Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست و اقتصاد - امام جمعه رشت راه‌اندازی مجدد یکی از کارخانجان نیمه تعطیل استان گیلان را مایه خوشحالی جوانانی که در این عرصه مشغول کار هستند و تصریح کرد: باید دستان پنهان واردکنندگان کالایی که در داخل تولید می‌شود را کوتاه کنیم.

به گزارش ایکنا از گیلان،‌ آیت‌الله رسول فلاحتی،‌ امام جمعه رشت امروز،‌ 15 آذرماه در خطبه‌های نماز جمعه این شهر، با اشاره به فرارسیدن ایام نام‌نویسی کاندیداهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: هیئت‌های اجرایی و نظارتی دقت عمل لازم را در احراز صلاحیت‌ها داشته باشند؛ البته همواره آبرو و حیثیت افراد را اولویت قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی حضور گسترده مردم در انتخابات را یکی از ارکان اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی دانست و افزود: حضور همه اقشار و اصناف مردم در انتخابات امری ضروری است، اما نباید به بهانه جذب حداکثری اجازه ورود هر کسی را به عرصه انتخابات بدهیم.

نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه افراد احراز صلاحیت شده باید در تراز انقلاب و فرمایشات مقام معظم رهبری باشند، خاطرنشان کرد:‌ وظیفه هیئت‌های اجرایی احراز صلاحیت کاندیداهاست و نباید این وظیفه خطیر و مهم را تنها به شورای نگهبان واگذار کنند و افکار عمومی را نسبت به پذیرش یا رد افراد به سمت شورای نگهبان معطوف سازند.

امام جمعه رشت از هیئت‌های نظارت نیز خواست در ادامه وظایف هیئت‌های اجرایی عمل کنند و یادآور شد:‌ همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند، کسانی که توانایی مدیریت ندارند نباید در مجلس حضور پیدا کنند.

وی ضمن گرامیداشت 16 آذر و یاد و خاطره شهدای دانشجویی که به دست رژیم طاغوت به شهادت رسیدند، افزود:‌ دانشجویان به عنوان قشر نخبه و اثرگذار جامعه هستند و لذا دشمنان قسم‌خورده انقلاب و نظام می‌خواهند بصیرت و آگاهی سیاسی را از دانشجویان بگیرند.

نماینده ولی فقیه در گیلان جنگ امروز را جنگ شناختی دانست که سخت‌تر و پیچیده‌تر از جنگ نظامی و بالستیک است و عنوان کرد:‌ دشمن با استفاده از فضای مجازی آرمان‌ها و ارزش‌های اسلامی و انقلابی را هدف قرار داده و به دنبال تخریب ارزش‌ها و باورهای ملی و مذهبی از طریق جایگزین کردن فرهنگ غرب در بین مردم به ویژه قشر جوانان و نخبگان است.

امام جمعه رشت راه‌اندازی مجدد یکی از کارخانجان نیمه تعطیل استان گیلان را مایه خوشحالی جوانانی که در این عرصه مشغول کار هستند و تصریح کرد:‌ برخی از واردکنندگان هدف خود را کاهش قیمت کالاهای داخلی می‌دانند، اما در عمل کاری جز تعطیلی کارخانجات نکرده‌اند لذا باید دستان پنهان واردکنندگان کالایی که در داخل تولید می‌شود را کوتاه کنیم.

وی با بیان اینکه اعتماد به اروپا همانند اعتماد به آمریکا نتیجه‌ای جز ناامیدی ندارد، گفت:‌ اروپاییان خودشان انواع و اقسام سلاح‌های کشتار جمعی دارند، اما موشک‌های دفاعی ایران را عامل ناامنی منطقه می‌دانند و از این طریق ما را تهدید می‌کنند تا مجددا مذاکره کنیم لذا فریب اروپا را نخواهیم خورد.

وی با اشاره به توجه اسلام به تربیت فرزندان، عنوان کرد: تشویق و تنبیه از جمله مولفه‌های تربیتی است، اما آموزه‌های اسلامی تشویق را مقدم بر تنبیه می‌داند و تنبیه نیز دارای شرایط ویژه است. در واقع تنبیه باید جنبه آگاهی‌بخشی به فرزندان داشته باشد و لزوما با ضرب و شتم همراه نیست.

آیت‌الله فلاحتی تنبیه بدنی فرزندان را دور از عقل و خرد دانست و گفت: هدف از تنبیه باید آگاهی دادن نسبت به کار خطار و جلوگیری از تکرار مجدد آن کار باشد؛ در غیر این صورت تنبیه اثر معکوس خواهد داشت و نتیجه تربینی ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن امام جمعه رشت انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۷۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج اعلام شود

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا خاکی، سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به بلاتکلیفی فعالان بازار دومین کالای اساسی ایران و تاکید بر اهمیت تعیین تکلیف بازار برنج گفت: وضعیت نابسامان این روزهای تخصیص ارز و بازار برنج خصوصاً برای واردکنندگان چالش برانگیز شده و تداوم این شرایط در صورت عدم اتخاذ تدابیر عاجل از سوی دست‌اندرکاران، می‌تواند باعث اختلال در روند تأمین برنج و چه بسا تکرار اتفاقات بازار برنج در سال ۱۴۰۰ شود.

