Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@09:41:59 GMT

شرط آمریکا برای ساخت نیروگاه اتمی در عربستان سعودی

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۶۶۴۹

شرط آمریکا برای ساخت نیروگاه اتمی در عربستان سعودی

دو منبع دموکرات در کنگره ایالات متحده می‌گویند در لایحه قانون دفاع ملی این کشور، شرطی برای دولت‌هایی مانند ریاض که خواستار ساخت نیروگاه اتمی توسط آمریکا در کشورهایشان هستند، گنجانده شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ منابعی در کنگره آمریکا می‌گویند عربستان سعودی و دیگر کشورهایی که می‌خواهند از فناوری آمریکا برای ساخت نیروگاه اتمی استفاده کنند، باید رژیم‌های بازرسی سازمان ملل را ذیل یک قانون تصویب کنند تا در لایحه سیاست دفاعی آمریکا گنجانده شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، دو دستیار دموکرات در کنگره آمریکا بامداد سه‌شنبه گفتند این لایحه از کشورهای مذکور از جمله عربستان سعودی می‌خواهد که به پروتکل الحاقی پیوسته و بر اساس آن، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هر زمان که خواستند از تاسیسات آنها برای مطمئن شدن از عدم تولید مواد ساخت بمب اتمی، بازدید کنند.

پروتکل الحاقی به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) سندی است که به منظور تقویت کارایی سیستم پادمان در راستای مشارکت در اهداف منع گسترش هسته‌ای جهانی، برای کشورهایی که دارای موافقت‌نامه پادمان با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند، طراحی شده ‌است. کشورهای عضو آژانس باید پروتکل الحاقی را به عنوان «ضمیمه توافق جامع پادمان» می‌پذیرفتند. بر پایه این پروتکل بازرسی حق آژانس است و برخلاف بازرسی ویژه، نیازی به تصویب شورای حکام دارد.

به نوشته رویترز، مورد مذکور در لایحه 700 میلیارد دلاری «قانون مجوز دفاع ملی» گنجانده شده که در هفته جاری رونمایی می‌شود و کنگره آمریکا باید آن را تصویب کند.

تحلیلگران عدم اشاعه با مثبت ارزیابی کردن این اقدام درباره عربستان سعودی، می‌گویند به دلیل سعودی‌ها رفتارهای نادرستی دارند، کنگره آمریکا باید اقدامات بیشتری برای نظارت و کنترل فعالیت‌های هسته‌ای آنها انجام دهد.

چند ماه پیش «ریک پری» وزیر سابق انرژی آمریکا هم در یک جلسه استماع کنگره گفته بود که همکاری‌ هسته‌ای این کشور با عربستان سعودی منوط به موافقت ریاض با اجرای پروتکل الحاقی است. (جزئیات بیشتر)

رویترز پیشتر نوشته بود ریاض در نظر دارد در سال ۲۰۲۰ میلادی برای ساختن دو رآکتور هسته‌ای تجاری خود مناقصه چند میلیارد دلاری برگزار کند، مناقصه‌ای که تاکنون چند بار زمان آن به تاخیر افتاده است. آمریکا، کره جنوبی، روسیه، چین و فرانسه در حال رقابت برای پیروزی در این مناقصه هستند.

ریک پری همچنین در تاریخ بیست‌وسوم شهریور طی دیدار با همتای سعودی خود گفت اگر عربستانی‌ها می‌خواهند به انرژی اتمی دست پیدا کنند باید استانداردها را رعایت کنند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۶۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!

شرکت بوئینگ تایید کرده که قصد دارد با فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس ۲» به عربستان سعودی، درآمد‌های خود از این نسل جنگنده را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیما‌های اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»
  • از بتن‌ریزی در اراک تا بتن‌ریزی برای ساخت جزیره هسته‌ای
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان