Web Analytics Made Easy - Statcounter

کامیار داهیم روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال چهار هزار و ۷۰۶مورد گزارش‌گیری از واحدهای طیور صنعتی، سه هزار و ۴۵۴ مورد از واحدهای روستایی، ۱۳۱ مورد بازدید نیز از زیستگاه‌ها و تالاب‌های فعال و ۳۷۹ مورد نظارت بر کشتارگاه‌های طیور با هدف نظارت بر شیوع این بیماری در سطح استان انجام شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تعداد یکهزار و ۴۲۰ مورد نمونه سوآپ و بافت تحت آزمایش «pcr» توسط کارشناسان اداره‌کل دامپزشکی استان و شبکه‌های دامپزشکی اخذ و مورد بررسی و مطالعات آزمایشگاهی مولکولی قرار گرفته‌است و این فعالیت‌ها به صورت مستمر ادامه دارد.

«داهیم» با تاکید بر اینکه تاکنون شواهدی از وجود ویروس آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان در استان مشاهده نشده، بیان کرد: تنها یک کانون بیماری طی ۲۹ مهر امسال در یکی از خانوارهای روستایی اشنویه گزارش شد که بلافاصله اکیپ‌های مربوط با عزیمت به روستا، عملیات معدوم‌سازی  و ضدعفونی را انجام دادند.

وی بیان کرد: روستاهای موجود این کانون نیز تا شعاع سه تا ۱۰کیلومتری مورد پایش بالینی مجدد قرار گرفت و  موردی از این بیماری مشاهده نشد.

وی اضافه کرد: اداره‌کل دامپزشکی آذربایجان‌غربی از طریق سامانه ارتباطی ۱۵۱۲ برای دریافت هرگونه گزارش در این زمینه آماده است تا اقدام لازم از سوی واحدهای عملیاتی مربوط در این زمینه به سرعت انجام شود. 

«داهیم» ادامه داد: پایش‌ مستمر این بیماری با ایجاد پایگاه‌های دیده‌وری توسط اکیپ‌های بررسی و نمونه‌برداری از طریق اطلاع‌گیری از مزارع طیور صنعتی، وضعیت پرندگان مهاجر در تالاب‌ها و حاشیه رودخانه‌ها و دریاچه‌های پشت سد و روستاهای حاشیه آنها و روستاها انجام می‌شود.

آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان بیماری ویروسی بسیار خطرناک است که اهمیت کنترل آن از دو جنبه شامل اینکه «باعث ایجاد خسارت سنگین اقتصادی در اثر تلفات وسیع در نتیجه بیماری در گله‌های پرورشی طیور شده» و «تهدیدی علیه بهداشت عمومی محسوب می‌شود»، قابل توجه است.

آنفلوانزای فوق‌حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان می‌باشد و ویروس آن دارای سه تیپ C,B,A است؛ در طیور فقط تیپ A می‌تواند ایجاد بیماری کند و این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر می‌کند.

پرندگان وحشی و آبزی می‌توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروس‌های آنفلوانزای طیور را با خود جابجا کنند؛ خوک میزبان واسط ویروس‌های آنفلوانزای طیور و پستانداران می‌باشد.

منبع: جماران

کلیدواژه: زلزله قیمت خودرو قیمت دلار روحانی حقوق زنان آذربایجان غربی پرندگان پرندگان مهاجر پستانداران تالاب زلزله قیمت خودرو قیمت دلار روحانی حقوق زنان امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۳۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل

ایسنا/مازندران رییس اتحادیه صنف قصابان شهرستان بابل در جلسه آموزشی مبارزه با تب کریمه کنگو اظهار کرد: با جلوگیری از قاچاق گوشت در شهرستان، پیشگیری‌های لازم جهت بروز بیماری‌های واگیر بین دام و انسان به شرایط مطلوبی رسیده است.

دکتر کوروش نظری مسئول نظارت دامپزشکی شهرستان بابل نیز با بیان اینکه با شروع فصل گرما، شیوع تب کریمه کنگو بیشتر می‌شود، افزود: علائم این بیماری تشابه عجیبی به آنفلوآنزا دارد.

وی خاطرنشان کرد: ویروس از طریق کنه قهوه‌ای رنگ وارد بدن دام می‌شود و معمولا افراد مبتلا به تب کریمه کنگو دچار خونریزی‌های زیرپوستی شده و در برخی موارد نیز به مرگ منجر خواهد شد.

نظری با اشاره به اینکه افرادی که با گوشت تازه دام کشتار شده در تماس هستند، بیشتر ریسک ابتلا دارند، خاطرنشان کرد: این ویروس حتی با له کردن کنه و آغشته شدن محتوای کنه بر روی پوست دام نیز قابل انتقال است.

این مسئول با تاکید بر اینکه کشتارگاه‌ها موظف هستند ۲۴ ساعت گوشت را در سردخانه نگه داشته و پس از آن، اقدام به توزیع کنند، افزود: بیشترین آمار ابتلای بیماری تب کریمه کنگو مربوط به قاچاق گوشت است و توصیه ما این است که قصابان از کشتارگاه مجاز گوشت تهیه کنند.

 نظری اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه یک نفر دامپزشک ساکن سیستان‌وبلوچستان نیز فوت شده است.

او درخصوص علائم بیماری نیز یادآور شد: علائم این بیماری همراه با درد شدید استخوان‌ها، افسردگی و تغییر خلق و خو بوده و ممکن است درمان این بیماری چند ماه زمان ببرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • دستگاه‌های خدمات‌رسان آذربایجان‌غربی به حالت آماده‌باش درآمدند
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • 6100 نفر در قالب گروه‌های جهادی به مناطق محروم آذربایجان‌غربی اعزام شدند
  • سمپاشی ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت سن غلات
  • اجرای طرح آبرسانی به ۶۰۰ روستای آذربایجان غربی
  • شوط پربارش‌ترین شهر آذربایجان‌غربی در ۲۴ ساعت گذشته بود
  • نجات جان چهار مفقودی در ارتفاعات اوچ دره شاهین دژ