Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@07:59:57 GMT

برخلاف توصیه همتی ، خریداران دلار سود خوبی بردند

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۷۲۰۸

برخلاف توصیه همتی ، خریداران دلار سود خوبی بردند

ساعت 24 -عبدالناصر همتی رییس بانک مرکزی ایران پس از انکه تاخیر صادرکنندگان ایرانی را دلیل اصلی افزایش نرخ ارزهای معتبر در بازار ایران معرفی کرد گویا فهمید به بیراهه زده و حرف چند ر وز جلوتر خود در دفاع از رفتار صادرکنندگان را نقض کرده است.

 رییس کل بانک مرکزی حالا تحریک  از بیرون مرزها ، رخدادهای عراق ، ناآرامی های آبان ماه  و افزایش قیمت بنزین و سرانجا م شایعه درباره بودجه 1399 را از دلایل اصلی افزایش نرخ تبدیل ارزهای معتبر به ریال ایران دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همتی که همین دو- سه روز پیش مطابق معمول به خریداران ارز هشدار می دهد ریسک بالایی را پذیرفته اند که  دلار یا یورو خریده اید حالا دیگر این را نمی گوید و از نصیحت کردن روشن و جدی خریداران ارز دست برداشته است. تحولات قیمت دلار در یک ماه تازه سپری شده و افزایش قیمت 600 تومانی هردلار آمریکا تنها دریک روز و رشد 21 درصدی این ارز در یک ماه تازه سپری شده  نشان داد همتی بازار را نمی شناسد یا می شناسد و می خواهد با شل کردن بازار منابع تازه ای برا ی هزینه های اخر سال جاری دولت فراهم کردند دیروز همزمان با جهش ۶۰۰ تومانی نرخ رسمی دلار، بازار آزاد تهران شاهد صعود نرخ فروش دلار آمریکا به بالاترین حد در شش ماه گذشته بود.بانک مرکزی ایران در آغاز معاملات روز دوشنبه بازار ارز با ثبت نرخ فروش ۱۳ هزار و ۵۵۰ تومانی دلار در سامانه رسمی صرافی‌های بانکی سعی کرد با حمله به نرخ بازار آزاد، ضمن کاهش فاصله نرخ‌ها در دو بازار رسمی و آزاد، شتاب صعود آن را کاهش دهد.در پی این اقدام، بهای فروش دلار در بازار آزاد تهران از مرز ۱۳ هزار و ۸۵۰ تومان گذشت ولی فاصله نرخ دو بازار از حدود ۵۳۰ تومان در مبادلات روز یک‌شنبه به حدود ۳۰۰ تومان در جریان خرید و فروش‌های روز دوشنبه کاهش یافت.در همین حال هر یورو نیز در بازار رسمی و آزاد به ترتیب ۱۴ هزار و ۸۵۰ و ۱۵ هزار و ۳۵۰ تومان فروخته شد.همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران روز دوشنبه و در واکنش به افت ۲۱ درصدی ارزش برابری ریال طی یک ماه گذشته، گفت:« صبر ما زیاد است و هیجانی برخورد نخواهیم کرد.» واقعیت این است که همتی تصوری غیردقیق از بازار ارز و اصولا کارکرد نظام آزاد قیمتهادارد و تاوقتی نگاهش به بازار ارز این است که دیگران توطئه می کنند و مبانی بازار همان است که یک ماه پیش بوده است نباید امید وار بود واقعیت ها را ببیند. در اینجا باید به همتی توضیح داد اگر به دانش اقتصاد اعتقاد دارید بدانید بازار این کالا با زور و تهدید و ارعاب به اراده و خواست شما در میان مدت برنمی گردد. تا وقتی همتی قبول ندارد بازار ارز به دلیل اقتصادی  به بالا می رود روزگار همین است و او می خواهد با نصیحت و البته تهدید مردم را از ورود به بازار ارز منع کند.نرخ سوددلار در ماهای تازه سپری شده به طور میانگین 30 درصد بوده است که نرخ سودباایی به حساب می آید.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۷۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات گوشت گرم از آفریقا

معاون ارتقای کسب و کار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود، گفت: در رابطه با تجارت آزاد با پاکستان منتظر پاسخ طرف پاکستانی هستیم.

به گزارش ایسنا، سید محمدصادق قنادزاده در حاشیه نشست خبری ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه مذاکرات تجارت آزاد ایران و پاکستان آغاز شده، اظهار کرد: در این رابطه چهار دور مذاکره انجام شده و قبل از سفر اخیر رئیس جمهور هم بخشی از مذاکرات پیش رفته و تبادل لیست و سند انجام شده است. در حال حاضر منتظر پاسخ طرف پاکستانی هستیم.

وی ابراز امیدواری کرد که تجارت آزاد با پاکستان سال جاری اجرا شود و گفت: همه کشور‌ها از تولید داخل خودشان حمایت می‌کنند. پاکستان هم به صادرات محصولات کشاورزی و نساجی خود اهمیت می‌دهد. به طور کلی تجارت آزاد کار ساده‌ای نیست، اما دو کشور تمایل دارند.

قنادزاده با بیان اینکه مواقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا به مجلس ارسال شده، تصریح کرد: سایر کشور‌ها هم تا پایان بهار مصوبه مجلس خود را خواهند گرفت و ما هم امیدواریم تا پایان مجلس فعلی این موضوع در مجلس ما هم به نتیجه برسد.

معاون ارتقای کسب و کار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه تجارت ترجیحی بین ایران و پاکستان در حال انجام است، گفت: پاکستان کشور بزرگی است و با توجه مرز مشترک ظرفیت همکاری بالایی بین دو کشور هست.

به گفته وی در حال حاضر دو کشور برای رسیدن به تجارت ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری کردند. همچنین در سند ۵ ساله همکاری دو کشور دیده شده که تجارت ایران و پاکستان تا سال ۱۴۰۳ به ۵ میلیارد دلار برسد.

تجارت بیش از ۲.۵ میلیارد دلاری غیررسمی با پاکستان

قنادزاده بابیان اینکه یکی از مشکلات تجارت دو کشور تجارت غیررسمی است، تصریح کرد: اگر تجارت غیررسمی به تجارت رسمی تبدیل شود، می‌توان گفت همین الان هم تجارت ۵ میلیارد دلاری بین دو کشور محقق شده است. چرا که تجارت رسمی دو کشور حدود ۲.۵ میلیارد دلار است، اما اگر تجارت غیررسمی هم مصاحبه شود حداقل دو برابر این رقم است. در مجموع هدف گذاری شده در کوتاه مدت تجارت دو کشور به ۱۰ میلیارد دلار برسد.

وی درباره تجارت ایران و قاره آفریقا نیز اظهار کرد: قاره آفریقا ۱۲۰۰ میلیارد دلار تجارت دارد. بازار کشور‌های آفریقایی بسیار بزرگ است و در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، نفت، گاز، پتروشیمی و ... می‌توان در این کشور فعالیت کرد و در حوزه‌های مختلف با توجه به مواد اولیه موجود در این کشور می‌توان برای تولید مشترک برنامه‌ریزی کرد.

قنادزاده در پاسخ به این سوال که آیا قرار است یک هیئت تجاری از کره شمالی نیز برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران بیاید، گفت: هنوز هیئتی وارد نشده، تا قبل از برگزاری نمایشگاه و حضور کشور‌های مختلف در نمایشگاه نمی‌توانیم بگوییم به طور قطع چه کشوری برای بازدید از این نمایشگاه حضور خواهد داشت.

وی درباره واردات گوشت از آفریقا نیز گفت: در حال حاضر گوشت گرم از کنیا به صورت منظم و هفته‌ای دو تا سه بار انجام می‌شود. واردات گوشت گرم از آفریقای جنوبی و تانزانیا هم به زودی شروع می‌شود. یکی از باکیفیت‌ترین گوشت‌ها، گوشت آفریقا است. حجم واردات هم متنوع است و از ۷۰ تا ۸۰ تن در روز شروع شده و نوسان داشته است.

دیگر خبرها

  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر این تغییر باشند
  • دلار به کانال ۶۲ هزار تومان بازگشت / خریداران دست نگه داشته‌اند
  • دلار با کاهش تنش‌های سیاسی برمی‌گردد/ عده‌ای برخلاف منافع ملی بازار ارز را بهم می‌زنند
  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • واردات گوشت گرم از آفریقا
  • ورود دلار آزاد به کانال ۶۳ هزارتومانی/ خریدار نیست
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید
  • سوئیس ۳۱۸ میلیون دلار از دارایی‌های روسیه را آزاد کرد