Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@11:58:48 GMT

۳۰ طرح مرتبط با حوزه صنعت تدوین شده است

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۵۶۸۴

۳۰ طرح مرتبط با حوزه صنعت تدوین شده است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ضمن تأکید بر لزوم ایجاد ارتباط بین دانشگاه و حوزه صنعت و کارآفرینی از تدوین و ارائه ۳۰ طرح مرتبط در این زمینه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، رشید حیدری‌مقدم ظهر امروز در مراسم بیستمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و تجلیل از پژوهشگران برتر اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 97 حدود یک‌هزار طرح تحقیقاتی مصوب داشته‌ که 600 مقاله از آن استخراج شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه 12 مورد ثبت اختراع داشتیم از تهیه بیش از 5 هزار جلد کتاب برای کتابخانه دانشگاه خبر داد و عنوان کرد: 20 مرکز تحقیقاتی در دانشگاه وجود دارد که اقدامات مؤثری ارائه داده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با اشاره به اینکه 14 مجله در این مجموعه در حال انتشار است که نشان از پویایی سیستم تحقیقات و فناوری دانشگاه دارد گریزی به طرح‌های ارائه شده در حوزه صنعت پرداخت و گفت: از معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه تقاضا دارم این تعداد را حداقل به دو برابر افزایش دهند که در این صورت دست کم 3 میلیارد تومان آورده برای دانشگاه حاصل خواهد شد.

وی افزود: اثربخش بودن ما در این جامعه باید الگو و سرمشق کارمان باشد و ادای دینی باشد به کسانی که خون خود را فدای این انقلاب و جامعه کردند بر این اساس تولید ثروت و کارآفرینی از بستر دانشگاه در مسیر اعتلای کشور باید در دستور کار قرار گیرد.

حیدری‌مقدم بیان کرد: در جلسه‌ای که ماه گذشته در وزارت‌خانه برقرار شده بود اعلام شد 640 جایگاه در شغل رزیدنت در سراسر کشور خالی است و این در حالی است که گرایش به برخی رشته‌های تحصیلی اشباع شده‌ است بنابراین در بررسی نیازهای شغلی کشور و ایجاد موازنه با فضای تحصیلی باید تغییر نگرش صورت گیرد.

وی تأکید کرد: به دلیل شرایط خاص کشور باید نگاه خود را تغییر دهیم چراکه اگر با ابزار و نگاهی که گام اول انقلاب را سپری کردیم در این مسیر ادامه دهیم قطعا با چالش روبرو خواهیم بود و سرمنشأ این واقعیت، آن است که فرد، جامعه یا حکومتی که پویایی نداشته باشد محکوم به فنا خواهد بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: زمانه جنگ‌های فیزیکی به پایان رسیده و با حوزه آی‌تی می‌توان حتی امنیت یا جنگ را در کشورها مدیریت کرد، همانطور که می‌بینیم یک حمله سایبری یک هفته برق کشور ونزوئلا را مختل کرد و این کشور را دچار مشکل کرد که این به دلیل همان تغییر رویکردهاست.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در بودجه سال 1400 اتکا به منابع نفتی کمتر لحاظ شده‌است گفت: عبور از اقتصاد تک‌محصولی که ضرورت توسعه کشور است نیازمند تقویت دیگر بخش‌های اقتصادی و تولید ثروت است.

تحقیقات دانشگاهی باید دغدغه‌های جامعه را رفع کند

 حیدری‌مقدم افزود: طی سال‌های نه چندان دور تعداد بسیاری از مؤسسات آموزش عالی تعطیل می‌شوند و با توجه به کاهش آمار ازدواج و باروری در نسل‌های آینده دانشجو به معنای امروز خود وجود ندارد به همین علت ناچار هستیم ایده‌ها را به ثروت تبدیل کنیم و انفکاک بین دانشگاه و صنعت را از میان برداریم.

