Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@22:35:17 GMT

اشتغال 45 هزار نفر با رونق کشت گلخانه ای در هرمزگان

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۱۰۰۱

اشتغال 45 هزار نفر با رونق کشت گلخانه ای در هرمزگان

گلخانه دار نمونه هرمزگانی با اشاره به اشتتغالزایی 320 نفری در گلخانه خود گفت: در بحث صادرات محصولات کشاورزی هیچ تضمینی برای تولید کننده وجود ندارد که آیا با وجود تحرم ها می‌تواند محصول خود را صادر کند و این امر انگیزه کشاورز را برای تولید کاهش می‌دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ کشت گلخانه ای محصولات کشاورزی، یکی از راه های مدرن برای مبارزه با سرما، گرما و کم آبی به شمار می رود و هنگامی که غول خشکسالی کشورمان را فرا گرفته و بسیاری از استان ها با مشکل کم آبی مواجه هستند احداث گلخانه می تواند گزینه ای مناسب برای تولید میوه و سبزیجات در مناطق مختلف باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشاورزی در گلخانه ها نسبت به کشاورزی در فضای آزاد و زمین ها دارای دردسر و مشکلات کمتری است و بازه زمانی برای به ثمر نشستن و برداشت محصولات نیز نسبت به کشاورزی سنتی کوتاه تر بوده و همه این ها دست به دست هم داده تا این روش نوین تبدیل به یکی از سود آورترین بخش های کشاورزی شود.

نیاز روز افزون بازار به سبزی و صیفی جات خارج از فصل همچنین مزیت های دیگر نظیر اشتغالزایی بیشتر، تولید محصول سالم و مرغوب تر باعث شده سود دهی بخش گلخانه ای ده ها برابر بیشتر از کشاورزی معمولی باشد.

در این روزها که کم آبی و خشکسالی کل کشور را فرا گرفته استان هرمزگان نیز با مشکل آبی مواجه بوده به طوری که پدیده خشکسالی تاکنون باعث خشک شدن ۱۰۰ حلقه چاه کشاورزی و کاهش آب ۱۳۵ حلقه چاه بین ۳۰ تا ۷۰ درصد، بیلان منفی ۷۴ دشت و شور شدن ۳۸ دشت شده است.

اشتغال 45 هزار نفر با رونق کشت گلخانه ای در هرمزگان

در حالی که کشت محصولات گلخانه ای نسبت به کشاورزی سنتی 12 برابر کمتر نیاز به مصرف آب دارد راه برون رفت و مبارزه با بی آبی در هرمزگان و استان هایی که با خشکسالی دست و پنجه نرم می کنند رونق کشت گلخانه ای است.

هرمزگان به علت شرایط آب و هوایی خشک و کم آبی مکان مناسبی برای پرورش و تولید انواع محصولات گلخانه‌ای بوده که این امر حمایت مسئولان و برنامه ریزی هدفمند و منسجم در تولید محصولات سالم، پربازده، صادرات محور و بازار پسند در زمینه محصولات گلخانه ای را می طلبد.

به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان هم‌اکنون پنج هزار و ۱۳۶ هکتار سطح گلخانه‌ای در استان وجود دارد که در این زمینه برای ۴۵ هزار نفر اشتغال ایجاد شده؛ ۳ هزار و ۱۷۰ هکتار زیرساخت شهرک‌های گلخانه‌ای توسط شرکت شهرک‌های کشاورزی در استان احداث شده و یک هزار و ۹۶۶ هکتار نیز توسط بخش خصوصی اجرا می‌شود.

حاجی آباد پیشرو در تولید محصولات خارج از فصل در هرمزگان

شهرستان حاجی آباد که پیشرو در تولیدات محصولات خارج از فصل در هرمزگان بوده در حال حاضر دارای 155 هکتار سطح زیر کشت گلخانه ای است و در فصل زمستان محصولات خارج از فصل در این شهرستان تولید و علاوه بر تامین بازار استان به سراسر کشور نیز ارسال می شود.

حمید جهانگیری، فرماندار حاجی آباد در گفتگو با خبرنگار هرمز با بیان اینکه این شهرستان رتبه اول کشت گلخانه ای استان را به خود اختصاص داده است، گفت: از 155 هکتار سطح زیرکشت، 25 میلیون و 500 هزار تن محصول برداشت می شود.

فرماندار حاجی آباد محصولات کشت شده در گلخانه ها را شامل گوجه فرنگی و خیار عنوان و اضافه کرد: 70 درصد این کشتها مربوط به گوجه فرنگی و 30 درصد به خیار اختصاص دارد که عملکرد تولید گوجه فرنگی و خیار به ترتیب 200 و 150 تن در هر هکتار برآورد می شود.

جهانگیری بابیان اینکه محصولات گلخانه ای حاجی آباد علاوه بر تامین بازار های داخلی به خارج از کشور نیز صادر می شود، اظهار کرد: از ابتدای امسال تا کنون، 70 هکتار زمین کشاورزی در حاجی آباد زیر کشت گلخانه‌ای رفت که پیش بینی می شود تا پایان سال به ۲۰۰ هکتار برسد.

ضعف زیرساختی برای صادرات محصولات گلخانه ای وجود دارد

شاه نظری، گلخانه دار نمونه استان هرمزگان در گفتگو اختصاصی با خبرنگار هرمز اظهار کرد: حدود ۲۰ هکتار از سطح زیر کشت گلخانه ای به محصولاتی از قبیل گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و خربزه اختصاص دارد که در سال گذشته حدود ۷۰۰ تن گوجه فرنگی، ۳۰۰ تن فلفل، ۴۰۰ تن خربزه صادراتی تولید و بسته بندی و به کشورهای قزاقستان، روسیه، دوبی، و ارمنستان صادر شد.

کارآفرین نمونه هرمزگانی با اشاره به اشتتغالزایی 320 نفری در گلخانه خود عنوان کرد: ۱۲۰ نفر کارگر و ۴۰ نفر کارمند دائمی و ۱۶۰ نفر کارگر فصلی در سایت گلخانه ای در حال فعالیت هستند.

شاه نظری یکی از موانع صادرات محصولات کشاورزی را ضعف زیرساخت‌های صادراتی کشور عنوان کرد و افزود: باید یارانه صادرات محصولات کشاورزی و گلخانه ای اختصاص داده شود و از طرفی همکاری دو جانبه با کشور‌های همسایه در راستای صادرات محصولات کشاورزی گسترش یابد.

وی تصریح کرد: تا زمانی که تولید و بسته بندی به صورت سنتی انجام می‌شود، هزینه نهایی برای کشاورزان بالا می‌رود و این امر دلیلی بر کاهش صادرات محصولات کشاورزی است.

گلخانه دار نمونه استان هرمزگان خاطر نشان کرد: در بحث صادرات محصولات کشاورزی هیچ تضمینی برای تولید کننده وجود ندارد که آیا با وجود تحرم ها می‌تواند محصول خود را صادر کند و این امر انگیزه کشاورز را برای تولید کاهش می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۱۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند

مدیر کل سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به وارد آمدن خساراتی نظیر،‌ آبگرفتگی، خوابیدگی، ریزش خوشه و‌ شکستن دانه بر اثر بارش تگرک به ۱۴۵ هزار هکتار از محصولات کشاورزی، گفت: با این حال آسیبی به گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز وارد نشده است. - اخبار استانها -

 مجید نبی پور  در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در اهواز، با اشاره به خسارات وارد شده به محصولات کشاورزی در پی بارندگی‌های اخیر، بیان کرد: پیرو کشت پاییزی گندم که 754 هزار هکتار بود تاکنون 864 هزار تن گندم خریداری شده و موج دوم برداشت نیز از اواسط هفته آینده شروع خواهد شد.

وی افزود: از 864 هزار تن گندم خریداری شده فقط 43 هزار تن در مراکز‌ روباز باقی مانده بود که دارای پوشش پلاستیکی و کاور برزنتی هستند و آسیبی به آنها وارد نشده و طی روزهای آینده نیز به سیلوها منتقل خواهند شد.

مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان میزان بارندگی در دزفول و اندیمشک را بیش 100 میلیمتر و سایر شهرها را بیش 40 میلیمتر اعلام کرد و گفت: به دلیل شدت بالای بارندگی دچار خساراتی از جمله آبگرفتگی و خوابیدگی مزارع گندم شدیم و بارش‌های تگرگ باعث شکستگی ساقه گیاهان شده است.

نبی‌پور ادامه داد: به 145 هزار هکتار از محصولات کشاورزی خساراتی نظیر،‌ آبگرفتگی، خوابیدگی، ریزش خوشه و‌ شکستن دانه بر اثر تگرک وارد شده است.

وی بیان کرد: از سطح گندم آبی 194 هزار هکتار، سطح گندم دیم 172 هزار هکتار و سایر محصولات 25 هزار هکتار بیمه شده که در مجموع 392 هزار هکتار از محصولات کشاورزی دارای بیمه هستند.

مدیر کل جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه 49 درصد از سطح گندم آبی دارای بیمه است، عنوان کرد: ارزیابی خسارت ها بع‌صورت کلی شروع شده و در روزهای آینده خسارت ها دقیق‌تر برآورد خواهند شد.

آفتاب بیاید، برداشت محصولات دوباره آغاز می‌شود

معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز در این خصوص به خبرنگار تسنیم گفت: با توجه به شرایط جوی پیش رو و در صورت آفتابی بودن هوا، شروع مجدد برداشت‌ها آغاز خواهد شد. همچنین 2 هزار و 750 دستگاه کمباین در سطح استان، فعال و آماده به کار هستند و با توجه به این تعداد، سرعت برداشت گندم نیز بیشتر از سال زراعی گذشته بوده است.

عبدالرضا سید احمدی با بیان اینکه با توجه به برداشت 95 درصدی کلزا تاکنون خسارات بارندگی های اخیر برای محصول کلزا ناچیز بوده است، افزود: تاکنون 54 هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شده و فقط مقدار کمی از برداشت کلزا در سطح استان باقی مانده که این میزان در مقایسه با سال زراعی گذشته افزایش دو  برابری داشته است.

افزایش 20درصدی تولید گندم

مدیر بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان  درخصوص محصول چغدر قند نیز گفت: با توجه به اینکه رشد این محصول کامل بوده، در بارندگی اخیر خسارتی را متحمل نشده و تاکنون 3 هزار و 200 هکتار از مزارع چغندر قند برادشت شده و 17 هزار هکتار از آن باقی مانده است.

سید احمدی در خصوص محصول گندم نیز بیان کرد: باوجود بارندگی‌های  اخیر، میزان تولید گندم در سال زراعی جاری در مقایسه با سال گذشته افزایشی 20 درصدی داشته است.

انتهای پیام/735

دیگر خبرها

  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد