Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، اینجا در مناطق شمالی استان چون کاکان، مله شوره، شبلیز، مارگون و سی سخت تا چشم کار می‌کند برف است، آبشارها و چشمه‌ها یخ زده است و شاخه‌های درختان قندیل بسته است و بساط برف بازی و شادمانه‌های زمستانی گرم است.

این روزها گردشگران استان‌های جنوبی کشور راهی دامنه‌های برفی کوه چهار هزار و ۵۰۰ متر دنا می‌شوند تا لحظات خاطره انگیزی را تجربه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبیعت برفی غیر از به ارمغان آوردن شادی بر زندگی حیات وحش نیز تاثیر نهاده است به طوری که سرما و گرسنگی برخی حیوانات را به دامنه کوه‌ها کشانده است که این هم از جلوه‌هایی است که کمتر در بقیه ایام سال قابل مشاهده است.  

اداره کل حفاظت محیط زیست هم ضمن توصیه به اهالی روستاهای دامنه کوهپایه‌های دنا برای مهربانی با گونه‌های حیات وحش آسیب دیده دست به کار شده تا علوفه مورد نیاز حیات وحش را تامین و میان آنان توزیع کند.

اما در مناطق جنوبی چون جنگل‌های دیل، کوه سرخ، روی دیگری از پاییز خودنمایی می‌کند، اینجا فرشی از برگ‌های سرخ و زرد زیر قدم‌های رهگذران پهن شده و راه رفتن در این فضای دل انگیز خاطره انگیز است.

این جلوه‌های زیبا پس از جندین سال خشکسالی رخ نمایی کرده است در آن روزهای سخت نه آنچنان خبری از برف در مناطق سردسیری بود و خشکی و کم بارانی طراوت را از طبیعت مناطق جنوبی هم گرفته بود.

اما یکی از منحصر به فردترین زیبایی‌های طبیعت کهگیلویه و بویراحمد در سواحل رودخانه‌ها و آب‌های روان به ویژه در سد کوثر، رودخانه‌های زهره و شاه بهرام تماشاخانه گردشگران شده است آنجایی که پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی آسیایی این سواحل را به عنوان سکونت زمستانی خود انتخاب کرده اند.  

احاطه شدن قله کوه‌ها با مه غلیظ پاییزی، دامنه‌های هزار رنگ آن در روزهای آفتابی پس از بارش باران و نمایان شدن رنگین کمان از دیگر جاذبه‌های گردشگری این روزهای طبیعت پاییزی کهگیلویه و بویراحمد است که باید آمد و دید تا زیبایی‌های آن حس شود.
گله‌های گوسفند عشایر در دامنه کوه ها، آواز نی چوپانان، درست کردن چای دودی و کباب و تماشای تکاپوی زنان عشایر با لباس‌های محلی به راستی که خاطره انگیز و فراموش ناشدنی است.

در کنار جاده‌ها سفره خانه‌های سنتی نیز با عرضه غذاهای محلی چون دمپخت گوشتی، آش ماست، انواع کباب و دوغ پذیرای گردشگران هستند.

مسافران این مسیر نان محلی، دوغ با طعم گیاهان کوهی، کلحنگ، زالزالک‌های زرد و قرمز، مویز، روغن و عسل محلی را هم می‌توانند از فروشگاه‌های مسیر تهیه و به عنوان سوغات با خود ببرند.

یک گردشگر اهوازی گفت: لذت نظاره کردن طبیعت سفید پوش برای من بسیار زیبا و دلچسب است.

مرتضی محمد حسینی افزود: هر ساله در فصل زمستان برای تماشای زیبایی‌های طبیعی و برف بازی به دامنه‌های دنا سفر می‌کنم.

یک گردشگر در جنگل‌های دیل در شهرستان گرمسیری گچساران می‌گوید: آرامشی که با راه رفتن روی برگ‌های خشکیده درختان به انسان دست می‌دهد وصف شدنی نیست.

مریم حسین پور افزود: هر چند همه فصل‌های سال زیبایی‌های خود را دارد اما تماشای پاییز هزار رنگ در هوای بهاری جنگل‌های دیل و نغمه پرندگان بسیار دلنشین است.

سرپرست معاونت گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: برپایی جشنواره برفی از مهمترین برنامه‌های گردشگری پیش بینی شده استان در سال جاری است.