وی با طرح این پرسش که "دانشگاه با این گستردگی وظایف چه جایگاهی در تصمیم گیری‌های کشور دارد" تصریح کرد: پرت منابع در بخش کشاورزی بسیار بالاست و این یکی از نقاطی است که دانشگاه می‌تواند با تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی مانع هدررفت منابع شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: حوادث ترافیکی طی 10 سال معادل 8 سال دفاع مقدس جان هموطنان ما را گرفته‌است و این می‌تواند از دیگر نقاطی باشد که ضرورت ورود دانشگاه در برنامه‌های عملیاتی کشور را محرز نماید.

وی با تأکید بر اینکه تحقیقاتی که نتواند بخشی از دغدغه‌های جامعه را رفع کند در کتابخانه‌ها خاک می‌خورد گفت: ما باید در دانشگاه علوم پزشکی دغدغه سلامت جامعه را داشته باشیم و از مشکلات این حوزه بکاهیم که یکی از مسائل مورد ابتلا در این حوزه استفاده بیش از حد از تلفن‌های همراه است که بسیاری از افراد جامعه را دچار آرتروز گردن خواهد کرد.

حیدری‌مقدم با بیان اینکه نمی‌توان همواره از دولت متوقع بود، چرا که پتانسیل دولت به این حد نیست که حتی مسائل جزئی مردم را رفع کند تشریح کرد: در هیچ جای دنیا نیز مرسوم نیست که دولت محور همه امور مردم باشد چراکه در همه بخش‌های جامعه مدنی پیشرفت برمبنای ساختار حرکت مردم است و خود مردم در زمینه سلامت، ایمنی و یا هر موضوع دیگری نقش‌آفرین بوده و اثرگذاری بیشتری دارند.

وی در بخش دیگری از این مراسم در پنل علمی که با حضور دیگر اساتید تشکیل شده بود به رسالت ذاتی دانشگاه در پیشروی و گام برداشتن محکم به سمت تعالی جامعه اشاره و بیان کرد: ما هنوز در ابتدای یادگیری دانشگاه نسل سوم هستیم اهمیت است.

انتهای پیام/ 89050/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه همدان کارآفرینی فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۵۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست هم اندیشی پژوهشگران علوم شناختی با حضور سید محمد مهدوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی و مدیران و مسئولان دانشگاه خلیج فارس در بوشهر برگزار شد. در این نشست راه‌های توسعه همکاری‌های علمی و تحقیقاتی درحوزه علوم شناختی مورد بررسی قرار گرفت.

مهدوی، با اشاره به اهداف و سیاست‌های این ستاد برای حمایت از اجرای طرح‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی درحوزه‌های مختلف علوم شناختی گفت: با تلاش‌های این ستاد و به منظور تربیت نیروی کارآمد و متخصص تاکنون ۲۲ هسته پژوهشی در حوزه‌های علوم و فناوری‌های شناختی در مراکز علمی و دانشگاهی کشور تشکیل و فعال شده است.  

وی با اشاره به اینکه توسعه فعالیت‌های پژوهشی به همکاری‌های مشترک میان محققان و اساتید نیاز دارد، گفت: ستاد یکی از حلقه‌های رابط در توسعه علوم و فناوری‌های شناختی محسوب می‌شود و برای تحقق این هدف حمایت‌های لازم را ارائه می‌کند.

وی توجه به حوزه‌های سلامت و سرمایه شناختی، آموزش و پرورش شناختی و شناخت اجتماعی را از جمله اولویت‌های ستاد بر شمرد و گفت: رویکرد ستاد بهره گیری و بهره‌مندی ازدستاورد‌های علوم و فناوری‌های شناختی برای ارتقاء و افزایش توانمندی مهارت‌های شناختی درسطح جامعه و نیز کمک به امر یادگیری و یاددهی با شیوه‌های شناختی در نظام آموزشی است و ستاد آماده است با حمایت همه جانبه از طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی بستر‌های لازم را برای تحقق این اهداف مهم فراهم آورد.

وی اضافه کرد: پژوهشگران و فناوران می‌توانند از طریق سایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و همچنین سامانه خدمت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از اطلاعیه‌ها آگاه شده و برای دریافت حمایت اقدام کند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • پایگاه اتوبوس آمبولانس در بویراحمد کلنگ‌زنی شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه