Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ در زمان انتخابات هر شخصی که فکر می‌کند توانایی باز کردن گره‌ای از مشکلات مردم را دارد ثبت‌نام می‌کند و در صورت تایید شورای نگهبان خود را در معرض رای مردم قرار می‌دهد. برخی نیز پس از یک یا چند دوره قبول مسئولیت به هر دلیل این بار مسئولیت را به دیگران می‌سپارند.

جهانبخش محبی‌نیا نماینده‌ای که در ادوار پنجم، ششم، هفتم، هشتم و دهم؛ وکیل مردم در خانه ملت بوده است، می‌گوید در این دوره از انتخابات ثبت‌نام نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متن مصاحبه با محبی‌نیا را در ذیل می‌خوانید:

در انتخابات مجلس یازدهم شرکت نخواهم کرد

در هفته مهلت ثبت‌نام داوطلبان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی قرار داریم. شما نیز حدود ۲۴ سال سابقه نمایندگی دارید. برای مجلس یازدهم نامزد خواهید شد؟

من در انتخابات مجلس یازدهم شرکت نخواهم کرد به این دلیل که بعد از ۲۵ سال زندگی در پارلمان جمهوری اسلامی و مطالعاتی که در این زمینه‌ها داشتم، پارلمان در جمهوری اسلامی را روز به روز به سمت‌وسوی افول می‌بینم تا فربهی و کمال و فرهیختگی که بتواند به عنوان معبد آرزو‌های سیاسی مردم ایران و جوانان و همه اقشار جلوه کند.

شدت و حدتی که در تضعیف پارلمان می‌بینم، قبلا شاهد نبودم

اگر شما واقعا بر این دیدگاه عقیده دارید شاید در دوره‌های قبلی هم این مسائل مطرح بود و می‌توانستید این دلیل را بیاورید و برای انتخابات مجلس ثبت‌نام نکنید، اما به نظر من شما مسائلی را در زمان فعلی دیده‌اید که با آن سابقه نمایندگی ۲۴ ساله، باعث شده که الان نخواهید ادامه دهید.

نه. آن شدت و حدتی که در تضعیف پارلمان در ایران می‌بینم را قبلا شاهد نبودم. من در گذشته امید را به زمان بخشیدم و آمال و آرزوهایم را در اختیار زمان گذاشتم به این نحو که زمان، مرا به سرمنزل مقصود خواهد رساند. تصور نمی‌کردم به مقطعی برسم که هم خود مجلس را و هم مجموعه عوامل مربوط به مجلس را در تضعیف مجلس به صورت یکسان همدست ببینم.

بیش از چهل بار نزد لاریجانی گفتیم که جایگاه مجلس در حال تضعیف است

آنچه که ما از شما می‌شناسیم این است که شما برای اصلاح مشکلات موجود در کشور رفتار منفعلانه را نمی‌پذیرید. به این معنا که اینطور می‌پسندید که با «حضور داشتن و فعال بودن» مشکلات حل می‌شود و معتقدید با کنار کشیدن مشکلی حل نمی‌شود و دلیل این نیز ۲۴ سال نمایندگی شماست. شاید بسیاری منتظر این بودند که شما ثبت‌نام کنید و در مقابل آنچه که مجلس را تضعیف کرده بایستید. چه شد که تصمیم گرفتید در برابر آنچه که مجلس را تضعیف کرده منفعلانه عمل کنید؟

من شاید بیش از چهل بار نه تنها به صورت فردی بلکه در قالب جمعی شامل شخصیت‌هایی از مجلس اعم از اصلاح‌طلب و اصولگرا نزد آقای لاریجانی رفتیم و این را گفتیم که جایگاه مجلس تضعیف می‌شود، خواستیم هیئت رئیسه توجه بیشتری کند و به مباحث اصلی مملکت بپردازیم. به عنوان مثال افرادی همچون عبدالرضا هاشم‌زایی و غلامرضا حیدری و علی نوبخت‌حقیقی نمایندگان مردم تهران، حسینعلی شهریاری نماینده مردم تنگستان، عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه، محمد حسینی نماینده مردم تفرش و آشتیان، هدایت‌الله خادمی نماینده مردم ایجرود، حبیب‌الله دهمرده نماینده مردم زابل و بسیاری دیگر از همکاران این موارد را گوشزد می‌کردیم.

شلیک به سمت پارلمان و ضعیف نگه داشتن آن نشر پیدا کرد

می‌گفتیم که مثلا مشکل ما الان برای واژه «کنترل» جایگزین فارسی پیدا کردن نیست. بله زبان رسمی کشور مورد احترام است و خرسندیم از اینکه عالم‌گیر شود. این مسائل را گفتیم و بین خودمان جلسه می‌گذاشتیم و گاهی نامه می‌نوشتیم و تذکرات لازم را می‌دادیم. اما تمام مساله ما هم این نبود، بلکه شلیک به سمت پارلمان و ضعیف نگه داشتن آن نشر پیدا کرده تا حدی که آقایی به منبر رفته و می‌گوید «تو غلط می‌کنی که به این طرح رای نمی‌دهی» درصورتی که آن شخص متوجه نیست و قواره و فهم سیاسی‌اش در آن حدی نیست که بداند، این طرح شفافیت را حالا هم که رای دادیم چه شد؟ خواست مردم ما این است که ما الان به فکر بیکاری، تورم، پایین بودن سطح رفاه و معیشت باشیم. این بحث شفافیت از دوره‌های گذشته هم مطرح بود و برخی از دو طیف می‌گفتند که اگر این طرح را تصویب کنیم ایران گلستان می‌شود، اما از این خبر‌ها نیست.

گفتمان تخریب مجلس راه انداختند

وقتی می‌گویند «مجلس غلط می‌کنی» و صداوسیما این را بزرگنمایی می‌کند درنتیجه در شهرستان‌ها هم عده‌ای هستند که فکر خواهند کرد که این مجلس شورای اسلامی نیست و بازار مکاره است. برخی اینطور فکر می‌کنند که اگر در جهت تخریب، سنگی از این بنا جدا نکنم، حتما نزد حضرت باری‌تعالی شرمنده خواهم شد. گفتمان تخریب مجلس راه انداختند. گفتمان تخریب مجلس به‌خاطر اینکه یک لیست رای نیاورده است. سابقه جبهه و وفاداری خیلی از این نمایندگان مجلس را مقایسه کنند با خیلی از دوره‌ها که فکر می‌کنند خیلی شق‌القمر کردند.

من در دوره نمایندگی‌ام برای اینکه در شهرم اختلافی پیش نیاید خیلی خویشتنداری کردم. خیلی علیه من حرف می‌زدند، اما من می‌گفتم که قضیه این نیست. بندگان خدا قانع هم می‌شدند و می‌گفتند پس چرا از فلان‌جا می‌گویند که «مواظب باشید که فردا و پس‌فردا هلی‌کوپتر‌های انگلیس می‌آید بالای سقف پارلمان!» می‌گفتم به‌خدا در پارلمان جمهوری اسلامی ایران که من آنجا زندگی می‌کنم ما برای ورود هلی‌کوپتر‌های انگلیسی و آمریکایی باندی نساختیم، قله‌اش خیلی تیز است. در نتیجه سیاسی‌نگری باعث می‌شود که ما پرونده اهداف اصلی جمهوری اسلامی را ببندیم.

در قبال سوال شما هم شاید من از ارائه یک جواب واقعی عاجز باشم. به قول شما من در پارلمان زندگی عادی نداشتم بلکه همیشه به متن ورود کردم و دعوا و اعتراض می‌کردم و سوال و بیانیه مطرح می‌کردم. رک بگویم، اگر خدایی ناکرده مجلس جمهوری اسلامی بخواهد یک مجلس فرمایشی باشد، یا خدای ناکرده بخواهد مجلسی باشد که حال و حوصله جنگیدن علمی و کارشناسی و بیان واقعیات را نداشته باشد، آنگاه تنها جایی که آسیب می‌بیند جمهوری اسلامی است. نگاه امام (ره) به مجلس این است که در رأس امور باشد، اما نیست. مقام معظم رهبری فرمودند مجلس باید ریل‌گذاری را انجام دهد. همه هم باید درست در این ریل رفت‌وآمد داشته باشند.

