Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@19:37:29 GMT

زباله گردی در خیابان‌های کرمان؛ پررنگ‌تر از گذشته

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۰۴۶۸

زباله گردی در خیابان‌های کرمان؛ پررنگ‌تر از گذشته

اگر چه زباله گردی یک کار غیرقانونی نیست اما چهره شهر کرمان را مخدوش کرده است ضمن این که مردم کرمان نیز از این که عده ای گونی به دوش یا همان زباله گرد مدام سر در سطل های زباله سطح شهر دارند، ناراحت و خواستار ساماندهی این افراد توسط مسئولین هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از راه آرمان؛ هنوز آفتاب بالا نیامده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرتوی کم سویش بر خیابان‌ها گسترده شده بود و مثل همیشه کوچه و خیابان ها وام دار روشنایی اش بودند. اتومبیل ها دانه شمار خیابان ها را می پیمودند و پیاده روها خلوت تر از بطن خیابان ها بودند.

آهسته راه می رفت، پسرک گونی به دوشی که  پنهان شده در پشت آن قدم بر می داشت.

چشم برگرداندم، هنوز خواب صورتش را نشسته بود و موهای در هم تنیده اش به سختی به صبح سلام گفته بود.

گام هایش درهم گره می خورد و زمین سخت را سخت تر عبور می داد، مقصدش سطل زباله ای بود که دور وقتی درکنار خیابان به انتظارش ایستاده بود. کودک دست به دل او داد و بهای این دوستی بطری پلاستیکی بود که سطل زباله شب گذشته برایش نگه داشته بود.

ذوق در چشمان پسرک گونی به دوش آنقدر فریاد می زد که گویی از دل کوه تکه سنگ گرانبهای یافته است.گونی اش را از دوشش به زمین نهاد، پینه های گونی ایستاده بر زمین منتظر میهمان جدید؛ همان دُرّ گرانبهای پسرک بودند. هنوز چشمم از او عبور نکرده بود که کودکی دیگر همین داستان را تکرار می کرد.

متاسفانه زباله گردی مدتی است که در میان افراد مختلف جامعه رواج یافته، شغلی که هیچ مرزی برای سن و سال قائل نیست از  پسر جوان و مرد میانسال گرفته تا پیرمرد و زنان در زباله های کوچه و خیابان ها به دنبال زباله های خشک می گردند تا گونی شان پر شود.

شهرداری برای ساماندهی زباله گردها برنامه ریزی کند

اگر چه می توان گفت این عمل کار غیرقانونی نیست اما چهره شهر کرمان را مخدوش کرده است ضمن این که مردم کرمان نیز از این که عده ای گونی به دوش یا همان زباله گرد مدام سر در سطل های زباله سطح شهر دارند، ناراحتند.

مریم محمد باقری دانشجوی یکی از دانشگاه های کرمان است، او به خبرنگار ما در این  رابطه گفت: فکر می کنم شهرداری باید برای سازماندهی این طیف از افراد برنامه ریزی کند والا روز به روز؛ به افرادی که به این کار روی می آورند، افزوده می شود و به طبع چهره شهر زشت جلوه داده می شود.

ایمان مظهری مرد جوانی است که وجود زباله گردها در شهر معترض بود، مظهری به خبرنگارما گفت: برخی از رستوران ها و فست فودها این امکان وجود دارد که بر روی صندلی های تعبیه شده در پیاده رو نشست و در کنار دوستان غذا خورد اما متاسفانه وجود زباله گردها در اطراف سطل آشغالی و جوی خیابان به کلی شرایط روحی و آرامش آدم را به هم می ریزد، کاش کسی فکری به حال زباله گردها می کرد.

طرح تفکیک زباله از مبدا توسط شهرداری به زودی اجرا می شود

علیرضا ریاضی سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان است، ریاضی در گفتگو با خبرنگار ” راه آرمان” در خصوص ساماندهی زباله گردها در شهر کرمان گفت: تصمیم گرفته شده است تا طرح تفکیک زباله از مبدا را به مزایده بگذاریم و بعد از مشخص شدن پیمانکار مسئله زباله گردها در دستو کار پیمانکار قرار می گیرد.

وی ادامه داد: آگهی این مزایده به تازگی انتشار یافته، شرکتهای داوطلب اسناد مورد احتیاج را از شهرداری خریداری کرده اند ضمن این که در هفته آینده بازگشایی پاکتهای مزایده انجام می شود و شرکت مورد نظر طبق قانون انتخاب می شود.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان تاکید کرد: پیمانکار باید در راستای خواسته های شهرداری و سازمان مدیریت پسماند طرح شهرداری را عملیاتی کند.

ریاضی بیان داشت: اپلیکیشن شمیز از آغاز این هفته بر روی گوشی همراه برخی از شهروندان به صورت آزمایشی نصب می شود تا طرح تفکیک زباله از مبدا به کمک این نرم افزار انجام شود.

وی توضیح داد: شهروندان از طریق این اپلیکیشن به پیمانکار در خصوص تفکیک زباله اطلاع می دهند تا پیمانکار زباله خشک را از شهروندان دریافت کند و به ازای آن یکسری اقلام و یا امتیاز دریافت کند.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان اظهار داشت: اپلیکیشن شمیم تاثیر بسزایی در فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و آموزش افراد جامعه دارد و از طرفی پیمانکار شهرداری را در خصوص تفکیک زباله از مبدا کمک می کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۰۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح نیمه‌تمام زباله‌سوز ساری به کجا رسید؟

استاندار مازندران با تاکید بر برخی اختلافات در روند تکمیلی طرح نیروگاه زباله سوز ساری گفت: موانع پیش روی تکمیل نیروگاه زباله سوز رفع می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، بیست و پنجمین نماینده عالی دولت در مازندران در راستای بازدید از ظرفیت‌های مهم استان، نخستین بازدیدش را عصر و شامگاه پنج شنبه 6 اردیبهشت، از زباله‌سوز ساری در شهرک شهید مصطفی خمینی و نیروگاه نکا آغاز کرد.

یوسف نوری در حاشیه این بازدید از اختلافات جزئی بین کارفرما و پیمانکار خبر داد و گفت که دستور دادیم این شرایط در اسرع وقت حل شود.

وی همچنین گفت: درصد کمی از تجهیزات باقی مانده که از چین در راه ایران است، به زودی به مقصد رسیده و نصب می‌شود.

استاندار مازندران همچنین اعلام کرد: بخش‌های اجرایی از جمله محوطه و راه دسترسی و برخی دیگر از زیرساخت‌ها از سوی بسیج سازندگی دنبال می‌شود.

پیشرفت 97 درصدی پروژه در بخش ابنیه

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران نیز در همین ارتباط گفت: پروژه زباله‎سوز ساری با همکاری شرکت  T.T.S، شهرداری ساری و بسیج سازندگی در حال ساخت است و تاکنون در بخش ابنیه از حدود 42 درصد پیش از دولت سیزدهم به 97 درصد پیشرفت رسیدیم.

احمد توکلی افزود: در حوزه تجهیزات نیز تا امروز 90 درصد آن تأمین و نصب شده، مابقی که عمدتاً ابزار دقیق و تابلوی برق است نیز به زودی وارد کشور و استان می‌شود.

وی ادامه داد: برای راه دسترسی، آب و برق و خطوط انتقال نیز با همکاری بسیج سازندگی و کارفرمایی شهرداری ساری پیگیری انجام شده است.

سرپرست معاونت عمرانی استاندار مازندران، عدم تأمین مالی پروژه را یکی از دلایل تأخیر در آن اعلام و تصریح کرد: برخی اقلام و تجهیزات به دلیل تحریم با تاخیر زمانی روبه‌رو شد و تلاش این است که در سال 1403 با راه‌اندازی نیروگاه 450 تنی و قابل افزایش تا 600تن، زباله‌ها را ساماندهی کنیم.

توکلی همچنین گفت: درصددیم با راه‌اندازی بحث کمپوست قائمشهر و سایر سایت‌ها مانند نور، بهشهر، و تنکابن بیش از 80 درصد از زباله‌های روزمره را مدیریت کرده و این معضل کهنه را به سامان برسانیم.

تامین 18 میلیون دلار از 30 میلیون دلار

شهردار ساری نیز گفت: اعتبار این طرح 30 میلیون دلار بود که 18 میلیون دلار توسط دولت و شهرداری و 12 میلیون دلار نیز از طریق شرکت طرف قرارداد باید تأمین می‌شد.

محمدحسین قبادی ادامه داد: شهرداری به کمک وزارت کشور و استانداری مازندران 18 میلیون دلار را تأمین کرده است و اکنون پیمانکار باید به تعهداتش عمل کند.

شهردار ساری با اشاره به پیشرفت سریع ابنیه که از 42 درصد به 97 درصد رسیده و به زودی تمام خواهد شد، از حضور مؤثر و پرشتاب سازمان بسیج سازندگی و سپاه کربلا در این پروژه قدردانی کرد.


 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اردوی هفت گردی به مناسبت هفته فرهنگی در منطقه ۷ شهرداری اصفهان
  • طرح نیمه‌تمام زباله‌سوز ساری به کجا رسید؟
  • فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود
  • راهنما برای گالری‌گردی در پایانِ هفته پیش‌ِ رو
  • شهر پره سر نیازمند تخصیص زمین برای تولید کود آلی از زباله‌ی تر است
  • آبگرفتگی شدید خیابان های شهر راین کرمان
  • تجلیل از برترین‌های مسابقه بازیافت زباله در همدان
  • توزیع ۸۵۰۰ تن آسفالت در ۶۱ معبر شهری تبریز
  • سلامت یک جامعه در گرو سلامت یک شهر
  • ابراز نارضایتی شهروندان کهنوج از کمبود امکانات رفاهی در برخی از مناطق شهر + فیلم