Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سید مسلم سید الحسینی عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران در بازدید از نخستین نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری و اقتصادی و در غرفه منطقه ثامن شهرداری مشهد، گفت: این رویداد مهم برای معرفی فرصت‌ها و ظرفیت‌های سرمایه گذاری در شهر مشهد به عنوان یک ضرورت در روند جذب سرمایه گذاری برای تکمیل طرح بافت پیرامون حرم مطهر رضوی و همچنین ایجاد اشتغال و کارآفرینی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او تصریح کرد: شهر‌ها به عنوان موتور محرک توسعه هستند و نقش خیلی مهمی در اقتصاد ملی کشور دارند.

سید الحسینی ابعاد مهم پایداری شهری را در رسیدن به اقتصاد پایدار و افزایش توان رقابتی شهر‌ها در سطح ملی و جهانی دانست و گفت: این مهم  می تواند سهم بیشتری از سرمایه گذاری را به خود جذب کند.

او ادامه داد: جذب سرمایه و هرگونه اقدام در این خصوص در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی کمک به پیشرفت آن خواهد بود.

عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: باز آفرینی شهری در راستای بهسازی بافت با نگاه پایداری، باید با توجه به ظرفیت‌های درونی و اقدامات همسو با وجهه و حیثیت مکان و حفظ و ارتقای ارزش‌های ملموس و نا ملموس آن باشد.

او ادامه داد: بهسازی و نوسازی بخاطر ماهیت ارزش آفرینی آن به مثابه یک صنعت تعبیر می‌شود که به دنبال خلق ارزش افزوده است.

او تصریح کرد: ظرفیت‌های اقتصادی فراوانی در حوزه تولید مسکن و برنامه‌های بهسازی و نوسازی برای حضور سرمایه، اعم از کلان و خرد وجود دارد، اما این امر مستلزم پذیرش تفکر جدید مبتنی بر تعامل بین نهاد‌های متصدی برنامه ریزی و بازار است.

سید الحسینی بیان کرد: رویکرد شرکت بازآفرینی شهری ایران برای توسعه بافت‌های نا کارآمد شهری در تعامل محیط رقابتی با ارتقای توان رقابتی بر اساس ارزش آفرینی و تکیه بر ظرفیت‌های درونی است.

او افزود: بافت پیرامون حرم مطهر رضوی واجد دارایی‌ها و ارزش‌های مادی و غیر مادی هست که با بهره گیری از مدل مدیریتی خلاق، استفاده صحیح از بازار سرمایه و مشارکت شهروندان باید پاسخ گویی به نیاز‌های معاصر موفق باشد وخوشبختانه در نگاه امروزی مدیریت بافت اطرافت حرم ما شاهد توجه بهتر و بیشتر به احیائ فضا‌های عمومی و شهری هستیم که این اقدامات برای ارتقای حیات شهری باید تداوم یابد.

او با بیان اینکه شهر مشهد و بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی در سطح دنیا نماد مذهبی کشور ماست، گفت: ما شدیداً نیازمند اجماع و همگرایی و عزم جدی همه ذی نفعان اعم از مردم و حوزه‌های دولتی، عمومی، خصوصی و شهرداری برای تعیین تکلیف برنامه توسعه و پیش برد اقدامات توسعه‌ای در این بافت هستیم.

عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: ما در سطح کشور‌های منطقه رقیب داریم و باید بتوانیم سطح خدمات و کیفیت و وجهه بافت را ارتقاء بدهیم و فرصت‌ها را از دست ندهیم.

او ادامه داد: بافت پیرامونی حرم مطهر مستعد توسعه است و باید شهروندان و سرمایه گذارانی که دارایی‌ها و قابلیت‌هایی در این حوزه دارند، از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل شوند تا فضایی برای جذب سرمایه‌های کلان و خرد داخلی و خارجی ایجاد شود.

سید الحسینی بیان کرد: محله محوری دیدگاه کلی برای توسعه همه بافت‌ها ومحلات هدف و ماموریت شرکت بازآفرینی شهری ایران است و در راس آن‌ها بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی است، که در نهایت ارزش آفرینی و ارتقاء ارزش‌ها است، که پیش شرط آن، پذیرش ارزش در قالب معنایی مشترک از اتحاد و تعلق ذی نفعان است.   انتهای پیام//ف.ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی سرمایه گذاری شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۰۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدید زوال باغ ملی گیاه‌شناسی بر اثر توسعه شهری نامتوازن

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، باغ گیاه شناسی ملی ایران با قدمت طولانی ۵۵ ساله بالغ بر ۴۰۰۰ گونه گیاهی بومی، انحصاری، نادر و در معرض خطر انقراض را در خود جای داده است و طی دهه‌های اخیر به یک اثر ملی منحصربه فرد تبدیل شده است؛ به گونه‌ای که صرفاً ارزش خدمات تفرجی- حفاظتی به این گنجینه ملی، ۵۴۳ میلیون دلار در سال برآورد می‌شود.

دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در گزارشی با عنوان «تهدید زوال باغ ملی گیاه‌شناسی بر اثر توسعه شهری نامتوازن» بیان می‌کند که باغ‌های گیاه‌شناسی، مکان‌هایی هستند که مجموعه‌هایی از گیاهان زنده را با اهداف پژوهش، حفاظت، نمایش و آموزش نگهداری می‌کنند. باغ‌های گیاه‌شناسی نقش مهمی را در حفظ تنوع زیستی ایفا می‌کنند. این باغ‌ها که عموماً در فضا‌های شهری قرار گرفته‌اند؛ باعث ایجاد پیوند دوباره انسان و طبیعت شده و به بخشی از اکوسیستم شهری بدل شده‌اند.

 باغ‌های گیاه‌شناسی ملی

در این گزارش آمده است که باغ گیاه‌شناسی ملی ایران طی دهه‌های اخیر به یک اثر ملی منحصربه‌فرد در موضوع حفاظت از ذخایر ژنتیکی در مجاورت پایتخت تبدیل شده‌است. این باغ در مقایسه با دیگر باغ‌های گیاه‌شناسی ملی در جهان در رتبه سوم از منظر تعداد گونه‌های مورد حفاظت و در رتبه پنجم از منظر وسعت قرار دارد.

این گزارش مطرح می‌کند که طی سالیان اخیر توسعه نامتوازن شهری در منطقه ۲۲ و بلندمرتبه‌سازی‌ها در مجاورت این باغ، نگرانی‌هایی را بابت زوال این باغ ایجاد کرده که در این راستا گزارش حاضر سعی کرده است، ضمن بررسی ارزش‌های مختلف این باغ اعم از ارزش‌های اکولوژیکی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، مروری بر ضوابط حریم باغ‌های گیاه‌شناسی در جهان و ایران داشته‌باشد و پیامد‌های مختلف عدم رعایت حریم را به برنامه‌ریزان شهری گوشزد کند. 

 ارزش‌های باغ‌های گیاه‌شناسی 

در این گزارش بیان می‌شود که ارزش‌های باغ‌های گیاه‌شناسی در نگاه کلی به دو دسته ارزش‌های بهره‌برداری (شامل موجودیت، میراث آیندگان و نوع‌دوستی) و ارزش‌های غیر‌بهره‌برداری (شامل استفاده مستقیم و غیر‌مستقیم) قابل طبقه‌بندی است. در‌خصوص باغ ملی گیاه‌شناسی ایران اگرچه تاکنون ارزش‌گذاری اقتصادی رسمی توسط هیچ‌یک از دستگاه‌های متولی در کشور انجام نشده است، اما براساس مطالعات پیشین در‌صورتی‌که این باغ به‌عنوان ثروت ملی کلی ایرانیان در نظر گرفته شود، صرفاً ارزش خدمات تفرجی- حفاظتی به این گنجینه ملی برابر با ۵۴۳،۸۳۵،۸۵۰ دلار در سال برآورد می‌شود. 