وی اضافه کرد: چالش بزرگی که هم اکنون با آن مواجهیم، تخصیص نیافتن ارز محموله‌های برنجی است که از شهریور سال گذشته به کشور وارد شده و بر اساس نرخ ارز ۲۸,۵۰۰ تومان به فروش رسیده، اما همچنان در انتظار تأیید وزارت جهاد کشاورزی و ارجاع به بانک مرکزی برای فرآیند تخصیص و تأمین ارز است. نگرانی اصلی ما، حساب تسویه نشده ۱۱ ماهه واردکنندگان برنج با طرف خارجی و تنزل شدید اعتبار تجاری است که فروش آتی و استمرار تأمین را به مخاطره انداخته است. هم اکنون واردکنندگان برنج در حال پرداخت هزینه‌های گزافی از بابت دیرکرد و جریمه‌های مختلف هستند و بیم آن وجود دارد که تامین‌کنندگان کشورهای مبدا به ایران بار جدید نفروشند.

سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج با بیان اینکه تعیین تکلیف وضعیت ارز و بازار برنج انتظار عجیب و غیرمنطقی نیست، افزود: در نیمه اردیبهشت هستیم و متأسفانه پایه ارزی برای واردات برنج در سال ۱۴۰۳ هنوز رسماً مشخص نشده و هر روز شایعات و گمانه‌های جدید و متناقض به گوش می‌رسد. گو آنکه هیأت دولت چند روز قبل فهرست اقلام مشمول ارز ترجیحی را منتشر کرد که در کمال تعجب، برنج در آن جایی نداشت؛ اما بلافاصله مسؤولان دست‌اندرکار به صورت غیررسمی خبر از صدور اصلاحیه‌ای جدید دادند با این مضمون که برنج به این فهرست بازخواهد گشت. با این حال، همچنان این موضوع رسماً اعلام نشده و در وضعیت بلاتکلیفی کامل قرار داریم.

خاکی همچنین به کاهش چشمگیر سهمیه‌های ماهانه ثبت سفارش در سال جاری نسبت به سال گذشته به عنوان دغدغه دیگر اشاره کرد و گفت: ماحصل سهمیه‌های تخصیصی برای ثبت سفارش در سال قبل، ترخیص حدود ۹۰۰ هزار تن برنج توسط فعالان بخش خصوصی بود که با کاهش حدود ۴۰ درصد نسبت به سال قبل همراه بود. از این رو، حتی اگر تمامی ثبت سفارش‌های جدید انجام شده تأیید و مورد تخصیص و تأمین به موقع ارز قرار بگیرند، باز هم ریزش در میزان واردات خواهیم داشت و کسری بازار از این محل نیز متأثر خواهد شد.

وی اضافه کرد: گلایه دیگر این است که با وجود صدور دستورالعمل حمایتی خرید برنج ایرانی با رویکرد تنظیم بازار از سوی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص اعطای مجوز واردات در قبال خرید برنج ایرانی و علی رغم خرید ده‌ها هزار تن خرید برنج ایرانی از سوی اعضا این انجمن در راستای حمایت از تولید، اما تاکنون مجوزی برای ثبت سفارش از این محل صادر نشده و این خلف وعده‌ها به فضای موجود بی اعتمادی میان فعال اقتصادی و سیاست گذار، دامن زده است.

معاون انجمن واردکنندگان برنج ایران همچنین با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی در خصوص تعریف فرآیند پیچیده و زمان بر رفع تعهد ارزی و کاهش مهلت تأمین ارز پس از صدور کد تخصیص به ۲۰ روز گفت: گویا این فرآیندها به گونه‌ای طراحی شده که رفع تعهد ارزی به صورت قطره چکانی انجام شود و مطابق این فرآیند، تمامی محموله‌هایی که وارد کشور و توزیع شده‌اند، باید به صورت هر اظهار (کوتاژ به کوتاژ) توسط وزارتخانه تخصصی مربوطه مورد تأیید قرار گیرند که این مساله مورد اعتراض وزارت جهاد کشاورزی نیز قرار گرفته است.

خاکی با بیان اینکه روند تغییرات قیمت‌ها در بازار به روشنی بیان‌گر آن است که وضعیت بازار برنج دچار مشکل شده و نیازمند تدبیر فوری از سوی متولیان امر است، تصریح کرد: مواضع غیرشفاف سیاست‌گذار در کنار فضای بلاتکلیفی، با از بین بردن امکان هرگونه برنامه‌‎ریزی، یقیناً هر فعالیت اقتصادی را دچار مشکل و اختلال می‌کند؛ حال آنکه کالای مورد نظر ما، برنج به عنوان دومین کالای استراتژیک اساسی و پای ثابت سفره ایرانی‌ها است. اگر قرار است بیش از این برنجی به کشور وارد نشود یا ارز مقرر تخصیص نشود این موضوع را رسماً اعلام کنند تا بازار دیگر در انتظار ورود برنج خارجی نباشد و البته بپذیرند مسئولیتی از بابت کسری بازار متوجه انجمن و واردکنندگان آن نیست. چند ماه تا فرا رسیدن ماه محرم مانده و چگونه نیاز این بازار تأمین خواهد شد؟

وی افزود: مساله دیگر اینجاست چنانچه قرار نیست ارز ۲۸.۵۰۰ تومانی به برنج تخصیص پیدا کند چه کسی پاسخگوی زیان و خسارت واردکنندگان خواهد بود؟ اکنون انتظار حداقلی از مجموعه دولت این است مطالبات معوق ارز مربوط به محموله‌هایی که ماه‌ها قبل ترخیص و توزیع شده‌اند، در اسرع وقت پرداخت و همچنین نسبت به اعلام فوری و شفاف پایه ارزی واردات برنج در سال جاری اقدام شود.

کد خبر 6094452

دیگر خبرها

  • نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • ۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • بلاتکلیفی فعالان بازار برنج
  • برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج اعلام شود
  • کنایه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید: ادعایتان درباره مدارس دینی اهل سنت تکذیب شد /تروریست ها در انوارالحرمین پنهان شده بودند
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی