Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از یک ماه از وقوع زمینه لرزه ۵.۹ ریشتری آذربایجان شرقی سپری می‎شود و همچنان برخی منابع خبری و شبکه‌های مجازی، تصاویری را از اسکان زلزله زدگان در چادر منتشر می‌کنند، روستای «ورنکش» از توابع شهرستان میانه، روستایی است که بیشترین خسارت را متحمل شده و پنج فوتی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای بررسی صحت اسکان تعدادی از زلزله زدگان در چادر‌های هلال احمر و آخرین وضعیت امدادرسانی در روستای ورنکش راهی این منطقه می‎شویم.

مشاهدات عینی خبرنگار ما نشان می‌دهد که یک ماه پس از وقوع زمین لرزه و با سر و سامان گرفتن نسبی منطقه، تمامی نیرو‌های امدادی منطقه را ترک کرده‌اند و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایران، تنها ارگان ساکن در ورنکش است.

کانکس‌های اهدایی شهرداری تبریز به زلزله زدگان در همان ورودی ورنکش به چشم می‌خورد و کمی جلوتر، بنر‌هایی با جملات امیدبخش از طرف برخی ادارات بر روی دیوار این روستا خودنمایی می‎کنند. به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی و مدیرکل بیناد مسکن انقلاب اسلامی این استان، اسکان موقت در این روستا به اتمام رسیده است.

اتاقک‌های پیش ساخته ۱۲ متری و کانکس‌های اهدایی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و تعدادی از خیران و ارگان‌ها به زلزله زدگان این روستا تعلق گرفته است و به دلیل سردی هوا، تعداد کمی از اهالی، بیرون هستند، اما تعداد چادر‌ها هم کم نبوده و دو خانوار هنوز هم در چادر ساکن هستند.

برای جویا شدن علت و سر زدن به چادر‌ها باید از میان انبوهی از گل و لای و برف عبور کنم، یکی از چادر‌ها در کنار دو اتاقک پیش ساخته برپا شده و خانمی دارو به دست در حال ورود به چادر است، از او اجازه گرفته و برای مصاحبه وارد چادر می‎شوم.

چادر وضعیت مرتبی نداشته و برای گرم کردن آن از کرسی و هیتر برقی استفاده می‎شود. خانم زینب رحیمی با گلایه از شدت سرما و نبود لوازم گرمایشی مناسب، می‎گوید: اتاقک ۱۲ متری را گرفته‌ایم، اما جا برای وسیله‌هایمان نبود و از چادر به این منظور استفاده می‎کنیم.

وی ادامه می‌دهد: پسرهایم که ساکن تهران هستند هم به کمک ما آمده‌اند و اتاقک‌های پیش ساخته برای ما کوچک هستند و به همین دلیل در چادر کرسی درست کرده و هم از اتاقک و هم از چادر استفاده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه خودرو همسرم در حادثه زلزله زیر آوار ماند، می‎افزاید: شرکت‌ها برای تعمیر خودرویمان که عصای دستمان بود، هشت میلیوت تومان هزینه می‌خواهند که ما نداریم و از خیران و مردم مهربان ایران برای کمک به زلزله زدگان کمک می‌خواهم.

رحیمی در ادامه با انتقاد از عدم تخصیص وام به این خانواده بیان می‌کند: تنها چند روز اول بسته‌های خوراکی و غذای گرم به ما دادند و بعد از آن کمکی از خیران ندیده‌ایم.

به نظر می‎رسد یکی از مشکلات عمده زلزله زدگان، عدم وجود کارشناس به منظور توضیح تسهیلات در نظر گرفته شده برای اسکان موقت، واحد‌های دامی و اسکان دایم است، چرا که بسیاری از کسانی که کانکس و یا اتاقک پیش ساخته برای اسکان موقت دریافت کرده‌اند، خواهان دریافت وام ۱۰ میلیونی بلاعوض نیز هستند که به عنوان دیگر گزینه اسکان موقت در نظر گرفته شده است.

در ادامه مشاهدات عینی خبرنگار ایسنا، بسیاری از چادر‌ها در عین برپایی، خالی بودند و کسی اطراف آن نبود تا پاسخگوی خبرنگاران باشد و اهالی مدعی بودند که به جز یک خانوار که در چادر برپا شده و در پشت مسجد روستا ساکن هستند، هیچ خانوار دیگری در چادر سکان نیست. همچنین اهالی معتقد بودند که تنها خانوار ساکن در چادر به تمایل خودشان در چادر زندگی می‌کنند.

خانم دیگری که کانکس او پشت خانه در حال ساخت «اصغر عابدی»، پدر «زهرا عابدی»، معروف‌ترین جان باخته زمین لرزه قرار دارد، از نبود سرویس بهداشتی و حمام گلایه کرده و می‌گوید: چند هفته است که بچه‌هایم را حمام نکرده‌ام، تا کی می‌توانم درب این همسایه و آن فامیل را برای استحمام بزنم؟ ما حتی سرویس بهداشتی هم نداریم و خواهش می‌کنم مسئولان به این مشکل ما رسیدگی کنند.

در این میان گل و لای ناشی از بارش برف در ورنکش، امکان تردد برای خبرنگاران، کارشناسان بنیاد مسکن و اهالی روستا را با سختی مواجه کرده است و خانم مسنی که خانه‎اش به دلیل استفاده از وام نوسازی اعطایی بنیاد مسکن، نوسازی شده و هیچ آسیبی در زمین لرزه ندیده است، برای گذر به سمت دیگر در گل و لای و برف گرفتار شده است که به کمک یکی از روستائیان به طرف دیگر روستا رد می‎شود.

هر یک از اهالی روستا با مشاهده اکیپ خبری یا کارشناسان و مهندسان بنیاد مسکن، تقاضا می‎کنند تا زمین، شن ریزی شود و زلزله زدگان از شر گل و لای و گرد و خاک خلاص شوند که لازم به ذکر است، این اقدام جزو وظایف بیناد مسکن نبوده و حضور تمام مدت این ارگان در روستا تا حدودی سبب بالا رفتن انتظارات از بیناد مسکن شده است.

پی ریزی و بتن ریزی تعدادی از واحد‌های مسکونی با وجود سرمای هوا و شرایط آب و هوایی نامساعد انجام شده و انجام اقدامات برای اسکان دائم زلزله زدگان ادامه دارد. کارگران، تعدادی از خسارت دیدگان و مهندسان و کارشناسان بنیاد مسکن در سرمای زیر صفر ورنکش، آتش روشن کرده و مشغول پی کنی و ساخت خانه‌‎های تخریب شده هستند که خانه پدر «زهرا عابدی» یکی از خانه‌های در دست ساخت است.

در ادامه راه، خانمی که به گفته خودش، پس از چند هفته زندگی در چادر، دو روز است که در کانکس، ساکن شده، از نبود وسیله گرمایشی مناسب برای گرم کردن و پخت و پز گلایه کرده و برای تعویض چراغی که خراب بوده و نشتی دارد، راهی می‎شود.

او اظهار می‌کند: تمامی کمک‌های مردمی و اهدایی در میدان امام حسین (ع) روستا توزیع می‎شود و تا رسیدن بسته‌ها و کمک‌ها به بالا دست، چیزی برای ما باقی نمی‌ماند.

نبود حمایت روانی و عدم اعزام روانشناس و روانپزشک از سوی نهاد‌های متولی نیز از دیگر گلایه‌ها و شکایاتی است که مردم زلزله زده ورنکش بیان کرده و تقاضای اعزام تعدادی روانشناس به این روستا را دارند.

تعدادی از روستائیان هم از نبود زیرساخت‌های مناسب برای سیم کشی و استفاده از برق در این روستا گلایه دارند، لازم به ذکر است، به گفته تعدادی از اهالی، نبود این زیرساخت چندین بار موجب انشعاب غیرمجاز از جریان برق و ایجاد آتش سوزی در محل‌های اسکان موقت شده است.

یکی از بزرگترین مشکلات روستائیان زلزله زده نبود جایی مناسب برای دام‌هایشان است، اغلب دام‌ها در چادر‌ها هستند و سرمای منطقه سلامتی دام‌ها را به شدت تهدید می‌کند.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی نیز در ادامه این بازدید در گفتگو با خبرنگاران می‌گوید: با وضعیت آب و هوایی موجود، پیوند بین اسکان دائم و اسکان موقت را برقرار کرده‌ایم و اگر شرایط آب و هوایی اجازه دهد، روند اسکان دائم سریع‌تر می‌شود.

حافظ باباپور با بیان اینکه زلزله ماه گذشته موجب تخریب ۱۰۰ درصدی ۳۰۰۰ خانه در روستا‌های شهرستان‌های میانه و سراب شد، اظهار می‌کند: ۱۵۰۰ واحد مسکونی نیاز به تعمیر داشته و نزدیک به ۲۰۰۰ واحد دامی نیز بر اثر وقوع این زمین لرزه آسیب دیده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به راه‌های کمک به زلزله زدگان برای اسکان موقت توسط بنیاد مسکن می‌گوید: نزدیک به ۳۰۰ نفر از ما درخواست اتاقک‌های ۱۲ متری و کانکس کرده بودند که خوشبختانه همگی را کامل کرده و به مردم تحویل داده‌ایم.

وی بیان می‌کند: نزدیک به ۲۷۰۰ نفر نیز اجاره بهای بلاعوض ۱۰ میلیون تومانی درخواست داده بودند که مرحله اول آن پرداخت شده است.

باباپور با بیان اینکه پرداخت مرحله دوم وام بلاعوض به عنوان اجاره بها برای تامین اسکان موقت زلزله زدگان، مشروط بر تحویل چادر و اعلام محل سکونت است، می‌افزاید: مرحله دوم این وام بلاعوض به حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر پرداخت شده و مابقی نیز با اجرای شرط مذکور پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به آخرین وضعیت روند آواربرداری در مناطق زلزله زده توسط اداره کل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی اظهار می‌کند: از ۳۰۰۰ واحد مسکونی، آوار نزدیک به ۱۶۰۰ واحد تاکنون برداشته شده است، اما با توجه به عبور از مرحله اسکان موقت، عجله‌ای برای آواربرداری نداریم.

وی با بیان این که اسکان دائم در روستا‌ها شروع شده است، می‌گوید: ۱۲۰ نفر پی کاری واحد‌های مسکونی‌شان را انجام داده و در نزدیک به ۲۰ واحد مسکونی، فونداسیون ریخته شده و در نزدیک به ۱۰ واحد مسکونی نیز اسکلت نصب شده است.

باباپور در ادامه با اشاره به تعداد نفرات معرفی شده به بانک خاطرنشان می‌کند: از مجموع ۳۰۰۰ واحد احداثی، ۲۶۰۰ واحد به بانک‌ها معرفی شده‌اند که جا دارد در این راستا از همکاری سیستم بانک‌ها نیز قدردانی کنیم که در محل حضور پیدا کرده و متقاضیان بدون نیاز به مراجعه حضوری به بانک‌ها اقدام به درخواست وام می‌کنند.

این گزارش فقط از روستای ورنکش تهیه شده و شرح حال سایر مناطق زلزله زده نیست.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زلزله ورنکش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۵۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای گازرسانی به ۵۰ روستای کرمانشاه

ناصر حسینی مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر هیچ روستای بالای ۲۰ خانواری که جزو تعهدات گازرسانی شرکت گاز در استان باشد، فاقد گاز نیست، گفت : سال گذشته به ۲۳۱ روستای استان گازرسانی شد و در حال حاضر بیش از ۲۲۵۰ روستای استان از نعمت گاز برخوردارند که تعدادی از این روستا‌ها خارج از تعهد شرکت گاز بودند، اما در مسیر خطوط گازرسانی قرار داشته و به آنها گازرسانی شده است.

وی ادامه داد: امسال برنامه داریم سراغ روستا‌های پراکنده در سطح استان برویم که زیر ۲۰ خانوار و بعضا زیر پنج خانوار هستند و هزینه گازرسانی به این روستا‌ها گاهی تا چهار برابر سرانه مصوب است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه با بیان اینکه ۵۰ روستا شناسایی شده که گازرسانی به آنها در دستور کار است، تاکید کرد: رساندن گاز به این روستا‌ها همین امسال آغاز می‌شود و در سال جاری نیز به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی معتقد است، با توجه به پراکندگی و همچنین صعب‌العبور بودن برخی از این روستا‌ها و اینکه سرانه گازرسانی به هر یک از آنها متفاوت است، اعتباری که برای اجرای این پروژه‌ها مورد نیاز است هنوز به طور دقیق مشخص نیست.

حسینی ضریب نفوذ گاز در روستا‌های استان را ۹۶ درصد اعلام کرد که با گازرسانی به روستا‌های پراکنده‌ای که باقی مانده، این ضریب نفوذ افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه عمده روستا‌هایی که امسال گازرسانی خواهند شد را مربوط به بخش «سرفیروزآباد» کرمانشاه و همچنین برخی روستا‌های منطقه اورامانات اعلام کرد.

حسینی با بیان اینکه امسال گازرسانی به واحد‌های تولیدی و صنعتی را نیز در دستور کار داریم، خاطرنشان کرد: تعداد این واحد‌ها به تقاضای صاحبان واحد‌های تولیدی و صنعتی بستگی دارد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • آب شرب ۹۰ درصد روستا‌های سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟
  • اسکان مردم روستای سیل زده نوده در روستای آبیز / تکلیف داوطلبین کنکور روستای نوده چه می‌شود؟
  • پیگیری ،مشکلات تردد اهالی روستای رباط قره بیل
  • نبود تیر برق در محله ای از روستای اوغلی تبریز
  • تخلیه روستای سیل‌زده نوده زیرکوه/۵۶ خانوار اسکان داده شدند
  • سد ۱۲ امام شهرستان زیرکوه شکست/ تخلیه شبانه روستای بمرود + فیلم
  • برنامه‌ریزی برای گازرسانی به ۵۰ روستای کرمانشاه
  • آغاز آبرسانی به هفت شهر و ۱۳۶ روستای هرمزگان
  • بسته شدن ورودی روستای ماربین