Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتقاد قدیمی از شیوه پذیرش دانشجو در مقطع ارشد، امسال در حالی دوباره بر سر زبان افتاده که اخیرا پس از سال‌ها وزارت علوم ساماندهی 19 سهمیه کنکور را در دستور کار قرار داده است.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، برخی کاربران فارس با ثبت سوژه‌‌ای در سامانه فارس من نسبت به طرح آ.ت.ت درباره شیوه پذیرش دانشجو در مقطع ارشد اعتراض کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از انتصاب معاون جدید آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، پیشنهاد تغییر روش پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد بار دیگر مطرح شد.

علی خاکی صدیق با استناد به گفته روسای دانشگاه‌های برتر کشور اعلام کرد که این مسئولان دانشگاهی نسبت به روش فعلی پذیرش دانشجو مقطع ارشد از طریق کنکور گلایه دارند و معتقدند که کنکور فعلی نمی‌تواند دانشجویان برتر را به این دانشگاه‌ها هدایت کند.

روسای دانشگاه‌های برتر کشور نسبت به روش فعلی پذیرش دانشجو مقطع ارشد از طریق کنکور گلایه دارند و معتقدند که کنکور فعلی نمی‌تواند دانشجویان برتر را به این دانشگاه‌ها هدایت کند

اما این موضوع با نظر موافق و مخالف بسیاری رو به رو شد.

یکی از منتقدان جدی این طرح، دانشجویانی هستند که در دانشگاه‌های برتر تحصیل نکرده اند؛ همچنین دانشجویانی که دانشگاه های آزاد، دانشگاه های غیرانتفاعی و دانشگاه‌های علمی کاربردی تحصیل خود را به پایان رسانده‌اند معتقدند که اگر این شیوه اجرایی شود، اعضای هیات علمی و اساتیدی که در دانشگاه های سطح یک مشغول مصاحبه با دانشجویان می‌شوند نظر بهتری نسبت به دانشجویانی که مقاطع تحصیلی پایین‌تر را در همان دانشگاه یا دانشگاه های برتر گذرانده‌اند خواهند داشت و با این روش شانس حضور دانشجویان دیگر دانشگاه ها در دانشگاه های برتر کاهش پیدا می‌کند.

*طرح آ. ت. ت رد شد

مخالفان این طرح می‌گویند در نتیجه این روش دانشجویی که در مقطع پایین تر نتوانسته به دانشگاه برتر راه پیدا کند در مقاطع بعدی هم حتی در صورت برخورداری از سطح علمی یکسان با دانشجویان دانشگاه برتر، شانس برابر نخواهد داشت.

پس از مطرح شدن این موضوع و در حالی که هنوز اجماع نظری روی تایید یا رد این طرح حاصل نشده بود، پیگیری‌ها از معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از رد شدن این طرح حکایت داشت.

خاکی صدیق گفت: این طرح از دستور کار خارج شده است؛ مگر اینکه شکل جدیدتری از طرح دوباره ارایه شود.

مخالفان طرح آ.ت.ت می‌گویند که اعضای هیات علمی و اساتیدی که در دانشگاه های سطح یک با متقاضیان مصاحبه خواهند کرد احتمالا نظر بهتری نسبت به دانشجویانی که مقاطع تحصیلی پایین‌تر را در همان دانشگاه یا دانشگاه های برتر گذرانده‌اند خواهند داشت، در نتیجه شانس ورود به دانشگاه‌های برتر برای همه برابر نخواهد بود

*طرح آ.ت.ت از دستور کار خارج شد؟

پس از اعلام رد شدن طرح پیشنهادی  آ.ت.ت، هوشنگ طالبی حبیب آبادی رئیس دانشگاه اصفهان در گفت‌گو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سؤال که طرح آ.ت.ت اخیرا از سوی معاون آموزشی وزیر علوم مطرح شد اما در نهایت این طرح در شورای سنجش رد شد، آخرین خبر از طرح تغییر شیوه پذیرش در کارشناسی ارشد چیست و آیا از رؤسای دانشگاه‌ها در این باره نظرخواهی شده است؟ اظهارداشت: ابتدا باید در موضوع مطرح شدن طرح آ.ت.ت در شورای سنجش و پذیرش و رد شدن آن تشکیک وارد کنم؛ زیرا نشنیدم که این طرح در شورا مطرح شده باشد و شورا آن را رد کرده باشد.

به گفته وی، در باره این طرح به صورت رسمی از دانشگاه‌ها نظری خواسته نشده است.

رئیس دانشگاه اصفهان  در پاسخ به این سؤال که موضوع مطرح شدن طرح در شورای سنجش و پذیرش توسط معاون آموزشی وزیر علوم اعلام شده است، گفت: دو شورا در این باره وجود دارد یکی شورای سنجش و پذیرش عمومی و دیگری شورای سنجش و پذیرش  تحصیلات تکمیلی.

وی ادامه داد: اساسا طرح ‌آ.ت.ت طرح تحصیلات تکمیلی است و بعید می‌دانم که این طرح در شورای سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی طرح و رد شده باشد.

طالبی خاطر نشان کرد:‌ این طرح مختص شیوه پذیرش دانشجو در دوره ارشد است و درباره دوره کارشناسی نظری ندارد.

دو شورای شورای سنجش و پذیرش عمومی و شورای سنجش و پذیرش  تحصیلات تکمیلی در کشور وجود دارد، طرح آ.ت.ت در کدام شورا مطرح شد؟

*آ. ت. ت مغایر با قانون بود

ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سوال که طرح آ. ت. ت که گفته شد یکبار طرح و رد شده است آیا در شورای سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی مطرح شده یا در شورای سنجش و پذیرش عمومی؟ اظهار داشت:‌ به دلیل اینکه طرح آ. ت. ت مربوط به تحصیلات تکمیلی است در شورای سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی مطرح و رد شد.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه این طرح مغایر با قانون بود رد شد.

خدایی در پاسخ به این سوال که آیا قرار شد این طرح بازنگری و دوباره مطرح شود؟ گفت: اگر قرار باشد قانون تغییر کند این کار باید از طریق مجلس انجام شود و در حیطه اختیارات شورای سنجش و پذیرش نیست.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در پاسخ به این سوال که برخی موافقان این طرح گفته‌اند که این موضوع را برای سال آینده پیگیری می‌کنند، گفت:‌ روش‌های دیگر پیشنهادی هر چه که باشد می‌توانند دوباره مطرح شوند اما شورای سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی ذیل قانون سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی شکل گرفته است و این شورا نمی‌تواند خلاف قانون عمل کند.

*طرح آ.ت.ت را پیگیری می‌کنیم تا سال دیگر تصویب شود

محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، درباره طرح آ.ت.ت اظهار داشت: امیدوار هستیم که این طرح در ادامه کار تصویب و اجرا شود.

موافقان این طرح معتقدند که کار خوب جا پای خود را پیدا می‌کند؛ از این رو پیگیری طرح را ادامه می‌دهند تا سال دیگر تصویب شود

وی در واکنش به مخالفت‌ها درباره این طرح، گفت: کار خوب جا پای خود را پیدا می‌کند.

وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه این طرح رد شده آیا پیشنهاد جایگزینی برای آن مطرح شده است؟ گفت: این طرح را ادامه می‌دهیم و ان‌شاءالله سال دیگر تصویب می‌شود.

*تجربه ایجاد تغییر از سهمیه‌ها به آ.ت. ت می‌رسد؟

پس از آنکه انتقادهای کهنه به نتایج کنکور ارشد و تاثیر سهمیه‌ها در قبولی‌های کنکور ارشد امسال، بالا گرفت، اخیرا وزارت علوم با همکاری وزارت بهداشت پیشنهادی را برای ساماندهی سهمیه‌ها ارایه‌ کرد.

امسال صحبت از موضوع قدیمی تغییر روش شیوه پذیرش دانشجو در مقطع ارشد بار دیگر مطرح شد؛ اما این بار این مطالبه در حالی دوباره بر سر زبان‌ها افتاده که اکنون تجربه لایحه پیشنهادی ساماندهی سهمیه‌ها به عنوان یک پیگیری از مطالبه قدیمی در کارنامه وزارت علوم قرار گرفته است.

به نظر می‌رسد با توجه به جدیت روسای دانشگاه‌های مطرح کشور و تلاش موافقان طرح برای ایجاد تغییر، سرنوشت طرح آ. ت. ت به همین جا ختم نشود و احتمالا اخبار دیگری از ادامه پیگیری‌های این طرح شنیده خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه تهران محمود نیلی نیلی احمدآبادی کنکور ارشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۴۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه جمعیت و فرزندآوری در کشور و استان قم گفت: علاوه بر تلاش برای افزایش جمعیت، باید از اتفاقاتی همچون سوانح رانندگی و ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر که باعث کاهش جمعیت می‌شود نیز جلوگیری کرد. - اخبار استانها -

مهدی مصری به خبرنگار تسنیم در قم گفت: با توجه به اهمیتی که موضوع جوانی جمعیت در کشور دارد باید ابتدا فرهنگ‌سازی و نگرش همکاری در ما نهادینه شود.

وی با تاکید بر اصلاح رویکرد بازدارنده گذشته از نگاه دولت و وزارت بهداشت در زمینه‌ جوانی جمعیت افزود: جمعیتی که به سمت پیری می‌رود، پیشرفت و توانمندی خاصی نخواهد داشت؛ در سطح  جوانی جمعیت باید فرهنگ‌سازی صورت بگیرد و تاکنون مجلس توانسته قانون را اصلاح کند، قانون جوانی جمعیت را نهادینه کرده و نگاه دولت و وزارت بهداشت و مردم را به عواقب پیری جمعیت که شامل عدم پیشرفت کشور، مشکلات معیشتی، فرهنگی و... خواهد بود، جلب کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره  به آمار بالای حوادث تصادفات جاده‌ای و نقش آن در کاهش جمعیت گفت: آمار بالای تصادفات، نشان دهنده لزوم اهمیت فرهنگ‌سازی انسانی و پیگیری دستگاه‌های نظارتی‌ است، ما باید علاوه بر فرهنگ سازی، بتوانیم زیرساخت ها و تسهیلات لازم در حوزه بیمارستانی، بهداشت و درمان را اصلاح کنیم و در بحث جاده سازی، فرهنگ ترافیک، خودروسازی و ... کارهایی در جهت رفع این مشکلات انجام دهیم.

وی عنوان کرد: پیشگیری قاعده‌مند از بیماری‌های غیرواگیر و اصلاح سبک زندگی، جمعیت موجود را حفظ و مانع از بین رفتن جمعیت جوان کشور می‌شود.

وی با اشاره به کارهای خوب دولت در حوزه حمایت از زوج‌های نابارور تصریح کرد: دولت با ایجاد صندوق صعب‌العلاج، درمان ناباروری را در دستور کار بیمه‌ها قرار داده است، ضمن اینکه خدمات سطح یک و دو و سه با فراهم آوردن نیروی انسانی و ملزومات در حال اجراست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تجهیز زیرساخت‌های استان در زمینه درمان مستقل را نیز مهم دانست و گفت: جذب نیروهای جدید انسانی و برگزاری دوره های تخصصی هیئت علمی، استقلال درمانی استان را بالا می‌برد.

وی با اشاره به افزایش فرزندآوری در قم با برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های انجام شده توسط تیم‌های بهداشت و درمان و سلامت افزود: تعداد ولادت نوزادان در سال گذشته این استان در مقایسه با سال 1401، نیم درصد افزایش نشان می‌دهد.

مصری با بیان اینکه برای موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در استان باید برنامه‌ریزی‌های بیشتری انجام داد، عنوان کرد: در راستای فرزندآوری اقداماتی توسط تیم‌های بهداشت و درمان در استان قم انجام‌ شده که می توان به برپایی میز خدمت ارائه مشاوره فرزندآوری در هر هفته در محل برگزاری نماز جمعه قم اشاره کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: کارشناسان مامایی و مراقبین سلامت در مناسبت‌ها و جشن های عمومی به مردم مشاوره فرزندآوری و باروری سالم ارائه می دهند.

به گزارش تسنیم، استان قم از نظر جمعیتی، رتبه بیستم کشور را به خود اختصاص داده است و از نظر توزیع سالمندان بالای 60 سال براساس سرشماری سال 1395 مرکز آمار در رتبه 26 قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • ورود به دانشگاه‌های برتر آمریکا معروف به آیوی لیگ چقدر سخت است؟ + اینفوگرافیک
  • کارنامه اولیه کنکور در نیمه مرداد منتشر می‌شود
  • موفقیت ساخت بلوک بتنی جدید به همت دانشجوی تفتی
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • پیشنهاد تغییر نام دانشگاه «فنی حرفه‌ای» به «مهارت» قابل پیگیری است
  • دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می‌کند
  • برگزاری نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ در فارس
  • حسینی: تغییر نام دانشگاه از فنی حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت پیشنهادی موجه و قابل پیگیری است