سلمان خوش قدم اظهار داشت: ای آئین بهمن ماه امسال در پیست اسکی دنا برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: مسابقات ورزشی زمستانی از جمله اسکی، برف پیمایی، مجسمه سازی و تندیس سازی، مسابقات سرگرمی، پخت غذاهای محلی متناسب با فصل سرما از مهمترین برنامه‌های پیش بینی شده جشنواره برفی امسال است.
وی عنوان کرد: برگزاری جشنواره برفی سبب نشاط اجتماعی و رونق گردشگری در روزهای برفی و به ظاهر فصل کم رونقی گردشگری می‌شود.

خوش قدم بدون اشاره به آمار اظهار داشت: پاییز امسال گردشگرانی از استان‌های سراسر کشور از جاذبه‌های طبیعی کهگیلویه و بویراحمد دیدن کردند.

سرپرست معاونت گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در ادامه ابراز داشت:از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه چهار میلیون و ۱۳۷ هزار و ۲۹۰ گردشگر داخلی از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی استان دیدن کرده اند.

خوش قدم عنوان کرد: کوه گل سی سخت، آبشار یاسوج، پل بریم باشت، بارگاه بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع) گچساران، چشمه بلقیس چرام و نقش برجسته‌های تنگ سولک از مهمترین جاذبه‌های دیدنی استان هستند.

سرپرست معاونت گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: استان به دلیل اقلیم چهارفصل در همه ایام سال ظرفیت پذیرش گردشگر را دارد.

وی تأکید کرد: روستاهای کریک، تمنک، ده شیخ، قلات بویراحمد و دامنه‌های خامی به دلیل داشتن اقامتگاه‌های بومگردی فرصت طلایی برای آشنایی با جاذبه‌های طبیعی و مردم شناسی استان است.

خوش قدم اظهار داشت: نظارت بر یک هزار و ۲۰۰ تخت اقامتی در هتل‌ها و مهمانسراهااز مهمترین اقدامات انجام شده برای پذیرایی بهتر از گردشگران در کهگیلویه و بویراحمد است.

کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران با حدود ۱۶هزار کیلومتر مساحت یک درصد وسعت ایران را در اختیار دارد در این روها می‌تواند بهترین مقصد برای گردشگرانی باشد که قصد فرار از شلوغی‌هایی کلان شهرها را دارند.

این استان سرزمینی مرتفع از رشته کوه‌های زاگرس است که کوه‌های سیاه، سفید، خامی، دنا، خائیز و دیل آن را احاطه کرده است.

کهگیلویه و بویراحمد که دارای ۲ منطقه سردسیری و گرمسیری است سالیانه پذیرای سه میلیون نفر گردشگر است.

شهرستان‌های بویراحمد و دنا در منطقه سردسیری قرار گرفته‌اند و شهرستان‌های گچساران، باشت، چرام، کهگیلویه، لنده و بهمئی هم در منطقه گرمسیری واقع شده‌اند.

افزون بر ۲ هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد ۷۵۰ مورد در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

کهگیلویه و بویراحمد که دارای ۲۸۰ تفرجگاه طبیعی و صدها جاذبه‌های تاریخی و مردمشناسی است با ۷۲۳هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.
 

کد خبر 469159 برچسب‌ها سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان کهکیلویه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان کهکیلویه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۵۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۳۰۰ طرح ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کهگیلویه وبویراحمد گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در این استان بیش از ۳۰۰ پروژه ارتباطی در شهرستان‌های مختلف استان اجرایی شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  یاسوج، سید محمود رادمنش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دو سال اخیر یک هزار و دویست میلیارد تومان جذب اعتبار انجام گرفته، بیش از 300 طرح در استان اجرا شده و 16 طرح بزرگ نیز در دست اجرا هستند، که با اجرای این 16 طرح تبدیل به استان سبز ارتباطی می‌شویم.

وی عنوان کرد: در 30 ماه اخیر و قبل از این دولت قریب به 100 کیلومتر فیبر نوری در حوزه روستایی کار شد، در سی ماه دولت سیزدهم 300 کیلومتر فیبر نوری اجرایی شد و مصوبه اجرای 1500 کیلومتر را نیز گرفته‌ایم و اگر این پروژه اجرایی شود هم ظرفیت شبکه ارتقاء پیدا می‌کند، هم سرعت افزایش، و پایداری شبکه بهبود می‌یابد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کهگیلویه وبویراحمد ابراز کرد: به دلیل شرایط توپوگرافی این استان اجرایی کردن پروژه‌ها سخت، و هزینه‌های هر پروژه چندین برابر و کمرشکن است.

رادمنش درخصوص ضعف ارتباطی جاده پاتاوه دهدشت افزود: این جاده به دلیل اینکه تازه افتتاح شده، هنوز به صورت رسمی کد نخورده و در صورتی که کد دریافت کند، تعهدات ارتباطی برای آن در نظر گرفته می‌شود، هرچند که چند سایت نیز در این جاده احداث شده، و تا جایی که ممکن بود چند روستا در نزدیکی این جاده پوشش داده شده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کهگیلویه و بویراحمد درخصوص نارضایتی در برخی از مناطق روستایی، تصریح کرد: وقتی بارش باران داریم و در سایت مادر قطعی برق اتفاق می‌افتد، موجب می‌شود سایت‌های متصل به این سایت نیز قطع شوند، شبکه برق در حوزه‌های ارتباطی اهمیت زیادی دارد و 95 درصد قطعی سایت فیبر نوری ناشی از قطعی برق است.

رادمنش درباره شبکه ارتباطی جاده بابامیدان یاسوج نیز گفت: تا 90 درصد جاده بابامیدان یاسوج از نظر فیبر نوری مشکلی ندارد و بخشی از آن نیز در محدوده استان کهگیلویه و بویراحمد نیست که دسترسی به آن نداریم.

وی ادامه داد: در بحث آگاه‌سازی عمومی قریب به یک میلیون و نیم پیامک هشدار ارسال کرده‌ایم، در سال 1402 هر بار که پیامک ارسال می‌شود، حدوداً 700 میلیون تومان هزینه بر است.

رادمنش درباره سرقت از سایت‌های ارتباطی گفت: سرقت در کهگیلویه و بویراحمد موجب نارضایتی زیادی می‌شود، گاهی به دلیل یک سرقت کابل و ترانس و... تا دو هفته مردم ارتباط ندارند، وقتی سارق یک سایت را از کار میاندازند، خطر قطع ارتباطی یک یا دو هفته وجود دارد. سارقان محترم باید ببینند که چه چیزی را سرقت می‌کنند و دارند چه لطمه‌ای به مردم می‌زنند، وقتی ارتباط قطع شود چه صدماتی به مردم وارد می‌شود.

وی با اشاره به افزایش ارتباطات در مناطق روستایی خاطرنشان کرد: در دورترین نقاط، مردم در پلتفرم‌های کسب و کاری محصولات خود را برای فروش گذاشته‌اند، ارتباط برقرار می‌کنند و کسب و کار در اینترنت دارند. مثلاً در روستای محروم زیلایی مردم با کسب و کار‌های اینترنتی در ارتباط هستند و آگاهی‌شان خیلی بیشتر شده است، هر چند که با افزایش میزان ارتباطات، سواد رسانه‌ای نیز اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

رادمنش ادامه داد: اعتبارات بخش ارتباطات ملی است، و تاکنون یک هزار و دویست میلیارد تومان اعتبار جذب کردیم، بیش از 300 طرح در استان اجرا شده و 16 طرح بزرگ نیز در دست اجرا هستند، که با اجرای این 16 طرح تبدیل به استان سبز ارتباطی می‌شویم.

وی بیان کرد: بالغ بر یک هزار و 100 میلیارد تومان در سال 1403 و 1404 در زمینه اجرای فیبر نوری پیش‌بینی کرده‌ایم و امسال توانستیم مجوز جذب 5 نیرو را بگیریم که این افراد از طریق آزمون استخدامی جذب این دستگاه می‌شوند.

رادمنش یادآور شد: از مردم که بیشترین همکاری را برای اجرای پروژه‌ها داشتند تشکر می‌کنم، مدیران دستگاه‌های اجرایی باید نگاه توسعه محور نسبت به همه جای استان داشته باشند، نباید اینطور باشند که فقط مسائل سازمانی را در نظر بگیرند، این نگاه باید تغییر کند، تا زمانی که این مرز وجود داشته باشد برای توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد با چالش مواجه خواهیم بود.

وی تصریح کرد: گاهی اخذ مجوز‌ها بیشتر از 6 ماه به طول می‌انجامد، یک سری بوروکراسی‌ها وجود دارد، اما نگاه باز به این مسائل به توسعه سریعتر استان کهگیلویه و بویراحمد کمک می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری جشن روز معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد
  • اجرای ۳۰۰ طرح ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در کهگیلویه و بویراحمد
  • کوهنوردان کهگیلویه و بویراحمد بر فراز کوه خامی
  • کهگیلویه و بویراحمد نیازمند آمبولانس آفرود است
  • بهره برداری از سردرب دانشگاه یاسوج
  • آغاز ساخت پایگاه اورژانس در بویراحمد