این گزارش ادامه می‌دهد که رعایت حریم باغ‌های گیاه‌شناسی به‌واسطه حفاظت از این باغ‌ها به‌عنوان زیستگاه‌های انسان‌ساخت در سطح جهان همواره مورد توجه بوده است. به‌طور مثال در باغ گیاه‌شناسی کیو در لندن که ۱۳۲ هکتار وسعت دارد، یک منطقه حائل با وسعت ۳۵۰ هکتار در نظر گرفته شده‌است که نشان از اهمیت منطقه حائل برای حفظ کارکرد و حفاظت فیزیکی باغ‌های گیاه‌شناسی دارد. در ایران نیز مطابق با رویه انجام گرفته در سایر کشورها، حریم باغ ملی گیاه‌شناسی در سال ۱۴۰۱ به تصویب رسیده است که براساس آن ضلع شمالی باغ گیاه‌شناسی در جنوب اتوبان شهید همدانی جزء حریم باغ بوده و حداکثر ارتفاع مجاز ساخت برای کاربری‌های مجاز در این محدوده با رعایت سایر ضوابط حریم ۱۵ متر تعیین شده‌است. 

 پیامد‌های ناگوار بلندمرتبه‌سازی در مجاورت باغ ملی گیاه‌شناسی

این گزارش توضیح می‌دهد که بلندمرتبه‌سازی در مجاورت باغ ملی گیاه‌شناسی می‌تواند پیامد‌های ناگواری نظیر کاهش شدید سفره‌های آب زیرزمینی منطقه و باغ، خزان زودرس گونه‌های گیاهی به‌دلیل کاهش وزش باد و جریان‌های خنک‌کننده، تشکیل جزایر حرارتی و افزایش دما در میکروکلیما‌های باغ و خشکیدگی گیاهان حساس و نیمه‌حساس، افزایش میزان و گستره گردوغبار، اخلال در تبادل گازی و فتوسنتز و بروز ضعف در گیاهان، افزایش آلودگی‌های صوتی و در‌نتیجه کوچ و نابودی جانوران موجود در این اکوسیستم، به‌هم خوردن تعادل نوری و اکولوژیکی و درنهایت زوال درختان و نابودی منظر را به‌همراه داشته‌باشد. 

باغ ملی گیاه‌شناسی ایران هسته مرکزی بوم‌شناختی

در این گزارش آمده است که با توجه به اینکه درختان و گیاهان باغ ملی گیاه‌شناسی ایران، دارای تنوع زیادی در بافت، شکل و رنگ هستند، ازاین‌رو هسته مرکزی بوم‌شناختی یک چشم‌انداز را رقم می‌زنند و علاوه‌بر جنبه‌های زیبایی‌شناسی، منفک‌کننده کاربری‌های مختلف و از بین برنده سیمای نامطلوب عوامل مصنوع هستند. در شرایطی که ساختمان‌های بلندمرتبه و توده‌های فشرده بنا‌های سیمانی و فولادی، نمای این پهنه سبز ارزشمند را از بین ببرند، لذا امکان خلق و تأکید بر توجه و نگاه به عناصر طبیعی که در به نظم کشیدن سیمای محیط، تأثیر روان‌شناختی دارد، از بین خواهد رفت.

این گزارش مطرح می‌کند که با توجه به این نکته مهم که در صورت بدعت‌گذاری صدور مجوز بلندمرتبه‌سازی در حریم باغ گیاه‌شناسی، زمینه برای دست‌اندازی بیشتر و صدور مجوز‌های جدید هموار خواهد شد، پیشنهاداتی برای جلوگیری از زوال تدریجی باغ ملی گیاه شناسی ایران مطرح ارائه می‌شود: حفظ حریم و رعایت ضوابط استقرار واحد‌های گروه خدماتی در اطراف باغ ملی گیاه‌شناسی، توقف ساخت‌وساز و ابطال پروانه‌های صادره با رعایت حقوق و جلوگیری از ضرر مالکان، آموزش، آگاهی‌رسانی و تبیین جایگاه باغ گیاه‌شناسی به‌عنوان یک سرمایه و گنجینه ملی برای عموم مردم ایران اسلامی، ثبت باغ ملی گیاه‌شناسی به‌عنوان میراث جهانی یونسکو، تصویب ضوابط حریم برای دیگر باغ‌های گیاه‌شناسی کشور. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده
  • تهدید زوال باغ ملی گیاه‌شناسی بر اثر توسعه شهری نامتوازن
  • اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • توسعه و نوسازی شهر بوشهر مستلزم نگاه ملی است
  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد