Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر تجارت و صنایع عمان گفت: کشور ما در زمینه پتروشیمی توسعه خوبی داشته و بازارهای عمان آمادگی دارند که مواد پتروشیمی به آنها صادر شود و مناطق آزاد می‌توانند نقش صادرات به این کشورها را داشته‌ باشند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس علی بن مسعود بن علی السیدی امروز در مراسم هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان گفت:  به مناسبت هیجدهمین کمیسیون مشترک ایران و عمان از حضور در ایران ابراز خوشحالی می‌کنم و امیدوارم خروجی این کمیسیون در راستای خدمت به منافع دو کشور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وزیر تجارت و صنایع سلطنت عمان خطاب به وزیر صنعت افزود: ما در شرایط فوق‌العاده‌ای قرار داریم و با بحران اقتصادی جهانی روبرو هستیم و چالش‌های زیادی وجود دارد که باید برای جبران آن همکاری‌های تجاری را توسعه دهیم. 

السیدی بیان داشت: هیئت رسمی که همراه من است بیش از 30 تن از تجار عمانی حضور دارند و به نمایندگی از طرف بخش‌های تجاری عمان در این اجلاس حضور دارند و سعی دارند تا با برقراری ارتباطات موجب توسعه همکاری‌های تجاری بین دو کشور شوند. 

وی گفت: پادشاهی عمان جدیدا تعدادی قوانین اقتصادی مصوب کرده که از جمله آنها قوانین مربوط به شرکت‌های تجاری و ورشکستی و قانون مربوط به سرمایه‌گذاری خارجی است که مزایای بسیاری برای تجار دارد.

* نقش آفرینی ایران در امنیت غذایی عمان

وزیر تجارت و صنایع سلطنت عمان بیان داشت: امیدواریم در این دوره توافقنامه حمل و نقل دریایی بین دو کشور را به امضا برسانیم و مذاکرات در زمین تشویق سرمایه‌گذاری و توافقنامه استاندارد و توافقنامه در امور ورزشی و گواهی نامه‌های دریایی را تکمیل کرده و دباره موضوعاتی که مدنظر شما به عنوان وزیر صنعت و معدن و تجارت ایران است صحبت کنیم. 

السیدی اظهار داشت: روابط ما با کشورها خوب است و ما از طریق ایران به کشورهای حاشیه دریای خزر وصل می‌شویم و پادشاهی عمان اهتمام ویژه‌ای برای امنیت غذایی قائل است و از هند و استرالیا غذا وارد می‌کند اما از کریدوری که شما به آن اشاره کردید نتوانستیم استفاده کنیم بنابراین الان فرصت است که با تکمیل کریدور شمال - جنوب  برای توسعه همکاری‌ها  و واردات کالا استفاده شود. 

* آمادگی بازارهای عمان برای واردات محصولات پتروشیمی ایران

وزیر تجارت و صنایع سلطنت عمان بیان داشت: کشور ما در زمینه پتروشیمی توسعه خوبی داشته و بازارهای عمان آمادگی دارند که مواد پتروشیمی به آنها صادر شود و مناطق آزاد می‌توانند نقش صادرات به این کشورها را داشته‌باشند بخصوص در منطقه سها و سلاله زمینه این همکاری‌ها بیشتر است. 

السیدی بیان داشت: من قدرانی می‌کنم از تسهیلات مربوط به انتقال تجار بین دو کشور و این زحمت را وزارت خارجه دو کشور بر عهده گرفتند و هیچگونه  مشکلی برای تجار و کشور وجود ندارد و در زمینه گردشگری سلامت هم خدمات خوبی ارائه میشود.

وی با اشاره به سفیر وزیر صنعت به مسقط گفت: در 11 ماه گذشته هیچگونه شکایتی از تجار ایران در زمینه صدور روادید وجود نداشته و در مقابل تجار عمانی هم برای دریافت ویزا از ایران هیچگونه مشکلی نداشته‌اند. 

وزیر تجارت و صنایع سلطنت عمان بیان داشت: والی خصب از استاندار هرمزگان دعوت کرده و امیدواریم در گفت‌وگوی بین این دو و همچنین معاون گارد حفاظت از سواحل عمان حمل و نقل دریایی بین دو کشور توسعه یابد.

السیدی افزود: ما در سال‌های اخیر شاهد رشد حرکت کشتی‌های کوچک بین بنادر دو کشور بوده‌ایم و همچنین میوه‌های ایرانی مستقیم به عمان وارد می‌شود و عمر ماندگاری آن 5 تا 6 روز افزایش یافته است و اکنون در بازار عمان میوه‌های ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارند بنابراین می‌توان توافقتنامه‌ای با شرکت‌های ایرانی که مسئول کنترل باقی مانده سموم کشاورزی هستند داشته باشیم تا در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشیم.

* تجار می‌توانند از ابزار تهاتر استفاده کنند

السیدی اظهار داشت: بنابراین بعد از دو سال همکاری مشترک میان وزارت بازرگانی و صنایع عمان با ایران می‌بینیم که الان نیاز به واسطه نیست و بطور غیر مستقیم میوه و سبزی می‌تواند به عمان وارد شود. 

وزیر تجارت  و صنایع سلطنت عمان بیان داشت: ما موضوع بانک مرکزی را بررسی می‌کنیم ضمن اینکه تجار عصر امروز با هم نشنست دارند و به می‌رسد تجار باید از ابزارهای تهاتر استفاده کنند ضمن اینکه من با شما موافق هستیم که یک میلیارد دلار روابط تجاری در شان دو کشور نیست و باید افزایش یابد. 

انتهای پیام. 

منبع: فارس

کلیدواژه: عمان تجارت جمهوری اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۶۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت آزاد با پاکستان در انتظار پاسخ طرف پاکستانی/ واردات گوشت گرم از آفریقا

معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود، گفت: در رابطه با تجارت آزاد با پاکستان منتظر پاسخ طرف پاکستانی هستیم.

به گزارش ایسنا، سید محمدصادق قنادزاده در حاشیه نشست خبری ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه مذاکرات تجارت آزاد ایران و پاکستان آغاز شده، اظهار کرد: در این رابطه چهار دور مذاکره انجام شده و قبل از سفر اخیر رئیس جمهور هم بخشی از مذاکرات پیش رفته و تبادل لیست و سند انجام شده است. در حال حاضر منتظر پاسخ طرف پاکستانی هستیم.

وی ابراز امیدواری کرد که تجارت آزاد با پاکستان سال جاری اجرا شود و گفت: همه کشورها از تولید داخل خودشان حمایت می‌کنند. پاکستان هم به صادرات محصولات کشاورزی و نساجی خود اهمیت می‌دهد. به طور کلی تجارت آزاد کار ساده‌ای نیست اما دو کشور تمایل دارند.

قنادزاده با بیان اینکه مواقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا به مجلس ارسال شده، تصریح کرد: سایر کشورها هم تا پایان بهار مصوبه مجلس خود را خواهند گرفت و ما هم امیدواریم تا پایان مجلس فعلی این موضوع در مجلس ما هم به نتیجه برسد.

معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه تجارت ترجیحی بین ایران و پاکستان در حال انجام است، گفت: پاکستان کشور بزرگی است و با توجه مرز مشترک ظرفیت همکاری بالایی بین دو کشور هست.

به گفته وی در حال حاضر دو کشور برای رسیدن به تجارت ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری کردند. همچنین در سند ۵ ساله همکاری دو کشور دیده شده که تجارت ایران و پاکستان تا سال ۱۴۰۳ به ۵ میلیارد دلار برسد.

تجارت بیش از ۲.۵ میلیارد دلاری غیررسمی با پاکستان

قنادزاده بابیان اینکه یکی از مشکلات تجارت دو کشور تجارت غیررسمی است، تصریح کرد: اگر تجارت غیررسمی به تجارت رسمی تبدیل شود، می‌توان گفت همین الان هم تجارت ۵ میلیارد دلاری بین دو کشور محقق شده است.چرا که تجارت رسمی دو کشور حدود ۲.۵ میلیارد دلار است، اما اگر تجارت غیررسمی هم مصاحبه شود حداقل دو برابر این رقم است. در مجموع هدف گذاری شده در کوتاه مدت تجارت دو کشور به ۱۰ میلیارد دلار برسد.

وی درباره تجارت ایران و قاره آفریقا نیز اظهار کرد: قاره آفریقا ۱۲۰۰ میلیارد دلار تجارت دارد. بازار کشورهای آفریقایی بسیار بزرگ است و در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، نفت، گاز، پتروشیمی و غیره می‌توان در این کشور فعالیت کرد و در حوزه‌های مختلف با توجه به مواد اولیه موجود در این کشور می‌توان برای تولید مشترک برنامه‌ریزی کرد.

قنادزاده در پاسخ به این سوال که آیا قرار است یک هیئت تجاری از کره شمالی نیز برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران بیاید، گفت: هنوز هیئتی وارد نشده، تا قبل از برگزاری نمایشگاه و حضور کشورهای مختلف در نمایشگاه نمی‌توانیم بگوییم به طور قطع چه کشوری برای بازدید از این نمایشگاه حضور خواهد داشت.

وی درباره واردات گوشت‌ از آفریقا نیز گفت: در حال حاضر گوشت گرم از کنیا به صورت منظم و هفته‌ای دو تا سه بار انجام می‌شود. واردات گوشت گرم از آفریقای جنوبی و تانزانیا هم به زودی شروع می‌شود. یکی از باکیفیت‌ترین گوشت‌ها، گوشت آفریقا است. حجم‌ واردات هم متنوع است و از ۷۰ تا ۸۰ تن در روز شروع شده و نوسان داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آفریقا فرصت‌های زیادی برای صنعتگران و تجار ایرانی دارد
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • واردات گوشت گرم از آفریقا
  • واردات گوشت از آفریقا به کشور
  • تجارت آزاد با پاکستان در انتظار پاسخ طرف پاکستانی/ واردات گوشت گرم از آفریقا
  • تجارت آزاد با اوراسیا در انتظار مصوبه مجلس/ واردات گوشت از آفریقا
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی