Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ محمد آیتی: چندی پیش حسین مدرس‌خیابانی، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفته بود ایران رتبه دوم تولید خرما در جهان را دارد و میزان تولید این محصول در کشور بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن است که بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از آن صادر می‌شود.

وی افزود: ما در کالا‌های سنتی مثل خرما، پسته، زعفران و فرش که همه نهاده‌های آن در داخل کشور موجود است، می‌توانیم در حوزه ارزآوری و اشتغال، نقش موثری داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین خصوص قاسم ساعدی، رییس مجمع نمایندگان استان خوزستان به رویداد۲۴ گفت: خوزستان قطب خرمای ایران است. خرمای خرمشهر، آبادان و شادگان از مرغوب‌ترین خرماهای کشور و منطقه به‌شمار می‌روند. با این حال مردمی که محوریت معیشت آن‌ها، نخلستان‌های خوزستان است، از روندها اعمال شده در این حوزه رضایت ندارند.

وی افزود: از دلایل متعدد نارضایتی کشاورزان می‌توان به شوری آب در این مناطق اشاره کرد که در چند سال اخیر باعث نابودی حدود چهار میلیون نخل شده است.

نماینده دشت‌آزادگان و هویزه با اشاره به سهل‌انگاری دولت و نهادهای مربوطه در خصوص حمایت از این محصول، گفت: انتظار کشاورزان، خرید تضمینی محصولات آن‌ها توسط دولت و نهادهای حمایتی پس از برداشت است؛ اما متاسفانه قیمت فروش این محصول کشاورزی عادلانه نیست.

ساعدی تشریح کرد: عمدتاً برداشت خرما در ماه اول و دوم سال صورت می‌گیرد و کل فرآیندی که روی آن اعمال می‌شود عرضه آن را به ماه‌های خرداد و تیر می‌رساند. هرچند که اوج صادرات و عرضه خرما در بازار از شهریورماه به بعد صورت می‌گیرد، ولی به علت بحران اقتصادی و تحریم‌های خارجی این فرآیند به‌درستی پیش نمی‌رود و در نتیجه آن‌طور که باید و شاید کمک حال مردم خوزستان نیست.

وی در پاسخ به اینکه دولت به چه صورت می‌تواند به بهبود اوضاع و احوال این صنعت کمک کند؟ گفت: دولت باید بیش از پیش در این حوزه سرمایه‌گذاری کند، زیرا حمایت دولت، هم منجر به رونق تولید و هم اشتغال و ارزآوری خواهد شد. ضمن اینکه فعالان این بخش انتظار دارند محل درآمدشان کم و قطع نشود. پس ضرورت دارد که دولت در موضوع خرما، انبارداری خرما و بهره‌برداری و تولید فرآورده‌های جانبی آن سرمایه‌گذاری‌های لازم را داشته باشد. همچنین حمایت از کشاورزان و اهدای وام می‌تواند در این زمینه موثر باشد. متاسفانه علیرغم خساراتی که در سال‌های اخیر به کشاورزان این منطقه وارد شده، حمایت موثری از آن‌ها صورت نگرفته است.

رییس مجمع نمایندگان استان خوزستان افزود: صادرات خرما نیز همچون نفت به‌صورت خام انجام می‌شود و به همین دلیل ما از صنایعی که بتوان به‌واسطه آن‌ها، فرآورده‌های خرمایی تولید کرد، محروم مانده‌ایم.

ساعدی در پایان گفت: قوانین صادرات خرما به‌شدت دشوار است، به‌طوری که غالباً به ضرر تولیدکنندگان تمام می‌شود. اما خوشبختانه صادرات خرما یکی از اصلی‌ترین منابع ارزآوری در کشور است و صنعت کشت خرما در اشتغال‌زایی و رفع بیکاری مردم این مناطق نقش به‌سزایی ایفا می‌کند. امیدوارم با برنامه‌ریزی و خردجمعی این مسیر بهتر از همیشه دنبال شود.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 خرما صادرات خرما خوزستان ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۵۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد

امتداد - از اول فروردین ماه تا شانزدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 5 میلیارد و 679 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی یک میلیارد و ۲۲۸ میلیون دلار،‌برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۳ میلیارد و ۳۰۱ میلیون دلار و برای خدمات ۱۴۵ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  یک میلیارد و ۵ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

   
طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی یک میلیارد و ۶۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۱۶۸ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۲۸ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۶۲۳ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۳۳۵ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۲۳۷ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۲۰۲ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۲۶ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۹۷، ۴۰، ۲۳۷، ۱۳۱ و ۶ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز شانزدهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۶۷۸ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۹۴ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۴ هزار و ۵۸۸ تومان، یورو با نرخ ۴۷ هزار و ۹۸۲ تومان و درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۱۴۱ تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۱ هزار و ۶۳۲ تومان، یورور با نرخ ۴۴ هزار و ۸۰۱ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۳۳۶ تومان بود.
   

 


 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • روان‌سازی در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • رفع تعهد ارزی مانع صادرات صنایع کنسرو
  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • ۸۰۰ روستای خوزستان آسفالت شد
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما