Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-26@06:54:32 GMT

دولت نیجریه اشتباهاتش را جبران نمی‌کند

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۱۰۷۶

دولت نیجریه اشتباهاتش را جبران نمی‌کند

دختر رهبر جنبش اسلامی نیجریه با بیان اینکه هیچ عزمی در دولت نیجریه برای جبران اشتباهات گذشته‌اش در قبال شیخ زکزاکی دیده نمی شود، گفت: از مطالبه خود مبنی بر آزادی فوری شیخ کوتاه نمی آییم.

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، حدود ۴ ماه پیش بود که دولت نیجریه تحت فشار افکار عمومی و سازمان‌ها و نهادهای حقوق بشری مجوز آزادی «شیخ ابراهیم زکزاکی» رهبر جنبش اسلامی نیجریه و همسر وی را صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین‌ترتیب، «شیخ زکزاکی» و همسرش که به شدت بیمار بودند، جهت انجام معالجه تحت تدابیر شدید امنیتی به هندوستان منتقل شدند.

این اتفاق درحالی رخ داد که دولت نیجریه پیشتر مخالفت خود با رسیدگی به اوضاع جسمانی وخیم «شیخ زکزاکی» را اعلام کرده بود. اما با این‌حال، پس از افزایش نگرانی‌های افکار عمومی و ملت‌های مسلمان و آزاده در سراسر جهان از وضعیت جسمانی رهبر نهضت اسلامی نیجریه، دادگاه عالی این کشور سرانجام مجوز درمان وی در هندوستان را صادر کرد.

ازهمین‌روی، «شیخ ابراهیم زکزاکی » پس از تحمل ۴ سال بازداشت، رنج و بیماری، آزاد و جهت درمان به بیمارستانی در هند منتقل شد. علیرغم این مسأله، دیری نپایید که افکار عمومی متوجه شدند که صدور حکم آزادی «شیخ زکزاکی» و انتقال وی به بیمارستان چیزی بیش از یک ظاهرسازی توسط دولت نیجریه نبوده است؛ به ویژه اینکه اکنون شیخ زکزاکی و همسرش توسط دولت نیجریه به زندان مرکزی ایالت کادونا منتقل شده اند.

درهمین ارتباط، گفتگویی را با «سهیلا زکزاکی» دختر شیخ زکزاکی، رهبر نهضت اسلامی نیجریه ترتیب داده است که مشروح آن از نظر می گذرد؛ 

*اتفاق ناگواری که هم اکنون رخ داده، انتقال شیخ زکزاکی به زندان مرکزی ایالت کادونا است. این درحالی است که رهبر نهضت اسلامی نیجریه نیاز مبرمی به طی کردن دوره درمانی دارد و می بایست هرچه سریعتر تحت معالجه قرار گیرد. با توجه به تحولات کنونی، به نظر شما در آینده چه اتفاقاتی در نیجریه و پرونده شیخ زکزاکی رخ خواهد داد؟ 

ببینید من نمی توانم بگویم که در آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد و تحولات به کدام سمت و سوی پیش خواهند رفت. اما آنچه را که با قطعیت می توانم بگویم این است که دولت نیجریه تاکنون اقدامات خصمانه ای صورت داده و هیچ گامی در راستای بهبود وضعیت جسمانی پدرم و مادرم صورت نداده است. 

واقعیت این است که ما گمان می‌کردیم دولت اشتباهاتش را جبران خواهد کرد اما متاسفانه شاهد آن هستیم که دولتمردان همچنان به اقدامات گذشته خود ادامه می دهند و عزمی برای جبران اشتباهاتشان ندارند. ما اعتقاد داریم که دولت نیجریه باید مسئولیت پذیر باشد و هرچه سریعتر شیخ زکزاکی و همسرش را آزاد کند. 

از سال ۲۰۱۵ تاکنون دولت نیجریه هرکس را که اعتراض کرده بود، کشته است. دولت نیجریه انتظار داشت از رهگذر این جنایت ها علیه شیعیان، صلح و آرامش در کشور برقرار شود اما این اتفاق رخ نداد.

*با در نظر گرفتن تحولات کنونی و انتقال شیخ زکزاکی به زندان مخوف ایالت کادونا آیا این امید همچنان وجود دارد که دولت نیجریه به سلسله اقدامات خصمانه و سرکوبگرانه خود علیه شیخ و همسرش پایان دهد؟ ارزیابی شما از این مسأله چیست؟ 

با توجه به شرایط موجود من تصور نمی کنم که دولت نیجریه تمایلی به پایان عاقلانه وضعیت کنونی داشته باشد. من تحقق این مسأله را بسیار بعید می دانم. از طرفی، معتقد هستم که دولت نیجریه بیش از این نمی تواند به مسیر کنونی خود در ظلم و ارتکاب جنایت ادامه دهد. 

دولت کنونی نیجریه سالهاست که بر مسند قدرت در این کشور تکیه زده است. در طول تمامی این سال ها حقوق بشر همواره توسط دولت نقض و زیر پا گذاشته شده است. تنها در خصوص پرونده شیخ زکزاکی نیست که دولت نیجریه حقوق بشر را زیرپای گذاشته، بلکه در طول این سال ها هر معترضی توسط دولت کشته شده است. 

طبیعی است که ما اعتقاد داریم چنین رویه ای از ظلم و ستم و جنایت نمی تواند برای یک مدت زمانی طولانی دیگر ادامه داشته باشد. بدون تردید، شاهد پایان این دوران از ظلم و ستم و جنایت خواهیم بود. 

*در خصوص وضعیت مادرتان «مالاما زینت» نیز کمی توضیح دهید. آخرین وضعیت وی به چه صورت است؟ آیا مادرتان نیز به همان زندانی که شیخ زکزاکی رفتند، منتقل شده است؟ 

وضعیت جسمانی مادرم به هیچ وجه خوب نیست. دکتر معالج شیخ زکزاکی نیست اشاره کرد که مادرم از ۶ بیماری مختلف رنج می برد و با شرایط بسیار سختی از لحاظ جسمانی دست و پنجه نرم می کند. آنچه که اکنون درباره وضعیت مادرم می توانم بگویم این است که حال جسمانی وی رو به وخامت است. 

در خصوص انتقال وی به زندان نیز باید بگویم که آن دو (پدرم و مادرم) پیشتر در کنار هم نگهداری می شدند اما تا جایی که اکنون می دانم، آن ها اکنون جدا از یکدیگر قرار گرفته اند. درحال حاضر نیز از جزئیات بیشتری در خصوص وضعیتشان اطلاع ندارم.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حقوق بشر شیخ زکزاکی دولت نیجریه شیعیان نیجریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۱۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از فداکاری و ایثار یک مادر در سیل کازرون

بعد از ظهر چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ در چند لحظه و در مدت کوتاهی با رعد و برق، باران باریدن گرفت و به گونه‌ای بود که معابر دچار آبگرفتگی شد و جوی آب قابل مشاهده نبود. در آن هنگام مردم شهر کازرون شاهد فداکاری مادری ۵۰ ساله بودند که برای نجات یک مرد سالخورده به آب زد.

این بانوی فداکار ۲ فرزند پسر ۱۷ و ۱۲ ساله دارد. محمدمهدی دهقان، پسر بزرگ این خانم ایثارگر در مورد شب حادثه می‌گوید: با مادرم، برای خرید نان به نانوایی رفته بودیم که ناگهان باران گرفت. شدت بارش زیاد بود و ما بعد از خرید نان سوار ماشین شده و به خانه رفتیم.

او ادامه داد: شدت بارش باران به حدی بود که رانندگی سخت شده بود، به‌طوری برای لحظاتی در گوشه خیابان توقف کردیم به امید اینکه باران کمتر شود، اما هر لحظه شدت باران بیشتر می‌شد.

پسر این بانوی ایثارگر اضافه کرد: وقتی به خیابان تپه شادی رسیدیم، پیرمردی را دیدیم که داخل جوی آب افتاده و در سیلاب گرفتار شده بود و هر لحظه امکان داشت آب او را با خود ببرد که از آنجا که سیلاب سطح خیابان را هم گرفته بود کسی نمی‌توانست به پیرمرد کمک کند.

زن ۵۰ساله و پسرش نمی‌توانستند پیرمرد را در همان حال رها کنند، این بود که تصمیم گرفتند هرطوری شده او را نجات دهند.

محمدمهدی دهقان در ادامه بیان کرد: با ماشین به سمت پیرمرد رفتیم، اما آب خیلی بالا آمده بود و شدت سیل زیاد شده بود. من از ماشین پیاده شدم و به سوی پیرمرد رفتم و مادرم نیز پشت سرم آمد و دائم فریاد می‌زد که مواظب باشم و احتیاط کنم، اما شرایط طوری بود که من نمی‌توانستم به پیرمرد کمک کنم، بنابراین مادرم دست به‌کار شد و به سوی پیرمرد رفت و هر طوری بود او را از جوی آب بیرون کشید، اما درهمان لحظه پایش سر خورد و خودش داخل جوی افتاد.

او افزود: سیلاب، مادرم را با خود برد و من هرچه دویدم نتوانستم او را بگیرم، تا جایی که او زیر پلی گیر کرد و زیر آب ماند و امکان نجاتش هم وجود نداشت.

پسر بانوی فداکار تصریح کرد: پسر این زن که با یادآوری لحظاتی که مادرش در سیلاب گیر افتاده بود، بغض کرده، ادامه می‌دهد: همان لحظه به آتش‌نشانی زنگ زدیم، اما آن‌ها در ترافیک مانده بودند.

او بیان کرد: باران همچنان می‌بارید و ما نمی‌دانستیم در این لحظات هولناک چه کاری باید انجام دهیم. مادرم به زیر آب رفته بود و چند نفر که آنجا بودند برای نجات مادرم تلاش کردند تا او را از زیر آب بیرون بکشند.

محمد مهدی اضافه کرد: بالاخره بعد از اینکه مادرم مدت زمان طولانی زیر آب مانده بود، او را بیرون کشیدیم، اما مادرم نفس نمی‌کشید، حتی آمبولانس هم در راه گیر کرده بود و وقتی خود را به مادرم رساند، خیلی دیر شده بود، مادرم دیگر ضربان نداشت و هرچه به او شوک دادند فایده‌ای نداشت و او جانش را از دست داد.

روایت فداکاری این زن هر چند غمناک است، اما این ایثارگری در یاد و خاطر مردم استان فارس و بخصوص شهرستان کازرون باقی خواهد ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • اسرائیل نمی‌تواند از قاعده تنبیه اشتباهاتش سالم بیرون برود
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران کرد؟
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران نکرد
  • کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر جبران شد؟
  • بارش‌های اخیر کبود آب تهران را جبران نکرد
  • روایتی از فداکاری و ایثار یک مادر در سیل کازرون
  • استان مرکزی میزبان آزمون کشوری درجه ایثار خواهد بود
  • علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟
  • به ما می‌گویند «مرغ عشق»