Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@04:27:55 GMT

تاثیر یک تا ۸ درصدی فساد بر رشد اقتصادی

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۰۳۴۳

تاثیر یک تا ۸ درصدی فساد بر رشد اقتصادی

رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد که گسترش فساد در اقتصاد در کنار کاهش اعتماد عمومی بر رشد اقتصادی کشور تاثیر منفی یک تا ۸ درصدی می‌گذارد.

به گزارش ایسنا، غلامحسین شافعی در "پنجمین همایش مبارزه با فساد" اظهار کرد: یکی از مسائلی که امروز جامعه ما را تهدید می‌کند، سقوط اخلاق است که می‌تواند از مشکلات اقتصادی نیز خطرناک‌تر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر قبح فساد ریخته شود قطعا سقوط اخلاق نیز سرعت خواهد گرفت.

وی با بیان این که تنها یک درصد از مردم هستند که تحت هر شرایطی فساد می‌کنند، بیان کرد: در کنار آن یک درصد جامعه قطعا فساد نخواهد کرد و در این بین ۹۸ درصد از جامعه قرار دارد که با توجه به شرایط کشور تصمیم می‌گیرد که به سمت فساد حرکت کند یا در مقابل آن بایستد.

در ادامه این نشست مسعود خوانساری - رئیس اتاق بازرگانی تهران - نیز با بیان این که بخش خصوصی اولین قربانی فساد در اقتصاد است، توضیح داد: هر چه فساد کمتر باشد و شفافیت اقتصادی وارد شود، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران می‌تواند با راحتی بیشتری به اقتصاد وارد شده و فضا را برای رشد فراهم کنند.

به گفته وی، این که دامنه فساد از میلیون تومان به میلیارد تومان برسد قابل قبول نیست. تصدی‌گری اقتصادی دولت یکی از زمینه‌های به وجود آمدن این فساد است و اگر دولت کار را به مردم بسپارد و مشکلاتی همچون بخشنامه‌های متعدد را کنار بگذارد، قطعا شرایط فساد کمتر خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان این که تسهیلات یک شبه یکی از عوامل فسادزا در اقتصاد به شمار می‌رود، بیان کرد: این که ما ناگهان تصمیم می‌گیریم صادرات یا واردات یک کالا را مسدود کنیم، در شرایطی که آمریکا برای تحریم ما چند ماه زمان می‌گذارد، قطعا به نفع اقتصاد ایران نخواهد بود. در این حوزه شکل گیری دولت الکترونیک و شفاف سازی فرآیندها اهمیت زیادی دارد. ما باید به این موضوع توجه کنیم که صرف برخورد با فساد مشکلات را حل نمی‌کند بلکه باید منشا فساد در اقتصاد ریشه کن شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فساد اقتصادی غلامحسین شافعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۰۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار متفاوت به روسای قوا تا کارمان به فاجعه نکشیده!

فرشاد مومنی، اقتصاددان و استاد تمام دانشگاه علامه طباطبایی در نشست بررسی کتاب «تسخیر دولت» در انتقاد از وضعیت موجود گفت: چقدر قبیح و چقدر سقوط اندیشه‌ای در جمهوری اسلامی محسوب می‌شود که شهید مطهری در یکی از سخنرانی‌های خود قسم جلاله می‌خورد و می‌گوید اگر جمهوری اسلامی تاسیس بشود تلاش می‌کنم تا برای معرفی مارکسیست در دانشکده الهیات یک استاد بسیار باورمند و باکیفیت بیاورم.

به گزارش «اطلاعات آنلاین»، او گفت: ببینید از آنجا به کجا‌ها سقوط کرده ایم و دامنه حذف و سانسور کردن اندیشه‌ها به کجا رسیده است. به جایی رسیده‌ایم که حتی اندیشه‌های شریعتی هم توسط برخی تحمل نمی‌شود و کتاب مطهری را به جای نقد کردن خمیر می‌کنند، و این کار‌ها را به نام دین انجام می‌دهند.

وی افزود»: با تکیه بر کتاب تسخیر دولت سه نشانه اصلی وجود دارد که حاکی از پدیده تسخیر دولت است که این سه نشانه عبارت است از تسلط پول و سرمایه بر سیاست‌گذاری‌ها، عدم تغییر سیاست‌ها با تغییر دولت‌ها و افراد، و عدم توجه به مسائل واقعی جامعه.

مومنی هشدار داد: در ایران سالم‌ترین و باشرافت‌ترین افراد متهم به نفوذ می‌شوند! نفوذی کسانی‌اند که فقر و فلاکت و وابستگی را افزایش می‌دهند.

این اقتصاددان مشهور خطاب به روسای قوا گفت: تا کار به فاجعه نکشیده رویه‌ها را تغییر دهید. در تجربه قبلی حکومت یکدست، رییس جمهور وقت تمام منتقدان خود را به فساد متهم می‌کرد، اما بی‌سابقه‌ترین سقوط در شاخص فساد در دوره احمدی نژاد رقم خورد.

به گفته وی، مرکز پژوهش‌ها می‌گوید ۱۳۹۹ رتبه ایران از نظر کیفیت محیط زیست ۶۷ بوده و الان به ۱۳۳ رسیده است. این فرونشست‌ها، گسل‌ها، آلودگی‌ها و بحران آب انقدر کم اهمیت است؟

مومنی با بیان اینکه الان وقت بریدن و کنار کشیدن نیست گفت: جامعه ما بیش از هر زمانی دیگری به ارتقای بنیه اندیشه‌ای نیازمند است پس تا اطلاع ثانوی افسردگی، سرخوردگی و بریدن ممنوع!

دیگر خبرها

  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • لبه تیغ
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • هشدار متفاوت به روسای قوا تا کارمان به فاجعه نکشیده!
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد