فوت کرده اند.  

کد خبر 467756 برچسب‌ها استان البرز آب خیزداری محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان البرز محیط زیست ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۳۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد

به گزارش صدای ایران،باشگاه خبرنگاران نوشت: سید محمدتقی شاهچراغی در جلسه شورای اداری ورامین با اشاره به لزوم پیگیری مطالبات مردم اظهار داشت: تشکیل استان شرقی و استان شدن ورامین فرایندی دارد که آغاز شده و در مسیر اجراست.

وی با بیان اینکه بخشی از کار‌های استان تهران شرقی پیش رفته است افزود: این تقسیمات فرآیندی دارد که در حال پیگیری است و تاکنون در کمیسیون سیاسی دولت مصوب شده و بر اساس قانون باید در دولت و مجلس بررسی شود.

معاون وزیر کشور تصریح کرد: مطالبات مردم و مشکلات احصا شده، لذا باید ثبت و توسط فرمانداران و معاونان استاندار تهران رسیدگی شود.

شاهچراغی ابراز داشت: ارتباط با مردم نیاز به برنامه ریزی مستمر دارد و فرمانداران و بخشداران باید به این نکته توجه کنند که دیدار با اقشار مختلف جامعه از جمله دانشجویان، کشاورزان، عشایر و ... منوط به دوره خاصی نباشد و مشکلات احصا شده به‌صورت مستمر پیگیری شود.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات افزود: انتخابات در استان تهران کم‌نظیر و حتی بی‌نظیر بود که با همکاری تمام استانداران و فرمانداران پیگیری شد و در احقاق ۴ راهبرد فرموده مقام معظم رهبری گام‌های ارزشمندی را شاهد بودیم.

معاون وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: دشمنان ما از برگزاری انتخابات پرشور در ایران هراس داشتند و پیام‌های رسمی صادر کرده بودند که اختلال و ضربه‌ای به انتخابات وارد می‌کنند، اما انتخابات در تمام کشور و حتی در مرز‌ها به‌خوبی انجام شد و برای اولین بار بیش از ۹۹ درصد آرای مردم به‌صورت آنلاین اتخاذ شد.

دیگر خبرها

  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • ممنوعیت برداشت فرآورده‌های جنگلی و مرتعی بدون اخذ مجوز در دماوند
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • مهارت بی‌نظیر دیگو مارادونا؛ پنج ضربه متوالی به تیرک و چیپ زدن به دروازه بان / فیلم
  • ۳ فایده بی‌نظیر تخم‌مرغ/ روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • نمایش درخشان کاپیتان تیم ملی با ضربه کم‌نظیر (ویدئو)
  • طرح کنترل کوچ ومدیریت چرای دام تا پایان اردیبهشت
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان به مرکز تحقیقات فسیل مراغه
  • عملیات وعده صادق در جهان بی نظیر بود