اگر بخواهند به سمت تک‌صدایی بروند حتما جمهوری اسلامی و مردم واکنش سختی نشان می‌دهند

وقتی می‌بینیم بعضی از قانون‌های مجلس در دولت یا قوه قضائیه یا بعضی از نهاد‌ها خاک می‌خورد من آن مثبت اندیشی‌ام به اینکه در یک سایت سیاسی زندگی کنم را از دست می‌دهم. عیبی ندارد فردا در دانشگاه فعالیت می‌کنم، فردا دولت آتی است و به دنبال دولت می‌روم، من که از جمهوری اسلامی فرار نمی‌کنم. از ایران که فرار نمی‌کنم. ایران مادر همه ماست.

این بدعت را اگر امروز بگذاریم که، چون مجلس با فلان نهاد و شخص و جریان همخوانی صددرصد ندارد پس از او پوست بکنیم، خب مجلس آتی که می‌سازیم هم همین پوست را به نحوی دیگر از آن خواهند کند. اگر جریانات سیاسی مخالف آن مجلس هم نتوانند پوستش را بکنند مردم می‌کنند، اگر چنین بدعتی بگذاریم. انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی در شرایطی به وجود آمده که صدای واحد را بر نتابیده است. شاید بتوانند چندصدایی را در جمهوری اسلامی ضعیف کنند، اما اگر بخواهند به آن سمت (تک‌صدایی) بروند حتما جمهوری اسلامی و مردم واکنش سختی نشان می‌دهند.

این تصمیمی که سران سه قوه گرفتند حواشی به دنبال داشت که اگر درست مدیریت نشود همین حواشی ممکن است به متن تبدیل شود. هنوز تعداد کشته‌شدگان و دستگیر شدگان اعلام نشده و این خود زمینه‌ای را فراهم می‌کند که شایعاتی ایجاد شود. آقای محمود صادقی گفتند که اگر دستگاه‌های ذیربط آمار را اعلام نکنند ما آن آمار‌هایی را که خودمان از مردم داریم آن‌ها را به عنوان تعداد کشته شده‌ها منتشر می‌کنیم. شما چقدر این حق را برای مجلس و مجلسیان قائل هستید که اگر اطلاعاتی در این بخش دارند در جهت آگاهی رسانی به مردم اعلام کنند؟

آقای محمود صادقی از همکارانی است که برای ایشان ارزش قایل هستم، اما بعضی مواقع سطح پروازش از سقف بالا می‌زند.‌ای کاش مسئولان شورای عالی امنیت ملی درباره تعداد کشته‌ها روشنگری کنند

نمی‌خواهیم روی رویکرد‌های آقای صادقی تمرکز کنیم. بحث بر سر این است که آیا نمایندگان مجلس باید روشنگری کنند یا نه.

ادعایی که آقای صادقی می‌کنند ادعای عام است و به همه ما نماینده‌ها و نظام برمی‌خورد. من نگاه منفی ندارم، عرض کردم همیشه برای ایشان حرمت قائل هستم و خیلی از مواقع هم مواردی را با هم مشورت می‌کنیم.

اول اینکه روشنگری در چنین مواقعی تنها وظیفه مجلس نیست. مجلس می‌داند، ولی می‌گوید مصلحت نیست اعلام کنیم. البته‌ای کاش مسئولان شورای عالی امنیت ملی بیان کنند، چون آنچه که در بیرون گفته می‌شود خدا شاهد است که خیلی بزرگنمایی شده است.

برای روشنگری خود مسئولان شورای عالی امنیت ملی و وزارت کشور مسئولیت اصلی را دارند. در شورای عالی امنیت ملی سران قوا و فرماندهان سپاه و ارتش هستند. اینکه اعلام نمی‌کنیم به چه منفعتی می‌رسیم را نمی‌دانم. اگر مردم از ما بپذیرند و واقعیت را بگوییم خیلی به نفع ماست، چون آمار و ارقامی که من بیرون می‌شنوم واقعا وحشتناک است.‌ای کاش آن نظارت واقعی که قانون اساسی برای مجلس دیده را به دست آوریم. باور بفرمایید در آن صورت این قبیل مسائل حل شدنی است. یا بحث موجودی حساب بانکی قوه پیش می‌آید اینقدر مقاومت نشان می‌دهند به همان جایگاه برمی‌گردد. یا مثلا در تصویب قانون خیلی از نهاد‌ها را مستثنی قرار می‌دهیم. خلاف قانون اساسی است. من مطمئن هستم خود مقام معظم رهبری این دعوا را نپسندد.

شما منتخبان مردم در مجلس هستید و مردم الان برایشان سوال است که چه تعداد دستگیر شدند چه تعداد کشته شدند و چه مقدار خسارت به کشور وارد آمده است. آن نهاد‌های ذیربط که شاید مسئولیت بیشتری در این امر دارند هنوز این آمار را اعلام نکرده‌اند. شما به عنوان نماینده مجلس نباید اعلام کنید؟

نه. ما باید آن‌ها را وادار به اعلام کنیم. مثلا خدایی ناکرده در قوه قضائیه یا بعضی محاکم ما درست قضاوت نمی‌کنند ما باید به رئیسش یا وزیر دادگستری فشار آوریم که قضاوت درستی کنند نه اینکه خودمان کار قضاوت را انجام دهیم. اگر خودمان کار قضاوت را انجام دهیم مداخله است و مفسده دارد. ما باید به عنوان رئیس‌مجلس به عنوان هیئت رئیسه به عنوان رئیس کمیسیون امنیت ملی به عنوان هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی به عنوان صحن به شورای عالی امنیت ملی بگوییم شما اینجا پنهان‌کاری نکنید و اگر می‌کنید باید مقطعی باشد.

مثلا شبی که آشوب‌ها جمع نشده اگر بگوییم صدنفر یا دویست نفر از مردم کشته شدند این آیا بنزین روی آتش ریختن هست یا نیست؟ ما باید گردش امور را آن سان که قانون می‌گوید نظارت کنیم. اینکه آقای صادقی، من یا آقای لاریجانی اعلام کنند فکر می‌کنم مداخله است، اما وادار کردن وزارت کشور و شورای عالی امنیت ملی و رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه امر صحیحی است. منبع: ایلنا خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 محبی نیا انتخابات مجلس یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۱۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی ضمن دعوت مردم و نیروهای جبهه انقلاب به حضور و مشارکت گسترده در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، لیست نهایی نامزدهای مورد حمایت خود در این مرحله از انتخابات را در حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور منتشر کرد.

شورای ائتلاف معتقد است در نهایت این تشخیص مردم و رأی مردم است که نمایندگان ملت را در مجلس شورای اسلامی تعیین خواهد کرد و آنچه ما بر آن اصرار داریم این است که رأی‌دهندگان با ملاحظه و مطالعه سوابق انقلابی و علمی و اجرایی نامزدهای شورا و مقایسه آن با دیگر نامزدها، به صالح‌ترین و مناسب‌ترین فرد رأی دهند.

بر این اساس کاندیداهای مورد حمایت و وثوق جبهه انقلاب مطابق اعلام دفاتر استانی شورای ائتلاف برای دوره دوم انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی به شرح زیر است:

مطابق این خبر، فهرست ۱۶ نفره شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در شهر تهران برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم نیز بدین شرح است:

کد خبر 6098211 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • برای حل مشکلات باید در انتخابات شرکت کرد
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • رونمایی از لیست‌های انتخابات؛ آمادگی برای انتخابات الکترونیک
  • مجلس دوازدهم باید به بهبود معیشت مردم بپردازد
  • درخواست انتخاباتی یک نماینده مجلس از مردم
  • ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند
  • بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی
  • حضورآگاهانه مردم در انتخابات و انتخاب اصلح
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود